- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.161
Bende o araftayım ama çevredeki herkes 3 yaş diye öyle başlısı varki öyle bir anlatıyorlar sanki çocuğumu ateşe atıyormuşum gibi hissediyorum. Nasıl olacak bilmiyorum10-15 dk da bir meme isteme bizde de var. Ama bu durum daha çok evde geçerli bizim. Dışarda çok aklına gelmiyor. Ben de dişlerin biraz daha tamamlanmasını bekliyorum. Şu an meme emmek biraz daha rahatlatıcı oluyor o sancılarda. Istahi olmadığında da en azından emiyor rahatlığı oluyor. Ben de hazır değilim henüz memeden ayırmaya. Ne kadar bunalsam da seviyorum emzirmeyi. Tabi bu yaz bitmeden bezi ve memeyi bırakırsak süper olacak. Kışa güzel bir giriş yaparız.
Benim son günlerde kafamı işe dönme fikri kurcalıyor. Daha var ama yine de kafam karışık. Kreş kayıtları başlıyor bu sıralar sanırım. Kasımda bitiyor iznim. Kızım 26 aylık olacak. Şu an bile ifade edebiliyor kendini. Kreşe uyum sağlayacağına da inanıyorum. Ama yine de gözüme çok küçük geliyor. Sabah 8 de kreş yollarında olacağını düşündükçe üzülüyorum. 1 yıl daha izin kullanma hakkım var. Sanırım onu da kullanıp işe dönebilirim. Çok gel gitliyim bu sıralar
Benimde Kasım son doğum nedeniyle ücretsiz iznim. Bir 9 ay daha ekstra hakkım var ama onu almak çok zor. Komisyon kuruluyor değerlendirmek için. Aslında 12 aydı ama pandemi donemindr kızın kresi ve okullar kapanınca bakacak kimse olmadığı gerekçesiyle 3 ayını kullandım. Geriye 9 ay kaldı. Onu da alırsam 2024 Ekim e kadar 3 yaşını doldurmuş olacak oglan. 3 yaştan önce kreşi kızımda yaşadım çok zor günlerdi. Oğlan da bu kadar anneci iken daha zor olacak. 3 yaş tam kıvamında olacak kreş icin inşallah alabilirsem.10-15 dk da bir meme isteme bizde de var. Ama bu durum daha çok evde geçerli bizim. Dışarda çok aklına gelmiyor. Ben de dişlerin biraz daha tamamlanmasını bekliyorum. Şu an meme emmek biraz daha rahatlatıcı oluyor o sancılarda. Istahi olmadığında da en azından emiyor rahatlığı oluyor. Ben de hazır değilim henüz memeden ayırmaya. Ne kadar bunalsam da seviyorum emzirmeyi. Tabi bu yaz bitmeden bezi ve memeyi bırakırsak süper olacak. Kışa güzel bir giriş yaparız.
Benim son günlerde kafamı işe dönme fikri kurcalıyor. Daha var ama yine de kafam karışık. Kreş kayıtları başlıyor bu sıralar sanırım. Kasımda bitiyor iznim. Kızım 26 aylık olacak. Şu an bile ifade edebiliyor kendini. Kreşe uyum sağlayacağına da inanıyorum. Ama yine de gözüme çok küçük geliyor. Sabah 8 de kreş yollarında olacağını düşündükçe üzülüyorum. 1 yıl daha izin kullanma hakkım var. Sanırım onu da kullanıp işe dönebilirim. Çok gel gitliyim bu sıralar
bunu ben de düşünüyorum. içten içe kıyamadığım için uygulayamadım henüzAcaba beybilere önce yarabandını aşılasak sonra meme ucunu bantlasak işe yaramaz mı ben şimdi düşünmüyorum haksızlık etmek istemiyorum. Son dişleri bekliyorum onu da halletsek bırakacam
küçücük bir tüyo vereyim. itip kakma sırasında karşısındaki çocuğa zarar vermediği müddetçe sorun yok onu durdurma. onu durdurursan hiç bir zaman hakkını almak için savaşmayacak biri oluyor. tecrübeyle sabit...Bugün kızımda parktaki çocukları itip ısıran bebe kervanına katıldı biz düzenli her gün parka gidiyoruz bugüne kadar böyle birşey olmamıştı bugün bir kaydirakla birleşik balkon ev köprü gibi bir oyuncakta tek başına oynamak istedi diğer çocukları ittirip isirmaya çalıştı.Bir anda ya 2yas sendromu ya da daha önce diğer çocukların ona yaptigini o onlara yaptı ya da oyuncagi çok sevdi.genelde baskalari kızımı ittiriyordu bugün tersi oldu.Ben şoka girdim ne olduğunu anlamadım neyse eşim toparladı.Bundan sonra da yapar mı bilmem dikkat etmek gerekecek.
