- 10 Mayıs 2014
- 3.082
- 3.141
- 333
- 33
Kaç gecedir benim kız yatağında uyumuyor ben de sırt üstü yatıyorum üzerime yüz üstü bebişi alıyorum sarılıyorum sabaha kadar o şekilde uyuyoruzcanim ten tene uykuyu nasil yapiyorsun ?
sirt ustu yatip ustune mi koyuyorsun ?
ben gece emzirirken bile bazen uykuya daliyorum, korkuyorumburnu kapanicak nefessiz kalicak fln die
anladim kuzum . bende bir deneyeyim bugun :)Kaç gecedir benim kız yatağında uyumuyor ben de sırt üstü yatıyorum üzerime yüz üstü bebişi alıyorum sarılıyorum sabaha kadar o şekilde uyuyoruzbenim için zor oluyor ama o çok mutlu uyuyor. Zaten kafasını falan kendi rahat edeceği şekilde ayarlıyor kendisi nefes almada problem olmuyor
Bizim de kirkimiz cikti coktan ama düzen oturmadi halâ. 2 saatte bir uyanma emzirme sanki yenidoganiz. Uyusa da derin derin uyumuyor bebem, 3-4 saat uyusa artik keşke. Eskiden hemen daliyordu uykuya şimdi yeri geliyor ugrastiriyor sirtimdan ter akiyo vallahi.Onun 39. Gün versiyonuda bu aralar bizim evde. Dün gece emzirdim alt değiştirdik 45 cc mama verdim kusma seansının bitmesini bekledik zaten bu yaşanılanlar 1 saat. Tam uykuya dalıyor iyice dalsın diye yerine koymuyorum bi bakıyorum o gözler tekrar açılmış. Ay iyice bebeninde benim de karıştı her anım
kusma için kilo takibini bizde yapıyoruz bakalım insallah hem mamayı azaltıyoruz bir yandanda onun için takipteyiz. İnsallah sıkıntı olmadan atlatalımBizim gece ilk uykuda 22:30-02:15 arası oldu gayet iyi bir süre ama gün içinde o kadar uykusuz kalmıştı ki aslında olması gereken bu. Sonra bi 4 gibi uyandı ama uyanınca hemen uyumuyorlar ki 5 gibi ancak uyudu 7 olmadan yine uyandı. Ikınıp duruyor kakası geliyor hep bu saatlerde.
Bizim sorunumuz sıçrama. Sizlerde de oluyor mu? Tam uyuyacak gözünden uyku akıyor eli kolu oynayınca uyanıveriyor.
7’ye doğru uyandı bak ancak uyuttum onda da sürekli sıçrayınca kundak yaptım şimdi daha iyi.
Sanırım bi süre böyle kundak yapmak iyi olacak eli kolu çok uyandırıyor yavrumu.
-Sunshine sanırım 8. Hafta atağı dimi?
Bir de dün kusma İçin kilo alımı takibine bakayım diye sağlık ocağına gittik o ara uykudan uyandırdım tam uyudu bu sefer tartıya koyacağız diye uyandırdım sonra eve gelirken uyandırdım derken çocuğun uyku düzeni mahvoldu. Uyku düzeni önemliymiş gerçekten.
Ya ben gece cok uyudu gündüz uyumaz yada tam tersi oldugunu düşünmüyorum bu bebelerde. Yani cok uyudu uzun uyumaz diye hepimiz farketmişizdir çipil çipil bakarken pat gözleri kapanıp uyuyorDün gece 11 den 4 e kadar uyusun diye neler yaptım. Yatak odasında iki büklüm emzir, salla, pışpışla.. yok uyumadı, ağladı, huysuzlandı. Delirecek gibi oldum. Verdim babasına benden bu kadar 48 saattir uyumuyorum dedim kapattım kapıyı. Nasıl uyuttuysa uyutmuş, şimdil getirdi. Ve ben bu geceden şimdiden korkuyorumsabaha kadar uyumayacak napıcam
Ben yatakta yarı oturur poziyonda duruyorum kolumun altına yastık koyup bebeği ona koyuyorum emzirmeye baslıyorum. Kafasını hafif geriye atınca gögsüm kaptmıyor burnunu. Uyuyacağımız zaman bu şekildeyiz. Sen bir tık dikkat et tabi benim ki burnu kapanınca kendinğ kurtarıyor artık snin kızın biraz daha vakti var ona ama biz bu pozisyonda baya rahat uyuuoruz ikimizdeanladim kuzum . bende bir deneyeyim bugun :)
Ben 3 saatte bi mama olayımız var oun dısında istediği zaman emziriyorum. Gündüz neysede zaten uyanıklık süreleri artık . İki ögün arası çogu zaman yarım saat anca uyuyor. Ama geceleri bıraksak mı diyorum. Bu sefer benim sıpa uyanıyor kendliğinden alıştı heralde 3 saat olayına. Uyuturken karnını biraz fazla mı doyursam diyorum birqz daha uyanması geçikir diye bu sefer kusuyor fena haldeBizim de kirkimiz cikti coktan ama düzen oturmadi halâ. 2 saatte bir uyanma emzirme sanki yenidoganiz. Uyusa da derin derin uyumuyor bebem, 3-4 saat uyusa artik keşke. Eskiden hemen daliyordu uykuya şimdi yeri geliyor ugrastiriyor sirtimdan ter akiyo vallahi.
