2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çooooo güzel değil miii punch çok güzel bişe ya. Kerem beycime yapmayı planlıyorum.

Eklentiler

• 80a4da96440bca42b8bb1d43afbcea9e.webp
    137,7 KB · Görüntüleme: 53
Gunaydin. Bir derdim var Her gun bavulu alip burdan kacasim geliyor. Bir suru sebebi var. Bir daha hamilelik yasamicam insallah kismetse 2. Ve son cocuk olarak planliyoruz. Ilkinde hicbir sey istemedim ne oda suslemem oldu, ne fotografcim ne videom ne de baska bir suru sey. Turkiyede bu tarz seyleri gorunce hep ozeniyorum. Burda yok oyle bi kultur. Devlet hastanesinde dogum yapiyorsun, 2 kisi oluyor odada. Tek gelismis hastaneleri devlet hastanesi, yenidogan bebek bakim unitesi de sadece orada var yani baska bir secenek yok. Unluleri de zenginleri de herkes bu hastanede dogum yapiyor. Hadi hastane imkanlarini geçtim. Dogumdan sonra destek istiyorum bu sefer. Kokuyorum. Ilkinde evde hep yalnizdim. Dusunuyordum dusup kalsam bana bir sey olsa cocuk da oyle kalacak susuzluktan besinsizlikten terkedilmis gibi hipoglisemi gecirecek, 15 saat bizi bulan bile olmayacak. Allah tabi kimsenin basina vermesin, cok olumsuz kotu dusunceler ama lohusa kafasinda insanin aklina her sey geliyor. Eve geldik esim 3. Gun ise basladi. Kendimi cok zorladim. Bu sefer Turkiyede olmak istiyorum hem dogum icin hem lohusalikta ama olmuyor, ben gitsem kizimi birakmam, ikisini alsam ikisiyle tek basina bas edemem. Ki kizim da babasini ozler, ben onlari ayiramam. Zaten ben de esimin destegi olmadan dogum yapamam. Olmaz yanimda olmali. Kisacasi bizim ailece gitmemiz gerekir. Ama bu karar, 4 ayligina burdaki evi kapatmak demek ve esimin isinden ayrilmak zorunda kalmasi demek. O da bunu istemiyor haliyle. Ben de mantiksiz buluyorum ama yine de gidesim var gonlum soz dinlemiyor. Sanirim kizimda ilk 4 ay nerdeyse 7/24 tek basina olmanin verdigi depresyonu yeniden yasamaktan korkuyorum. Ayni seyi yasamaktan cok korkuyorum. Belki kacmak istiyorum annem ablam yanimda olsa sanki daha rahat gececek. Onlar da buraya gelemiyor. Of hayat cok zor ya. Sanirim burda kalicam yine sonunda. Bile bile lades gibi.

Gurbet psikolojisini çok iyi anlıyorum evlendiğimden beri o şekilde yaşadığım için. Ama kendimi o kadar yalnızlığa alıştırmışım ailemi yılda 1 2 kere görmeye filan biz de şuan yurt dışına yerleşmeyi planlıyoruz. Duyguların da çok haklısın hamile ve lohusa iken daha da yoğun yaşanıyor. Ama baktığın zaman senin de dediğin gibi işini bırakması böyle zamanda sıkıntılı olabilir. Kızıma tek başıma bakmıştım doğum yapar yapmaz tüm endişelerim gitti sanki herşeyi biliyor gibi içgüdüsel büyüttüm. Ağladığım zamanlarda oldu ama iyi düşünmek lazım Allah yardım ediyor yalnızlığında kolaylığını veriyor. Umuyorum herşey yolunda güzel gider

Canım bazen elimizdeki olanakları zorlasakta bir yere varamayabiliyoruz sen daha önce lohusalık döneminde yanlız kaldığın için şuan doğum yaklaştıkça o travmaların tetikliyor maalesef.. eşin hep yardımcı demsitin belki biraz fazla izin alabilirse sen daha iyi hissedersin kndini 3 değil 10 gün mesela..
Bazen aile yanında olmakya hiç kolay olmuyor benim annem gelmsti ama epey zorlandım lohusa olan benden ama o hep benden çok hastaydı birde belli hir yaştan sonra doğruları aynı olmuyor insanın annesiyle birde o çatışma oluyor istemeden de olsa ..alinabiliyorlar mesela ben ailemden kimseyi istemiyorum doğumda öyle kafam daha rahat edecek gibi çünkü eşim hem bana hem çocuklara bakar yemek as is hepsini yapar yaz okulunca okuluda tatil o yüzden istemiyorum kimseyi..
Bence mevcut şartların iyi yönlerini görmeye calis canım şükür kızın oğlun sagliklilar tabiki 2 çocuk tek başına zor aama gelip geçici bir süreç we bunun için tüm düzeni değiştirmek anlamsız olur..sen psikolojik olarak doğumdan önce kwndine iyi gelecek şeyler yapmaya kafanı dağıtmaya calis

