- 10 Ekim 2022
- 1.036
- 1.552
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.141
Çok geçmiş olsunBugün kabus gibi bir gün geçirdik sabah kızım iyi artık dedim öğlen uykusundan kusarak uyandı. Sonra su bile içse kustu acilden geldik 4 saatte 16 kere kusmustur yazık yoğurt yedi su içti hepsini çıkardı sıvı kaybından serum taktılar. Anlamıyorum neden. Doktorda bir şey görünmüyor dedi sabah doktoruna götürecegım
Aa gerçekten çok yakınmış mutlaka katılmak isterimArkadaşlar merhaba. Bugün kızımı oyun evine götürdüm. Anaokulu öğretmeni gözetiminde 12-24 ay aralığında 5 çocuk ebeveyn katılımlı 1,5 saat etkinlik yaptık. Kızım ilk defa böyle bir ortama girdi. Normalde bana yapışık olan kızım günün sonunda ordaki annelere bir şeyler anlatıyorduMontessori araç gereçleri vardı. Hem fiziksel aktivite, hem müzik eşliğinde oyunlar, hem boyama derken dolu dolu geçti. Ben de çok keyif aldım. Normalde oyun oynamayı çok sevmiyorum, sıkılıyorum evde oynarken.
Gereksiz06 oyun evi size de yakın Belki bir gün birlikte gideriz, ne dersin?
Ankaradaki arkadaşlar için instagram profilini paylaşıyorum.
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Aa gerçekten çok yakınmış mutlaka katılmak isterimçok istiyorum ama hastalık kapma riskinden dolayı temkinli yaklaşıyoruz bu tarz kapalı alan ortamlara. Yine de denicem inşallah çok teşekkür ederim canım
Açılalı 3 ay olmuş sanırım. Bize de yakın sayılır ama sen daha da yakınmışsın.misophonia_ aaa ben burayı geçenlerde biyerden dönerken gördüm ismini yanlış okudum sanırım instagrama yazmıştım bişey çıkmamıştı şimdi linke bakınca farkettim çok yakın bize arabayla 3-4 dk max
Bu arada kapı önüne de alan yapmışlar. Hava güzel olunca dışarda da yapıyorlarmış etkinlik. Bugün rüzgar olunca içerideydik biz.Aa gerçekten çok yakınmış mutlaka katılmak isterimçok istiyorum ama hastalık kapma riskinden dolayı temkinli yaklaşıyoruz bu tarz kapalı alan ortamlara. Yine de denicem inşallah çok teşekkür ederim canım
Sağol canım belim daha iyi ağrı kesici sayesinde. Dün kayınvalidemler ve görümcem geldi çoluk çocuk onları ağırlıyoruz ona rağmen iyiyim şükür. En kısa zamanda burayı deneyimlemek istiyorum inşallahBu arada kapı önüne de alan yapmışlar. Hava güzel olunca dışarda da yapıyorlarmış etkinlik. Bugün rüzgar olunca içerideydik biz.
Senin belin nasıl oldu? Daha iyi misin?
Bende hiç hazır değilim ama çok büyük sıkıntı oluyor artık. Büyüğe yetisemiyorum. Haftaya sınıfça kahvaltı düzenlediler mesela sırf uyurken meme uyanınca meme istediği için gidemiyorum. Baya baya kızımın hayatindan çalıyor oğlan. 23 Nisan gösterisi vardı eşime bıraktım oğlanı. Erken kalkmıyor oğlan. 2 saat sonra döndüğümde kıpkırmızıydi suratı gözleri ağlamaktan. Ben gittikten yarım saat uyutabilmis ayakta sallayarak. Sonra meme istediği için çok ağlamış. Uyanmiyorda. Uyanıp kalksa... Ben gelince devam etti uykuya. Allah sagligimiza zeval vermesin bir anda birakabilirsin şokuyla karşılaşmak istemezdim bende kesinlikleBen de bazen süt az kaldı diyorum veya sıkıldığı için sık gelip emme istemesine artık sinirleniyorum. Yemek yerken bile meme istiyoeskiden emzirmek çok romantik gelirken şimdi bıktım zor gelmeye başladı gece gündüz meme ortada sürekli. Ben de çok umutsuzum gerçekten. Sabır taşı vs bisürü teknik var ama 2 yaş dolmadan bişeyler yaparsam kesersem kesin ilerde pişman olurum kafama takarım diye zorlana zorlana 2 yaşı bekliyorum. Geçen bel ağrısı için dr ilaç vericem ama emzirme artık kesebilirsin deyince ağlamaya başladım ve psikolojik olarak hazır olmadığıma da emin oldum
