- 22 Mart 2013
- 773
- 1.087
- 313
Ben de öyleyim. Nefesim sıkışıyor, garip bir tedirginlik...Böyle üniversite kpss sınavlarına filan girerken de böyle Bi heyecan korku karışık bi karın ağrısı olurya. Tıpkı onu hissediyorum bikaç gündür. Aşırı heyecanlı ve korkuyırum. Okadar karışıkki duygularım
Ayy bende de Bi rahatlık var anlatamamBen de öyleyim. Nefesim sıkışıyor, garip bir tedirginlik...
Bence şekerli şeyler kesinlikle süt yapıyor, doğumdan beri humana stil çay, promalt, kayısı incir kompostosu içiyorum hepsi şekerli şeyler ve sadece 1.gün mama verdim, sonrasında hep emzirdim, 5. gününde doğum kilosunu geçti bebeğim, doktor süt yeterli mama hiç verme dedi. Su da içiyorum tabi ama bence diğerleri de etkili oldu.Benim eltim geçen sene doğum yapmıştı. Tatlı vs yapayım götüreyim süt yapar diye düşünmüştüm. Çünkü tatlının süt yaptığını biliyordum. Bana dediği şu tatlı süt yapmaz süt keser ben tatlı yemiyorum vs deyip şekersiz hoşaf filan yiyordu sadece su içiyordu, su süt yapar filan diyordu ama doğumdan sonra hem mama veriyordu hem emziriyordu. Tek başına damacanayı bitiriyordu bir hafta içinde amadediği gibi sadece suyla olmuyor.
Hastane çantasına kesinlikle depend koyun en önemlisi o, sezaryenden sonra ilk andan beri hep depend kullandım. Doğuma 90 kilo olarak girmiştim o yüzden xl aldım, doğumdan sonra da xl rahat geldi ama 3. Gün l bedene geçtim.Nisan annesi olarak sizi yakinen takip ediyorum. Henüz doğurmayan çok az kişi kalmış görünüyor, sağlıcakla kucağınıza alın inşaallah.
Yakın zamanda biz de de doğumlar başlayacak.
Müsait olduğunuzda bunu iyi ki almışım, hastane çantama iyi ki koymuşum ya da olmasa da olurmuş dediğiniz şeyler ne, bir de kullandığınız bezlerden memnun musunuz fırsatınız olur da yazarsanız çok mutlu olurum
Canım şampuan ne kullanıyorsun memnun musunBence şekerli şeyler kesinlikle süt yapıyor, doğumdan beri humana stil çay, promalt, kayısı incir kompostosu içiyorum hepsi şekerli şeyler ve sadece 1.gün mama verdim, sonrasında hep emzirdim, 5. gününde doğum kilosunu geçti bebeğim, doktor süt yeterli mama hiç verme dedi. Su da içiyorum tabi ama bence diğerleri de etkili oldu.
Hastane çantasına kesinlikle depend koyun en önemlisi o, sezaryenden sonra ilk andan beri hep depend kullandım. Doğuma 90 kilo olarak girmiştim o yüzden xl aldım, doğumdan sonra da xl rahat geldi ama 3. Gün l bedene geçtim.
Yanıma gecelik almam çok iyi oldu, ilk giydirdiklerinde rahatça giydim, 2. Gün pijama takımına geçtim. Ayrıca crocs terlik de çok iyi oldu rahatça yürüdüm duşa girdim.
Hastanede 2 gün kaldım. Bebek için 3 takım 3 müslin 2 battaniye, 2 tulum, 1 havlu almıştım hepsini kullandım, çünkü sürekli üstü kirleniyor bebeğin sık sık değiştirmek gerekiyor.
Yine su ısıtıcı almıştım yanıma o çok işe yaradı, hem ilk gün hemen fazla fazla süt gelmiyor, mecburen mama verdik, biberonları steril etmek için kaynar su yapmamız gerekti, yine humana stil çay almıştım onu yapmak için su ısıtmak gerekti vs. Çok işimize yaradı.
Ben hastane çantasına avent kalkan ve lansinoh göğüs kremi almıştım ama çok kullanışlı gelmedi, hastaneden çıkınca gümüş kapak aldım hemen, şuana kadar hiçbir yara çatlak vs yok, rahatça emziriyorum.
