• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141
Kızlar bebek için reflü yatağı alacak mısınız? İlk aylarda kullanmak gerekiyormuş. Araştırıyorum ama karar veremedim. Yataş juno çökme yapıyomuş. Sevibebe reflü yatağının cırtları açılıyomuş. Başka modellerden de emin olamadım. Satın alıp da kalitesinden memnun kalan var mı herhangi bir markada? 💕

Juno kullandım. Boyun kısmı çküyor gibi geliyor insana ama aslında bebeklere uygun tasarlanmış bir yatak. Ayaklarının havada kalması da çok iyi bir özellik. Annemin içi rahat etmediğinden boyun kısmına penye battaniye katlayıp koyduk. Öyle kullandık. Ben çok memnun kaldım junodan. Kızım da çok rahat uyuyordu.

kızlar e bebekte bebek bezleri ikincisi %50 indirimi var. özellikle prima 0 numara uyguna gelıyor diğer yerlerden. 0 numara almak mantıklı mı 0-3 kg arası diyor cunku ama kuzenım 4 küsür kiloya kadar kullandım ben diyor. deneyimli annelerden yorum alabiliriz:)

1 no ile başlamıştım 0 hiç almadım. Premium care almıştım. Ki kızım 2820 kg doğmuştu. Zayıf bir bebekti.

Geçenlerde de amazon indiriminden 3 paket 1 no bez aldım yine. 0 prematüreler için diye biliyordum ayrıca ama demek ki değilmiş.

1 no ile başlamıştım 0 hiç almadım. Premium care almıştım. Ki kızım 2820 kg doğmuştu. Zayıf bir bebekti.

Geçenlerde de amazon indiriminden 3 paket 1 no bez aldım yine. 0 prematüreler için diye biliyordum ayrıca ama demek ki değilmiş.
Evet prematüre yazıyor zaten üstünde. Kuzenimin de sizin kızınızla aynı kiloda doğdu kızı. O öyle deyinde benim de kafam karıştı. 1 mi almak iyi olur sizce

fotoğraf çekimi için beyaz güzel bi takım bende bakıyorum ama internette tam içime sinen bulamadım. 4 takımla gitmeyi düşünüyorum 2 gün kalma ihtimaline karşı. normal sabahlıklı gecelik olmayan pijama takım+sabahlık olarak trendyolda artış markasında var. her ay 1 takım alıp kenara koyayım dedim ilk defa bu ay pijama sabahlıklı aldım 2 gecelikli 2 pijama şeklinde düşündüm. yine denk gelirsem sizlere atarım artış markasından hamile taytıda aldım rahat geldi kullanıyorum bi kaç adet daha söyledim aklınızda bulunsun 🌸

Ben de artışta bir takım beğendim bu arada. Favorilerimde bekletiyorum. Arkadaşım da ordan aldı 3lü takım. Çok güzel diyor.

Bir de dantelli takımları seviyorum nedense. O konuda da effort diye bir markayı beğendim ama o dantelliler aşırı ince, iç gösteren ve hemen bozulan cinsten oluyor. Yine de görüntüsünü çok seviyorum.

Evet prematüre yazıyor zaten üstünde. Kuzenimin de sizin kızınızla aynı kiloda doğdu kızı. O öyle deyinde benim de kafam karıştı. 1 mi almak iyi olur sizce

1den çok memnundum. Sizin bebek nasıl ilerliyor ona bakmak lazım. belki iri olacaktır. 1 almak en iyisi olur. Benim bebeğim zayıf doğdu ama çok hızlı toparlanıp kilo aldı hemen mesela. O yüzden rahattı 1 no.

