- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #38.821
Bizimki de aşıya gelmeden hemen önce bir ölçek ateş düşürücü ver dediBu arada aşıyla ilgili ateş 38 i geçmeden ateş düşürücü vermeyin diyorlar.ilk çocukta 37,5 falan oldu ateşi.sabah aşı olmasına rağmen ateş gece çıktı ama ilaç vermedim.ikinci gün ateş olmuyor zaten ama huysuzluk oluyor.birde yarım saatte bir alarm kurup kalktım o gece.şimdi bunda nasıl olacak bakalım.ilk ay aşısında aşıdan sonra tüm gün uyumuştu.bunda da uyur da inşallah ben de dinlenirim biraz.wc ye gidecek vakti bulamıyorum bazen yemek yemeyi unutuyorum Allah yardımcımız olsun
4 ay öncesi uyku eğitimi olmaz diyorlar ama
Elimizle kıvırıyoruz
Nazal temizlik yap şırınga ile
Canım senin bebenin gece gündüz döngüsü şaşmış bence. 1, 2 gün iyice uykusuz kalıp tersine çevirmeye mi çalışsan
8. Hafta atağı. Biz de öyleydik geçen hafta. Sabret geçiyor
Bugün gündüz ikinci uykusunda 1.5 saat uyumasına izin verdim 9.30da gece uykusuna yatırdım hala uyuyor şükür. Böyle böyle düzen kurmaya çalışacağım. Oyun saatleri düzensiz gece oyalansin diye oyun da oynuyorum mecburen ama onu da gündüze çekeceğimGündüz uyutmasan olmaz haklısın ama acaba gündüz daha az uyuyup oyuna mı ağırlık versen? Daha çok yorulursa gece yorgunluktan uyur mu acaba ?
Eskiden de yapıyordum ama son bir haftadır düzenli olarak gündüz ve akşam üzeri oyun halısında oyalıyorum. Döndürüyorum, yuvarlıyorum epey yoruluyor. Uykuya dalması da daha rahat oluyor.
ben de öyle biliyorum canım ama bazıları da doğum tarihine göre atak haftasına giriyor gibi gözlemliyorum ondan merak ettim.. gerçi geniş bir aralık atak haftası.. zaten o arada tahmini doğum tarihi de geliyor olabilir
Benim kızım 1 ay erken doğdu atak haftası doğduğu zamana göre bence. Bazı çocuklar ataklari sıkıntısız atlatıyor olabilir canım ne güzel senin kızın öyleyseÇocuk kendi kendine atak dönemi geçiriyor anne durumdan bir haber olabilir mi? Kızım için endişelenmeli miyim? Onu anladığımı sanıyorum, her şey süper sanıyorum da acaba o da böyle mi düşünüyor şüpheye düştüm şimdi.
Kızlar bizde dün 1.ay aşımızı olduk çok şükür haftaya carşambada 2.ay aşılarız var 2.ay asisı dan baya korkuyorum ateşi çıkar diyenasıl takip edicem ozellikle geceleri kızlar
Ben her saat başı ateş ölçtüm canım ertesi gün akşama kadar. Üstünü de örtmedim uyurken ateş çıkmadı zaten sıkıntısız atlattıkyarın ikinci ay aşıları olacak verem, karma ve rota. Açıkçası ben de korkuyorum. O yüzden aşıdan hemen sonra annemlere geleceğim. Daha önceden tecrübeliler varsa yazarsa süper olur gerçekten
Ben öğle arasından erken dönüp 15 dk sagarim öğlen diye düşünüyorum. 1.5 saatlik izni haftalık olarak 1 gün çalışmayarak kullanacağım. Pazartesi-persembe çalışır bebekle de daha çok vakit geçiririm. Gün içinde kullanmak için 1.5 saat fazla degil mi yazık olur bence o şekilde canımBen buz kaseti götürüyordum canım 3 tane, onların arasına koyuyordum yaklaşık 2.5 saat duruyordu bisey olmuyordu. Çalıştığım yerde erkek cogunluktaydi o yüzden dolaba koymadım hiç çekindim. Sagimi da sadece oda arkadaşım ve benim kullandığım depo vardı orada yapıyordum. Şimdi farklı yerde çalışıyorum burda nasıl olacak hiç bilmiyorum ama sanırım süt iznimi gün içerisinde çeşitli saatlerde kullanicam gibi
Benimki de uyumuyo artık sürekli kucak kucak kollar kopuyor. Hep mi böyle bir kerelik mi?Kızlar bebeğim 9 saattir uyumuyormeme dışında sürekli ağlıyor kafayı yicem artık bir çocuk hiç mi durmaz
Evet canım aynen öyle. Bugün gece hiç uyumadigi için gündüz 5 buçuk saat uyuduğu uyku yetmedi, akşama doğru tekrar uyudu ve 1.5 saat sonra kaldırdım. 9.30da da gece uykusuna yatırdım hala uyuyor. İkinci postayı kısa kesmeseydim bu postada uzun uyumazdi. Yarın da kirpicam hep gündüz uykusundan yapabildiğim kadar. Tek iyi özelliği gündüz iki postada baya uzun uyuyor. 5 saat sonra da 3 saat civarı gibi arka arkaya. Bu uykuyu gece uyusa sorun hiç olmicak. Gece bazen ağlıyor bazen bakınıyor keyfine göre. Sürekli ağlamıyor gaz da azaldı onun etkisiyleCanim gunduzleri bir saat uyutup kaldir, bir saat uyanik dursun yine yatir aksama kadar 5 kere yap bakalim bunuu, sonra 9 gibi aksam uykusuna yatirmaya calis. Inan daha saglikli ilerler. Gunduzleride karanlikta uyut uyuturken, bide boyle denee, inan cok zor yoksa boyle alisirsasenin enerjin kalmazki. Uyanik olunca peki agliyomu yoksa normal duruyomu?
