Bende bio oil kullandım ilk hamileliğimde şimdi lierac alıcam. Düzenli kullanın yeterli olur ama ihmal etmeyin özellikle duştan çıktıktan hemen sonra tam kurumadan vücudunuz sürün.
Gerçekten tükenmiş durumdayım oglum 2.5 yasinda 2 yasina kadar uyku problemi yaşadık geceleri uyanirdi.mahvolurdum.6 aydır gece uyanmıyor ama cok erken kalkıyor hamile vücudum dayanmıyor ölü gibi yatiyorum yatağa yorgunluktan rüya bile görmüyorum. Azıcık uzansam üstüme atlar aşina hareketler yapıyor bebege zarar verir diye ayağımı uzatıp yatamiyorum bile ... cok zor bir süreçten geciyorum.tukendigimi hissediyorum.cok mu erken davrandım bilmiyorum yasim 30 ve troit hastasiyim yas ilerledikçe gebelik benim için riskti ne bileyim icimi dökmek istedim...
Allah kolaylık versin gerçekten durumun çok zor ama gelip geçici olduğunu bil. Annelik hep Zor maalesef. Benim kızlar 9 yaşına geldi birinde gece alt ıslatma problemi vardı. Yakın zamana kadar gecede 5-6 kere uyandırıyordu beni. Yeni doğmuş bebeğim var gibi kaldırıyo diye kızıyordum. Geçti şimdi çok şükür işte herşey geçiyor.
Bazı malzemeleri ne yapacağımı kullanır mıyım kullanmaz mıyım bilmiyorum tecrübesizim ya mesela siz süt sağma makinası diyorsunuz çok faydası var mı? Neler almalıyım sizce?
Aslında tecrübeli anneler fikir verse daha iyi olur benim göğüs uclarım baya ufak ve bebeğin kavramakta zorlanacağını yara olacağını düşünüyorum. Yara olunca da emzirmek çok zor pompa iyi olur diyorlar o yüzden almak istiyorum bu konuda bilgisi olan anneler yazarsa daha net fikir sahibi olabilirim bende
Haklısın belki görüp yazarlar ya bu arada doğumdan sonra hemşirelere söylersin hatırlarsan bunun için bir çözüm var kuzeniminde öyleydi iğne şırıngasıyla hallediyorlarmış onu
süt sağma makinesi hakkında en bilfiil olduğumu idda edebilirim kızları sağarak besledim çünkü. Emzirmeye yetişemem sandım cahillik işte. Bir sürü makinede sağdım. En ama en iyisi medela tamamen göğüsü boşaltan tek makina. Ben bunda süt sağma makinesi almayacağım. Memenizden emsin ucu tamamen yoksa bile bebekler yolunu bulup emiyor. Ben çok büyük hata yaptım emzirmemekle.Daha doğrusu biri ağlarken öbürüne meme vermek çok zordu. Şimdi olsa yanıma birini oturtturup tutuştururum bebeği. Göğüslerim küçüktü o zaman ikisini tutup emzirmedim zaten küçük doğdular beceremediler. Ne kadar emiyor göreyim dedim. Cahillik işte sanane sen emzirsene doymayan belli eder kendini yok dinlemedim kimseyi 9. Ayda sütüm bitti. Anlayacağınız süt sağmakla süt artmıyor bebeğin emmesine hiç birşey benzemiyor. Bu aletler kiralanıyor da ayrıca. İhtiyacınız olursa en iyisini kiralayabilirsiniz. Tabi çalışacak olan annelere sözüm yok. Çalışanlar medela alın bendeki teklisiydi.
Ayrıca ikiz anneleri olacaklar mutlaka 2 adet bu beşikten alın bana dua edersiniz. Ben bu olmasa büyütemezsim herhalde. Hep bunda uyuttum yana doğru sallanan ana kucağı bu. Koltuğa otururdum ayaklarımı köşelerine koyup sallardım öyle uyuturdum ayakta sallamaya can dayanamaz ne kadar sallamam dersen de öyle bir sallıyorsun ki doğduğu gibi koyun içine alışsın. 3 yaşında artık dizlerinden aşağısı sallanırdı hala binerlerdi onda uyurlardı. En sonunda pert oldular mecbur vazgeçtiler.
Evet göğüs ucu kremini bende duydum sanırım onu alacağım ama makinede kararsızım sadece tekli alacağım ondan eminim yeter diye düşünüyorum ne kadara aldınız
Bazı malzemeleri ne yapacağımı kullanır mıyım kullanmaz mıyım bilmiyorum tecrübesizim ya mesela siz süt sağma makinası diyorsunuz çok faydası var mı? Neler almalıyım sizce?
Benim kuzenim mutlaka al goguslerde sut dolunca skinti oluyor dedi saglikliymis kullanmak oda 1 yil oldu dogum yapali. O oyle diyince aldm bende. Nebiliym yara olur Gogus ucum veya o an acil bi durum olur bebegi annemle birakirm fln ise yarar bence. Manuel direk pompa seklinde olanlarda var.
Onlar daha uygun fiyatli