ateşe atmak değilde mecbur kaldıkları için 1 yaşında ve hatta daha bile erken kreşe bırakılan bebeler var maalesef. ama imkanın varsa geciktir demelerinin sebebi zaten 20 seneye yakın bi eğitim hayatı olacak. bu kadar uzun dışarda kalması da ayrı yorucu onlar için. düşünsene evde 9 da uyanıyorsa örneğin, kreşe gitmek için 7 de kalkaması gerekecek. uykusu bölünecek. o yüzden evdeki süreyi uzatmak zarardan çok yarar sağlar diye düşünüyorlardır.Bende o araftayım ama çevredeki herkes 3 yaş diye öyle başlısı varki öyle bir anlatıyorlar sanki çocuğumu ateşe atıyormuşum gibi hissediyorum. Nasıl olacak bilmiyorumöğrencilerimi özlüyorum
küçücük bir tüyo vereyim. itip kakma sırasında karşısındaki çocuğa zarar vermediği müddetçe sorun yok onu durdurma. onu durdurursan hiç bir zaman hakkını almak için savaşmayacak biri oluyor. tecrübeyle sabit...
yakında dur ama zarar göreceği noktada müdahele et. gerisini bırak kendi halletsin
Sağol tüyo için ama bazen ilk hareket direk karşıdaki çocuğun yüzüne doğru oluyor ittirir gibi bugün sabah hem oyun alanına hemde parka gittik şunu farkettim ki diğer çocukların varlığını farketmiş artık ama onlara nasıl davranması gerektiğini bilemiyor aynı oyuncağa geldiğinde ve ya yakınında iken ittireyim ya da dokunayim diyor belki neyse ben ne diyeceğimi bilemedim bugün onlar arkadaş vurma sarıl op dedim bu seferde her gördüğü çocuğa sarılıp öpmeye başladı bende rahat bırak annem onlarda arkadaş oynuyorlar burada vs dedim ..Ne diyeyim atomiks acaba ne diyeceğimi bilemedim.Oyun yerinde bir baba da bırak öyle öğrenecekler birbirlerine zarar vermedikleri sürece dedi senin gibi. Bırakayım ama kaşla göz arasında biraz karşıdaki çocuğu ittirip kaktirmis gibi oluyor dün küçük kızlar vardı parkta anneleriyle gelmiş onlara da ayıp oldu garip garip baktılar gibi geldi dün böyle birşey yapacağını düşünmediğim için doğal olarak boş bırakmış oldum Bugün de önce ittirip sonra çocukları öpmeye başlayınca ne yapacağımı bilemedim gittim parktan.Parktaki çocuklarda hep bakıcı ile gelmiş buradaki bakicilarin her biri 3 4cocuk birden bakıyor park kreşe döndü havalar ısınınca diğer çocuklar etrafta çocuk olmasına da kendi başlarına oynamaya da alışık o nedenle.küçücük bir tüyo vereyim. itip kakma sırasında karşısındaki çocuğa zarar vermediği müddetçe sorun yok onu durdurma. onu durdurursan hiç bir zaman hakkını almak için savaşmayacak biri oluyor. tecrübeyle sabit...
yakında dur ama zarar göreceği noktada müdahele et. gerisini bırak kendi halletsin...
