- 28 Ağustos 2020
- 8.957
- 40.884
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #25.581
Hormonlardan dolayı hassaslaşıyormuş diş etleri. Fırçanı değiştirip daha yumuşak bir fırça alabilirsin. Daha nazik fırçalayabilirsin etlere değmeden. Bir de hamilelik öncesi mevcut olan diş eti rahatsızlıkları hamilelikte artıyormuş.Kızlar diş fırçaladıpımda bildiğin kan geliyor diş etlerim aşırı kanıyor. Bugün sabah namaza kalktığımda abdest alırken ağzımı çalkaladım kan geldi ve diş fırçalamadım sonuçta ağzımdan kan geldi sürekli diş etlerim kanıyordu yani. Bu diş etine neler yapabiliriz ya neden kanıyor sürekli
Ben en iyisi şarjlı ile fırçalayayım minik fırçası ya onun. O iyi gelebilirHormonlardan dolayı hassaslaşıyormuş diş etleri. Fırçanı değiştirip daha yumuşak bir fırça alabilirsin. Daha nazik fırçalayabilirsin etlere değmeden. Bir de hamilelik öncesi mevcut olan diş eti rahatsızlıkları hamilelikte artıyormuş.
Sen yurtdışında mısın canım? Ben abd forumlarına baktım. Yapılıyormuş onlarda da ama dediğim gibi haftası ve içeriği farklı. Bebeklere tetanoz 5li karma aşı içinde yapılıyor biz de olduk bebekken.Yurtdışında yapılmıyor tetenoz. Yani aşı falan yok. Ben bebek doğunca verem hepatit vs onları yapıcam biraz daha araştırmam lazım sanki
canım yoğurt ayran gibi şeyler dokunuyor yiyince kusuyorum sadece süt içebiliyorum başka yokBen sut, yogurt ve peynir (kasar veya abaza peyniri) tuketebiliyorum her gun. Yemeklerin yaninda mutlaka yogurt yiyorum sutas suzme yogurt favorim, tava yogurdu daanneme gidersem evde mayalanmis yogurt yiyorum eve de gonderiyor. Cabuk eksidigi icin ev yapimi yogurt 3. Gunden sonra ayran yapip tuketiyorum. Ekmek yerine yogurt yemeye calis canim ya icine de meyve filan da atabilirsin
o da daha çok yorabilir dişlerini ve diş etlerini, yani benim fikrim.Ben en iyisi şarjlı ile fırçalayayım minik fırçası ya onun. O iyi gelebilir
Yok canım yurtdışında değilim ama yurtdışında yaşayan avrupadakilerde yapılmıyor diye biliyorum ben. Öyle okumuştum araştırırken yani..Sen yurtdışında mısın canım? Ben abd forumlarına baktım. Yapılıyormuş onlarda da ama dediğim gibi haftası ve içeriği farklı. Bebeklere tetanoz 5li karma aşı içinde yapılıyor biz de olduk bebekken.
Zaten aşı yaptırmayan sağlıksız olacak diye bir şey yok ki. Bu aşı olmadığında ancak o durumla karşılaştığınızda ortaya çıkacak bi durum. Yoksa aşı insanı sağlıklı yapmıyor tabiki de.Ben yaptırmicam tetenoz, biri üç çocuğunada yapmadı gayet sağlıklı çocuklarda kadında öylr. Yaptırmicam ben ya zaten zorunlu demiyor hayati tehlike de demiyor isterseniz diyolar genelde. Yaptırmicam
Ay napıcam o zaman her türlü normal fırça zarar veriyor fırçamda yeni eski değil ki şarjlı minik diye öyle düşündümo da daha çok yorabilir dişlerini ve diş etlerini, yani benim fikrim.