Söylediğinde haklısın çok uyudu artık uyumaz olayı yok bence de. Ama benimki gece uyumuyor yaa. 10 gündür sabaha kadar bitiriyor beni, gündüz uyusa da uyumasa da. Banyo yaptı ne güzel uyusana mışıl mışılkusma için kilo takibini bizde yapıyoruz bakalım insallah hem mamayı azaltıyoruz bir yandanda onun için takipteyiz. İnsallah sıkıntı olmadan atlatalım
Başında kundağa alıştıramadım ben şimdide alışmıyor sıcrama ilk 3 ay oluyırmus sonra bitiyormus
Ya ben gece cok uyudu gündüz uyumaz yada tam tersi oldugunu düşünmüyorum bu bebelerde. Yani cok uyudu uzun uyumaz diye hepimiz farketmişizdir çipil çipil bakarken pat gözleri kapanıp uyuyor
Ben yatakta yarı oturur poziyonda duruyorum kolumun altına yastık koyup bebeği ona koyuyorum emzirmeye baslıyorum. Kafasını hafif geriye atınca gögsüm kaptmıyor burnunu. Uyuyacağımız zaman bu şekildeyiz. Sen bir tık dikkat et tabi benim ki burnu kapanınca kendinğ kurtarıyor artık snin kızın biraz daha vakti var ona ama biz bu pozisyonda baya rahat uyuuoruz ikimizde
Ben 3 saatte bi mama olayımız var oun dısında istediği zaman emziriyorum. Gündüz neysede zaten uyanıklık süreleri artık . İki ögün arası çogu zaman yarım saat anca uyuyor. Ama geceleri bıraksak mı diyorum. Bu sefer benim sıpa uyanıyor kendliğinden alıştı heralde 3 saat olayına. Uyuturken karnını biraz fazla mı doyursam diyorum birqz daha uyanması geçikir diye bu sefer kusuyor fena halde
Hastanede ilk gece öyle uyumuştuk, çok güzeldiKaç gecedir benim kız yatağında uyumuyor ben de sırt üstü yatıyorum üzerime yüz üstü bebişi alıyorum sarılıyorum sabaha kadar o şekilde uyuyoruzbenim için zor oluyor ama o çok mutlu uyuyor. Zaten kafasını falan kendi rahat edeceği şekilde ayarlıyor kendisi nefes almada problem olmuyor
Hangi mamayi önerirsinizOnun 39. Gün versiyonuda bu aralar bizim evde. Dün gece emzirdim alt değiştirdik 45 cc mama verdim kusma seansının bitmesini bekledik zaten bu yaşanılanlar 1 saat. Tam uykuya dalıyor iyice dalsın diye yerine koymuyorum bi bakıyorum o gözler tekrar açılmış. Ay iyice bebeninde benim de karıştı her anım
evet canim , soyle bir aylik fln olsa daha rahat ederimkusma için kilo takibini bizde yapıyoruz bakalım insallah hem mamayı azaltıyoruz bir yandanda onun için takipteyiz. İnsallah sıkıntı olmadan atlatalım
Başında kundağa alıştıramadım ben şimdide alışmıyor sıcrama ilk 3 ay oluyırmus sonra bitiyormus
Ya ben gece cok uyudu gündüz uyumaz yada tam tersi oldugunu düşünmüyorum bu bebelerde. Yani cok uyudu uzun uyumaz diye hepimiz farketmişizdir çipil çipil bakarken pat gözleri kapanıp uyuyor
Ben yatakta yarı oturur poziyonda duruyorum kolumun altına yastık koyup bebeği ona koyuyorum emzirmeye baslıyorum. Kafasını hafif geriye atınca gögsüm kaptmıyor burnunu. Uyuyacağımız zaman bu şekildeyiz. Sen bir tık dikkat et tabi benim ki burnu kapanınca kendinğ kurtarıyor artık snin kızın biraz daha vakti var ona ama biz bu pozisyonda baya rahat uyuuoruz ikimizde