Oğlum 17 aylık 4 gündür sütten kesme surecindeyim gece gündüz sürekli emen gece yarim saatte bir uyanıp sürekli meme diye ağlıyor bu yüzden kesmeye niyetlendim vicdanım rahat değil ama hem kendinim hem bizim uyku kalitemiz sıfır. Ben göğüs ucuma sirke sürdüm meme istedi gel oğlum dedim açtım ağzına aldo ve tiksindi ilk gün böyle yaptım 2. Gün ben gel veriyim desemde istemedi meme deyince öğk diyor ben göğüslerinde şişkinliği alsin diye sadece uyku aralarında veriyorum 2 3 kez sütün tamamen kesilince onuda birakicamKızlar dün oğlanı ufak ufak sütten kesme girişiminde bulundum. Önce ilk kez süt yok memede bitti dedim. Ellerimle bitti işareti yaparak. Oglanda sut yok bitti işareti yapip bir yandan da mememi açmaya çalısiyordu. Süt yok bitti diye diye emdi tabi. Bir kaç saat sonrada meme ucuma yara bandı yapıştırdım ikisine de. Çarpı şeklinde. Uf olmuş sut yok dedim. Uf olmuş sut yok işareti yaparak güzelce bantları çıkarıp emdi. Hiç etkilenmedi. Biraz ne yapacak acaba diye denemistim.Benim iş yaş gibibu çok sacma kesme girişimlerimden sonra çocuk hic bırakmayacak sanki. Annem diyor salça sur ustunude streç filmle kapla. Dedim bu salcayla bir emer bence. Yani böyle. İlk süt yok bitti dediğimde hemen vermeyince kendini hemen yüzüstü yere atıp ağlamaya başlamıştı. Yani zor gibi. Eşim 6 yaşına kadar emer bu oğlan diyor. Hayat kalitemi çok etkiliyor çok emmesi. yoksa gittiği yere kadar giderdi.emerdi. Gece ful memede. Kızda var bende. Sabah okula zor hazırlıyorum. Oğlan geç uyanıyor sabahta memede olmak istiyor. Ama kizida hazirlamam gerekiyor. Ne olacak böyle bilmiyorum.
Böyle yapmak istemiyorum aslında. Yoksa çoktan biraktirirdim en hızlı şekilde. Başka çözümde yok gibi. Kendi kendine bırakmasida imkansız gibi. Yani bir mucize olup ben tiksindirmeden kendisinin birakmasi lazım. Yani ne olacak bende bilmiyorum. Bir bakmışım bende sirke salça sürmüşümOğlum 17 aylık 4 gündür sütten kesme surecindeyim gece gündüz sürekli emen gece yarim saatte bir uyanıp sürekli meme diye ağlıyor bu yüzden kesmeye niyetlendim vicdanım rahat değil ama hem kendinim hem bizim uyku kalitemiz sıfır. Ben göğüs ucuma sirke sürdüm meme istedi gel oğlum dedim açtım ağzına aldo ve tiksindi ilk gün böyle yaptım 2. Gün ben gel veriyim desemde istemedi meme deyince öğk diyor ben göğüslerinde şişkinliği alsin diye sadece uyku aralarında veriyorum 2 3 kez sütün tamamen kesilince onuda birakicam
Ben bebegimi çok iyi tanıyorum her anne gibi bırakması için tek çare tiksinmesiydi yoksa asla bırakmaz bıraksa bile çok fazla ağlardı ben ağlatmak istemedim, aglamasina dayanamazdım ve asla aglamadan 2 gumde memeyi bıraktı bugün 5. Gün bir kez bile ağlamadı meme diyeBöyle yapmak istemiyorum aslında. Yoksa çoktan biraktirirdim en hızlı şekilde. Başka çözümde yok gibi. Kendi kendine bırakmasida imkansız gibi. Yani bir mucize olup ben tiksindirmeden kendisinin birakmasi lazım. Yani ne olacak bende bilmiyorum. Bir bakmışım bende sirke salça sürmüşüm