İş konusu benimde sıkıntım başlıyım diyorum bu aralar sendromda yine annem zaptedemez geçen 1 gece denemek için bıraktım kadin 22.30 da sokaklarda eglemeye çalışıyordu. Ağlamış durmuş.. alışır illaki dr diyorum 2 yaşına doldursa bıraksam.keske çok bunaldım evde pısişik gibi hissediyorum kendimi. Hep ayni rutindeyix yemek yedi yemedi parka.iniyoruz yorulsun aman hanımefendi uyusun falan filan banyosu çamaşırı vs.. derken aksam.yemekleri amca yetişiyor10-15 dk da bir meme isteme bizde de var. Ama bu durum daha çok evde geçerli bizim. Dışarda çok aklına gelmiyor. Ben de dişlerin biraz daha tamamlanmasını bekliyorum. Şu an meme emmek biraz daha rahatlatıcı oluyor o sancılarda. Istahi olmadığında da en azından emiyor rahatlığı oluyor. Ben de hazır değilim henüz memeden ayırmaya. Ne kadar bunalsam da seviyorum emzirmeyi. Tabi bu yaz bitmeden bezi ve memeyi bırakırsak süper olacak. Kışa güzel bir giriş yaparız.
Çevremdeki annelerden aldığım yorumlara göre bana da 3 yaş daha mantıklı geliyor kreş için. 0-3 yaş aralığında çocuğun bakım vereninin özel ilgisine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. En az 8 çocuk bile olsa kreşte 2 yaş için çocuk sayısı fazla geliyor bana. Imkan varsa 3 yaşı ideal buluyorum. Ben personel genel müdürlüğünde çalışıyorum. Kurumumum zorluk çıkaracağını düşünmüyorum. Daha önce talep eden arkadaşıma zorluk çıkarmadılar. Hatta ücretsiz doğum izni dönüşü bir hafta geldi, 30 gün yıllık izni de haketti, kullandı. Sonra 1 yıl ücretsiz izin aldı. Inşallah sorunsuz alabiliriz.Benimde Kasım son doğum nedeniyle ücretsiz iznim. Bir 9 ay daha ekstra hakkım var ama onu almak çok zor. Komisyon kuruluyor değerlendirmek için. Aslında 12 aydı ama pandemi donemindr kızın kresi ve okullar kapanınca bakacak kimse olmadığı gerekçesiyle 3 ayını kullandım. Geriye 9 ay kaldı. Onu da alırsam 2024 Ekim e kadar 3 yaşını doldurmuş olacak oglan. 3 yaştan önce kreşi kızımda yaşadım çok zor günlerdi. Oğlan da bu kadar anneci iken daha zor olacak. 3 yaş tam kıvamında olacak kreş icin inşallah alabilirsem.
Benim kızım da şu an itilen, elinden oyuncağı alınmak istenen bir durumda. Bir erkek arkadaşı var. Ne zaman görüşsek kızımı itiyor, elinden zorla oyuncağını almak istiyor. Ama o çocuk da ne yapacağını bilmediginden yapıyor. Daha önce de yüzünü tırmalamaya çalışıyordu kızımın. Allahtan artık yapmıyor bunu.Bugün kızımda parktaki çocukları itip ısıran bebe kervanına katıldı biz düzenli her gün parka gidiyoruz bugüne kadar böyle birşey olmamıştı bugün bir kaydirakla birleşik balkon ev köprü gibi bir oyuncakta tek başına oynamak istedi diğer çocukları ittirip isirmaya çalıştı.Bir anda ya 2yas sendromu ya da daha önce diğer çocukların ona yaptigini o onlara yaptı ya da oyuncagi çok sevdi.genelde baskalari kızımı ittiriyordu bugün tersi oldu.Ben şoka girdim ne olduğunu anlamadım neyse eşim toparladı.Bundan sonra da yapar mı bilmem dikkat etmek gerekecek.
