- 17 Nisan 2016
- 5.777
- 7.712
- 198
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #25.601
Ben normalde bu kadar yemiyorum iştahım biraz açıldı, aç kalınca vicdan azabı çekiyorumAslında kendimi çok aç bırakmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Sonuçta normalinden biraz daha fazla kalori almamız gerekiyor bu dönemde. bebeğin gelişimi etkilenmesin yeter ki. Sağlıksız şeyler olmadıkça çok takmıyorum fazla yedim diyebir de hamileler için beslenme programı örneklerine falan baktığımda onlara göre az bile yiyorum
Doktor yorum yapmadı mı canım? Reaktifleri işaretlemiş, ama negatif mi olmalıydı acaba hiç bilmiyorum ben. Benim sonucuma doktor bakıp iyi demişti ben de üstüne durmadımKızlar dün mesaj yazmıştım ama arada kaynadı sanırım cevap veren olmadı
Şurda tekrar paylaşayım belki fikri olan vardır
Sonucu da tekrar ekleyeyim
Doktor bir şeyler dedi de ben anlamadımDoktor yorum yapmadı mı canım? Reaktifleri işaretlemiş, ama negatif mi olmalıydı acaba hiç bilmiyorum ben. Benim sonucuma doktor bakıp iyi demişti ben de üstüne durmadım
Yaa hiç sorma kimseyi tanıyamadımİsim değiştirmeyenleri dışlıyorlar
Maya olarak ilk ne kullandın canim vende öyle yapsam mayayi nerden bulabilirimkızlar bu süreçte yoğurtlarınızı çiğ sütü kaynatıp yapmamayı öneriyor doktorlar, hazır yoğurt tüketmeyi de doğru bulmuyorlar, onun yerine pastörize sütten ev yapımı yoğurt öneriyorlar.
ben 2 lt günlük süt alıp, evde kendim mayalıyorum yoğurdu, süt çiğ olmadığı için de uzun uzun kaynatmaya gerek kalmıyor, mayalanma derecesine kadar ısıtmanız yeterli. hemen mayasını verip kavanozlara pay ediyorum, ağzı açık bi şekilde fırına (fırın ısıtılmamış) koyuyorum, üstüne temiz bi bez örtüyorum ki terleme yapıp içlerine şıp şıp damlamasın. sabaha kadar bu şekilde tutup, sonra ağzı açık bi şekilde dolaba alıyorum, biraz da öyle bekliyorlar, sonra yenmeye hazır, ekşimeden bitirmiş oluyoruz.
Hatta ilk ek gıdaya geçişte de aynı şekilde devam etmekte fayda var. Çiğ sütten yoğurda daha geç başlatmak gerekli bebeği.kızlar bu süreçte yoğurtlarınızı çiğ sütü kaynatıp yapmamayı öneriyor doktorlar, hazır yoğurt tüketmeyi de doğru bulmuyorlar, onun yerine pastörize sütten ev yapımı yoğurt öneriyorlar.
ben 2 lt günlük süt alıp, evde kendim mayalıyorum yoğurdu, süt çiğ olmadığı için de uzun uzun kaynatmaya gerek kalmıyor, mayalanma derecesine kadar ısıtmanız yeterli. hemen mayasını verip kavanozlara pay ediyorum, ağzı açık bi şekilde fırına (fırın ısıtılmamış) koyuyorum, üstüne temiz bi bez örtüyorum ki terleme yapıp içlerine şıp şıp damlamasın. sabaha kadar bu şekilde tutup, sonra ağzı açık bi şekilde dolaba alıyorum, biraz da öyle bekliyorlar, sonra yenmeye hazır, ekşimeden bitirmiş oluyoruz.