Peki gece uyandığında ne yaptı? Gündüz bir dekilde oyalanir ama gece çok sorun benim için. Birde meme desteksiz nasıl uyudu?Oğlum 17 aylık 4 gündür sütten kesme surecindeyim gece gündüz sürekli emen gece yarim saatte bir uyanıp sürekli meme diye ağlıyor bu yüzden kesmeye niyetlendim vicdanım rahat değil ama hem kendinim hem bizim uyku kalitemiz sıfır. Ben göğüs ucuma sirke sürdüm meme istedi gel oğlum dedim açtım ağzına aldo ve tiksindi ilk gün böyle yaptım 2. Gün ben gel veriyim desemde istemedi meme deyince öğk diyor ben göğüslerinde şişkinliği alsin diye sadece uyku aralarında veriyorum 2 3 kez sütün tamamen kesilince onuda birakicam
Bana ilham verdiniz, benim kızımda kendisi bırakmaz, çok düşkün. Sabır taşı almayı düşünüyorum, aglatmadan bıraktırmak istiyordum. Bilgi verdiginiz iyi oldu, banada cesaret geldiBen bebegimi çok iyi tanıyorum her anne gibi bırakması için tek çare tiksinmesiydi yoksa asla bırakmaz bıraksa bile çok fazla ağlardı ben ağlatmak istemedim, aglamasina dayanamazdım ve asla aglamadan 2 gumde memeyi bıraktı bugün 5. Gün bir kez bile ağlamadı meme diye
Dediğim gibi memeden tiksindi gece uyutmadan karnını doyurdum birde süt sağmıştım biberonla onu verdim zaten ayakta sallanarak uyuyo o şekilde daldı uykuya gece uyandığında sarildik babasiyla biz yanindayiz annecim hadi uyuyalım falan dedik su verdim sorunsuz daldı uykuya geriPeki gece uyandığında ne yaptı? Gündüz bir dekilde oyalanir ama gece çok sorun benim için. Birde meme desteksiz nasıl uyudu?
InsaAllah bizim gibi kolay olurBana ilham verdiniz, benim kızımda kendisi bırakmaz, çok düşkün. Sabır taşı almayı düşünüyorum, aglatmadan bıraktırmak istiyordum. Bilgi verdiginiz iyi oldu, banada cesaret geldi
Arkadaşlar merhaba. Bugün kızımı oyun evine götürdüm. Anaokulu öğretmeni gözetiminde 12-24 ay aralığında 5 çocuk ebeveyn katılımlı 1,5 saat etkinlik yaptık. Kızım ilk defa böyle bir ortama girdi. Normalde bana yapışık olan kızım günün sonunda ordaki annelere bir şeyler anlatıyorduMontessori araç gereçleri vardı. Hem fiziksel aktivite, hem müzik eşliğinde oyunlar, hem boyama derken dolu dolu geçti. Ben de çok keyif aldım. Normalde oyun oynamayı çok sevmiyorum, sıkılıyorum evde oynarken.
Benim bebeğimde kendi kendine bırakmaz. Kendini yerlere atıyor bir kez süt yok deyince. Tiksindirirsem hemen birakma ihtimali çok ama onu en sevdiği şeyden mahrum bırakmak istemiyorum. O kadar o kadar emiyorki son bir haftadir. Yani 20 dk ya bir bazen 10 dk ya bir. Dışarda hiç aklına gelmezdi emmek simdi dışarda yakamı açıyor. Böyle yaptıkça hiçbir şekilde mahrum birakmak istemiyorum. Yani kısaca bir anda kendinin bırakması lazimBen bebegimi çok iyi tanıyorum her anne gibi bırakması için tek çare tiksinmesiydi yoksa asla bırakmaz bıraksa bile çok fazla ağlardı ben ağlatmak istemedim, aglamasina dayanamazdım ve asla aglamadan 2 gumde memeyi bıraktı bugün 5. Gün bir kez bile ağlamadı meme diye
Umarım bırakır ama çok zor bir ihtimal benim bebeğim gündüzü geçtim gecede 15 20 dk da bir uyanıp meme istiyordu ne onun ne benim kaliteli bir uykum yoktu ve 24 saat tek başıma bakiyorum gece uykumu alamayınca gündüzde tahammül seviyem düşüyordu şimdi uykuları düzelmeye başladı benim de daha sabırlı bir anne olmaya başladım.Benim bebeğimde kendi kendine bırakmaz. Kendini yerlere atıyor bir kez süt yok deyince. Tiksindirirsem hemen birakma ihtimali çok ama onu en sevdiği şeyden mahrum bırakmak istemiyorum. O kadar o kadar emiyorki son bir haftadir. Yani 20 dk ya bir bazen 10 dk ya bir. Dışarda hiç aklına gelmezdi emmek simdi dışarda yakamı açıyor. Böyle yaptıkça hiçbir şekilde mahrum birakmak istemiyorum. Yani kısaca bir anda kendinin bırakması lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?