- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.421
Bana da öyle geliyor diş sıkıntısı geri geldi dişin mı ağrıyor diyorum altta geri tarafı gösteriyor bir de dün iki kelimeli konuştu ilk defa anne gel baba gel dede gel gel dedi büyüme atağı gibi bir şey de oluyor herhalde.Bir kaç gündür mama sandalyesi den de inmek istiyordu daha tam doymadan ayağa kalkıp ayağını indirmeye çalışıyor.Yemekten kalkar kalkmaz da emmek istiyor.Parkta da emmek istiyor Yeni doğan gibi emzirme örtüsü atayım bari pusete çünkü her zaman oteleyemiyorum.Bİzimki de bu ara cozutuk. Soyunmuyor, bezini çıkartmıyor. Eskiden sevdiği şeyleri sevmemeye başladı falan. Bi kaç azı dişi kaldı acaba onlar mı geliyor diyorum ben de.
Ağlamadan ziyade anne,anne diye bacağıma yapışıyor bizimki. Arkama saklanıyor. Bağırmak ya da çığlık atmak gibi bir durum yok bizde. Kişisine göre de değişiyor. Marketteki her gün gördüğü çalışan kızlara yüz vermiyor ama geçenlerde adamın biri öpücük attı, bizimki de ona öpücükle karşılık verdi.Kızlar bizimde su an sürekli memede bugün bende biraz önce artık tükendim tırnak keseceğim kestirmiyor dün yıkamak isterken devsorun çıkardı halbuki yıkanmayı çok seviyor ellerini yıkamaya da bayiliyordu yüzünü yıkamaya onu da pek yapmak istemedi iki gündür bı haller var.@misophonia sana birşey soracağım yabancılarla konuşurken sende ağlıyor demiştin ne durumdasın bizim bu durumda bu ara arttı marketten bı şey alırken apartman girişinde bir komşu bize iki laf söyleyip yardım edecek çığlık çığlığa bağırıyor.Yoruldum.Havalar sıcak oda bunaltiyor belki çocuğu klima açmaya çalışıyorum.Ama sabah bı hava almaya çıkartıyorum onda da keyifsiz dediğimi yapmama kendi isteğini yapma güncellemesi var herhalde 2 yaş sendromu sabırlı olmak gerek bu arada bayram öncesi misafir başka dertlerde var.
Canımmm pilates ne iyi gelmiştir ağrılarına. Çok sevindim senin için.Sen Bu azimle onu da yaparsın canım deliksiz uyku yakındırbenimki bu aralar iyice çıldırdı canı sıkıldıkça meme diye ağlıyor, babası alıp oyalıyor ama yine bana koşuyor evdeyken. Uykusu gelince tam bir kaos illaki emicek az önce kıyamet koptu resmen Ama gerçekten artık çok zor bu kadar emzirmek, ben dün sırt ağrılarım için pilatese başladım fizyoterapist eşliğinde. İlk seansta bile ağrılarım hafifledi resmen ya. 2 sene olucak hiç kolay değil bu süreç. Bir de buraya gelince 5 kilo aldım inşallah ona da faydası olur 57 kiloda çakıldım şuan resmen
Çok sağol canımSen Bu azimle onu da yaparsın canım deliksiz uyku yakındırbenimki bu aralar iyice çıldırdı canı sıkıldıkça meme diye ağlıyor, babası alıp oyalıyor ama yine bana koşuyor evdeyken. Uykusu gelince tam bir kaos illaki emicek az önce kıyamet koptu resmen Ama gerçekten artık çok zor bu kadar emzirmek, ben dün sırt ağrılarım için pilatese başladım fizyoterapist eşliğinde. İlk seansta bile ağrılarım hafifledi resmen ya. 2 sene olucak hiç kolay değil bu süreç. Bir de buraya gelince 5 kilo aldım inşallah ona da faydası olur 57 kiloda çakıldım şuan resmen
Kızlar bizimde su an sürekli memede bugün bende biraz önce artık tükendim tırnak keseceğim kestirmiyor dün yıkamak isterken devsorun çıkardı halbuki yıkanmayı çok seviyor ellerini yıkamaya da bayiliyordu yüzünü yıkamaya onu da pek yapmak istemedi iki gündür bı haller var.@misophonia sana birşey soracağım yabancılarla konuşurken sende ağlıyor demiştin ne durumdasın bizim bu durumda bu ara arttı marketten bı şey alırken apartman girişinde bir komşu bize iki laf söyleyip yardım edecek çığlık çığlığa bağırıyor.Yoruldum.Havalar sıcak oda bunaltiyor belki çocuğu klima açmaya çalışıyorum.Ama sabah bı hava almaya çıkartıyorum onda da keyifsiz dediğimi yapmama kendi isteğini yapma güncellemesi var herhalde 2 yaş sendromu sabırlı olmak gerek bu arada bayram öncesi misafir başka dertlerde var.
