Aynen benimde kafam karışık yapılsa asi etkisi tepkisi ne olacak bebeğimize olmazsak ne olacak sonuçta evde kalamiyiruz illaki markete olsun dışarı çıkıyoruz koruyoruz ama işte Allah esirgesin hepimizi ben olmaktan yana değilim ama hamile olmasaydım olurdum bebeğime yapacağı etki herşeyin önüne geçiyor Allah halkımıza hayırlısını nasip etsin hepimize ins..

Biraz baktım bazı doktorlar şiddetle öneriyor bazıları yuvarlak konuşuyor. Dünya sağlık örgütü de yapılabilir demiş en son. Açıkçası hastalık daha tehlikeli geliyor yaptırmak ağır basıyor ben de.

Zaten bebekten yana korkuyor insan. Market filan hadi çıkmayalım da hastanelere girip çıkıyoruz düzenli olarak beni korkutuyor. Aşı olanlar dikkat etmiyor artık kendine. Ve onlar hasta olmasa bile hastalığı taşıyorlar. Geçen kan verecektim hemşirede maske filan yok. Canım sıkıldı. Yani doktorlara bile güvenemiyorum eskisi gibi dikkat etmiyorlar

haklısın ama aşı olup yinede hastalığı aynı şekilde geçirenler var benim çevremde covid konusu tam bir bilmece

haklısın ama aşı olup yinede hastalığı aynı şekilde geçirenler var benim çevremde covid konusu tam bir bilmece
Bence aynı değil aslında olmasa daha ağır geçirecektir. İşte sinovac da oluyor o biraz koruyuculuğu düşük. Olsakta daha hafif geçer belki diyorum. Doktorun biri anne ağırlaşırsa öncelik annenin hayatı olduğu için aslında bebeğe zararı olduğu kesin bilinen ilaçları kullanmak zorunda kalabiliriz o yüzden aşıyı öneririm demişti. Ben aşı olsam da dikkat ederim sadece Allah korusun hastalığı kaparsam en azından hafif atlatayım. Gebelik bağışıklığı düşürdüğü için zaten normalden ağır geçiririz Allah göstermesin yaşatmasın kimseye de

inşallah yaşamayız normalde gebelikten 2ay önce yapılmış olması tavsiye ediliyor keşke aşı açılmış olsaydı tedaviden önce yaptırsaydık

ben sıram gelsede asla yaptırmam düşüncesindeyim en azından türk aşısı çıkana kadar..aşıların gelecekte nasıl zarar vericeği bilinmiyor hamileyken minoset parol dışında ilaç bile verilmezken mikrop enjekte ettirmek kaygı veriyor açıkcası ama doktorlar da ikiye bölünmüş durumda çok zor bir karar cnm

canım doktor kontrolün nasıl geçti dün
iyi canım sağol başka bir doktora gittim bu kez daha iyi ilgilendi bebek iyi şükür kanama alanı göremedi doktor bu ağrı ve lekelerin diğer boş keseden dolayı olabileceğini söyledi vücut onu atmak ister dedi o yüzden ağrı ve lekeyi tetiklermiş onun dışında en az 1 ay daha dikkatli ol ilaçlarına devam et leke durumu her zaman düşük tehdidi dedi boş kesede diğeri iyice büyüyünce basılır dedi umarım o kese yüzünden bebeğime bişey olmaz çok canımı sıkıyor bu durum lekeye yine alıştım ama öyle bi ağrım oluyorki ödüm kopuyor

off inşallah kendiliğinde kaybolur bebek büyüdükçe vücut atar senin lekelenmen diğer keseden benim bilinmiyorda cumartesi gidicem bende perinatologa dün yine başladı lekelenme içim hiç rahat değil benim de ya ne zaman rahatça sevinebilicez bilmiyorum

inşallah atlatırız bu süreçleri bir an önce canım gerçekten daha sevinemedik ağrı ve leke varken zor bende bu gittiğim doktoru sevdim baya ama işin kötüsü o da hamile 25haftalık yani ileriki süreçte izine ayrılacak o yüzden öncekiyle devam edicem mecbur o da pek konuşmayan bi doktor sormazsam hiç bişey söylemiyor

doktor çok önemli gerçekten bende bu doktoru seversem evimede yakın onla devam ederim diyorum güven vermesi çok önemli

Kızlar sanah benım yıne kanamam oldu acil e gıttım yatırsak da aynı takıp edılecek dedıler bende evım yakın zaten dedım aktıflestı ce yıne gelırım dedım
Proluton ıgne verdıler dinlen durursa durur durmazsa düşeceği varsa düser verırse rabbım verır sıkıntı yapma dedı dr
Yınne nıe olur kı
Kanama olunca ılla düşücek dıe bısey de yok dedı bazıları 20.haftaya kadar kanama olabılır dedı
Rabbım korusun

inşallah yaşamayız normalde gebelikten 2ay önce yapılmış olması tavsiye ediliyor keşke aşı açılmış olsaydı tedaviden önce yaptırsaydık
Aynen çok çok iyi olacaktı o zaman. Şimdi hiç beklemeye gerek yokmuş önce iki üç ay bekleyin diyorlardı şimdi hemen başlayın ara vermeye gerek yok diyorlar ama o da nasip olmadı hayırlısı bakalım

geçmiş olsun canım biz böyle geçircez heralde hamileliği kabullendim ben artık inşallah geçer bol bol dinlen dua edelim Allah şifa versin

Olmaz insallah hicbisey canım dedigi gibi bir süeü kanamasi olan devam eden var proluton güzel bir ilac durur insallah

Öyle gerçekten zor bir karar ama bazı aşılar hamilelikte mecburi gibi yapıyorlar zaten covid değilde eski hepatitler zatürre tetanoz ki tetanoz canlı aşı imiş hep uygulanmış gebelerde. Onlarla aynı mantık o yüzden bilemiyorum gelecektende çok bebeğime zarar vermesin ona dokunmasında. Allah göstermesin olursam hasta ve ailemde de gördüm hala kötüler. Babam hastanede yattı filan o zaman yapacakları müdahaleler daha riskli geliyor. Karar vermek çok zor...

Biontech canlı aşı hamilelere önerilmiyor diye biliyorm ama tabi doktorun daha iyi bilir canım ben sinovac yapilmistm 2 doz simdi rapel geliyor sanırım ama yaptırmıycam galiba
Kuzum biraz araştırdım sinovac ile ilgili evet mantıken gebelere yapılabilir deniliyor. Ama hiç Çin açıklama yapmamış. Veri yok. Biontech ile ilgili veriler paylaşılmış ve şu ana kadar yapılan gebelerde ve bebeklerinde bir yan etki olmamış. Çok prestijli bir dergide çalışmaları yayınlanmış. Ve canlı aşıda değil mantığı farklı bir aşı imiş. Yine de yeni olan her şey tedirgin etmiyor değil. Biontech yaptıranlar var başka gruplarda sordum hiç sorun yaşamamışlar ve biontech önermiş doktorları ilk üç ay hiç biri önerilmiyor tabii. Bende önce yapılmış olsam şimdi zaten düşünmezdim. En güzeli önce olmak elbette bakalım kuzum hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…