- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.741
İlk doğum sancısıyla tanışmakla alakası olabilir bence bilmiyorum ki neticede o kaslar kapanıyor bir kere açılmış olması işi kolaylaştırıyor mu bilmiyorum netice yine on cm kadar açılıyor rahim öyle bir organki eski haline dönüyor sanki hiçbirşey olmamış gibi ben daha önceki doğumumda doktor doğum yapmış gibi durmuyorsun demişti acıyı yönetiyoruz hemen panik olmuyoruz ben son gecemde bayağı hatta gündüzünde de kuvete girmiştim sonra duşta sıcak su dökmüştüm hep sancıyı azalttığını gördüm ama sona doğru artık gelen sancıyı kesmeyince hastaneye gittimBenim annemin ilk doğumu çok zor olmuş suni sancı vermişler, kayınvalidem de çok zorlanmış hep öyle anlatır. Valla 25 yaşındayım ve ilk hamileliğin nasip olursa normal doğum istiyorum ama sezaryene de asla karşı değilim kendimi ikisine de hazırladım. Biraz da cahil cesareti heralde hicbir tecrübem olmadığı için korkmuyorum.özelde hep sezaryen yapıyorlar diyorlar ilk doğumumu normal yapmak isterim ama hayırlısı olsun ya bakalım nasip artık. Hepimiz rahat bir doğum geçirelim inşallah.
İLk zaman hep öyle hatta dörde girene kadar sürebilir sıkıntı etme ben hep ishaldim kimide kabız oluyır açık yazdım kusura bakmayın şişkinlik içşn yemeklere kimyon katabilirsin doktorun izin verirse rezene iç ben öyle yapıyordumBende 6 haftalığım Sizde şimdi gebelik bayağı ilerlemiştir deneyimlerinizden bilgilenmek isterim bende şuan aşırı hazımsızlık var yani karın şişkinliğim çok var sabah kalkınca rahatim ama akşama doğru çöm artıyor sanki karnım 9 aylık şimdiden oruçtan sonramıdır gebeliktenmidir acaba
Ayyyyy heyecanlandım valla siz anlattıkçaİlk doğum sancısıyla tanışmakla alakası olabilir bence bilmiyorum ki neticede o kaslar kapanıyor bir kere açılmış olması işi kolaylaştırıyor mu bilmiyorum netice yine on cm kadar açılıyor rahim öyle bir organki eski haline dönüyor sanki hiçbirşey olmamış gibi ben daha önceki doğumumda doktor doğum yapmış gibi durmuyorsun demişti acıyı yönetiyoruz hemen panik olmuyoruz ben son gecemde bayağı hatta gündüzünde de kuvete girmiştim sonra duşta sıcak su dökmüştüm hep sancıyı azalttığını gördüm ama sona doğru artık gelen sancıyı kesmeyince hastaneye gittimsizde öyle yaparsınız hafif sancılarda sıcak su artık fayda etmeyince doktor
O zaman işin zor olur hastane ev ortamı gibi değil yatırıyorlar açılman daha yavaş oluyor ben merdiven inip çıkmıştım ÇÖMelme yapmıştım internette ebeler var vakit yaklaşınca izle birde seni yönetecek biri olsunanne olmasın annede merhametten panik oluyor ben tektim bir çok yöntem uyguladım Sıcak en iyisi bir kere sancıyı azaltıyor buraya yazarsın destek oluruzAyyyyy heyecanlandım valla siz anlattıkçaben o panikle duşa giremem ya doğurcam diye korkarım ama hafif sıcak su torbasını rahime yakın tutsak bacak arasında falan ise yaramaz mi acaba benim canım çok tatlıdır stres yönetimim de pek yok Allah yardımcım olsun valla
