- 29 Kasım 2021
- 343
- 707
- 18
- 31
21.1 gun icin 5.3mm. Ustteki pensentil 5 10 o rakamlar ne demek?M mucizelervar Şöyle bir persentil buldum. Burun kemiği uzunluğu ile ilgili. Tam olarak kaç hafta kaç günlükken ölçüldü sizin? Çok da minik değil sanki burnu.
Merhaba küçük olması kesin down demek değil ki dediğin gibi baba tarafı küçük burunluymuş Gönlünü ferah tut ve amniyosentezi yaptır ben mm olarak ölçüsünü biliyorum ne değildir diye istersen başka bir doktora daha danışLutfen cevap yazin. Merhaba kizlar. 21 haftalik hamileyim, detayli ultrasona girdim. Burun kemigi 5.3mm kucuk dediler, amniosentez yaptirmami onerdiler. Sizin bebeklerin burun kemikleri ne kadar, birer birer yazarsaniz bende ona gore kendime sonuc cikarsam. Bide bobrekler icin genislenmis dediler ama olculer 3mm, aslinda genis degil burun ogle oldugu icin onuda bi goz onunde bulundurun dediler. Sizce donw sindromu olma riski nekadar? 2,3,4lu testlerin hicbirini yaptirmamistim. 90-95% normal bebek diyor diger radiologlar.
Ama şunu biliyorum burun küçük diye down riski var diyip fındık gibi küçüçük burunla doğan bebekler çok fazla. Burun dışında ense kalınlığı parmak eklemi hakkında bişey demedi mi tek kriter burun değil ki21.1 gun icin 5.3mm. Ustteki pensentil 5 10 o rakamlar ne demek?
O araştırmada bazı bebişlerin burun ölçümlerinin ortalamasını çıkarmışlar ve haftasına göre en az en çok ve ortalama diye değerlendirme yapılmış. 21.haftanın alt sınırını 5,9 demişler ama o yazının genelinde diyor ki 2,5 mm altında olan burun kemiği ölçümü riskli. Yani sizin minnoşum burun kemiği azıcık minik ama riskli aralıkta değil. Bence hiçbir sorun yok Allah'ın izniyle.21.1 gun icin 5.3mm. Ustteki pensentil 5 10 o rakamlar ne demek?
Bak canım. Farklı farklı araştırmalarda farklı farklı en alt ve en üst değerler çıkarılmış. Senin bebişin burnu da gayet normal bunlara göre.21.1 gun icin 5.3mm. Ustteki pensentil 5 10 o rakamlar ne demek?
Ben devlet olarak bir hacettepeyi severim ayni özel gibi sıfır suruyeli ama orayada randevu alabilmek mucizeGecen hafta gittim zubeydeye ilk defa iyiydi doktorun ilgisi burdakileri okudukca kendi doktoruma sukrediyorum valla cağnımm doktorum cok ilgili alakali
Benim ikili test düşük gelmişti ama detaylı ultrasonda böbrek genişlemesi ile kalpte parlaklık gördü bu ikisi bir olunca down riski artıyormua amniyosentez yada gen testi önerdi. Gen testi verdik bekliyoruz.
Canım amniyosentez yada gen testi verdiniz mi?21.1 gun icin 5.3mm. Ustteki pensentil 5 10 o rakamlar ne demek?
İnşallah sağlıklı bebiştir. Sonuçlar güzel gelir inşallah.Benim ikili test düşük gelmişti ama detaylı ultrasonda böbrek genişlemesi ile kalpte parlaklık gördü bu ikisi bir olunca down riski artıyormua amniyosentez yada gen testi önerdi. Gen testi verdik bekliyoruz.
İnşallah sonuçlar iyi gelir risk yoktur sağlıklıdır bebiş. Dua edin lütfen.
