amin canım inşallah bir çıkar yolu bulur herşey güzel olur çok daha kötü gecirenler oluyor allah korusun patlıyor kist rahme bagırsaklara yapışıyor bugünüme şükür ettim hep allah herkezin yardımcısı olsunÇok üzüldüm şu an bunu yaşayan arkadaşın maddi durumu da hiç iyi değilRabbim bir kolaylık versin inşallah
Insallah canim.. evet hala modum düşük kanamam basladi benim sanirim devam etmicek yarin gidicem doktora canim...Amin inşallah canımm..İyi düşünüyoruz iyi oluyorSen nasılsın? Modun düşüktü geçtiğimiz günlerde daha iyi hşssediyor musun? Doktor kontrolün ne zaman?
Günaydın canım. Ben de öyleyim hava soğuk ama bu aralar bence. Ben tam beslenemediğim için aç oldugum için de üşüdüğümü düşünüyorumGünaydın kızlar size sorum olacak akşamları neden üşüyorum ben benim gibi olan var mı
Günaydın canım benim arkadasımda oluştu bir anda sürekli ağrım var diyordu sonra ameliyat olduGünaydın kızlar güzelliklerle dolu bir gün olsun inşallah. Benim bir sorum var çikolata kisti sorunu yaşayan var mı aranızda ? Sürekli ağrı yapan bir şey mi ?
Ben de oksapar ve coraspirin beraber kullanıyorum canım. Ben daha önce trombofili testi yaptırmıştım ama doktorum onu önemsemedi.. kullandığımız ilaçların pıhtı oluşturma riski olduğundan önlem amaçlı veriyorum dedi doktorumöyle yapıyorum cnm saatte 1 kalkıp yürüyorum evin içinde.3-4 gün sonra annemin evi yakın 15 dk yürüme mesafesinde yürüyerek ona gideceğim.bu oskoparı neye bakıp karar veriyor herhangi bir tahlil yapmadı bana.aspirinede devam ettiriyor ikisini bir arada kullanıyorum.
Bende de bugune kadar kist falan hiç olmadı o kdr rahim filmleri kürtajlar kontroller histeroskopiler yapıldı tek bir kist bile yok denildi. bu iğnelerden sonra muayene aşamalarında kist var denildi ve muhtlemen çikolata kistidir denildi açıkçası çok korktum çnkü hızla büyüyen bir kist. İnşallah hamile kalırım da doğumla atılır diye dua ettim. İnşallah duam kabul olurGünaydın kızlar güzelliklerle dolu bir gün olsun inşallah. Benim bir sorum var çikolata kisti sorunu yaşayan var mı aranızda ? Sürekli ağrı yapan bir şey mi ?
Yaa bak sen diyince şimdi benim de kürtajdan sonra reglim problemli olmaya başladı ve sonra bu amh olayı çıktıı.. normal hamileliğimde denememizin 6. Ayında hamile kalmıştım ve kürtaja kadar ne reglimde problem olurdu, be kist vs bişi vardı.. doğru düzgün ağrım bile olmazdı.. acaba kürtajın bi etkisi mi oluyor yumurtalar üzerineKuzum üç farklı yerde yapıldı testim. İlki çıktı fsh da çok normal olunca regl sorunum da hiç olmamıştı dedim kesin hata var. Başka bir yere gidip verdim aynı çıktı. Kürtajdan sonra üniversite hastanesinde doktor istedi yine öyle çıktı anladım ki hata yoktuBenim kürtajdan sonra aşırı azaldı doktor önemli değil önemli olan düzenli olman dedi. Kürtajla ilgisi yok dedi zaten ilk tedavimde 8 yumurta varken şimdi üç tane oldu. Fsh da eskiye nazaran yüksek çıkıyor tabii. Neyse Rabbim sağlıkla evlatlarıma kavuşmayı nasip etsinde. Onu düşünmemeye çalışıyorum artık. Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın inşallah sağlıklı yavrular nasip etsin
