2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
İnek sütü diyeti yapan canlarrrr
Bugün bir kaç tarif yaptım alternatif olsun diye paylaşmak istedim. Önce yulaf sütü yaptım (puding için) şimdi çapraz reaksiyondan dana eti de tüketenediğimiz için kahvaltıda reçel pekmez ekmek başka seçenek bulamadığımdan ve bu ara karbonhidrat çok tükettiğimden kilo alma eğilimine girdim zaten 87 kg da takıldım daha da alamam.
Şimdi önce kahvaltı;
Geceden bir bardak suya 4 tane cennet hurması koydum yumuşattım (çekirdeklerini çıkararak)
Sabah suyuyla beraber blenderdan geçirdim tatlı bir su elde ettim
Sonra yulaf sütünden kalan posayı ve iki yemek kaşığı yulafın üstüne suyu ekleyip içine de biraz kuru üzüm atarak kaynattım lapam oldu. Kaseye aldıktan sonra 1 yemek kaşığı bal ve 4 tane kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp üzerine attım ve yedim :) tarçında eklenebilir ben unuttum.

Gelelim pudinge :)
1.5 bardak yulaf sütünü 1 muzla beraber blenderdan geçirdim içine 1 yk bal ekledim
İki kaseye böldüm kaselere 1.5-2 yemek kaşığı chia tohumu ekledim dolaba kaldırdım ara ara karıştırıyorum ki tohumlar dibe çöküp bir bütün olmasınlar yarım saatte bir 2-3 kez karıştırmak yeterli :)
Yaptıktan sonra aklıma geldi bu pudingi vişne suyu gibi şeylerle de yapabiliriz mayhoş olur hoş olur sanki onu da deneyince yazarım :)
Evet müthiş fevkalade şeyler olmazlar belki ama alternatif olarak baya iyi geldi :)
Buğday haşladım (karabuğdayım yada kinoa kalmamış evde) akşama da buğdaylı yeşil salata yapıcam :)
Ek olarak puding az daha koyu olsun isterseniz birazcık daha chia ekleyebilirsiniz ben ilk sefer olduğu için bu kadar koydum :)

Son düzenleme:
canim ten tene uykuyu nasil yapiyorsun ?
sirt ustu yatip ustune mi koyuyorsun ?

ben gece emzirirken bile bazen uykuya daliyorum, korkuyorum burnu kapanicak nefessiz kalicak fln die
Kaç gecedir benim kız yatağında uyumuyor ben de sırt üstü yatıyorum üzerime yüz üstü bebişi alıyorum sarılıyorum sabaha kadar o şekilde uyuyoruz benim için zor oluyor ama o çok mutlu uyuyor. Zaten kafasını falan kendi rahat edeceği şekilde ayarlıyor kendisi nefes almada problem olmuyor

anladim kuzum . bende bir deneyeyim bugun :)

Bizim de kirkimiz cikti coktan ama düzen oturmadi halâ. 2 saatte bir uyanma emzirme sanki yenidoganiz. Uyusa da derin derin uyumuyor bebem, 3-4 saat uyusa artik keşke. Eskiden hemen daliyordu uykuya şimdi yeri geliyor ugrastiriyor sirtimdan ter akiyo vallahi.

kusma için kilo takibini bizde yapıyoruz bakalım insallah hem mamayı azaltıyoruz bir yandanda onun için takipteyiz. İnsallah sıkıntı olmadan atlatalım