Bu yaziyi begendim, bir bak istersen canimNe oluyo atak döneminde
Geçmiş olsun canım, genelde günde iki defa ölüyorum. Yükselmesine rastlamadım açıkçasıHanimlar bebeginizin sebepsiz yere atesi ciktigi oldu mu?? normalde 36.5 civaridir kizimin aksam baktik simdi 37.3 olmus. Bu onun rutini degil endiseliyim o yuzden
Benim alnından hep 37 civarı çıkıyorHanimlar bebeginizin sebepsiz yere atesi ciktigi oldu mu?? normalde 36.5 civaridir kizimin aksam baktik simdi 37.3 olmus. Bu onun rutini degil endiseliyim o yuzden
Benim kizimda tıpkı senin gibi saatler bile uyuyor nerdeyse bende su prize takılan gece lambalarından var onu takiyorum gündüz de uyuyor bazen fazla mi oluyor diye uyandirmaya caliştim ama mümkün değil asla gözlerini açmıyor ve mizirdaniyor bende kendi haline biraktım yoksa huysuz oluyorKızlar her bebek farklı tabi ama benim kızım uyuyor 3 te emiyor birde 5-6 arası sonra 9 da fln kalkıyor çok şükür … ama Bn gece asla ışık açmıyorum. Çok loş bir aydınlatıcı ile oda aydınlanıyor. Altını alacaksam önce atını alıp sonra emziryorum. Bazı günler uyuşmadığı şöyle tabi ama çok şükür genel olarak rahatız. Ben gündüzde çok ellemiyorum uykuya ihtiyacı vardır diye sadece çok fazla uyuduğunda uyandırıyorum. O kadar
Üzeri kalınsa biraz yukselıyor .eger makat ölcumu ise yüksek cıkarmıs 1derece .38 e kadar ates sayılmıyorHanimlar bebeginizin sebepsiz yere atesi ciktigi oldu mu?? normalde 36.5 civaridir kizimin aksam baktik simdi 37.3 olmus. Bu onun rutini degil endiseliyim o yuzden
Düstü canim Cok SükürÜzeri kalınsa biraz yukselıyor .eger makat ölcumu ise yüksek cıkarmıs 1derece .38 e kadar ates sayılmıyor
Benim oglumda 2hafta önce balgam kustu kakasi mukusluydu cok minik öksuruyormus ben genzine kaçiyo saniyordum doktora gittik akcigerlerinde balgam tikanma çikti 5gun hastanede yattik umarim sizin öyle degildir ama gecikmeden bi doktora görunun istersenizKızlar bide benim kizim hem kusarken balgamlı gibi kusuyor hemde kakasında balgam gibi bisey var nefesinde hırıltı yok ateşi yok duzeninde bi degişiklik yok acaba hastalandimı kızlar ne yapmam gerek doktora mı götüreyim bide kakalı bez sayisi 1 gunde 4 oluyor
Biz bu şekilde sardık hep. Uyanıkken, emzirirken tek battaniye uyurken çift battaniyeyee sardık. Burada biraz dağınıkAminn Aminn çok sağ olunBen de sizinki gibi yapmaya karar verdim, genel anlamıyla tecrübeler bu yönde
Benim de ilk emzirme deneyimim biraz hızlı atlattık çok şükür. Ben en başından beri doğru emziriyordum ama yine de yara oldu hatta bi ara ucu kopacak diye düşündüm. Ben sütümü sürüp üzerinde kuruttum, birde lansinoh krem sürüp gümüş kapak kapatıyordum (gümüş kapağın içerisine bişey sürülmemesi gerekiyormuş normalde) en sonra garmastan pomat sürdüm hangisi iyi geldi bilmiyorum ama asla iyi olmayacağını düşündüğüm yaralarım çok hızlı iyileşti. Ama en çok gümüş kapak kullandım.Denedim
Evet sıvı hep