Çok teşekkür ederim ya. Hemen hastaneye gitmek istemiyorum aslında yani evde daha rahat ederim bencede. 36. Haftadan itibaren egzersizler var onları tavsiye ediyor doktorlar bende yapmayı düşünüyorum. 5dk da bir sancı geliyorsa artık hastaneye gitme vakti gelmiştir diye duymuştum hep. Düzenli sancılar oluyormuş doğum belirtisi olarak. Muhtemelen eşim yanımda olur ailelerden uzaktayız çünkü bakalım nasıl olucak.O zaman işin zor olur hastane ev ortamı gibi değil yatırıyorlar açılman daha yavaş oluyor ben merdiven inip çıkmıştım ÇÖMelme yapmıştım internette ebeler var vakit yaklaşınca izle birde seni yönetecek biri olsunanne olmasın annede merhametten panik oluyor ben tektim bir çok yöntem uyguladım Sıcak en iyisi bir kere sancıyı azaltıyor buraya yazarsın destek oluruz
İyi olur inş ama hastanelerde de duş olduğu için orda sıcak su dökersin hastaneye gitsende sıcsk su torbasını galiba beline koyuyorsun ordaki kemiklere bazı hastaneler iyi doktorda acaleye getirmezse tabi ama hemen dogurtmak istiyor çoğu belli ediyor dogum nişan geliyor o zaman hareketler vb şeyler yaparsın korkarsanda git bazı ebeler tecrübeli oluyor yol gösteriyor belki belden uyuştururlar o zaman hiç sancı duymazsın iyi olur inş ben de şimdi senin hibiyim sanki hiç tecrübe yaşamamış gibi iyi yada kötü olsada hepsi unutuluyor poliyana gibi umutluyum kötü şeyler gelmiyor o günler grlsede atlaksakÇok teşekkür ederim ya. Hemen hastaneye gitmek istemiyorum aslında yani evde daha rahat ederim bencede. 36. Haftadan itibaren egzersizler var onları tavsiye ediyor doktorlar bende yapmayı düşünüyorum. 5dk da bir sancı geliyorsa artık hastaneye gitme vakti gelmiştir diye duymuştum hep. Düzenli sancılar oluyormuş doğum belirtisi olarak. Muhtemelen eşim yanımda olur ailelerden uzaktayız çünkü bakalım nasıl olucak.
Doktorum tatlı biri ama doğum anı geldiğinde nasıl olur hiç bilmiyorumİyi olur inş ama hastanelerde de duş olduğu için orda sıcak su dökersin hastaneye gitsende sıcsk su torbasını galiba beline koyuyorsun ordaki kemiklere bazı hastaneler iyi doktorda acaleye getirmezse tabi ama hemen dogurtmak istiyor çoğu belli ediyor dogum nişan geliyor o zaman hareketler vb şeyler yaparsın korkarsanda git bazı ebeler tecrübeli oluyor yol gösteriyor belki belden uyuştururlar o zaman hiç sancı duymazsın iyi olur inş ben de şimdi senin hibiyim sanki hiç tecrübe yaşamamış gibi iyi yada kötü olsada hepsi unutuluyor poliyana gibi umutluyum kötü şeyler gelmiyor o günler grlsede atlaksakherşey çok güzel olacsk gibi
Oo erken gitmişsin 22 de gideyim diye düşünüyorum ama Bi doktoru arar sorarım artık22 Nisanda 19+2 de gittim ayrıntılıya
Hadi inşallah sağlıcakla al kucağınaKızım olacak nasipse insallah ayrintiliyada 21+3 iken girdim genelde buradaki arkadaslarda bu haftalarda girdi takip ettigim kadaryla
Seninle aynı günlerimiz, benim ayrıntılı randevum 24 Mayıs yani 21+1 oluyoruz. Senin de aynı hafta oluyor 21+5 - 22 gibi gidersen.Hadi inşallah sağlıcakla al kucağınabenimde kızım olcak nasipse. Bende 21+5 ya da 22 de falan gideyim diyorum annemin yanındayım İstanbulda kendi doktorum urfada perinatolog ona gitmeyi istiyorum dönüşümde 2q. Haftaları buluyor geç kalmıyım diye merak ettim size sordum
Aaa evet seninle aynıydıkSeninle aynı günlerimiz, benim ayrıntılı randevum 24 Mayıs yani 21+1 oluyoruz. Senin de aynı hafta oluyor 21+5 - 22 gibi gidersen.
