2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Doğru bende önceden de vardı. Doğru duruş tekniğini biliyorum. Ama hamilelik öncesi işe yarıyordu. Şimdi plates yürüyüş ve egzersizlere başladım. Daha iyi hissediyorum. Aksı takdirde uzun yürüyüşler yapamazsam bebişime alışveriş yapamam

Hergün yeni haber geliyor. Dün bir mail aldım burdaki sağlık ocağından, hamilelikte aşıyla ilgili.5 çeşit korona aşısı varmış (alman, çin vb )ve bunun içinden 2 tanesini hamileler yaptırabiliyormuş. 1.si Alman aşısı pfizer 2.si Amerikan ve hollanda aşısı janssen bu aşılar hamileler için kullanılabiliyormuş. Türkiyede çin aşısı ve alman aşısı var. Hani yaptırmanız gerekirse alman aşısını yaptırabilirsiniz. Çünkü hamileler üzerinde denenen aşılar bunlar. Yanlız dipnot şu an için bir zararı yok bu aşılar yani korona 1 yıldır var 10 yıl sonra annede yada bebekte bi sorun teşkil edermi bilmiyorlar. Öğrendiklerimi ve okuduklarımı paylaşıyorum burda sanırım herkesin aşıyla ilgili endişeleri var.

Gunaydin bugun detayli ultrasona gidicem
Bir de bana isim konusunda yardimci olur musunuz
Oglum MASAL diye tutturdu basindan beri
Ben AYLİZ diye diretiyorum babamiz kendi aranizda karar verin dedi
İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz.İsim konusunda oyum Masal’dan yana. Ayliz kulağa değişik modern gibi geliyor ama Masal daha masum ve etkileyici diye düşünüyorum

Ya bende 18. Haftalarda 1 defaya mahsus hissettim döndü mü kaydı mı ne balık gibiydi baya kuvvetliydi. Ama sonra hissedemedim dün akşam gece 12 gibi falan ufak şekilde sanki kelebek çırpındı göbek deliğimin hemen sol kısmı

Gunaydin bugun detayli ultrasona gidicem
Bir de bana isim konusunda yardimci olur musunuz
Oglum MASAL diye tutturdu basindan beri
Ben AYLİZ diye diretiyorum babamiz kendi aranizda karar verin dedi
İyi haberlerle gelirsin inşallah
Ayliz'in anlamı ay parıltısı, cennetten bir bahçeymiş, anlamı baya güzelmiş. İki isim de çok güzel ama ben kendi kendime kızım olsa Masal olsun ismi isterdim :) Masal belki jenerasyonunda daha yaygın bir isim olabilir, Ayliz daha nadir bulunabilir. Zor kararlar :)

Çok teşekkürler bilgiler için. Burda da çin aşısını yaptırıyor genelde hamileler. Mailde de bahsetmişler mi 10 yıl sonra ne olacağı belli değil gibi uyarı var mıydı?

Yer olarak aynı evet benim de solda hareketler.

Merhaba kızlar bende eylül ayında doğum yapacağım Allah izin verirse epidural sezeryan hakkında tecrübesi olanlar vaarmı ameliyat ve sonrası nasıl oluyor biras tedirginim

Merhaba kızlar bende eylül ayında doğum yapacağım Allah izin verirse epidural sezeryan hakkında tecrübesi olanlar vaarmı ameliyat ve sonrası nasıl oluyor biras tedirginim
Ben ilk kızımı epidural sezeryanla doğurmuştum. Hastanede hiç bir şey hissetmedim hatta böyleyse ben bir kaç tane daha doğururum demiştim. Çünkü çıkana kadar epidural kalıyor ve bana paso ağrı kesici yapmışlar ordan. Ben ve çıkınca ağrı eşiğim düşükmüş demekki ilk iki gün zorlandım sonrasında pek bir şey kalmadı. İşk anlar bebeğe odaklanma açısından epidural diğer anestezilere göre daha iyi. Ama normal şansın varsa onu da değerlendir derim. Benim 7 sene olacak sezeryan yapalı. Bu yüzden bunda normali denemek istiyorum

Detaylı ultrason 20-24. haftalar arasında yapılıyor, 22+4 de geç kalınmış değil uygun zaten doktorunuz öyle vermiş, merak etmeyin.

Bizim oğluşa isim bulamadık daha hiç ya, ne olacak bu bebişin ismi
Ay erkek ismi çok zorrr gerçekten biz hep kıza isim düşünmüştük sevgiliyken filan böyle olunca bizde zorlandık sonunda karar verdik galiba ya Ömer Aras olacak Allahın izniyle.. gönlüm tek isimdi ama babası bi eski bi yeni isim olsun istedi bakalım büyüdüğünde o da sever inşallah

Selam cnm
Naptın kan verdin mi
Allah hayırlısıyla gönlündeki nasip etsin inşallah
haberlerini bekliyoruz

hayırlı olsun ismiyle yaşasın bebiş. ikisi de çok eski isimler değil aslında. profilinde görüyordum ömer aras çok tanıdık geliyordu, şimdi hatırladım finansbakın yönetim kurulu başkanı da ömer aras ceo olur inşallah onun gibi bebiş hehe :)

Çok teşekkürler bilgiler için. Burda da çin aşısını yaptırıyor genelde hamileler. Mailde de bahsetmişler mi 10 yıl sonra ne olacağı belli değil gibi uyarı var mıydı?
Yok. Mailde sadece hangi aşıları yaptırabileceği yazıyor eğer yaptırmak istersem. Ayrı yazılar da okuduk eşimle 1 yıldır korona var ve 1 yıldır aşı olan hamilelerde bi sorun görülmemiş yanlız 1 yıldan uzun süren zamanlarda ne olacağını bilmiyorlar. Mesela aşının kısırlık yapabileceği burdada konuşuluyor. Ve bebekte kısırlık yaparmı bilmiyorlar. O yüzden ben mecbur kalırsam hamilelikten sonra yaptırıcam. Ayrıca hamilelikte korona bebeğe etki etmiyor fakat annenin bütün vucüt bebeği korumak için çalıştığından korona virüse yakalanan anne adayları biraz daha ağır ve tehlikeli olabiliyormuş. Çok dikkatli olmamız lazım en azından bebek doğana kadar. Tabi bu durumlar herkeste aynı olacak diye birşey yok.

Kalkmaz bence çünkü bu uzun süredir var vsksların az olduğu zaman bile vardı hee genelgede yeniliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…