- 4 Temmuz 2008
- 5.767
- 14.793
- 773
Canım biliyorum bebeğini bir an önce ele avuca getirmek istiyorsun ama uçakta bile önce kendi maskenizi sonra çocuğunuzkini diyorlar yani sen kendine iyi bak ki kuzucuğ faydalı olabilesin uzun vadede. Annen de gidecek şimdi daha çok zorlanırsınP pohpoh86 bak bu gece besleme konusunun üzerine neler oldugel hele gel
Normalde uykusu çok ağır biri değilim, uyku arasında da ne yaşadığımı asla unutmam ama bu gece neler yaşandığına dair hiçbir fikrim yok.
Bebeyi iyice doyurduktan sonra niyet ettim 3 saat uyumaya diyip yatmıştım4 saati biraz geçerken eşim uyandırdı. Alarmlar çalmış uyanmamışım.
Hele Üstümü çıkarmışım hiç hatırlamıyorum. Ayağımdaki çorap nerede hiçbir fikrim yok.
Şükür ki bebe iyi daha yanağına dokununca uyandı, 1 saattir em bırak memede takılıyor
İlk uyandığımda dehşete kapıldım, nasıl yorgun düştüysem artık hiçbir şey hatırlamıyorumÇok canım sıkıldı
Canım yağmurum… süt zamanla çoğalacak hiçbirimizin sütü en başta şarıl şarıl değil, bak gerildikçe beri gider süt. Benim de hastanede tansiyondan dolayı perhiz yemekleri veriliyordu, resmen açtım.Benim bebeğimde de beslenme problemi var. 230 gr kaybetti. Sütüm çok az daha gelemedi. Sezeryan olduğum ve hâlâ gaz cikaramadigim için katı gıdaya geçemedim. Şekerim olduğu için hoşafti tatlı iceceklerdi içemiyorum. İçtiğim su ayran yoğurt bazen tanesiz çorba. Sütün devamı gelemiyo, bebek emmeyi beceremiyo daha. Canım sıkıldı. Tokluk şekeri şimdiye kadar iyi çıktı bakalım bugün çocuk doktoru ne diyecek
Bebiş erkenden gelmiş ne kilosu olacak kibilmıorm ama su halde korse giymek üstün başarı öyküsüben ilkindede giymedim sporla gitti.
Aynı lafı annem de kullandı doğum sonrasıYaa bizim burlarda da çok kullanılır.. 40ı çıkana kadar yeni doğum yapan yalnız bırakılmaz denilir.. işte annem de geldi doğuma 40ım çıkana kadar kalacak kadın.. benim için çok iyi şuan
Canım bir de fazla yiyecek yüklemesinin istenmemesi, ani kilo artışının da istenmemesi bebekte karaciğeri zorlamamak içinmiş.Cnm olur mu hemen 60 cc ye nasıl çıksın bebek biz 15 cc 30 cc 60 cc şimdi yeni 75 cc ye çıktık bizde kaldık küvezde 30 bile içmiyordu gün gün artacak daha minicikler çeneleri yoruluyor kapasiteleri yavaş yavaş artacak
O yüzden kademeli gidiliyormuş.
Yalnız erken sağıp uyumak memede sütü azaltmaz mıYorgun olunca doğal kuzum Allahtan eşin uyandırmış canın tabiki sıkılmıştır ama hepimizin başına gelecek bu durum. Sürekli tetikte uyudugun için uyku da kaliteli olmuyor tabi. İnstagramda birisinde okumustum gece sütünü sağıp yatıyormus arada annesi yada eşi biberonla veriyormus çocugun gece emme saatinde kendide kesintisiz uyuyormuş bunu paylastıgında baya linc yedi milletten ama bana çok mantıklı geldi neden olmasın hemen annelikten afaroz etti millet. Sonucta insansın ve uykusuzluk yorgunluk insanın vücudunda değişik bir stres oluşturuyor arada yapılabilir bebeğime daha enerjik olabilmek adına