2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Çok geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba. Bugün kızımı oyun evine götürdüm. Anaokulu öğretmeni gözetiminde 12-24 ay aralığında 5 çocuk ebeveyn katılımlı 1,5 saat etkinlik yaptık. Kızım ilk defa böyle bir ortama girdi. Normalde bana yapışık olan kızım günün sonunda ordaki annelere bir şeyler anlatıyordu Montessori araç gereçleri vardı. Hem fiziksel aktivite, hem müzik eşliğinde oyunlar, hem boyama derken dolu dolu geçti. Ben de çok keyif aldım. Normalde oyun oynamayı çok sevmiyorum, sıkılıyorum evde oynarken.

Gereksiz06 oyun evi size de yakın Belki bir gün birlikte gideriz, ne dersin?

Ankaradaki arkadaşlar için instagram profilini paylaşıyorum.

Aa gerçekten çok yakınmış mutlaka katılmak isterim çok istiyorum ama hastalık kapma riskinden dolayı temkinli yaklaşıyoruz bu tarz kapalı alan ortamlara. Yine de denicem inşallah çok teşekkür ederim canım

misophonia_ aaa ben burayı geçenlerde biyerden dönerken gördüm ismini yanlış okudum sanırım instagrama yazmıştım bişey çıkmamıştı şimdi linke bakınca farkettim çok yakın bize arabayla 3-4 dk max

Açılalı 3 ay olmuş sanırım. Bize de yakın sayılır ama sen daha da yakınmışsın.

Bu arada kapı önüne de alan yapmışlar. Hava güzel olunca dışarda da yapıyorlarmış etkinlik. Bugün rüzgar olunca içerideydik biz.

Senin belin nasıl oldu? Daha iyi misin?

Bu arada kapı önüne de alan yapmışlar. Hava güzel olunca dışarda da yapıyorlarmış etkinlik. Bugün rüzgar olunca içerideydik biz.

Senin belin nasıl oldu? Daha iyi misin?
Sağol canım belim daha iyi ağrı kesici sayesinde. Dün kayınvalidemler ve görümcem geldi çoluk çocuk onları ağırlıyoruz ona rağmen iyiyim şükür. En kısa zamanda burayı deneyimlemek istiyorum inşallah

Bende hiç hazır değilim ama çok büyük sıkıntı oluyor artık. Büyüğe yetisemiyorum. Haftaya sınıfça kahvaltı düzenlediler mesela sırf uyurken meme uyanınca meme istediği için gidemiyorum. Baya baya kızımın hayatindan çalıyor oğlan. 23 Nisan gösterisi vardı eşime bıraktım oğlanı. Erken kalkmıyor oğlan. 2 saat sonra döndüğümde kıpkırmızıydi suratı gözleri ağlamaktan. Ben gittikten yarım saat uyutabilmis ayakta sallayarak. Sonra meme istediği için çok ağlamış. Uyanmiyorda. Uyanıp kalksa... Ben gelince devam etti uykuya. Allah sagligimiza zeval vermesin bir anda birakabilirsin şokuyla karşılaşmak istemezdim bende kesinlikle

Oğlum 17 aylık 4 gündür sütten kesme surecindeyim gece gündüz sürekli emen gece yarim saatte bir uyanıp sürekli meme diye ağlıyor bu yüzden kesmeye niyetlendim vicdanım rahat değil ama hem kendinim hem bizim uyku kalitemiz sıfır. Ben göğüs ucuma sirke sürdüm meme istedi gel oğlum dedim açtım ağzına aldo ve tiksindi ilk gün böyle yaptım 2. Gün ben gel veriyim desemde istemedi meme deyince öğk diyor ben göğüslerinde şişkinliği alsin diye sadece uyku aralarında veriyorum 2 3 kez sütün tamamen kesilince onuda birakicam