Evet işte bende o mantıkla yaptırmak istemiyorum şuan hani doğurduktan sonra devam ederim yaşantıma yine bebeğe yaptımam gerekiyorsa yaptırırım yineZaten aşı yaptırmayan sağlıksız olacak diye bir şey yok ki. Bu aşı olmadığında ancak o durumla karşılaştığınızda ortaya çıkacak bi durum. Yoksa aşı insanı sağlıklı yapmıyor tabiki de.
sen bi dene o zaman, bakalım nasıl olacak.Ay napıcam o zaman her türlü normal fırça zarar veriyor fırçamda yeni eski değil ki şarjlı minik diye öyle düşündüm
tabiki alabiliyoruz canım sonuçta bizim o aylık raporumuzda örnek veriyorum 4 kutuysa birini başka eczaneden diğerini başka eczaneden alabiliyorsun yani o dörde tamamlayabilirsin fazlasını istemiyoruz nede olsaPeki nasıl alıyorsun ilaçları ? Mesela şimdi benim doktorum 9 kutu yazdı ama 1 kutu buldum sonra tekrar yazdırmak mı lazım yoksa raporlu olduğumuz için gidip eczaneden sgk ile alabiliyormuyuz
Canım sen kaç kilosun kiAynen aynen bencede bir de zaten cok yemek seciyorum benim isim cok zortartim gelsin de her gun tartilicam bende
Önceki gebeliğimde oldum koruyuculuğu devam ettiği için bunda henüz olmadım.Sen aşı oldun mu?
Vaginal usg daha net sonuç verir kritik düzey 25 mm progesteron uygulaması çok etkili oluyor. Başıma gelmedi benim. Ama rahim ağzı uzunluğun tekrar artabilir.Karından baktılar bana vajinal yaptirmami soyledi
Emin misin? Acog ve rcog bültenlerine baktın mı? Uygulama daha farklı ama yapılıyorYurtdışında yapılmıyor tetenoz. Yani aşı falan yok. Ben bebek doğunca verem hepatit vs onları yapıcam biraz daha araştırmam lazım sanki
Ben çiğ sütten yapıyorum aynı dediğim gibi yapıyorum mayalama işini. Sadece 4 saat tutup dolaba kaldırıyorum.sabaha kadar bekletmiyorum yani.3 kg alıp 3 kavanoz yapıyorum son kavanozu açınca yenisini mayalamaya başlıyorum.kızlar bu süreçte yoğurtlarınızı çiğ sütü kaynatıp yapmamayı öneriyor doktorlar, hazır yoğurt tüketmeyi de doğru bulmuyorlar, onun yerine pastörize sütten ev yapımı yoğurt öneriyorlar.
ben 2 lt günlük süt alıp, evde kendim mayalıyorum yoğurdu, süt çiğ olmadığı için de uzun uzun kaynatmaya gerek kalmıyor, mayalanma derecesine kadar ısıtmanız yeterli. hemen mayasını verip kavanozlara pay ediyorum, ağzı açık bi şekilde fırına (fırın ısıtılmamış) koyuyorum, üstüne temiz bi bez örtüyorum ki terleme yapıp içlerine şıp şıp damlamasın. sabaha kadar bu şekilde tutup, sonra ağzı açık bi şekilde dolaba alıyorum, biraz da öyle bekliyorlar, sonra yenmeye hazır, ekşimeden bitirmiş oluyoruz.
Benim oarça parça alma durumum olmadı henüz hepsini tek yerden buldum şimdiye kadar ancak eczaneye sorduğumda rapor girişi nerden olduysa ordan tamamlamak zorundasınız 9 kutuyu demişti. Farklı yerlerden olduğunda olmuyor gibi bir cevap vermişti. Bilmiyorum doğrı mu yanlış mıtabiki alabiliyoruz canım sonuçta bizim o aylık raporumuzda örnek veriyorum 4 kutuysa birini başka eczaneden diğerini başka eczaneden alabiliyorsun yani o dörde tamamlayabilirsin fazlasını istemiyoruz nede olsa
Kuzucum buralardayım
Sonucu da tekrar ekleyeyimİyi akşamlar kızlar
Maşallah sohbet koyu, sayfalara yetişemez oldum
Kontrol güzel geçti çok şükür.
Torch testi istemişti ya doktor, ona baktı, sonra başka şeyleri de görmek istedi (tıbbi olarak konuştu ben hiçbir şey anlamadım) yine kan verdim.
Şu tahlillerden anlayan varsa allah rızası için bana Bilal’e anlatır gibi anlatabilir mi
İsim değiştirmeyenleri dışlıyorlarKuzucum buralardayım
Dün mesaj da yazdım ama arada kaynadı galiba
Ben bir beğeni ne bir cevap mesajımı kimse mi görmedi
Sen nasılsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?