Ben 3 saatte bi mama olayımız var oun dısında istediği zaman emziriyorum. Gündüz neysede zaten uyanıklık süreleri artık . İki ögün arası çogu zaman yarım saat anca uyuyor. Ama geceleri bıraksak mı diyorum. Bu sefer benim sıpa uyanıyor kendliğinden alıştı heralde 3 saat olayına. Uyuturken karnını biraz fazla mı doyursam diyorum birqz daha uyanması geçikir diye bu sefer kusuyor fena halde
nereye yaptırdınız acaba bilgi verebilirmisinizEvet canım fetal dna o ücretli ben 3700 e yaptırıyorum 9 gün sonra
Kanal kur abone olalım be papatyaİnek sütü diyeti yapan canlarrrr
Bugün bir kaç tarif yaptım alternatif olsun diye paylaşmak istedim. Önce yulaf sütü yaptım (puding için) şimdi çapraz reaksiyondan dana eti de tüketenediğimiz için kahvaltıda reçel pekmez ekmek başka seçenek bulamadığımdan ve bu ara karbonhidrat çok tükettiğimden kilo alma eğilimine girdim zaten 87 kg da takıldım daha da alamam.
Şimdi önce kahvaltı;
Geceden bir bardak suya 4 tane cennet hurması koydum yumuşattım (çekirdeklerini çıkararak)
Sabah suyuyla beraber blenderdan geçirdim tatlı bir su elde ettim
Sonra yulaf sütünden kalan posayı ve iki yemek kaşığı yulafın üstüne suyu ekleyip içine de biraz kuru üzüm atarak kaynattım lapam oldu. Kaseye aldıktan sonra 1 yemek kaşığı bal ve 4 tane kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp üzerine attım ve yedim :) tarçında eklenebilir ben unuttum.
Gelelim pudinge :)
1.5 bardak yulaf sütünü 1 muzla beraber blenderdan geçirdim içine 1 yk bal ekledim
İki kaseye böldüm kaselere 1.5-2 yemek kaşığı chia tohumu ekledim dolaba kaldırdım ara ara karıştırıyorum ki tohumlar dibe çöküp bir bütün olmasınlar yarım saatte bir 2-3 kez karıştırmak yeterli :)
Yaptıktan sonra aklıma geldi bu pudingi vişne suyu gibi şeylerle de yapabiliriz mayhoş olur hoş olur sanki onu da deneyince yazarım :)
Evet müthiş fevkalade şeyler olmazlar belki ama alternatif olarak baya iyi geldi :)
Buğday haşladım (karabuğdayım yada kinoa kalmamış evde) akşama da buğdaylı yeşil salata yapıcam :)
Ek olarak puding az daha koyu olsun isterseniz birazcık daha chia ekleyebilirsiniz ben ilk sefer olduğu için bu kadar koydum :)
Benimki de öğlene kadar güzel uyuyor öğleden sonra akşam 9.30-10 a kadar 15 dk yarım saat. Sonra gece 1 e kadar uyuyor sonrasında saat başı uyanıyor. Sistem hep aynı demek kiKuzum belki hatırlarsın mahvoluyordum sizinle aynı günlerde yazmıştım. Ataktasınız muhtemelen. Yaklaşık 1 haftaya bir tık daha düzelirsiniz
Şuan geceleri yaklaşık 4 saatlik tek uykusu var. Sonrakiler ortalama 1-1.5 saatte bir uyanış şeklinde. Ben bez değiştirmeden emzirmeye devam edip uykusunu bölmemeye çalışıyorum.
7 de huzursuzluk ve biraz ağlama krizleri başlıyor uyku için. İlk 3 gün tam 10 da uykuya geçti. Dün akşam 9 A çekmeyi başardım. 1 e doğru uyandı.
Dün 2. Ay için okuduğum kaynakta 10 saate kadar uyanıklık ve günde 2 ya da 4 uzun uyku olduğu yazıyordu. Kalanlar şekerleme gibi kısa uykular, gerçekten öyle bizim de.