Ahh var ya aynıı hikayemiz aynıı..bak okurken bile tüylerim diken diken oldu, hala unutmam o test çıkınca doktorumun başka bi lab’da daha yaptır sonra gel opsiyonlarını konuşalım diyişini.. İlk tüp bebek muayenesinden çıkınca o kadar ağlamıştım kiiBen daha önce çok gittim doktora kimse amh istemedi. Muayenelerim temiz tahlillerim normal çıkınca hiç bir şey yok dediler eve yolladılar. Bir tanesi rezervinde iyi görünüyor endişe etme dedibir yıl sonra tüp bebek doktoruma gittim tahlillere baktı muayene etti dedi ki evet anormal hiç bir şey yok eşimde ufak pürüzler vardı önce ondan dolayı olur ama geç olabilir dediler. Neyse tüp bebek doktorum bu değerlerle tüp bebek önermem dedi aşılama yapalım istersen ama amh beni biraz şüphelendirdi ona da bakalım ona göre karar verelim dedi. Şu hormonla şunu oranlarsak sanki erken bitecek rezervlerin dedi bak bütün doktorların baktığı aynı tahlil ben de iyi dedim tahlili bile unuttum çalışıyordum eşim almaya gitti. Doktor seninle konuşmak istiyor dedi yoldayım otobüste eve geçiyorum Allah Allah dedim. Verdi doktor dedi ki rezervin kötü. Senin yaşında biri için en az 2 olmalı ama senin 0.2 tüp bebek başlayalım acil dedi tamam dedim ama şoklardayım. Benim sürecimde öyle başlamış oldu... Bende çok sinsi idi rezerv azlığı hiç belli etmedi kendini
Geçmiş olsun canım inşallah geçer öyle kötü düşümme baksana benim 6.haftadan beri devam ediyor kanama hali insanda psikoloji kalmıyor gerçekten ama devam edecekse ediyor inşallah edecek bizimde dua edelim bol bol bende bugün gideceğim kontrole inşallah herşey yolundadırInsallah canim.. evet hala modum düşük kanamam basladi benim sanirim devam etmicek yarin gidicem doktora canim...
Yaa canımm, kıyamam öyle demeeInsallah canim.. evet hala modum düşük kanamam basladi benim sanirim devam etmicek yarin gidicem doktora canim...
Aslında hiç su içmeyi sevmem amaGünaydın peşpeşe bekliyoruz haberlerinizivol su için bol dua edin hep iyi düşünün olumsuzluk gelsede aklınıza ( ki hepp aklımızda zaten) hemen dua edin geçecek ins
İnşallah kuzum inşallah anladığım kadarıyla baya illet bir durum. Pek tedavisi yok. Rabbim kimseye göstermesin. Gerçekten çok üzüldüm tüp bebek yapacak imkanları da yok. Ah ah Rabbim herkesin yardımcısı olsunBende de bugune kadar kist falan hiç olmadı o kdr rahim filmleri kürtajlar kontroller histeroskopiler yapıldı tek bir kist bile yok denildi. bu iğnelerden sonra muayene aşamalarında kist var denildi ve muhtlemen çikolata kistidir denildi açıkçası çok korktum çnkü hızla büyüyen bir kist. İnşallah hamile kalırım da doğumla atılır diye dua ettim. İnşallah duam kabul olur