Ben de bunaldım ama bir yıl daha idare edeceğim sanırım. Bizim evde de durum aynı. Kızımla yapışık ikiz gibiyiz. Gece anneden ayrı kalmak çocuk için çok zor oluyordur. Bakan kim olursa onu da çok zorlar. Imkanin varsa gündüz annende kademeli bir şekilde durduğu süreyi arttırmayı deneyebilirsin. Evde yemek yemeyen çocuğun kreşte yediğini çok duydum ben de. Kalabalıkta güzel yiyorlar zaten. Birbirlerinden öğreniyorlar.İş konusu benimde sıkıntım başlıyım diyorum bu aralar sendromda yine annem zaptedemez geçen 1 gece denemek için bıraktım kadin 22.30 da sokaklarda eglemeye çalışıyordu. Ağlamış durmuş.. alışır illaki dr diyorum 2 yaşına doldursa bıraksam.keske çok bunaldım evde pısişik gibi hissediyorum kendimi. Hep ayni rutindeyix yemek yedi yemedi parka.iniyoruz yorulsun aman hanımefendi uyusun falan filan banyosu çamaşırı vs.. derken aksam.yemekleri amca yetişiyor) zor.bir cpcuk. Ama annem güzel bakarsa kresi 3 veya 3.5 tan sonra düşünüyorum öğle uykusu vs.. evde daha düzenli gerçi orda daha rahat uyuyanlar da varmış sürü psikolojisi olur diyilar yemeyen yiyo uyumayan uyuyormuş:)) bakalım
Ben iyice diyaloğumuz oluşmadan ve belirtileri görmeden tuvalet eğitimine başlamayı düşünmüyorum. Bez çıktı mı bir kere çıkmalı, sonrasında kaosa dönen çok durum okudum gözüm korktu açıkçası.Kızlar selam,
Yazın tuvalet eğitimine geçsem mi diye düşünüyorum sizden de fikir alayım.
Gece beslemesi azalttım ama devam ediyorum hal.boyle olunca gece bazen biraz çiş sabah saatlerinde yoğun kaka yapınca uyanıyor. Gece beslenmesini kesip başlamak dimi sizcede. Hal böyle.olunca ??
Bazıları kesip şu veriyormuş sadece sabaha kadar (ondada yine çiş durumu oluuor tabi)
Gece bağlayıp gunduz. Açık tutsam bu defa da belki alışamaz diye korkuyorum( kafamda deli sorular :) :)
Kızımda gram sinyal yok ve konuşmuyor çok üzülüyorum galiba tuvalet eğitimi çok geç olacakBen iyice diyaloğumuz oluşmadan ve belirtileri görmeden tuvalet eğitimine başlamayı düşünmüyorum. Bez çıktı mı bir kere çıkmalı, sonrasında kaosa dönen çok durum okudum gözüm korktu açıkçası.
Bizde de tık yok valla, ne konuşma ne tuvalet. 2.5 yaşı bulur heralde bizim. Napalım sağlık olsunKızımda gram sinyal yok ve konuşmuyor çok üzülüyorum galiba tuvalet eğitimi çok geç olacak
Benim kızımda konuşmuyor ama takmıyorum kafaya, illaki bir gün konuşurlar:) sağlıklı olsunlarda... 1 yaşına gelene kadar kafama herşeyi takmıştım. Niye dönmüyor, niye yürümüyor... falan. Zamanı gelince hepsini yaptı. Sizde üzülmeyinKızımda gram sinyal yok ve konuşmuyor çok üzülüyorum galiba tuvalet eğitimi çok geç olacak
Bende Haziran da 15 yıllık devlet işimden istifa ediyorum:)Ben de bunaldım ama bir yıl daha idare edeceğim sanırım. Bizim evde de durum aynı. Kızımla yapışık ikiz gibiyiz. Gece anneden ayrı kalmak çocuk için çok zor oluyordur. Bakan kim olursa onu da çok zorlar. Imkanin varsa gündüz annende kademeli bir şekilde durduğu süreyi arttırmayı deneyebilirsin. Evde yemek yemeyen çocuğun kreşte yediğini çok duydum ben de. Kalabalıkta güzel yiyorlar zaten. Birbirlerinden öğreniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?