2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım biliyorum bebeğini bir an önce ele avuca getirmek istiyorsun ama uçakta bile önce kendi maskenizi sonra çocuğunuzkini diyorlar yani sen kendine iyi bak ki kuzucuğ faydalı olabilesin uzun vadede. Annen de gidecek şimdi daha çok zorlanırsın
Canım yağmurum… süt zamanla çoğalacak hiçbirimizin sütü en başta şarıl şarıl değil, bak gerildikçe beri gider süt. Benim de hastanede tansiyondan dolayı perhiz yemekleri veriliyordu, resmen açtım. çok su iç ve stres yapmamaya çalış
bilmıorm ama su halde korse giymek üstün başarı öyküsüben ilkindede giymedim sporla gitti.
Bebiş erkenden gelmiş ne kilosu olacak ki benim de güya kilom yok zannediyordum ama 2 beden büyümüşüm
Yaa bizim burlarda da çok kullanılır.. 40ı çıkana kadar yeni doğum yapan yalnız bırakılmaz denilir.. işte annem de geldi doğuma 40ım çıkana kadar kalacak kadın.. benim için çok iyi şuan
Aynı lafı annem de kullandı doğum sonrası anne dedim benim yavru küvezde bu laf bana geçersiz
Canım bir de fazla yiyecek yüklemesinin istenmemesi, ani kilo artışının da istenmemesi bebekte karaciğeri zorlamamak içinmiş.
O yüzden kademeli gidiliyormuş.
Yalnız erken sağıp uyumak memede sütü azaltmaz mı çözüm güzelmiş yalnız sevdim

Yerden göğe kadar haklısın da işte ben bunu 4.yılda ancak idrak edebildim. Hem ablamın hem kız kardeşimin eşleri yüzünden öyle zor günler yaşadım ki. Ağzımı açmak çok zor çok ağır geliyor bana, yapım mizacım böyle... Ooy oy şiştim gene bakalım neler olacak

birbirlerine datlı datlı laf sokmaları en sevdiğimbu arada dr. um bna hgb testi yaptı kanım 9a düşmüş günde 2 kere kan hapı. kullanmaua calısıorm cnkü 1ay snr sac döküntüsü yaşıyorsun. buarada sana rop testi falan dediler mi yoksa küvözde kalmadığı için gectnz mi?

İlişkiniz daha kıymetli, ben rahatsız olduğum halde eşim kabul etse çok üzülürdüm, siz senin ailen yüzünden biz de eşimin ailesi yüzünden çok huzursuzluk yaşadık, değmez vallahi. Eşin de senin için ne kadar kıymetli olduğunu anlar, bu vesileyle al sana ikinci bahar.

İnsallah sıkıntısız geçer süreciin birde sorumluluğun oldugun bebek varken süreç iyice zorluyordur senii Allah yardımcın olsun ama streste yapma karnında ki canıda düşün doktoruna güven gerisi hallolur haftan güzel sonuçta
Bunu yapacağın haftada 1-2 bence çok etkilemez yaa. Zaten bebek düzene girince olacak bir şey bu o arada da sütte düzene girer sonra bir bakmıssın gece emme olayı bitmiş. Yedeklediğin sütüde kullanabilirsiin.

Sağdıgınız sütlerde kızlar gece sağdıgınızı gece, gündüz sağdıgınızı gündüz verin diyoarlar gece oluşan sütten melatonin hormonu varmış gündüz de daha cok büyüsümesi doyması üzerine süt olusurmus

Zamanla öğreniyorsun canım işte.. belli bir süreden sonra sesin de çıkmaya başlar kocanın kıymetini anlarsın oda seninkini derken öyle geçer zaman.. 10.yılımızı doldurduk biz canım ama ailelerimiz yüzünden kavga etmedik çok rahat çıkabilirdi ister istemez sıkıntılar oluyor çünkü birbirimize baktık... birkez dedim birbirimize iyi sahip çıkalım bize bizden başka destek olacak yok diye.. çok haklısın dedi..