Gün kaçmaz merak etme 23 hafta bile uygun.Aaa evet seninle aynıydıkbenim yolculuk 25 mayısta mecbur 2 gün sonra gidicem yolculuktan 21+4 gibi gitmiş olurum yani hafta sonuna denk gelmezse gün kaçmasın yeterki artık 21 22 farketmez. O kadsr heyecanlıyım ki şimdiden. Sen hareketleri hissetmeye başladın mı. Ya ben dünden beri buradaki kızlara yazıyorum hissetmiyorum diye az önce uzanırken ufak ufak kıpırtı hissettim gıdıklanmak gibiydi inşallah karıltırmadım oydu
Evet gıdıklanmak gibi doğru hissetmişsin ben bir aydır hissediyorum iki haftadır hergün hissediyorum bazen çok az hissediyorum bazen çok kuvvetli ve sayısı çok oluyor değişiyor hergün hissettiğim bölge de değişiyor o yer değiştirdikçeAaa evet seninle aynıydıkbenim yolculuk 25 mayısta mecbur 2 gün sonra gidicem yolculuktan 21+4 gibi gitmiş olurum yani hafta sonuna denk gelmezse gün kaçmasın yeterki artık 21 22 farketmez. O kadsr heyecanlıyım ki şimdiden. Sen hareketleri hissetmeye başladın mı. Ya ben dünden beri buradaki kızlara yazıyorum hissetmiyorum diye az önce uzanırken ufak ufak kıpırtı hissettim gıdıklanmak gibiydi inşallah karıltırmadım oydu
Teşekkür ederim. Benimde haftasonuna kadar ayrılmam gerek 8. sınıfların kursu başlayacağı için. Okula gidip risk almak istemiyorum. 32. Haftam tatile denk gelecek zaten. İnşallah 24. Hafta idari izni kalkmaz 1 Haziran'da.Benim iş ortamım çok riskli o yüzden 23.haftamda senelik izin kullanıyorum şimdilik işten kurtulmak tek isteğim biryerlere gitmeyi düşünmüyorum zaten idari izinde ayrılmamak gerekiyor eve kapanmayı düşünüyorum 24. Hafta belgesi ile dilekçe yazıp veriyorsun. Ve 32.haftada çalışamaz raporunu götürüyorsun hatta ben dogumdan sonrayı hesaplıyıp aradaki kısma senelik izin yazdırıp onun evrakınıda ve ücretsiz izne ayrılmak istediğim dilekçeyide hazırlayıp veriyorum 32.hafta raporunu götürünce veririm inş gidip gelme olmaması için
Yanı sen bilirsin. Doktorunla imkanın varsa tekrar görüş istersen. 3. Aydan sonra yapılabilir deniyor genelde ama benimki bekle dedi.O zaman ben yaptirmasammi.dr bu konuda bana hiç yol göstermedi
21 yaşındayım daha, aslında annemin beni doğurduğu yaştayım duygusal açıdan benim için özel bir yaşİyi olur inş daha önceki grubumda vardı panik atak hatta anestezi doktoru ile tanışmıştı sizin açınızdsn evet yapmanız iyi olur bende sorayım şansınıza bakarsınız kolay doğum olur bazıların ki gerçekten öyle oluyor yaşı genç olanların açılmaları çok hızlı oluyor rahat doğum oluyor
Aynı şeyden korkuyorum biliyor musun?Teşekkür ederim. Benimde haftasonuna kadar ayrılmam gerek 8. sınıfların kursu başlayacağı için. Okula gidip risk almak istemiyorum. 32. Haftam tatile denk gelecek zaten. İnşallah 24. Hafta idari izni kalkmaz 1 Haziran'da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?