Böyle yapmak istemiyorum aslında. Yoksa çoktan biraktirirdim en hızlı şekilde. Başka çözümde yok gibi. Kendi kendine bırakmasida imkansız gibi. Yani bir mucize olup ben tiksindirmeden kendisinin birakmasi lazım. Yani ne olacak bende bilmiyorum. Bir bakmışım bende sirke salça sürmüşüm

Ben bebegimi çok iyi tanıyorum her anne gibi bırakması için tek çare tiksinmesiydi yoksa asla bırakmaz bıraksa bile çok fazla ağlardı ben ağlatmak istemedim, aglamasina dayanamazdım ve asla aglamadan 2 gumde memeyi bıraktı bugün 5. Gün bir kez bile ağlamadı meme diye

Peki gece uyandığında ne yaptı? Gündüz bir dekilde oyalanir ama gece çok sorun benim için. Birde meme desteksiz nasıl uyudu?

Bana ilham verdiniz, benim kızımda kendisi bırakmaz, çok düşkün. Sabır taşı almayı düşünüyorum, aglatmadan bıraktırmak istiyordum. Bilgi verdiginiz iyi oldu, banada cesaret geldi

Peki gece uyandığında ne yaptı? Gündüz bir dekilde oyalanir ama gece çok sorun benim için. Birde meme desteksiz nasıl uyudu?
Dediğim gibi memeden tiksindi gece uyutmadan karnını doyurdum birde süt sağmıştım biberonla onu verdim zaten ayakta sallanarak uyuyo o şekilde daldı uykuya gece uyandığında sarildik babasiyla biz yanindayiz annecim hadi uyuyalım falan dedik su verdim sorunsuz daldı uykuya geri

Bana ilham verdiniz, benim kızımda kendisi bırakmaz, çok düşkün. Sabır taşı almayı düşünüyorum, aglatmadan bıraktırmak istiyordum. Bilgi verdiginiz iyi oldu, banada cesaret geldi
InsaAllah bizim gibi kolay olur sabır tasi görümcem denedi ama fayda etmedi yine emdi bebeği birde bebekte alerji yaptı kimyasal birseydense sirke geldi aklima bir deneyim dedim eger birakmazsa devam ederjm biraz daha emzirmeye diye düşündüm ama ilk denemede bingo günde 1 2 kez geliyor meme diye Meme eğ annecim diyorum eğ diyip gidiyor geri 0 ağlama

Benim bebeğimde kendi kendine bırakmaz. Kendini yerlere atıyor bir kez süt yok deyince. Tiksindirirsem hemen birakma ihtimali çok ama onu en sevdiği şeyden mahrum bırakmak istemiyorum. O kadar o kadar emiyorki son bir haftadir. Yani 20 dk ya bir bazen 10 dk ya bir. Dışarda hiç aklına gelmezdi emmek simdi dışarda yakamı açıyor. Böyle yaptıkça hiçbir şekilde mahrum birakmak istemiyorum. Yani kısaca bir anda kendinin bırakması lazim

Acaba beybilere önce yarabandını aşılasak sonra meme ucunu bantlasak işe yaramaz mı ben şimdi düşünmüyorum haksızlık etmek istemiyorum. Son dişleri bekliyorum onu da halletsek bırakacam

Umarım bırakır ama çok zor bir ihtimal benim bebeğim gündüzü geçtim gecede 15 20 dk da bir uyanıp meme istiyordu ne onun ne benim kaliteli bir uykum yoktu ve 24 saat tek başıma bakiyorum gece uykumu alamayınca gündüzde tahammül seviyem düşüyordu şimdi uykuları düzelmeye başladı benim de daha sabırlı bir anne olmaya başladım.

Meme konusunda hepimizin aynı şeyleri yaşadığını bilmek bir nebze rahatlattı beni. İnsan sadece kendi çocuğu böyle sanıyor. 2 yaşa yaklaştı ama 40lı bebek gibi sürekli emiyor nasıl bırakcak diye strese girip duruyordum. İnşallah hasarsız Bi şekilde kolayca bıraktırabiliriz vakti geldiğinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…