- 10 Ocak 2021
- 1.233
- 2.130
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #16.761
Ben oyumu Masaldan yana kullanıyorumGunaydin bugun detayli ultrasona gidicem
Bir de bana isim konusunda yardimci olur musunuz
Oglum MASAL diye tutturdu basindan beri
Ben AYLİZ diye diretiyorum babamiz kendi aranizda karar verin dedi
Doğru bende önceden de vardı. Doğru duruş tekniğini biliyorum. Ama hamilelik öncesi işe yarıyordu. Şimdi plates yürüyüş ve egzersizlere başladım. Daha iyi hissediyorum. Aksı takdirde uzun yürüyüşler yapamazsam bebişime alışveriş yapamamFizik tedavi ile doğru duruş kullanılınca bele yük azalıyor bende duruşum iyi değildi hamilelikte bel ve sırt ağrım artmasın diye dikkat etmeye çalışıyorum sırt kaslarını güçlendirince ağrı azslıyor birde öncesinde bel ağrısı sıkıntın varsa o yüzden bile sezeryan olanlar oluyor profesyonel yardım almak şart gibi
Hergün yeni haber geliyor. Dün bir mail aldım burdaki sağlık ocağından, hamilelikte aşıyla ilgili.5 çeşit korona aşısı varmış (alman, çin vb )ve bunun içinden 2 tanesini hamileler yaptırabiliyormuş. 1.si Alman aşısı pfizer 2.si Amerikan ve hollanda aşısı janssen bu aşılar hamileler için kullanılabiliyormuş. Türkiyede çin aşısı ve alman aşısı var. Hani yaptırmanız gerekirse alman aşısını yaptırabilirsiniz. Çünkü hamileler üzerinde denenen aşılar bunlar. Yanlız dipnot şu an için bir zararı yok bu aşılar yani korona 1 yıldır var 10 yıl sonra annede yada bebekte bi sorun teşkil edermi bilmiyorlar. Öğrendiklerimi ve okuduklarımı paylaşıyorum burda sanırım herkesin aşıyla ilgili endişeleri var.Sağolasın bilgiler için. Emin olmamakta da haklılar tabii acil çıkarılmış aşılar bunlar. En az 3 yıl etkileri araştırılmalıymış normalde.
Gerekliliği konusu da işte evden çalışıyorum eşim de bazen evden bazen ofisten. Şimdilik idare ediyoruz çıkmayıp kimseyle görüşmüyoruz.
İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz.İsim konusunda oyum Masal’dan yana. Ayliz kulağa değişik modern gibi geliyor ama Masal daha masum ve etkileyiciGunaydin bugun detayli ultrasona gidicem
Ya bende 18. Haftalarda 1 defaya mahsus hissettim döndü mü kaydı mı ne balık gibiydi baya kuvvetliydi. Ama sonra hissedemedim dün akşam gece 12 gibi falan ufak şekilde sanki kelebek çırpındıGün kaçmaz merak etme 23 hafta bile uygun.
Ben hareketleri 18. haftada hissetmeye başladım. 2. olduğu için galiba erken hissettim. Senin bebişte de mutlaka hareket vardır da işte o mu bağırsak hareketi mi falan ayırt edemiyosundur. Kaykılmış şekilde uzanıp tam ortaya değil de karnının sağ ve sol tarafına koy ellerini vücudu nasıl yerleşmiş onu bile anlarsın kafasının olduğu yer daha sert oluyor mesela. Bu hafta çok daha belirgin olur hiç karıştırmazsın
İyi haberlerle gelirsin inşallahGunaydin bugun detayli ultrasona gidicem
Çok teşekkürler bilgiler için. Burda da çin aşısını yaptırıyor genelde hamileler. Mailde de bahsetmişler mi 10 yıl sonra ne olacağı belli değil gibi uyarı var mıydı?Hergün yeni haber geliyor. Dün bir mail aldım burdaki sağlık ocağından, hamilelikte aşıyla ilgili.5 çeşit korona aşısı varmış (alman, çin vb )ve bunun içinden 2 tanesini hamileler yaptırabiliyormuş. 1.si Alman aşısı pfizer 2.si Amerikan ve hollanda aşısı janssen bu aşılar hamileler için kullanılabiliyormuş. Türkiyede çin aşısı ve alman aşısı var. Hani yaptırmanız gerekirse alman aşısını yaptırabilirsiniz. Çünkü hamileler üzerinde denenen aşılar bunlar. Yanlız dipnot şu an için bir zararı yok bu aşılar yani korona 1 yıldır var 10 yıl sonra annede yada bebekte bi sorun teşkil edermi bilmiyorlar. Öğrendiklerimi ve okuduklarımı paylaşıyorum burda sanırım herkesin aşıyla ilgili endişeleri var.