Bebek bezi olarak prima premium care almıştık ama poposunu baya kızarttı sleppy natural aldık şimdilik memnunuz. Pişik kremi olarak da mustela aldık ondan da memnunuz. Bi de hastane çantasına bebek bakım örtüsü koymayı unutmayın çok lazım oluyor.
Valla en iyisi rahat olmak. gergin olsak da olmasak da bu bebeler vakti gelince çıkacaklar oldukları yerden bir şekilde ama bir türlü atamıyorum gerginliği. Sadece doğumla ilgili değil sonrasına da ilişkin tabi. Hep bir bilinmez :)) ayy bu arada mazoşist gibi ben de izliyorum o programı. Her defasında da hayret ediyorum.Ayy bende de Bi rahatlık var anlatamamdün hamile olduğumu bilmiyordum programını izliyodum bende doğumdan sonra bebeği emzirebilicem mi bakabilir miyim diye düşünüyorum doğurma konusunda hiç aklıma endişe gelmiyo
Valla en iyisi rahat olmak. gergin olsak da olmasak da bu bebeler vakti gelince çıkacaklar oldukları yerden bir şekilde ama bir türlü atamıyorum gerginliği. Sadece doğumla ilgili değil sonrasına da ilişkin tabi. Hep bir bilinmez :)) ayy bu arada mazoşist gibi ben de izliyorum o programı. Her defasında da hayret ediyorum.
Bende Bi ben yapıyorum sanıyodum deli misin diyorum kendime
Ben de doğumla ilgilş program değil de video izliyorum, normal doğum videoları, sezaryen videolarıValla en iyisi rahat olmak. gergin olsak da olmasak da bu bebeler vakti gelince çıkacaklar oldukları yerden bir şekilde ama bir türlü atamıyorum gerginliği. Sadece doğumla ilgili değil sonrasına da ilişkin tabi. Hep bir bilinmez :)) ayy bu arada mazoşist gibi ben de izliyorum o programı. Her defasında da hayret ediyorum.
İnsanın en rahat ettiği yer evi canım. Ben de evimde olmaktan hoşlanıyorum.Kızlar dün değil de bir önceki gün ben wcden kalkarken benden kanlı gibi sarı bir şey akmış kılozetin oturma yerine kalkarken farkettim dokunmadım direk sildim. Dün de 3 kez su gibi bşrşey geldi ama o gelmeden önce normal akıntı da vardı. Birinde diğerlerine göre daha çok geldi şeffaf su gibi birşey. Eşim dşyor karnın aşağı inmiş biraz eskisi gibi değil, ablam da öyle söylüyor. Dün sabah uyurken ağrılarım vardı belimde ve karnımda hatta ağrılar uyurken rüyamda bile devam etti, rüyamda da bana karnın aşağı inmiş diyorlardıbirde dün misafirim vardı buraya giremedim çok yorgundum. Bir kaö gündür uykudan gözlerimi açamıyorum. Ara ara uyanıyorum buraya bakıyorun sonrs geri yatıyorum. Sanırım bebek ay sonunu beklemeyecek bence dsha yakın bir zaman da gelecek ama hayırlısı bakalım.
Eşim de diyor artık işe giderken seni annene bırakayım sabah gelince alırım ne olur ne olmaz evde tek kalma. Bende diyorum şuan için erken hem evde yavru muhabbet kuşum da var onu da bırakamam gidersem onu da alırım diyorumona da annelik yapıyorum çok seviyorum, geçen gün omzuma tırmanırken düştü korktu bir kaç gün uçmadı hasta gibi davrandı ağladım resmen kuşum ölecek mi diye
Gelen misafirler de diyor annen gelsin veya sen annenlere git orada kal diye ama ne yapsam bilemedim.