tırnak kestirmeme, üstünü değiştirmeme, banyodan çıkmama.. böyle böyle bir sürü benzer şey bizde de var. Kandırıp yaptırmaya çalışıyorum bazen oluyor bazen bağırıyor ağlıyor. Altını değiştirirken saçımı çekecekmiş mesela. Çok geriyor beni de bu saç çekme olayıBİzimki de bu ara cozutuk. Soyunmuyor, bezini çıkartmıyor. Eskiden sevdiği şeyleri sevmemeye başladı falan. Bi kaç azı dişi kaldı acaba onlar mı geliyor diyorum ben de.
Sağol canım
Benim uyutma sürem 1 saat ya bu azalacak mı bilmiyorum. Bayadır meme diye tutturmuyordu bugün bi meme meme
Canımmm çok teşekkür ederimCanımmm pilates ne iyi gelmiştir ağrılarına. Çok sevindim senin için.
Gerçekten çok iyi olmuş, çok sevindim inşallah bizimde yüzümüz gülerÇok sağol canımartık mecburdum. Bizim yaramazın odasına yer yatağı atmıştkk düşmesin diye, orada birlikte yatıyorduk. Eşimle ayrı yatmak kötü etkiliyordu. Geceyi kendi yatağımda tamamlayamasam da iyi oldu insan gibi uyumak pilates çok iyi olmuş, hem de eğitmenle. Umarım faydasını görürsün benim de ihtiyacım var, duruşum bozuldu resmen. Bu arada bence hala çıtırsındır öyle bir izlenim almıştım fotoğrafından azıcık kilo da gider
tırnak kestirmeme, üstünü değiştirmeme, banyodan çıkmama.. böyle böyle bir sürü benzer şey bizde de var. Kandırıp yaptırmaya çalışıyorum bazen oluyor bazen bağırıyor ağlıyor. Altını değiştirirken saçımı çekecekmiş mesela. Çok geriyor beni de bu saç çekme olayı
Sağol canımdaha bizimki yolun başı ama umarım sonu iyi olacak artık. İlk doğduğunda annem 2 sene böyle işte demişti ben de yok artık ne 2 senesi demiştim. Gerçekmiş, 2 sene uyumayacakmışız çok uykusu gelmeden emzirip, gel şunu yapalım gel bunu yapalım ve azıcık ağlamaya göz yummak bizde işe yaradı. Belki katkısı olur.
Aralıklı orucu araştırmak ister misin kilo vermek için? Ben uygulamadım ama 2 ana öğünlü beslenirken çok iyi hissediyprdumGerçekten çok iyi olmuş, çok sevindim inşallah bizimde yüzümüz gülerumarım seans sonuna kadar aldığım kiloların da bir kısmı gider yoksa çok moralim bozulacak tatile bu kiloyla gidip "aa kilo almışsınnnn" laflarını duymak istemiyorum
Ben hep 2 öğün yiyorum canım öyle alıştım ama bende hiç fayda etmiyor sankiAralıklı orucu araştırmak ister misin kilo vermek için? Ben uygulamadım ama 2 ana öğünlü beslenirken çok iyi hissediyprdum
O zaman ya kalori alımını azaltmak gerek ya da metabolizma hızlandırmak. Belki az öğün yemekten vücut kıtlık hissediyor olabilir. Eskiden bu işleri çok araştırırdım. Daha fazla karışıp canını sıkmak istememBen hep 2 öğün yiyorum canım öyle alıştım ama bende hiç fayda etmiyor sankigenelde sabah 11 gibi kahvaltı yapıyorum akşam 16.00 gibi akşam yemeği yiyorum ve o gün benim için bitiyor. Tabi bazen ipin ucunun kaçtığı da oluyor Dün en son 15.00te yemek yedim şuan daha kahvaltı bile yapmadım mesela arada çok uzun saat var yağ yakımı için ama gram gitmiyor
Ayy estağfurullah canımO zaman ya kalori alımını azaltmak gerek ya da metabolizma hızlandırmak. Belki az öğün yemekten vücut kıtlık hissediyor olabilir. Eskiden bu işleri çok araştırırdım. Daha fazla karışıp canını sıkmak istememhallolur merak etme