Bencede elbise rahat olur ama şubat ayındayız hastane sıcak olsa da ben altım açık olunca hemen gaz olabiliyorum bebişime sütten gaz geçmesin :) pantalonlu pijamada alacağım
Katılıyorum ben de iki takım alt üst iki takım gecelik alacağım. Bebişlerimiz de bebişlerimiz 🥰😂

1den çok memnundum. Sizin bebek nasıl ilerliyor ona bakmak lazım. belki iri olacaktır. 1 almak en iyisi olur. Benim bebeğim zayıf doğdu ama çok hızlı toparlanıp kilo aldı hemen mesela. O yüzden rahattı 1 no.
Bence de 1 daha mantıklı zaten duruma göre doğunca 0 da temin ederiz hemen nasılsa. Premium almayı düşünüyorum ben de ama bir de pampers diye modeli varmış primanın yeni doğan için onu mu alsak dedim siz kullandınız mı onu

Bence de 1 daha mantıklı zaten duruma göre doğunca 0 da temin ederiz hemen nasılsa. Premium almayı düşünüyorum ben de ama bir de pampers diye modeli varmış primanın yeni doğan için onu mu alsak dedim siz kullandınız mı onu

Kullanmadım onu. Premium care kullanıp sonra prima aktif bebeğe geçmiştim

Valla benim foto çekmek asla umrumda değildi. Hiç o havada olmadım. Havamda olsam da çekilemezdim çünkü lohusa takımım kullanım dışı kalmıştı.

Doğum yaptığımın ertesi günü çıktım ben.
Ama işte o 1 gün bana 5-6 pijama ancak yeterdi.
Benden sonra doğumu olacak kuzenlere de yanınıza bol pijama alın dedim ama onlar hiç sıkıntı yaşamadı mesela. Ve çok pijama ihtiyacı olmadı. Temkinli gitmekte fayda var yine de bence.
bu yorumunuz üstüne 4 takım yetmez gibi geldi 5 e çıkarttım sayıyı şimdi 😂

Selam kızlar, şeker yüklemesi düşünen varmı ya da yaptıran :)
Devlete gidiyorum , doktoruma sordum ailede şeker öyküsü yok bebeğin kilosu ve benim kilom normal seyrediyor , yine de yaptırmalı mıyım diye. Hiç bir zararı yok dışarıda yediğin bir kase dondurma ya da kremalarla süslenen kahve de ki kadar bir şeker ben öneriyorum. Normal seyredip şeker çıkanları da gördüm. Çıkıp çıkmayacağını bilemeyiz. Büyük ihtimalle çıkmayacak ama yaptırmanı öneririm içimiz rahat olsun dedi. şimdi kendi takip edenleri ve doktorların gerek yok dediğini okuyunca ikilemde kalıyorum

sevgili hamişler idrarda enfeksiyon çıktı , lütfen sizde dikkat edin. Bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Bol su içmemi (zaten içiyordum) tuvaletimi tutmamam gerektiğini söyledi ve fitil verdi. Sizinde akıntıda renk değişikliği kaşıntı gibi bir belirtiniz olursa beklemeden gidin

• Beğen
Reactions: hku
Devlete gidiyorum , doktoruma sordum ailede şeker öyküsü yok bebeğin kilosu ve benim kilom normal seyrediyor , yine de yaptırmalı mıyım diye. Hiç bir zararı yok dışarıda yediğin bir kase dondurma ya da kremalarla süslenen kahve de ki kadar bir şeker ben öneriyorum. Normal seyredip şeker çıkanları da gördüm. Çıkıp çıkmayacağını bilemeyiz. Büyük ihtimalle çıkmayacak ama yaptırmanı öneririm içimiz rahat olsun dedi. şimdi kendi takip edenleri ve doktorların gerek yok dediğini okuyunca ikilemde kalıyorum
Ben de ailemde şeker rahatsızlığı olan olamaması, aşırı kilo alımı olmaması nedenlerinden ötürü kendim takip etmeyi düşünüyorum. Eğer aksi durum varsa doktor kontrolünde olması tabiki daha doğru

Selam kızlar, şeker yüklemesi düşünen varmı ya da yaptıran :)
Selamm benim doktorum çok gerekli görmemişti. Ama ben içimde şüphe kalmaması amaçlı başka bir doktora yaptırdım. Önce açlık kan şekerime bakıldı sonucum 74 çıktı. Ardından vakit kaybetmeden 50 gram şekerli içeceği içtim. 1 saat sonrasında tekrardan şekerime bakıldı. Sonuc 162 çıktı. Doktor sonucumu yüksek bulduğu için yarın tekrardan tahlile gideceğim. Bu sefer 100 gram içip 4 kez kanıma bakacaklar 😢