Benimde bir kuşum var ve o benim ilk evladımKızlar dün değil de bir önceki gün ben wcden kalkarken benden kanlı gibi sarı bir şey akmış kılozetin oturma yerine kalkarken farkettim dokunmadım direk sildim. Dün de 3 kez su gibi bşrşey geldi ama o gelmeden önce normal akıntı da vardı. Birinde diğerlerine göre daha çok geldi şeffaf su gibi birşey. Eşim dşyor karnın aşağı inmiş biraz eskisi gibi değil, ablam da öyle söylüyor. Dün sabah uyurken ağrılarım vardı belimde ve karnımda hatta ağrılar uyurken rüyamda bile devam etti, rüyamda da bana karnın aşağı inmiş diyorlardıbirde dün misafirim vardı buraya giremedim çok yorgundum. Bir kaö gündür uykudan gözlerimi açamıyorum. Ara ara uyanıyorum buraya bakıyorun sonrs geri yatıyorum. Sanırım bebek ay sonunu beklemeyecek bence dsha yakın bir zaman da gelecek ama hayırlısı bakalım.
Eşim de diyor artık işe giderken seni annene bırakayım sabah gelince alırım ne olur ne olmaz evde tek kalma. Bende diyorum şuan için erken hem evde yavru muhabbet kuşum da var onu da bırakamam gidersem onu da alırım diyorumona da annelik yapıyorum çok seviyorum, geçen gün omzuma tırmanırken düştü korktu bir kaç gün uçmadı hasta gibi davrandı ağladım resmen kuşum ölecek mi diye
Gelen misafirler de diyor annen gelsin veya sen annenlere git orada kal diye ama ne yapsam bilemedim.
Annemlerde de olmayı seviyorum ama her gün her gün orada da kalamam ki belki 1 2 kere gider kalırım. Doğurmazsam yakında tabiİnsanın en rahat ettiği yer evi canım. Ben de evimde olmaktan hoşlanıyorum.
Annenin evine geçince stres yaptı mı, benim ki daha 10 gün oldu alalı yani eşim bana doğum günüm için aldı, hayvanları çok seviyorum. O kadar bağlandım ki doğumdan sonra hastanede fazla kalırsam o evde yalnız ne yapacak diye düşünüyorum. Giderken onu da götürürüm eğer gidersem tabi ama şöyke bir durum da var, annemlerde kedi var ben sahiplenmiştim bekarken, annemlerde ben evlenirken o da giderse eğer benim yokluğuma dayanamayacaklarını söyleyip bana vermediler kediyiBenimde bir kuşum var ve o benim ilk evladımonsuz duramadığım icin evimden annemin evine getirdim burdayım doğumdan sonra da buradayız o yüzden daha sakin geçiyor
Göbeği düştükten sonra sadece 1 kere yıkadık mustelanın yenidoğan vücut şampuanı ve köpük şampuanıyla yıkadık, içeriği temiz diye biliyorumCanım şampuan ne kullanıyorsun memnun musun
Artık gun sayarız hayırlısıyla kucagına al canımSelam kızlar benim de tarihim belli oldu. 38+4 te 22 mart için randevum oluşturuldu şükür
Ben yalnız kalma cesareti göstermedim vallaha fabrikada çalışıyor eşim gel desem koşarak gelemez annemler de araba ile 10 15 dk o yüzden ben anne evindeyim bunun gecesi de var iyi de oldu son günlerim rahat geçiyoBen de doğumla ilgilş program değil de video izliyorum, normal doğum videoları, sezaryen videolarıetrafımdakiler benden daha stresli ve benden daha çok korkuyorlar. Dün eşimi tembihledim "Canım, eğer suyum gelirse korkma ve panik yapma tamam mı, yoksa beni de strese sokar beni de korkutursun, panik yapılacak birşey yok, su gelirse doktora gideceğiz, ama sadece sancım olursa sancıların süresini kontrol edip en sık olduğu zamanlar ve dayanamadığım zaman hastaneye gideceğiz dedim. "
Annen gelsin veya annene git orda kal diye her hafta eltim vs söyleyip duruyor bu arada annem bana çok yakın oturuyır arabayla en fazla 5 dk, eşimde yakında çalışıyor o da 10 dk içinde evde oluyor. O yüzden acil bir durum olduğu zaman tedirgin olacak bir şey yok diye düşünüyorum.
Kaç kişi kaldık doğurmayan :)
Benimde bu sabah beyaz jöle gibi bir akıntım gelmiş bende nişan mı acaba dedim ama değil galibaGünaydın kızlar. Sabah yataktan kalktığımda iç çamaşırının büyük kısmını ıslatan. Şeffaf beyaz karışık akıntım oldu. Bu nişan olabilir mi? Hep pembe kanlı vs olmalı diye aklımda kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?