Canım geçmiş olsun Çok küçük oldukları için muhtemelen genetikten sonuç çıkmayacaktır. Doktor bizede yaptı ama sonuç çıkmaz çok küçükler demişti ilk tedavimde yaşamıştım maalesef bu durumu doktorun dediği gibi de oldu. Büyük oranda kromozom sorunu vardır ve ondan olmuştur kuzum ilk üç ay en önemli düşük sebebi o

S Spagetti bolonez benim tam 5 haftalık olduğum gün çok şiddetli karın ağrım oldu. Resmen kıvranıyordum. Gece kadın doğun acile gittim, sadece karından ultrason vardı, hiçbir şey göremedi. Beta değerim 5155 gelince rahatladık ama ertesi gün tedavimi yapan doktoruma gittim, o alttan muayene etti ve içeride kesenin üst kısmında kanama alanı olduğunu söyledi. Düşük riski var dedi. %50 İhtimalle kurtulur ya da düşer dedi. Dinlen ve su iç, 1 haftaya belli olur o zaman gel dedi.

Bir de o zamana kadar her gün bir içtiğim kan sulandırıcı hap vardı onu bırakırdı. Günde 3 toplam 600mg progestan fitil vardı, ona ilaveten de birkaç gün kullanmak üzere iğnesini verdi.

1 hafta sonra gittiğimde çok şükür illetten kurtulmuştu yavrum. Hep pozitif düşündüm bu arada ben. İlk gün tehdidi öğrenince eve gelip bir temiz ağladım ve kaygıyı bir kenara bıraktım. Tavsiye ederim.

Ben anlamadım canım yaa, progesteron zaten tüp bebekte dışarıdan veriliyor. O ki az çıktı, takviye edilemiyor mu?
Farklı bir iğne eklemek veya doz arttırılması gibi.
İki aşılama oldum tutmadı, 17 gunluk kapanmada devlet hast korona hast olunca kapandi randevular, ilacsiz desteksiz gebe oldugumu ogrendim. 31 Mayıs adet gunum 101 cikti 2 haziran 168 4 Haziran bugun 252 cikti. Hep %60 bi artis oldu anlayacağınız. Bugun ilk defa Progesteron bakildi 8 çıktı iste. İlac vs de vermedi ne duphaston ne de Progestan vermedi. Pzt kan ver tekrardan dedi RAAT

Kuzum maşallah
Alttan muayene de kesenin olusacagi alani gosterdi, ödemi var suan haftaya görürüz dedi ama sonra kan sonucuna bakinca ve Progesteron u 8 gorunce sağlıksız gebelik dedi. Anlam veremedim ki, aglama kismindayim suan tamda.

Teşekkür ederim Peki bir sonraki tedavi süreciniz ne zaman başladı? Kaç ay sonra tekrardan opu falan oldu?

Sana da geçmiş olsun canım bende geçen hafta oldum kürtajı çok zor çok üzülüyorum hala.. Bir an önce yeni tedaviye başlamazsam sanki hiç başlayamayacakmışım gibi geliyor 1. Tüp bebek denemesinde sonuç kimyasal gebelik olunca kendimize genetik test yaptırdık ikimizde de bir şey çıkmamıştı. Başka ne testleri istedi ki o kadar yüksek çıktı fiyatı

Eklentiler

• 30D8B275-1C8D-4C3F-A332-424EF5D7E648.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 36
Çok teşekkür ederim canım, sana da geçmiş olsun.
Çok şükür, çok çabuk toparladım ben. Bugün kontrole gidince biraz kötü oldum sadece.
Aynı odaya tekrar girmek zor geldi. İstediği testleri gönderdim. Ne olduklarıyla ilgili hiçbir fikrim yok. Yarın gidicez, öğrenirsem haber veririm.

Merhaba benimde ilk gebeliğimde bebeğimin kalbi durmuştu hem patolojiye gönderdik hem genetiğe ama herhangi birşey çıkmadı o zaman kendi doktorumda sonuçlarda bir anormallik görmemişti

Kürtaj olduğun için mi istedi bunları acaba ben daha doktora gitmedim belki benden de ister çünkü bunların arasında sadece kromozom analizi yapıldı

Özel hastaneler çok pahalı oluyor canım ne yazıkki eğer devlet hastanesinde yaptırabiliyorsanız orada yaptırın benim normal testlermde kan pıhtılaşması görünüyor hatta doktorlar kan pıhtılaşma sıkıntın yok diyorlardı ama genetikte çıktı iyikide yaptırmışım

Kürtaj olduğun için mi istedi bunları acaba ben daha doktora gitmedim belki benden de ister çünkü bunların arasında sadece kromozom analizi yapıldı
Hiç bilmiyorum canım yaa.
1 hafta oldu kürtaj olalı, bugün kontrolüm vardı işte.
Muhtemelen tüp bebek merkezi oksapar iğne başlar dedi, sanırım pıhtılaşmadan şüphelendi.
Kürtaj sonrası kanama da çok az oldu çünkü, ilk 3 gün oldu, sonra bitti gibi.
Senin nasıl?

Canım beta yüzde altmışta yeterli ve progesteron sekiz olması önemli değil ilk aşamada belki destek verebilirdi sanırım beta artışından dedi doktorunuz o durumu ama yüzde altmış yeterli görünüyor aslında. Beklememekten başka bir durum yok kuzum Rabbim inşallah sağlıkla devam etmesini nasip etsin

Bende kürtajdan sonra ilk kontrole 4 gün sonra gideceğim Hiç gitmek istemiyorum. Onları orda görmek varken bir bakıcam yoklar.. Böyle düşünen tek benim sanıyordum. Bunu düşündükçe gitmek istemedim ama gitmem gerek..

Amin inşallah canım benim, Progesteron a takıldı bi tek iste

Ben oksaparda kullanıyordum. Genetikte bir sıkıntı yoktu ama önlem amaçlı herhalde kullanıyordum. Benimde ilk 3 gün lekelenme oldu geçti.. Peki doktorun bundan sonra ki süreç için ne dedi

Ben iki sene bekledim canım. Yoksa üç ay kadar süre yeterli tekrar başlamak için ben kendim cesaret edemedim...
İşte bende sanki bir an önce başlamazsam hiç başlayamayacakmışım gibi geliyor. Sanki o gücü tekrar bulamayacakmışım gibi hissettiğimden bundan sonraki süreci öğrenerek kendime güç bulmaya çalışıyorum..

Aynen canım, ekranda hep bebeğimi görüyordum. Görmemek üzdü tabii.
Ama sonra doktor teker teker yumurtalıkları ve rahmi gösterdi. Bak gayet güzel, kanama alanı falan da yok, birkaç güne biter kanaman dedi. Ondan sonra kendime odaklandım.
Yapıcak bir şey yok, bundan sonra kendimize iyi bakıcaz ki tekrar sağlıklı bir şekilde hamile kalalım.
Ben ilk adetten sonra tüp bebek merkeziyle görüşüp dondurulmuş embriyoları transfer sürecine başlamak istiyorum.
Ara verirsem çok zor olucak tekrar başlamak, zaten yaş da gidiyo.

Benim dondurulmuşumda yok Kürtajdan sonra genetiğe yolladılar ya diyorum acaba bu sefer embriyolarIn da mı genetiğine Bakarlar acaba? Banada ara verirsem zor olacakmış gibi geliyor.. Allah emeklerimizin karşılığını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…