Bir de öğlen 3 gibi gelen uzun uyku var 1.5 saat sürüyor ben de yanına yatıp sarılır ve emzirirsem 2,2.5 saati bulabiliyor
Benimki gaz çıkarırken ayakları ile dikişleri tepikliyor bırak beni de memeye geri döneyim diyeHastanede ilk gece öyle uyumuştuk, çok güzeldişimdi dikişlerimi tepikliyor bırak beni meme ver diye
Kuzu bi düzen gibi değil de bebeğin kendi isteği bu şekilde diyeyim. Bizimki de sürekli memede bu arada.Bizim bi uyku düzenimiz yok, ne zaman meme isterse veriyorum, isterse uyuyor. Bu düzeni neye göre yapıyorsun canım? Günde ne zaman ve kaç saat uyuması gerektiğini mi planlıyorsun? Bunu gösteren bir uygulama falan kullanıyor musun?
Şef papatyaİnek sütü diyeti yapan canlarrrr
Bugün bir kaç tarif yaptım alternatif olsun diye paylaşmak istedim. Önce yulaf sütü yaptım (puding için) şimdi çapraz reaksiyondan dana eti de tüketenediğimiz için kahvaltıda reçel pekmez ekmek başka seçenek bulamadığımdan ve bu ara karbonhidrat çok tükettiğimden kilo alma eğilimine girdim zaten 87 kg da takıldım daha da alamam.
Şimdi önce kahvaltı;
Geceden bir bardak suya 4 tane cennet hurması koydum yumuşattım (çekirdeklerini çıkararak)
Sabah suyuyla beraber blenderdan geçirdim tatlı bir su elde ettim
Sonra yulaf sütünden kalan posayı ve iki yemek kaşığı yulafın üstüne suyu ekleyip içine de biraz kuru üzüm atarak kaynattım lapam oldu. Kaseye aldıktan sonra 1 yemek kaşığı bal ve 4 tane kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp üzerine attım ve yedim :) tarçında eklenebilir ben unuttum.
Gelelim pudinge :)
1.5 bardak yulaf sütünü 1 muzla beraber blenderdan geçirdim içine 1 yk bal ekledim
İki kaseye böldüm kaselere 1.5-2 yemek kaşığı chia tohumu ekledim dolaba kaldırdım ara ara karıştırıyorum ki tohumlar dibe çöküp bir bütün olmasınlar yarım saatte bir 2-3 kez karıştırmak yeterli :)
Yaptıktan sonra aklıma geldi bu pudingi vişne suyu gibi şeylerle de yapabiliriz mayhoş olur hoş olur sanki onu da deneyince yazarım :)
Evet müthiş fevkalade şeyler olmazlar belki ama alternatif olarak baya iyi geldi :)
Buğday haşladım (karabuğdayım yada kinoa kalmamış evde) akşama da buğdaylı yeşil salata yapıcam :)
Ek olarak puding az daha koyu olsun isterseniz birazcık daha chia ekleyebilirsiniz ben ilk sefer olduğu için bu kadar koydum :)
Zaten deneyimlediğime ve duyduğuma göre gündüz uykusunda verim olmayınca gece de zor geçiyor. Gündüzleri birkaç tane 1 er saat uyku çekerse güneşin keyfi de yerinde oluyor.Benimki de öğlene kadar güzel uyuyor öğleden sonra akşam 9.30-10 a kadar 15 dk yarım saat. Sonra gece 1 e kadar uyuyor sonrasında saat başı uyanıyor. Sistem hep aynı demek ki
Ben hem tavsiye hem araştırma hipp organic combiatic var ona başladım. Ama doktorunuza sorun bence her bebeğe aynı gelmiyorHangi mamayi önerirsiniz
YaaaKanal kur abone olalım be papatya
Canım peki ne kadar zaman emziriyorsun ve aktif etkin emiyor mu ?Kuzum belki hatırlarsın mahvoluyordum sizinle aynı günlerde yazmıştım. Ataktasınız muhtemelen. Yaklaşık 1 haftaya bir tık daha düzelirsiniz
Şuan geceleri yaklaşık 4 saatlik tek uykusu var. Sonrakiler ortalama 1-1.5 saatte bir uyanış şeklinde. Ben bez değiştirmeden emzirmeye devam edip uykusunu bölmemeye çalışıyorum.
7 de huzursuzluk ve biraz ağlama krizleri başlıyor uyku için. İlk 3 gün tam 10 da uykuya geçti. Dün akşam 9 A çekmeyi başardım. 1 e doğru uyandı.
Dün 2. Ay için okuduğum kaynakta 10 saate kadar uyanıklık ve günde 2 ya da 4 uzun uyku olduğu yazıyordu. Kalanlar şekerleme gibi kısa uykular, gerçekten öyle bizim de.
Bir de öğlen 3 gibi gelen uzun uyku var 1.5 saat sürüyor ben de yanına yatıp sarılır ve emzirirsem 2,2.5 saati bulabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?