- 17 Haziran 2019
- 2.104
- 2.704
- 53
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #25.561
Merhaba bir arkadaşımın başına gelmişti,sürekli dinlendi kalkmadı.doktor size progestan yazdı mı?Merhaba 20+3 haftalık gebeyim bugün renkli ultrason a girdim ve rahim ağzı 2.5 mm olduğunu ve erken doğum riski olduğunu söylediler böyle birşey başına gelip zamanında doğum yapan oldumu ?
Karından da bakılıyor canım ama vajinal daha net ölçüm veriyormuş.Merhaba hayirli olsun, ben daha girmedim detayli ultrasona ama vajinal muayene yaparak mi anladilar rahim agzi durumunu. Benim de randevum 28 aralikta sanirim grupta da detayliya giren pek kisi yok
Karından baktılar bana vajinal yaptirmami soylediMerhaba hayirli olsun, ben daha girmedim detayli ultrasona ama vajinal muayene yaparak mi anladilar rahim agzi durumunu. Benim de randevum 28 aralikta sanirim grupta da detayliya giren pek kisi yok
Bişey dicem, hamileyken pek uyulmuyor her şeye, elinde bir program olsa bile yine de çoğu zaman kafana göre takılıyorsun, çünkü sen gebesin, bilinçaltı bunu güzel kullanıyortabii dikkatli gitmekte fayda var yine de.
Kendi doktoruma daha gitmedim sanırım progestan yazicak ama korkuyorum ya bir sıkıntı olursa diyeMerhaba bir arkadaşımın başına gelmişti,sürekli dinlendi kalkmadı.doktor size progestan yazdı mı?
Peki haftasında mi doğum yaptı yoksa erken doğum mu yaptıMerhaba bir arkadaşımın başına gelmişti,sürekli dinlendi kalkmadı.doktor size progestan yazdı mı?
Allah’ın izniyle zamanında doğr endişe etme ama bildiğim kadarıyla sürekli yatıp dinlenmek gerekiyormuş rahim ağzı uzayıp kısalan bir şeymiş.Doktorun önerilerini dinle lütfenKendi doktoruma daha gitmedim sanırım progestan yazicak ama korkuyorum ya bir sıkıntı olursa diye
Karından da bakılıyor canım ama vajinal daha net ölçüm veriyormuş.
Net bilmiyorum ama erken olmadığını biliyorumPeki haftasında mi doğum yaptı yoksa erken doğum mu yaptı
ya ben napcam valla çok kötü hissediyorum çocuk elinde ekmekle doğacak yazık bişe yemek istemiyorum resmen yesem de midem alt üst akşama kadar ölüyorum yaBen hic yumurta yemedim hayatimda onu da annem kucukken vitamin olsun diye sutumun icine yumurta atmasina bagliyorumkiyma ve etten bende tiksindim ya cok garip olarak, balik ve tavuk yiyorum genelde
ya ben napcam valla çok kötü hissediyorum çocuk elinde ekmekle doğacak yazık bişe yemek istemiyorum resmen yesem de midem alt üst akşama kadar ölüyorum ya
Anladım teşekkür ederimNet bilmiyorum ama erken olmadığını biliyorum
Yarın kendi doktoruma gidicem inşallah güzel şeyler söylerAllah’ın izniyle zamanında doğr endişe etme ama bildiğim kadarıyla sürekli yatıp dinlenmek gerekiyormuş rahim ağzı uzayıp kısalan bir şeymiş.Doktorun önerilerini dinle lütfen
Peki nasıl alıyorsun ilaçları ? Mesela şimdi benim doktorum 9 kutu yazdı ama 1 kutu buldum sonra tekrar yazdırmak mı lazım yoksa raporlu olduğumuz için gidip eczaneden sgk ile alabiliyormuyuzbende bulmakta zorlanıyorum geçen gün kontrolde doktoruma bulamıyorum dedim oda dert etme bulamadığın yerde aspirin başlatırız dedi tabi şu an imkanlarımı zorlayarak eczane eczane arıyorum bakalım öyle hangisinde varsa ordan alıyorum bulabildiğim yere kadar bulmaya çalışcam
Aa öyle olduğunu bilmiyordum ben kullanmadın sanıyordum. İşte bazı şeylerde kader ama yine de psikolojik olarak rahatlattığı için kullanmakta fayda var diye düşünüyorumBen işte kullanrıken kaybettim demek ki bebeği koruyan bir şey değil. Şu anda da önceki gebeliğimle aynı protokolde gidiyoruz bir fark yok.
Ben yaptırmicam tetenoz, biri üç çocuğunada yapmadı gayet sağlıklı çocuklarda kadında öylr. Yaptırmicam ben ya zaten zorunlu demiyor hayati tehlike de demiyor isterseniz diyolar genelde. YaptırmicamHayır, bebeğe zararı olur diye. Çok manasız geliyor. Duyduğum ve şahit olduğum bazı şeyler, okuduklarım vs geriyor işte. Bile bile yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Niye şimdi mesela neden organları geliştikten sonra değil. Neden 20. Haftada yapılıyor. Saçma geliyor bir yandan. Pff bilemiyorum.
Zaten bebeğe doğduktan sonra tetanoz aşısı yapılıyor ayrıca. Onu yaptırırım onda sıkıntı yok da, daha organları gelişmemiş bebeğe aşı fikri kaygılandırıyor beni.Ben yaptırmicam tetenoz, biri üç çocuğunada yapmadı gayet sağlıklı çocuklarda kadında öylr. Yaptırmicam ben ya zaten zorunlu demiyor hayati tehlike de demiyor isterseniz diyolar genelde. Yaptırmicam
Yurtdışında yapılmıyor tetenoz. Yani aşı falan yok. Ben bebek doğunca verem hepatit vs onları yapıcam biraz daha araştırmam lazım sankiZaten bebeğe doğduktan sonra tetanoz aşısı yapılıyor ayrıca. Onu yaptırırım onda sıkıntı yok da, daha organları gelişmemiş bebeğe aşı fikri kaygılandırıyor beni.Yabancı kaynaklara da baktım, 27-36. Hafta arası boğmacayla beraber yapılıyormuş. Bizdeki uygulama farklı ve aklıma yatmıyor bir türlü. Bilemiyorum, gitmedim bugün. Nasılsa süresi yok. Fikrimi değiştirirsem haftaya giderim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?