Memede uyutmak daha kolay olduğu için o bir saat uyutmaya çalışma fikri beni korkutuyor açıkçası.Benim uyutma sürem 1 saat ya bu azalacak mı bilmiyorum. Bayadır meme diye tutturmuyordu bugün bi meme memebazen bende hiç bir zaman bırakamayacak gibi hissediyorum. Annelik ne kadar zormuş ya ama şu konuda içiniz rahatlatabilir gece beslenmesini kesince uykusu çok düzeldi.Bazen gece boyu uyuyorum ve sabah uyanınca nasıl yani diyorum
Sanırım 2 yaş sendromu bangır bangır geliyor.. bizde de benzer sorunlar var bazen sinirlenip bağırıyorum ama bu ara babası evde olduğu için o daha sakin ilgileniyor. Ama 5 dk da bir meme derdimiz var, ne zaman çok abarttı sürekli emiyor desem daha da sıklaşmaya başlıyor. Pes ettim sürekli meme açık büfe şeklinde geziyorum.Kızlar selam,
Ya bizde inanılmaz krizler başladı. Genelde uykusu geldiğinde oluyor ama durdurmak imkansız, en az 30 dk saçma sapan ağlıyorbi yıkancam diyor mesela, hadi gel diyorum kapıya gelince yıkanmıycaaaam diye ağlıyor…10 tur bunu yaşıyoruz. Sonra burnumu sil, silme burnumu 8 tur. Mama yiycem yemiiiiceeemmm 17 tur falan
Sizde de var mı bunlar? Ben huyuna giderek çözmeye çalışıyorum ama etkili olmuyor. Dr. Karp’ın kitabında ‘yumuşakça’ konuşmaktan bahsediyor ama bizde konular da net değil, onu da uygulayamadım. Var mı bir çözümü olan?
Ya evet emzirerek çok kısa sürede uyuyordu. Bazen o kısa uykuya dalmalarını çok özlüyorumMemede uyutmak daha kolay olduğu için o bir saat uyutmaya çalışma fikri beni korkutuyor açıkçası.
Ben odasını 3 ay önce ayırdım. O zamandan beri gece uykularımız rahat çok şükür. Deliksiz uyumayı ben de tattım çok şükür. Eşim uyandın da farkında mı değilsin diye soruyor. O bile inanmıyorBazen huzursuz olursa yanımıza alıyorum. Ben yanında olunca daha çok uyanıyor.
Dün gündüz meme istedi. Beni öpüyor, koltuğu gösteriyor, sırtıma koyacağım kırlente kadar ayarladı. Emzireyim diye ne şirinlikler yaptı
Biz her gün en az 2 saat parktayız. Evde çok tutturma olmuyor ama parkta her şey onunKızlar selam,
Ya bizde inanılmaz krizler başladı. Genelde uykusu geldiğinde oluyor ama durdurmak imkansız, en az 30 dk saçma sapan ağlıyorbi yıkancam diyor mesela, hadi gel diyorum kapıya gelince yıkanmıycaaaam diye ağlıyor…10 tur bunu yaşıyoruz. Sonra burnumu sil, silme burnumu 8 tur. Mama yiycem yemiiiiceeemmm 17 tur falan
Sizde de var mı bunlar? Ben huyuna giderek çözmeye çalışıyorum ama etkili olmuyor. Dr. Karp’ın kitabında ‘yumuşakça’ konuşmaktan bahsediyor ama bizde konular da net değil, onu da uygulayamadım. Var mı bir çözümü olan?
Bu tutturmalar ve buna benzer krizler bizde de var ve bende sakinleştirmeye çalışmaktan başka bir çözüm bulamadım. Bazen bırakıyorum ağlıyor sonra sakinlesmeyi kabul ediyorKızlar selam,
Bizim de 2 gündür çok ağlamalı geçti. Tatilden döndük sıkıldı diye düşündüm. Bir çözümüm yok malesef. Mesajını okurken düşündüğüm; bizimki ne zaman böyle konuşacak?Kızlar selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?