Amin canım benim senin kaç oldu şimdi? Ben cuma yine hastanede kaldım kanamadan haftaya cuma kontrole çağırdı o zaman konuşalım dedi bir tane dna testi varmış yurtdışında yapılıyormuş ama çok pahalıymış 3000 falan araştırdığım kadarıyla ikizlerde genelde ultrason ve detaylı ultrason birde nichy diye bi test yaptırmışlar bakalım haberleşelim duruma göre sen benden önce yaptırırsın büyük ihtimalleAynen kuzum olmadığını söyledi ama yine de ense ve burun ölçümüne bakmalıyız o yüzden yapalım dedi gittiğimde netleşir ne düzeyde yapılacağı. Normalde bile doktorlar çok güvenilir bulmuyor zaten. Bazıları da o yüzden uğrayıp stres olmaya değer bulmuyorlar. Sadece işte çok aşikar bir sorun varsa belki o zaman amniyosentez için filan gerekçe olarak görüyorlar. Ben de bilmiyorum sadece ultrason ölçümü mü olacak yoksa kan vs de alınacak mı gidince göreceğim. Rabbim beden ruh sağlığı yerinde sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize
Insallahh canım yaa beklemek cok sıkıcı evet cok şükür atlattım sanırım ınsalllalh bı daha olmazAyy canım çok sevindim inşallah darısı bana bu kanama alanından 3.ye hastaneye yatıyorum kaybolamadı hep bi korku endişe çok sevindim senin atlatmana
Ya aynen 9cm bana da büyük geldi doktor muayenem olmadı ama uygulamalarda yazdığı kadarıyla dedim heralde uygulamalar yanlış, bence bacak boyu ile birlikte filan söylemiştir normalde baş popo ölçülüyor ya genel olarak bebeğin boyudur sanırım.11+4 ve 9 cm emin misin şaşırdım. Ben cuma günü gittiğimde 11+3'tü ve baş popo mesafesi 5.43 cm yani yaklaşık 5 buçuk cm. Acaba senin doktorun bacak boyunu falan da mı kattı ölçüye? Kafamda deli sorular
Geçmiş olsun canım inşallah toparlarsın bir an önceAmin canım benim senin kaç oldu şimdi? Ben cuma yine hastanede kaldım kanamadan haftaya cuma kontrole çağırdı o zaman konuşalım dedi bir tane dna testi varmış yurtdışında yapılıyormuş ama çok pahalıymış 3000 falan araştırdığım kadarıyla ikizlerde genelde ultrason ve detaylı ultrason birde nichy diye bi test yaptırmışlar bakalım haberleşelim duruma göre sen benden önce yaptırırsın büyük ihtimalle
Ben de CRL için şöyle bişiy bulmuştum, buradan takip ediyordum.Ya aynen 9cm bana da büyük geldi doktor muayenem olmadı ama uygulamalarda yazdığı kadarıyla dedim heralde uygulamalar yanlış, bence bacak boyu ile birlikte filan söylemiştir normalde baş popo ölçülüyor ya genel olarak bebeğin boyudur sanırım.
Dahiliye dr um vermıstı zaten ılac almaya basladım dun kendı dr uma da gosterdım ama benım tansıyonum hep düşük 8.5 veya 9.6 bana ıyı gelen ablamda bemım kızımda oyle bunların ustu fazla gelıyorKuzum geçmiş olsun ya tansiyon önemli önlem almak gerekiyor doktorunla konuştun mu bilmiyorum tansiyon göze vurur ama görmede bulanıklık kılcal damarlarda kanama filan yapar. İltihap farklı bir konu. O baş ağrısı tansiyon düşmeden geçmez bak muhakkak git ilacını kullan
Araba ıle gıttım ama a ne bıleyım kaptım demekkı bı uerdenÇok geçmiş olsun canım. Baş ağrısı tansiyondan olabilir ama gözündeki iltihabın onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Polenler çok, dün doktora giderken belki fark etmeden gözüne geldi kaşıdın falan...