Kuzum benim kürtajdan öncede rezervim kötü idi. Ben kendi açımdan denk geldiğini düşünüyorum yaşla birlikte azalma oluyormuş ee zaten benim ayrıca rezerv sorunumda var sanki denk geldi gibi. Elbette rahime her müdahale kötü. Doğal yapıya aykırı bir şey ama bence eğer kürtaj sonrası enfeksiyon filan gelişmedi ise etkisi yoktur. Kürtajımı yapan doktor ilaçla düşürmemi tavsiye etti aslında ben çok korktum psikolojik olarak kaldıramam dedim tüp bebek doktorumu aradım yine de tavsiyesi ne olur diye kürtaj olmanı tavsiye ederim diyince bende kürtajda direttim. Sonrası korkular oluyor rahmim yapıştı mı neden böyle oldu filan diye tüp bebeğe başlamadan sulu ultrason çekildi doktor rahmin işleyişi normal dedi. Sevinmelisin önemli bir durumdu dedi. Bende sevindiğimi söyledimYaa bak sen diyince şimdi benim de kürtajdan sonra reglim problemli olmaya başladı ve sonra bu amh olayı çıktıı.. normal hamileliğimde denememizin 6. Ayında hamile kalmıştım ve kürtaja kadar ne reglimde problem olurdu, be kist vs bişi vardı.. doğru düzgün ağrım bile olmazdı.. acaba kürtajın bi etkisi mi oluyor yumurtalar üzerine
Anladım cnm saolDaha önceki tedavilerine ve rutin adet düzenine göre ihtiyacın olup olmadığına karar vermiş olabilir. Benimki de ona bağlı olarak kan sulandırıcıyı günde 1 hap olarak verdi ve 5. haftada olan ilk kanama alanından sonra komple bıraktırdı. Sonrasında da hiç kanamam olmadı zaten.
Yani seni de takip eder, kanaman falan olursa azalttırır ama hiç olmazsa ve gebelik güzel devam ederse onu epeyce kullandırtır. Öyle düşün.
Ben hele beynimden vuruldum eşim kıyamam üzülüyordu benden dolayı olmuyor diye ki ona da normal gebe kalmasında engel olmaz bu kadarcık sorun demesine rağmen üzülüyordu bende üzülme en kötü tüp bebeğe gideriz boşver diyordumAhh var ya aynıı hikayemiz aynıı..bak okurken bile tüylerim diken diken oldu, hala unutmam o test çıkınca doktorumun başka bi lab’da daha yaptır sonra gel opsiyonlarını konuşalım diyişini.. İlk tüp bebek muayenesinden çıkınca o kadar ağlamıştım kii
Öyle mi cnm.doktorların vardır bir bildiği diyip kenara çekiliyorum o zamanBen de oksapar ve coraspirin beraber kullanıyorum canım. Ben daha önce trombofili testi yaptırmıştım ama doktorum onu önemsemedi.. kullandığımız ilaçların pıhtı oluşturma riski olduğundan önlem amaçlı veriyorum dedi doktorum
Çikolatam sana hiç yakışmıyor.Insallah canim.. evet hala modum düşük kanamam basladi benim sanirim devam etmicek yarin gidicem doktora canim...
Kuzum... yani iyi ol demekle iyi olunmuyor biliyorum ama bu kanama olayı çok sık yaşandı bu grupta biliyorsun. Doktor kontrolüne bir şey kalmamış yarın kafandaki her şeyi sor. Eminim daha iyi hissedeceksinInsallah canim.. evet hala modum düşük kanamam basladi benim sanirim devam etmicek yarin gidicem doktora canim...
Bende ilk haftalar ikisini kullandım. Lekelenme olunca doktor aspirin bırak Oksapara devam onu hiç bırakma dedi. Bende bir gende pıhtılaşma taşıyıcılığı var. Bir de bütün tüp bebek ilaçları pıhtılaşma yapıyor ekstra. Önemli yani. Kardiyolog bile sağlıklı bir gebelik için kan sulandırıcı çok önemli tansiyon yapar mı diye sormuştum da. Hayır yapmaz muhakkak kullan bebek kan ile beslenir en ufak kılcal damardaki sorun bile olumsuz etkiler dedi. Kaldı ki tedavi aşaması ilaçlarının hepsi en başta progesteron pıhtı yapar. Üzerinde uyarıdır pıhtılaşma sorunu olanlar kullanmasın diye.Öyle mi cnm.doktorların vardır bir bildiği diyip kenara çekiliyorum o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?