Dis agrim var ya oyle sinsi bir agri ki arkadas . Dun agri kesici bile yaramadi. Iki gundur bir uykusuzluk vardi ustune bir de bu oldu . Bu sabah yine uyudum da rahatladim diyeceğim ama yine sizlanmaya basladi . Ne yapacagim bilemedim . Karanfil yarar mi ki acaba. Agri kesici icmek istemiyorum. Zaten bu siralar is yapamadigim için bir keyifsizim. Is dedigimde gunluk meseleler . Icimden gelmiyor. Sanirim dogum zamani yaklastikca boyle hislere kapılıyorum. Sizin bu zamanlariniz geçiyor

Canım sütün inanki göğsün büyüklüğü küçüklüğü ile dolu gözükmesi boş gözükmesi ile bir ilgisi yok. Benim göğsüm küçüktü hala daha küçük ama şükürler olsun emzirebiliyorum hiç kafana takma milletin ne dediğini.

Gözün aydın canım doğum olmuşş burdaki doğumlar hızlanınca Eylül grubuna bakamadıım Rabbim analı babalı büyütsüün. Evet haklısın takmamak lazımda işte insan bi üzülüyor ne biliyim. Sütün şifa olsuun bebeğine inşallah

bayılıyo insanlar birbirlerinin anneliğini sorgulamaya
Gece besleme olayı bitmiyor da galiba 4-5 saatlere çıkıyor o zaman dilimlerinde
Neyse yaşayıp görücez inşallah
Kuzum sabır az kalmış sen neler yaşadın geldin bu günlere
Haftan da çok güzel 36 da dolarsa takma kafana hiçbir şey
Yavrum hava iyiydi ama ben gecelik ile çok gaz sorunu yaşadım bu da ağrı sancılarımı çok daha şiddetli hissetmeme neden oldu.
Sezo için gecelik iyi ama bence bacaklarını belini sıcak tutacak bi şey lazım
Ayaklarıma da sıcak su torbası koyulmuştu saatlerce ondan sonra gaz sorunu yaşamadım
Kızlar nil beni emmeye başladı ay dua edin devamı gelsin
Ay maşallah Nil kuş çok akıllı bıdık çıktı. Devamı da gelir
Sen de emmeyen bebelerin annelerine umut olmuş olursun inşallah canım
Helal kız sana
Doğru söylüyorsun çiçeğim tabi. Yemek konusunda biraz zorluk yaşayacağım gibi gerisi hallolur diye düşünüyorum biliyosun kontrol bende

Beni anlayacağını biliyordum ortalıkta minik kıvılcımlar uçuştu sürekli uzun süreli beraber yaşamak zor eşimin payı büyük
Annemi şimdi gönderdim eşim bırakmaya gitti, yazık kadın çok ağladı,torun diye ölüyor kıyamıyorum hiç az yakın olsak iyi olacaktı
İyi hatırlatttın ben de Demir günde 2 kez ve D vitamini kullanıyorum su an. Multivitamin alacak mısın sen?
Evde gebelikten kalma elenatal2 vardı onu içiyorum şimdilik bitince 3 e geçeyim diyorum

Rop testinden hiç haberim yok yapıldı mı. hangi koşullarda yapıyorlar her yenidoğanda yapılması mı lazım yoksa sadece küveze girenlerde mi oluyor kuzum
Aynen boncuk öyleymiş saatine göre vermek lazımmış

Bir de lütfen süttür meme büyüklüğü hakkında filan konuşanlara aldırma olur mu
Tamamen yaralamak amaçlı laf ediyorlar benim bu süreçte gördüğüm bu.
Memede süt kalmadı sanıyorum sağdıktan sonra. Ama üretmeye sürekli devam ediyor emin ol. Sağımın üzerine bebek emiyor ağzından akıyor çocuğun..
Bu öyle üretti bitti gibi bi mekanizma değil ki

Bu yorum gözüme ilişti

Benim annem bana yakın daha doğrusu yarım saat mesafedeyiz, sağolsun bu süreci yalnız geçirelim diye arada geliyot bir gün kalıyor sonra gidiyor. Zaten doğum yapalı daha 6 gün oldu ama.

Annelerin desteği bu dönemde özellikle çok önemli ama bazı noktalarda çatıştığımız şeyler oluyor.