Selam kizlar ben nisan annesiyim nasipse sizide arada bakiormSadece soyleceklerimi yanlis anlamayin once onu diyim ama sanki solemek zorundayim gibi hissettim ben 8 yasinda yegenim var adi kayra eymen yegenim dogdukdan sonra bi gun mustafa karatas hocanin cuma programina denk geldim tv de ve isimleri degerle diriyordu kayra ismini sordular tavsiye etmem cocugun baska adi varsa kayra ismini kullanmayin dedi o an şok oldum ozmn sebeblerini siralamasti ve o panikle annemleri abimleri aradim suan yegenim 8 yasinda ve hepimiz eymeni kullaniyorz internnetten bi aratin gecmis zmn mustafa karatasin kayra ismi degrrlendirmesi falan yazinca cikar.Sadece sunu hatirliyirm kuranda gecen her isim konulmaz burda yanlis yapiyosunuz dedi mesela kuranda kezban geciyor ama kezban yalanci anlaminda kulllanilmis dddi umarim yanlis anlasilmam
Canım senin kızın 15 aylıktı değil mi yanlış hatırlamıyorsam, hem de benim kızımla adaştıBen normalde bu kadar yemiyorum iştahım biraz açıldı, aç kalınca vicdan azabı çekiyorumbirinci gebelikte bebeğim zayıf doğdu biraz onunda etkisiyle yemeye çalışıyorum canım, zararlı olmadığı sürece yemelisin bencede kuzu afiyet olsun
İsim mi değişmiş kim kim şimdi ?İsim değiştirmeyenleri dışlıyorlar
İlgin için teşekkürler, caiz olmayan isimler listesinde ama araştırdığımda eski Türkm mitolojisinde ‘tanrı ‘ anlamına geldiği yazıyor ama bizim dinimizde ilgisini hala çözemedimSelam kizlar ben nisan annesiyim nasipse sizide arada bakiormSadece soyleceklerimi yanlis anlamayin once onu diyim ama sanki solemek zorundayim gibi hissettim ben 8 yasinda yegenim var adi kayra eymen yegenim dogdukdan sonra bi gun mustafa karatas hocanin cuma programina denk geldim tv de ve isimleri degerle diriyordu kayra ismini sordular tavsiye etmem cocugun baska adi varsa kayra ismini kullanmayin dedi o an şok oldum ozmn sebeblerini siralamasti ve o panikle annemleri abimleri aradim suan yegenim 8 yasinda ve hepimiz eymeni kullaniyorz internnetten bi aratin gecmis zmn mustafa karatasin kayra ismi degrrlendirmesi falan yazinca cikar.Sadece sunu hatirliyirm kuranda gecen her isim konulmaz burda yanlis yapiyosunuz dedi mesela kuranda kezban geciyor ama kezban yalanci anlaminda kulllanilmis dddi umarim yanlis anlasilmam❤
Olumsuz bir durum olsa söylerdi mutlaka. Sorun yok demek ki.Doktor bir şeyler dedi de ben anlamadım
Sekretere şu değerlere bakılmış mı daha önce dedi yine bir şeyler söyledi, ona da bakılmamış tekrar kan verdim ama sonuç olarak bir şey anlamadım
Valla cnm inan ogun tane tane anlatmisti o ismin uygun olmadigini ben kizimin ismini internetten yazana gore koydum sonra bi hocayla sohbet ederken ben bu niyetle koydum anlami bu yaziyordu dedim hayir boyle birseyin dogrulugu yok ama imkanin yoksa ismi degistirmek icin gec kaldim diyorsan niyetin onemli demisti yani ismi internete yazip aa anlami suymus cok guzelmis diyorz ama hic alakasi yok isim ve anlamlari yanlis cikiyorİlgin için teşekkürler, caiz olmayan isimler listesinde ama araştırdığımda eski Türkm mitolojisinde ‘tanrı ‘ anlamına geldiği yazıyor ama bizim dinimizde ilgisini hala çözemedim
Evet canım kızımızın ismi aynıCanım senin kızın 15 aylıktı değil mi yanlış hatırlamıyorsam, hem de benim kızımla adaştı
Eşime söyledim şaşırdı aynı isim olmasına, galiba en orijinal ismi kendinin bulduğunu zannediyordu
Sizin isim hikayeniz neydi
Evet bende biraz araştırma taraftarıyım, genelde isimleri araştırdığımızda karşımıza ilk çıkan anlamı olmuyor, hele de artık bakıyorum sürekli isimlere farklı anlamlar yazılıyor her yerde, gerçek anlamı olmadığını düşünüyorum bendeValla cnm inan ogun tane tane anlatmisti o ismin uygun olmadigini ben kizimin ismini internetten yazana gore koydum sonra bi hocayla sohbet ederken ben bu niyetle koydum anlami bu yaziyordu dedim hayir boyle birseyin dogrulugu yok ama imkanin yoksa ismi degistirmek icin gec kaldim diyorsan niyetin onemli demisti yani ismi internete yazip aa anlami suymus cok guzelmis diyorz ama hic alakasi yok isim ve anlamlari yanlis cikiyor
Grubun yarısı değiştirdi sanırım. Bir geldim herkes farklı isimliİsim mi değişmiş kim kim şimdi ?
Canım sen kaç kilosun kiattığın fotoğraflarda baya bi ince duruyorsun o yüzden kilo almayı çok da takma bence keyfini çıkar hamileliğinin gayet fitsin
Evet bende biraz araştırma taraftarıyım, genelde isimleri araştırdığımızda karşımıza ilk çıkan anlamı olmuyor, hele de artık bakıyorum sürekli isimlere farklı anlamlar yazılıyor her yerde, gerçek anlamı olmadığını düşünüyorum bendeAma tabi anlamı güzel olup içimize sinmesi önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?