Benımde dün ultrasonda 10+4 ama regl tarıhıne gore 10+6 olan bebbegımın bas popo mesafesi 3.73 gelısımı ıyı ama 1 hafta once 2.79 du herhalde normaldır11+4 ve 9 cm emin misin şaşırdım. Ben cuma günü gittiğimde 11+3'tü ve baş popo mesafesi 5.43 cm yani yaklaşık 5 buçuk cm. Acaba senin doktorun bacak boyunu falan da mı kattı ölçüye? Kafamda deli sorular
Bizde öyle canım ben 1.69 eşim 1.87 ben kendimce teori üretmeye çalıştım kötü düşünmemek içinEşim de ben de uzun boylu insanlarız o yüzden çocuğumuzun en azından ortalamanın üzerinde olmasını bekliyoruz. O yüzden ben de çok şaşırdım.Birumuttuyasataninsani 'dan cevap bekliyorum. Şu 9 cm' e bacak boyu da dahil edilmiş mi diye
Aa yapayım canım bende hergün meryem suresi ayete kürsi okuyorumInsallahh canım yaa beklemek cok sıkıcı evet cok şükür atlattım sanırım ınsalllalh bı daha olmaz
Rabbbımbtez zaman da aana da bebbegıne de sıfa versın
Canım benım bı artkadasım var hoca bısey tavsıye ettı ben 4.5 gunn yaptım ıatersen sende yap veya yapmak isteyenlerde yapabılır
Sag işaret parmagını gobek delıgıne koyup 41 fatıha oku dedı
Cok sukur rabbık verdı sıfasını
Bende detaylıyı düşünüyorum canım Allah nasip ederse o günleri çünkü daha net sonuç oluyor sanırımGeçmiş olsun canım inşallah toparlarsın bir an öncedokuz gün sonra muayenem var kuzum haber veririm inşallah senin bu cuma ise sen erken gitmiş oluyorsun benim bir sonraki salı günü. Bana da o DNA testini söyledi ama onunda ikizlerde başarısı sıkıntılı biraz daha dedi. Çünkü Allah göstermesin sorun çıkarsa ikisinde mi tekinde mi var belli olmuyormuş. Yani Rabbim esirgesin inşallah hepsini. En doğrusu detaylı usg sanırım ama onu da ciddi anlamda profesyonelleşmiş biri yapmalı perinatalog varsa özellikle. Ben Rabbim nasip ederse o günleri bir perinatalog a gitmeyi düşünüyorum.
Evet evet baş popo 5 cm ayaklara 9 dedi yavrum11+4 ve 9 cm emin misin şaşırdım. Ben cuma günü gittiğimde 11+3'tü ve baş popo mesafesi 5.43 cm yani yaklaşık 5 buçuk cm. Acaba senin doktorun bacak boyunu falan da mı kattı ölçüye? Kafamda deli sorular
Açıkçası benim de hep düşüktü tansiyonum ama zamanla yaş ilerledikçe öyle kalmıyor git gide yükseliyor o eşik ben de biraz erken başladı. Her zaman 8 9 gibi diye hep öyle devam etmiyor vücut bir süre sonra yeni düzeye adapte oluyor önemli olan 13 9 sınırını geçmemek. Zamanla alışır o zaman vücudun kuzumDahiliye dr um vermıstı zaten ılac almaya basladım dun kendı dr uma da gosterdım ama benım tansıyonum hep düşük 8.5 veya 9.6 bana ıyı gelen ablamda bemım kızımda oyle bunların ustu fazla gelıyor
11.7 veya 12.8 oluncabana gelıyor lar
İnşallah sağlıkla o günleri görüp mutlulukla ayrılalım muayenelerdenBende detaylıyı düşünüyorum canım Allah nasip ederse o günleri çünkü daha net sonuç oluyor sanırım
Ikili test için kan veriliyormuş, ultrasonla da sanırım ense boyun kalınlığı ölçülüyor.Aynen kuzum olmadığını söyledi ama yine de ense ve burun ölçümüne bakmalıyız o yüzden yapalım dedi gittiğimde netleşir ne düzeyde yapılacağı. Normalde bile doktorlar çok güvenilir bulmuyor zaten. Bazıları da o yüzden uğrayıp stres olmaya değer bulmuyorlar. Sadece işte çok aşikar bir sorun varsa belki o zaman amniyosentez için filan gerekçe olarak görüyorlar. Ben de bilmiyorum sadece ultrason ölçümü mü olacak yoksa kan vs de alınacak mı gidince göreceğim. Rabbim beden ruh sağlığı yerinde sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize
Bakayım ınsallahhAçıkçası benim de hep düşüktü tansiyonum ama zamanla yaş ilerledikçe öyle kalmıyor git gide yükseliyor o eşik ben de biraz erken başladı. Her zaman 8 9 gibi diye hep öyle devam etmiyor vücut bir süre sonra yeni düzeye adapte oluyor önemli olan 13 9 sınırını geçmemek. Zamanla alışır o zaman vücudun kuzum
Başlarda çok fazla katlanabiliyor canım.kızlar 5 gün 2 adet embriyo transfer edildi 9.gün 86
bugün 11. 388 çıktı normalmi size 2 den fazla katlamış böyle olan varmı
Dna testi dediğin tüp bebekte de embriyolara yapılan gen testi canım. 2’li-4’lü testler yerine imkan varsa direk onu yaptırmayı öneriyor benim takip ettiğim çoğu doktor. 11-12. Haftalarda bebeğin dna’sı annenin kanına geçince anneden kan alınıp dna ayrıştırılıp belli yaygın hastalıklara bakılıyor. Benim arkadaşlarım 2.000-2.500 tl civarına yaptırdılar. Biz embriyoları gen’e göndermemize rağmen doktorumuz sonrası için de tavsiye etti, gen’i temiz embriyo koyduk ama rahimde büyürken başkalaşıyor, garantisi yok dedi..Amin canım benim senin kaç oldu şimdi? Ben cuma yine hastanede kaldım kanamadan haftaya cuma kontrole çağırdı o zaman konuşalım dedi bir tane dna testi varmış yurtdışında yapılıyormuş ama çok pahalıymış 3000 falan araştırdığım kadarıyla ikizlerde genelde ultrason ve detaylı ultrason birde nichy diye bi test yaptırmışlar bakalım haberleşelim duruma göre sen benden önce yaptırırsın büyük ihtimalle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?