Yer olarak aynı evet benim de solda hareketler.Ya bende 18. Haftalarda 1 defaya mahsus hissettim döndü mü kaydı mı ne balık gibiydi baya kuvvetliydi. Ama sonra hissedemedim dün akşam gece 12 gibi falan ufak şekilde sanki kelebek çırpındıgöbek deliğimin hemen sol kısmı
Ayyy severim onu biz dogduktan sonra bile baya ugrasmistik ogluma isim icinBizim oğluşa isim bulamadık daha hiç ya, ne olacak bu bebişin ismi
Ben ilk kızımı epidural sezeryanla doğurmuştum. Hastanede hiç bir şey hissetmedim hatta böyleyse ben bir kaç tane daha doğururum demiştim. Çünkü çıkana kadar epidural kalıyor ve bana paso ağrı kesici yapmışlar ordan. Ben ve çıkınca ağrı eşiğim düşükmüş demekki ilk iki gün zorlandım sonrasında pek bir şey kalmadı. İşk anlar bebeğe odaklanma açısından epidural diğer anestezilere göre daha iyi. Ama normal şansın varsa onu da değerlendir derim. Benim 7 sene olacak sezeryan yapalı. Bu yüzden bunda normali denemek istiyorumMerhaba kızlar bende eylül ayında doğum yapacağım Allah izin verirse epidural sezeryan hakkında tecrübesi olanlar vaarmı ameliyat ve sonrası nasıl oluyor biras tedirginim
Detaylı ultrason 20-24. haftalar arasında yapılıyor, 22+4 de geç kalınmış değil uygun zaten doktorunuz öyle vermiş, merak etmeyin.Kızlar,
Haftasonu detaylı ultrason var. Inşallah bisey çıkmaz 2 li iyi çıkınca 3 lu 4 lu yapmadı doktor. Bu testte çıkar dedi varsa bisey. Çok korkuyorum valla bisey çıkar diye .bolca dua edin. Bu arafa 22+4 oluyoruz test günü geç kalmış olmuyoruz değilmi ? Doktor yaklaşık bu tarihler demisti randevu alirken
Ay erkek ismi çok zorrr gerçektenBizim oğluşa isim bulamadık daha hiç ya, ne olacak bu bebişin ismi
Selam cnmİyiyim çok şükür canım Allah razı olsunbebeği bir kaç sonra inşallah bir adet dönemim geçti şimdi ikinci adet dönemi in de tarihi geçti, bilemiyorum elimde bir test vardı, yaptım, çift çizgi var ama pek ihtimal veremedim belki hormonlardan, pazartesi kesinleşir benim durumum, arada okuyorum burayı hepinize dua ediyorum herkes iyi şükür okuduğum kadarıyla
Ayliz'in anlamını bilmiyorum ama Masal çok narin ve hoş geliyor kulağaGunaydin bugun detayli ultrasona gidicem
hayırlı olsun ismiyle yaşasın bebiş. ikisi de çok eski isimler değil aslında. profilinde görüyordum ömer aras çok tanıdık geliyordu, şimdi hatırladım finansbakın yönetim kurulu başkanı da ömer arasAy erkek ismi çok zorrr gerçektenbiz hep kıza isim düşünmüştük sevgiliyken filan böyle olunca bizde zorlandık sonunda karar verdik galiba ya Ömer Aras olacak Allahın izniyle.. gönlüm tek isimdi ama babası bi eski bi yeni isim olsun istedi bakalım büyüdüğünde o da sever inşallah
Yok. Mailde sadece hangi aşıları yaptırabileceği yazıyor eğer yaptırmak istersem. Ayrı yazılar da okuduk eşimle 1 yıldır korona var ve 1 yıldır aşı olan hamilelerde bi sorun görülmemiş yanlız 1 yıldan uzun süren zamanlarda ne olacağını bilmiyorlar. Mesela aşının kısırlık yapabileceği burdada konuşuluyor. Ve bebekte kısırlık yaparmı bilmiyorlar. O yüzden ben mecbur kalırsam hamilelikten sonra yaptırıcam. Ayrıca hamilelikte korona bebeğe etki etmiyor fakat annenin bütün vucüt bebeği korumak için çalıştığından korona virüse yakalanan anne adayları biraz daha ağır ve tehlikeli olabiliyormuş. Çok dikkatli olmamız lazım en azından bebek doğana kadar. Tabi bu durumlar herkeste aynı olacak diye birşey yok.Çok teşekkürler bilgiler için. Burda da çin aşısını yaptırıyor genelde hamileler. Mailde de bahsetmişler mi 10 yıl sonra ne olacağı belli değil gibi uyarı var mıydı?
Merhaba, acaba hangi modelden aldınız? SCF332/31 ve SCF395/11 var sanırım.İyi akşamlar göğüs pompası düşünen arkadaşlar philips in kendi sitesinde ikili elektrikli göğüs pompası 960 TL ye düşmüş ben aldım sizlere de haber vereyim dedim
Kalkmaz bence çünkü bu uzun süredir var vsksların az olduğu zaman bile vardı hee genelgede yeniliyorlarTeşekkür ederim. Benimde haftasonuna kadar ayrılmam gerek 8. sınıfların kursu başlayacağı için. Okula gidip risk almak istemiyorum. 32. Haftam tatile denk gelecek zaten. İnşallah 24. Hafta idari izni kalkmaz 1 Haziran'da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?