Arkadaslar cinsiyette yanilma olmsz demi suan 24 haftalik bebegim tam doktora 2 kere sordum erkek dedi artik 6 aylik bebektrde yanilma olmaz demi icime bi suphe dustu cevap verirsrniz cokkk sevinirimArkadaslar artik bende cinsiyeti paylasabilirim oglum olacak ankete 1 erkek daha eklendi rabbim herkesin gonlune gore versin insallahhhh
Tam üzerine bastın oraya gittim Allah ZÜBEYDE HANIM HASTANESİ'NE düşürmesin kimseyi oy ki oy. 2 kere gittim ilkinde de resmen taciz etti doktorun yanında kiAy hayatimda bir kez zübeyde hanim dogum hastanesine gittim gitmez olaydım tromboz paneli testi yaptirmak istiyorun diyorum o ne diyor kiz sen doktor degilmisin dememek icin kendimi zor tuttum salak kayniyo bazi hastaneler tamam insanlarla ugraşmak zor birsey okey ama baskasina sinirlenip sinirini baska hastadan cikarmakta kötü sonra saglikcilar saldiriya ugruyor üzülüyoruz
benim de suyum azmışCanım öncelikle lütfen sakin ol ben burun kemiği ölçüsü bilmiyorm bişey diyemiyorum ama sen sakın olmalsn evladın tabiki endiselisin bak benimde suyum fazla bende içten içe endişe ediyorum ama bunun inan hiç faydası yok yaradan Allah inşallah doğunca göreceğiz dilerim Rabbim sağlıkla bağışlasın evlatlarımızı bu tip durumlarda başka doktorada gitmeni tavsiye ederim inşallah herşey yolundadır
Bunun için havuç suyu birebir diyorlarbenim de suyum azmış
Aaa canım hiç endişe etme benim 2 kızımda suyum hep azdı 37. Haftada doğdular sana bol istirahat ve havuç suyu öneririm en azından suyun dahaada azalmaz biz o şekilde 37. Haftaya kadar ulaştık havuç suyu gerçekten çok etkili uzmede kendini iki kızımda sapasağlam doğdu ama sen beslenmenede yüklen bebese kilo aldıracak şeyleri bol tüket ki erken gelirse Miniş olmasn annesii hiçte üzülme kocaman şuan benim kızlar canım elhamdülillahbenim de suyum azmış
Travma olmuş resmen ya yok arkadaş ben devlet hastanesine gidince cin çarpmışa dönüyorum resmen kadin dogum söz konusu ise özellikleTam üzerine bastın oraya gittim Allah ZÜBEYDE HANIM HASTANESİ'NE düşürmesin kimseyi oy ki oy. 2 kere gittim ilkinde de resmen taciz etti doktorun yanında ki
hamile miyim diye oraya gittim işte neyse
yanındaki adam resmen şeyime elledi yani hani ultrasona alırken çamaşırın içinde doğru peçete koyar ya bu elini orda öylece tuttu ve zaten gergin idim aklımda sadece bı an önce gitmek vardı sesimi de çıkaramadım nedense.
Havuç auyu öneriyor doktorlar karpuzda suyu cogaltiyormus bunun gerceklik payini cok bilmiyorum amabenim de suyum azmış
KesinlikleTravma olmuş resmen ya yok arkadaş ben devlet hastanesine gidince cin çarpmışa dönüyorum resmen kadin dogum söz konusu ise özellikle
Be dün test verdim amnıyosentez aldılar bir de alttan baktılar ilk kez cok kotu oldum semear testi mi ne aldılar kan aldılar Almanyaya gıdecekmıs sonuclar ne zaman cıkar bilmiyorum. Sordum haftam erkendi degısır mı belki gelısır sonradan bir umıt dedim biz oyle bısey ongormuyorz cok tipik bulgular var dedi doktor
Havuç suyunun yanında deveci armudu ve bol su içmeni öneririm. Benim suyu 100 mm idi iki hafta biraz havuç suyu, arada armut ve günlük 3.5 litre su içtim 135 mm ye yükseldi. Bol su kan akımlarını da rahatlatıyor tansiyonu dengeliyor. Aklında olsunbenim de suyum azmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?