2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım çok geçmiş olsun. Umarım önemli bir durum yoktur. Tekrar gelmiş geçmiş olsun
teşekkür ederim bebeğim inşallah öyledir
K KurkmantoluS
Serocum çok geçmiş olsun. Çabucak toparlanıp eve dönmen duası ile.
inşallah kuzum
Cok gecmis olsn cnmya dikkatli ol ins toplarsin biran önce
inşallah canım
geçmiş olsun ya bir görünseydin doktora o kadar rahatsız ediyorsa taş veya kum döküyor olma???

K KurkmantoluS canım nasıl oldun?
Hala toparlanamadımmkuzum

Ben 2li süt sağma makinası almıştım. Ama çalışıyordum süt bırakmak için. Eğer şartlar müsaitse sağmsk yerine emzirmek en iyisi. Sütüm çokda değildi sağmak arttırmadı da. Arttırmak için en iyisi boş boş emzirmekmiş. Ayrıca göğüs ucumu emzirme den önce ve sonra muhakkak temizledim suyla çok kısa bi dönem krem kullandım ve hiç yara olmadı.

Yani gerek yok diyorsunuz, ben emzirmek için çabalarım fakat dayanılmayacak gibi bir ağrı acı kopma vs olduğunda pompa ile çekerim diye düşünüyordum pompayla sağmak sütü azaltıyor muymuş

Kendi iş yerimiz var yani doğumdan sonra işe gitmeyeceğim evde olacağım. Göğüs uçları hamilelikte ne kadar büyüyor bilmiyorum ama şu hali ile kalırsa çok zor emmesi gibi. Biri çok ufak diğeri neredeyse düz maşallah bu arada inşallah bu sefer de sorunsuz geçer

K KurkmantoluS çok geçmiş olsun cnm. En kısa zamanda hamileliğin altın dönemi denen 2.trimestera girmen dileğiyle

Uykusuz Koala cnm bnm göğüs ucum hiç yok O yüzden çok korkuyorum. Bunu 2 doğum yapmış arkadaşımla paylaştım. Onun kardeşi geçen sene doğum yapmış göğüs ucu yokmuş. Avent in galiba göğüs ucu için aparati varmış. Gogsun Hava almasını, nemli kalmasını ve göğüs ucunun büyüyüp çıkmasını sagliyor. Kiz onu kullanmis yara vs olmamış rahat bir şekilde emzirmiş çocuğu. Beni baya bi rahatlattı. Baktım ürüne ama tam emin olamadım. Öğrenirsem paylasirim burada.

kuzenimin eşi de ilk çocukta ememez diye hep sağarak verdi hiç ucum yok dedi.O bahsettiğin yalancı uçlarla emiyordu aslında ama başarılı olamadı. 2.Çocukta cesaret geldi tabi verdi yine ucu yoktu maşallah löpür löpür emdi. Bebekler emiyor çekince kendilerine üç çıkıyor.uç çıkarmak için bir alette var. Ayrıca ben gözümle gördüm kapidının hiç ama hiç ucu yoktu bebek aşırı küçüktü yalaya yalaya süt içmeye çalışıyordu o haliyle bile emiyorsa bütün çocuklar emer demiştim o zaman. Emerler korkmayın.

Göğüs ucu kalkanı avent benim var ama ucunun çıkmasını sağlamıyor nemli kalıp yara kalmasına engel oluyor ama ben çok faydasını görmedim ben bir de göğüslerim çok akıyordu sütü toplamak için dışarı akmasın diye almıştım ama bence kullanımı zor kapaklar büyük goguslerin zaten büyüyor sütyenin içinde bir de kapaklar içerden baskı yapıyor zaten masaj yastıkları koymuşlar süt daha çok akıyor gibi, yarayi vücut yapıyor ve en iyi yöntem göğüs yarasına iyi bakmak benim doğumdan önce başlamıştı yaram ama doğumdan sonra çok uzun sürmedi heralde 15 gün kadar sürdü ama ne kremler lanolin garmastan göğüs kalkanı her emzirmeden önce sıcağa yakın ılık karbonatlı suyla ıslatılmış havluyla göğsünü sarardım hem yara için hem mastit için o da zor oluyor sonra doktorum antibiyotikli krem ve Bepanthol vermişti ikisini karıştırıp sürüyordum her emzirmeden önce sabunla yikiyorsun zor tabi ama o çok fayda etti kısa sürdü yaram. Göğüs ucum benim de yoktu silikon göğüs uçları aldım ama olmuyor canım ben kullanamadim göğüs ucum çıksın diye değilde yara bebeğin ağzı bir süre degmesin diye aldım bir de bebek ucunu emmiyor aslında bebeğin agizina kahverengi yerin çoğunu veriyorsun ucunu kafaya takmayin hiç istediği kadar küçük olsun hatta olmasın

Ürünü tam bilmiyorum arkadaşın anlattığı emmedigi zamanlar ürünü takıyormuş, ucunda delikleri var. Göğüs ucuna baskı yapıp çıkmasını sağlıyormuş. Bebek edeceği zmn ürünü çıkartıp direkt göğüs ucunu veriyorsun. Baya rahat halletti dedi.

Kızlar doğumdan sonra sütüm hemen geldi ama göğüs ucu küçük olduğundan kızım kavrayıp içemiyordu. Ben philipsin kelebek diye geçen bir ürününü kullandım. Çokta başarılı oldu. İlla yara oluyor acıyor. Kremi düzenli kullanın. O telaşla unutuyor insan size yardımcı olacak insanları görevlendirin her emzirmeden sonra bol bol sürün. Sür sağma makinesi benim işime yaradı çünkü bebek ilk doğduğunda midesi bir kiraz kadar yani çok küçük. Bide içiyor içemiyor süt birikti birikti memeler çatlıcak gibi sertleşti. Sıcak sıcak duş alıp sıcak havlularla sarıp hemen makineyle sağıyordum. O kadar çok süt birikiyorduki (maşallah) sağıp buzluğa atıyordum. Sonra malum alerji olunca kızım sütler ziyan oldu. Philipsinki vardı bende. Yani çok çok iyi değildi ama işimi gördü. Bebeğiniz ve kendiniz için alacağınız şampuan krem,pişim kremi,deterjan,ıslak mendil, bunları sona bırakın ki kullanma tarihleri daha uzun olsun.

Süt yapıcı çay kullanmıştım ben başlarda süt veremiyorum sütüm yok sanıyordum. Lactamil kullanmıştım. Eve mutlaka araştırıp gaz için olan baharatlardan alırsınız yine son zamanlar, tane kimyon gibi mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…