Kızlar Trendyolda bylohusa diye bir sayfa buldum baya dantelli takımlar, dörtlü setler vs var. Pierre cardin, artış gibi markalara göre bir tık daha uygun bakın isterseniz. Ben bugün suwen indiriminden 2 takım aldım düğmeli bir takımda catherins diye markadan aldım. Evde kısa kollu hiç giymediğim takımlarım var belki onlardanda eklerim valize diye düşündüm sıcak basma ihtimaline karşı. Birde çekim için süslü bişeyler aldıkmı tamamdır 🤣🤣

Teşekkür ederim. Sevindim daha iyi olmanıza, ben de bugün daha iyi gibiyim. Bol mandalina, ıhlamur tükettim. Ateş de olmadığı için, parol da almadan atlatacak gibiyim.
Maşallah ben de iyiym artık ama crp baya yüksek çıktı. Normalde antibiyotik baslatmsm gerek dedi ama fazla kullandıgım için takipteyiz şimdilik..üç gün sonra yine kan vericem.
Böyle elim yüregimde her ay bir şey çıkıyor 😔 Allah yardımcımız olsun şu kalan üç buçuk ayı da rahat atlatalım inşallah artık biraz bunaldım 😔

Kızlar Trendyolda bylohusa diye bir sayfa buldum baya dantelli takımlar, dörtlü setler vs var. Pierre cardin, artış gibi markalara göre bir tık daha uygun bakın isterseniz. Ben bugün suwen indiriminden 2 takım aldım düğmeli bir takımda catherins diye markadan aldım. Evde kısa kollu hiç giymediğim takımlarım var belki onlardanda eklerim valize diye düşündüm sıcak basma ihtimaline karşı. Birde çekim için süslü bişeyler aldıkmı tamamdır 🤣🤣

Bylohusada effort marka dantellileri sevdim ben de. Suwende de bi takıma mağazada gidip dokundum da çok çok beğendim kumaşını, 3lü lohusa seti ama aşırı sade. Beyaz bir şey. Yine de alacağım sanırım kumaşından dolayı.

Suwenden viskon mu viskoz mu öyle pijama takımlarım vardı mahvetti beni terden hastanedeyken. Hiç iyi gelmiyor onlar. Evde giyiyorum aslında ve en şıkı da o kumaş gibi duruyor ama bana iyi gelmiyor. Alırken ona dikkat etmek lazım. Çok bayabilir hastanenin sıcaklığında.

Ben de ailemde şeker rahatsızlığı olan olamaması, aşırı kilo alımı olmaması nedenlerinden ötürü kendim takip etmeyi düşünüyorum. Eğer aksi durum varsa doktor kontrolünde olması tabiki daha doğru

Gebelik şekerinin ailede bir rahatsızlık olup olmamasıyla, kilo sıkıntısıyla hiçbir alakası yok demişti bana doktorum. Hiç belli olmaz, çıkabilir sende de diyip yaptırmamı istemişti.

Tabii ki ailede şeker varsa yatkınlık daha fazlaymış ama hiçbir şey olmaması da bir şeyi değiştirmez yine yaptırmalısın demişti. Hatta sonucu riskli bulup takip etmemi önermişti sonra. Kan şekerimi ölçtüm bir süre. Çok şaşırmıştım ben de sonuca. Çünkü oldukça fit ve zorla yemek yediğim bir hamilelik geçirmiştim.

Gebelik şekerinin ailede bir rahatsızlık olup olmamasıyla, kilo sıkıntısıyla hiçbir alakası yok demişti bana doktorum. Hiç belli olmaz, çıkabilir sende de diyip yaptırmamı istemişti.

Tabii ki ailede şeker varsa yatkınlık daha fazlaymış ama hiçbir şey olmaması da bir şeyi değiştirmez yine yaptırmalısın demişti. Hatta sonucu riskli bulup takip etmemi önermişti sonra. Kan şekerimi ölçtüm bir süre. Çok şaşırmıştım ben de sonuca. Çünkü oldukça fit ve zorla yemek yediğim bir hamilelik geçirmiştim.
Dediğim gibi herkesin kendi tercihi ben kendim ölçmeyi tercih ettim. İnşallah bunu da sağ salim kolayca atlatırız

Back
X