Ikisini alsam tek basima basedemem demissin kuzum. Ama turkiyeye gelmekteki amac zaten yardim almak degil mi. 4 ay 6 ay bisey degil. Ben olsam istemesem de esimi birakip gelirdim turkiyeye. Kizin cok kucuk bu ayriligi hatirlamaz. Zaten goruntulu gorusmeler falan artk her an yapabiliyoruz. Onemli olan senin rahat olman huzurlu olman. 4 ay hemen gecer. Gel anne evinde rahat rahat gecir ilk zamanlari derim ben

Tabii ki umut kesilmez. Dualarımızdasınız. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.

Mesela dedin ya lohusalıkta ki tramvalarin tetikleniyor olabilir diye benim de k validem vardı şuan öyle gerginim ona karşı ki tartıştım bile yani ilk defa. Herşeyi söyledim filan çünkü geçmişe döndüm bana kabus gibi olmuştu onların varlığı. Yalnızlığı tercih ediyorum gerçekten herkesten uzağa gitmek istiyorum.

Bu daha olası alternatif bence de

İşte böyle izler bırakan insanlar aynı süreçler yaşandığında gerçekten uzak olmalı yoksa o zaman içinde kalan diyemedigin ne warsa bir wolkan olup paylayacaktr ve maalesef buda hem sende gerginlik hem eşle huzursuzluk derken berbat bir lohusalık demek..
İnsanların bizimle aynı şeyi düşünp hissetmesi imkansız ama empati de olmayınca katlanmak çok zor olabilir.. mesela geleceklersede süreyi kısa tutmalarını bbelki sağlayabilirsin bir ay 40 gün değil 10 gün filan idare edilir tolere edersin...
Canini skma bence tek olmasan bile bu sefer kulagini kapatp miniginle ilgilen sadece we minikle senin alanına girmelerine izin werme ve lohusa gibi dawran sürekli bisiler işte naza çek kendini kaçarak giderler

Aslında okuyunca bir ferahlık geldi ne iyi fikir dedim ama ben eşimden ayrı duramam mesela

Ayneen dediğin gibi. Gelcek elbet önce annem doğuma gelecek sonrasında sen gelirsin dedim.. Ağustos 8 de doğarsa diyelim annem kalır bı 10 gün filan sonra k valide gelir oda bı 10 gün filan kalır diye tahminim inşallah uzun tutmaz diğer sefer yol 12 saat filandı ve 2 küçük kaynım k baba k valide görümcem vardı lojmanda idik yatak odası salona açılıyordu onlar orda oturuyordu bir çok şey kabustu suratlar asikti karı koca baya kavgalı idiler filan. Şimdi mesafe 2 saat tek gelir düşüncem

Bazen bize zor görünen şeyler aslında ruhumuza iyi geliyor. Anlattıklarına bakarsam Türkiye'ye gelmen sana daha iyi gelecek gibi. Uzun görünüyor ama aslında kısa süreli ayrılıklar bunlar. Eşinden bir süre ayrı kalabilirsin. Türkiye'de dış göreve giden asker eşleri hep öyle yaşıyor mesela. Ben de eşimi çalıştığı ilçede bırakıp ailemin yanına geldim. Hatta kızımı yarım dönemliğine annemlerin burada okula yazdırdım. 3 sınıf. İnan kendimi çok daha rahat hissediyorum. Eşinle görüntülü görüşürsün, kızını görüştürürsün. Bence böylesi daha iyi olur senin için.

Aslında okuyunca bir ferahlık geldi ne iyi fikir dedim ama ben eşimden ayrı duramam mesela
Iyi de yine esiyle nerdeyse ayri gibi oluyo. Esi cok calisiyo 15 saatten bahsetmis. kendisi 2 bebekle evde kalicak hem ilkine yetmeye caliscak ki o da daha 2 yasinda. Hem ikinciyle duzen kurmaya calismak var. Evle ilgilenmek var. Daha zor yani. Bunlari bi kefeye koyunca kocadan ayrilmak daha kolay bence. O da dogumda bi hafta izin alip gelir sonra geri doner. Illa 4 aya da gerek yok kendini iyi hissederse kirki cikinca bile donse olur yani

Kayseri sehir hastanesinde ayrintili ultrason ayarlamistim. Perinatolog istifa edince benim is yatti 1 haftadir doktor doktor yer ariyorum. En sonunda bugun mehmet tayyarin sekreteri donus yapti bana cuma gunu ayrintili usg m var. 23+3 oluyo kendimi cok gecikmis hissediorum

Ben kendi açımdan bakıp ayrı duramam demek istemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…