Mesela ben yalnızken eşim de şuan babalık iznindeyken emme sonrası gaz İçin bebeği eşime veriyorum. Kendim çıkaramayacağımdan değil ama o da sürece katılsın baba olduğunun farkına varsın ne bileyim işte benimsesin diye. Ama geçen annem geldi mesela işte emzirme sonrası hemen ayaklanıyor ben çıkarayım diyor, yok anne diyorum babası çıkaracak yok ben varken niye o çıkarsın ben halledeyim 2 dk diyor.

Hani bunu size iş olmasın ben yapıvereyim şeklinde söylüyor ama işte yeni nesil ebeveyncilik de biraz daha müşterek. Geçen böyle böyle diye izah ettim ama kalbini kıracağım diye de çok korkuyorum değişik bir duygu bu lohusalık.

Zaten bebek şuan tamamen bize bağımlı ben bırakamıyorum ki gece, hep emmek istiyor o yüzden büyükler sadece bize yemek yapsa biz de bebeklerimize baksak ne iyi olur

Ah doğumdan beri buna benzer şeyleri o kadar çok yaşadık ki. Ben de sürekli ortamın nabzını ayarlamaktan kendi lohusalığımı yaşayamadım
zaten günün çoğunda bebek bende yA da uyuyor.
Şimdi annemi gönderdim eşimden tam performans bekliyorum.

Başlarda bide psikolojik hep acaba var mı ya bide insanda birde dhaa doğum yapmadan duymakta ne biliyiim. Ay deneyimlerinizi sizler anlattıkca benim kafamdaki soru işaretleri siliniyor hep. Çok şükür 18 günlük oldu Güneş kız ilk başta ki telaşlarınla şimdi ki bir değildir süreç hep böyle böyle gidecek her evrede farklı bi telaş başlayacak. Yok 40 cıksaydı yok bi dönseydi yok bi otursaydı derken derkeen hiç bitmeyecek bir maratona girdik. Evlendikleri zamanda bile bitmiyormuş ki annem der hep aklım sizlerde benim diye sıkıntınız sorununuz oldugundan değil ama gözümün önünde değilsiniz ya diye. Baksan 30 yaşıma girdim yani annelik delilik işte boşa dememişler

cnm 10 gunde nekdr kilo almıştı bgn sağlık ocağına götrdümde aşağı yukarı 250gr almıs ayağı alcılı olduğu için düştük. pazartesi alcı cıkıcak ozmn tekrarlıcaz normal mı acaba hemsire dediki önemli olan kilo artısı olmuş

Kizlar temiz icerikli bebek sampuani ve camasir deterjanlarini arastirayim dedim. Hay allahim arastirmaz olaydim. Derya deniz. Mustelayi bile onermiyorlar. En azindan ilk camasirlarini temiz icerikli dogal bir seyle yikayim diyorum. Sonra zaten kimyasal maddelere bir sekilde maruz kalacak. Sizled hangi markalari seçtiniz? Ozellikle camasir yikama ve sampuan konusunda

Teyzeleri biz doğduk. 12.52 de 3000 kg 47 cm dünyaya geldi kızçem. Çok şükür iyiyiz. Bu duygunun tarifi yokmuş. Rabbim doğum yapmamış annelerimize de sağ salim kucağına almayı nasip etsin.
Gözün aydıın Allah analı babalı büyütsün kaderi güzel olsun minik kızın
Ay herkes o konuda bir şeyler yazıyor ya internette o kadar karışık ki ben şampuanı mustela aldım, kıyafet için de granül sabun aldım

Açılma doğum yapan kadın larda olabiliyor Muş bu gün Dr um söyledi muayene etti pztsi Bizim de 36 doluyor

Merhaba kızlar bende dün 12.50 de doğum yaptım. Kizcem 2850 gram 47 cm ama bugün tartıldı, 2675 grama düşmüş. Maşallah beni emiyor, kolostrum mu neyse o geliyor henüz süt yok, sezeryan ameliyat olarak güzel ama sonrası beni zorladı yalan söylemeyecrgim. Baş ağrım var inanılmaz... Dün gece sadece 1 saat uyudum annem olmasa çok zorlanirdim. Allah razı olsun. Annelerimizdenn ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…