Aminn çok teşekkür ederim, Allah razı olsunBiz bu şekilde sardık hep. Uyanıkken, emzirirken tek battaniye uyurken çift battaniyeyee sardık. Burada biraz dağınıkbizim kız kollarını kundağa sokunca ağlıyordu ve çok hareket etmesine rağmen sorun yaşamadık. Sizde sorunsuz kışı atlatmanız dileğiyle Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ayy şuan çok korktum inşallah öyle degildir gelip gidende oluyor her cocukda ya öksuruyor ya burnunu cekiyor deliricem ya bazen eşim hasta gibi oluyor bugunde benim bogazım acıyorBenim oglumda 2hafta önce balgam kustu kakasi mukusluydu cok minik öksuruyormus ben genzine kaçiyo saniyordum doktora gittik akcigerlerinde balgam tikanma çikti 5gun hastanede yattik umarim sizin öyle degildir ama gecikmeden bi doktora görunun isterseniz
37,5 altını ateş kabul etmiyorlar ya, yataktan kalkmıştır, üstü biraz kalın gelmiştir o yüzden sıcak olabilir. Takibe devam et ama ateşi yok bence şu an içini rahat tut. Ben kaka yaparken bile bir tık sıcak olduğunu gözlemliyorum açıkçası. Ama bunlar yükselen ateş değil sanırımHanimlar bebeginizin sebepsiz yere atesi ciktigi oldu mu?? normalde 36.5 civaridir kizimin aksam baktik simdi 37.3 olmus. Bu onun rutini degil endiseliyim o yuzden
Geçmiş olsun.. Ben de 41 gunlukken sünnet yaptırdım. Anne baba yanında yapıyorlar bebeğim nerdeyse hiç farketmedi bile. Ama 1 saatten sonra ağrı başlayınca calpol verdik Bi daha ağlaması olmadı. Dün 2 hafta oldu çok şükür hersey yolunda. Sunnet ne kadar erken olursa o kadar kolay oluyorKızlar ben bugün oğluşumu sünnet ettirdim. Özelde anestezisiz oldu. Krem sürdüler uyusturdular. İşleme anne babada girebiliyordu bizde girdik. İşlem sırasında çok ağlamadi. İşlemden 1 saat sonra çok çok ağladı ilk defa gözlerinden yaş aktı yavrumun onla bir bende ağladım canimdan can gitti. Doktor uyutabilirseniz bolca uyutun daha iyi olur dedi. Bizde calpol verip beyaz gürültü ile uyuttuk. Şuan acıları çok çok azaldı 3-4 gunede tamamen geçer dedi doktor. Ne kadar erken o kadar iyi
Her sabah sağdigin yetmeyebilir. Buzlukta Bi depon olsa çok iyi olur. Bazen aksilikler olabiliyor. Sabah sütun az çıkabilir bebek daha çok içmek isteyebilir isitirken sorun çıkabilir vs. Ben de 3.5 aylık olunca başlayacağım. 2. Haftadan beri sagmaya çalışıyorum.Kızlar işe başlayacak var mı aranızda ben Mart ortası başlıcam bebeğim 4.5 aylık olacak şimdiden süt sağıp depolasam mı yoksa işe başlayınca taze taze sabahtan mı sağsam? Fikir verebilir misiniz
Aynen canım uyumak istediğinde uyandırmak mümkün değilBenim kizimda tıpkı senin gibi saatler bile uyuyor nerdeyse bende su prize takılan gece lambalarından var onu takiyorum gündüz de uyuyor bazen fazla mi oluyor diye uyandirmaya caliştim ama mümkün değil asla gözlerini açmıyor ve mizirdaniyor bende kendi haline biraktım yoksa huysuz oluyor
Calistigim yer evime cok yakin canim, bi de eylul e kadar 3 saat sonra araliga kadar 1.5 saat sut iznim, yani sabah 8.30 da emzirip birakirim 10 11 arasi evde olurum, sonra 12.30 13.30 arasi evde olurum 15.30 da da mesaiyi bitiririm diye dusunuyorum simdilik. Ama bakacak kisiye de bagli tabi. Bizim mudurun birlestirme isine sicak bakacagini sanmiyorum yoksa cok iyi olurdu benim icinBen öğle arasından erken dönüp 15 dk sagarim öğlen diye düşünüyorum. 1.5 saatlik izni haftalık olarak 1 gün çalışmayarak kullanacağım. Pazartesi-persembe çalışır bebekle de daha çok vakit geçiririm. Gün içinde kullanmak için 1.5 saat fazla degil mi yazık olur bence o şekilde canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?