Başında kundağa alıştıramadım ben şimdide alışmıyor sıcrama ilk 3 ay oluyırmus sonra bitiyormus
Ya ben gece cok uyudu gündüz uyumaz yada tam tersi oldugunu düşünmüyorum bu bebelerde. Yani cok uyudu uzun uyumaz diye hepimiz farketmişizdir çipil çipil bakarken pat gözleri kapanıp uyuyor
anladim kuzum . bende bir deneyeyim bugun :)
Ben yatakta yarı oturur poziyonda duruyorum kolumun altına yastık koyup bebeği ona koyuyorum emzirmeye baslıyorum. Kafasını hafif geriye atınca gögsüm kaptmıyor burnunu. Uyuyacağımız zaman bu şekildeyiz. Sen bir tık dikkat et tabi benim ki burnu kapanınca kendinğ kurtarıyor artık snin kızın biraz daha vakti var ona ama biz bu pozisyonda baya rahat uyuuoruz ikimizde
Ben 3 saatte bi mama olayımız var oun dısında istediği zaman emziriyorum. Gündüz neysede zaten uyanıklık süreleri artık . İki ögün arası çogu zaman yarım saat anca uyuyor. Ama geceleri bıraksak mı diyorum. Bu sefer benim sıpa uyanıyor kendliğinden alıştı heralde 3 saat olayına. Uyuturken karnını biraz fazla mı doyursam diyorum birqz daha uyanması geçikir diye bu sefer kusuyor fena halde

Söylediğinde haklısın çok uyudu artık uyumaz olayı yok bence de. Ama benimki gece uyumuyor yaa. 10 gündür sabaha kadar bitiriyor beni, gündüz uyusa da uyumasa da. Banyo yaptı ne güzel uyusana mışıl mışıl

Hastanede ilk gece öyle uyumuştuk, çok güzeldi şimdi dikişlerimi tepikliyor bırak beni meme ver diye

Hangi mamayi önerirsiniz

MERHABA benimde ikili testim yüksek riskli çıktı fetal dna testi yaptırmayı düşünüyorum siz nereye yaptırdımız acaba bilgi verirmisiniz umarım sonucunuz iyi çıkmıştır

evet canim , soyle bir aylik fln olsa daha rahat ederim

Kanal kur abone olalım be papatya

Benimki de öğlene kadar güzel uyuyor öğleden sonra akşam 9.30-10 a kadar 15 dk yarım saat. Sonra gece 1 e kadar uyuyor sonrasında saat başı uyanıyor. Sistem hep aynı demek ki

Kuzu bi düzen gibi değil de bebeğin kendi isteği bu şekilde diyeyim. Bizimki de sürekli memede bu arada.
Suanda da uyumak istiyor batsa huzursuz 70 dkdır meme em, bacakta salla ağlasın tekrar meme döngüsündeyiz. Bunu yazarken 3 dk uyudu sadece. Uykusunu almış gibi
Meme emmiyor ve sakinse uykusu yok diyorum ama mızırdanma başlayıp meme emip sonra memeyle kavga başlıyorsa uyumak istiyor benim anladığım.
Takibimde uyku saatleri de bu şekilde oldu.
Her gün akşam 7:30-8 gibi başlayıp karanlıkta 10 a kadar uyutmaya çalışıyorum 1 haftadır. Ninni söylemek de işe yarıyor

Şef papatya
Yulaf buğdaya biraz çekimser davranmaya başladım gaz mevzularından
Ara ara deneyeceğim yeniden. Minnoşlar da büyüyor artık bakalım sorunlarımız 3. Ayda mı bitecek 6. Aya kadar devam mı edecek
Benimki de öğlene kadar güzel uyuyor öğleden sonra akşam 9.30-10 a kadar 15 dk yarım saat. Sonra gece 1 e kadar uyuyor sonrasında saat başı uyanıyor. Sistem hep aynı demek ki
Zaten deneyimlediğime ve duyduğuma göre gündüz uykusunda verim olmayınca gece de zor geçiyor. Gündüzleri birkaç tane 1 er saat uyku çekerse güneşin keyfi de yerinde oluyor.
Eh bu insanlar bu işlerin kitabını yazmış benzeyecekler tabi uyku emarelerini kaçırmamak lazım
Benimki fön makinesinin sesini duyar duymaz bayıldı 1 saattir boğuşuyorduk. Hangi yöntemin tutacağı belli olmuyor

Kızlar bizim kırkımız çıktı ama hâlâ emme durumu düzenr girmedi hâlâ uyukluyor 5 dakika ya emiyor ya emmiyor. Ve sürekli aç olduğunu düşünüyorum her ağlamada meme vermek istiyorum ama ne zaman düzene girecek bu durum çenesi ne zaman kuvvetlenecek bu bebenin

Canım peki ne kadar zaman emziriyorsun ve aktif etkin emiyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…