- 31 Ekim 2019
- 1.406
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.851
- 133
cnm bzmkinin yemesi baya azaldı sanki hatta bnm emmek yerıne elleri ağzına sokmaya başladı. hatta bn konusurken yuzume dık dık bkma geldiKuzum belki hatırlarsın mahvoluyordum sizinle aynı günlerde yazmıştım. Ataktasınız muhtemelen. Yaklaşık 1 haftaya bir tık daha düzelirsiniz
Şuan geceleri yaklaşık 4 saatlik tek uykusu var. Sonrakiler ortalama 1-1.5 saatte bir uyanış şeklinde. Ben bez değiştirmeden emzirmeye devam edip uykusunu bölmemeye çalışıyorum.
7 de huzursuzluk ve biraz ağlama krizleri başlıyor uyku için. İlk 3 gün tam 10 da uykuya geçti. Dün akşam 9 A çekmeyi başardım. 1 e doğru uyandı.
Dün 2. Ay için okuduğum kaynakta 10 saate kadar uyanıklık ve günde 2 ya da 4 uzun uyku olduğu yazıyordu. Kalanlar şekerleme gibi kısa uykular, gerçekten öyle bizim de.
Bir de öğlen 3 gibi gelen uzun uyku var 1.5 saat sürüyor ben de yanına yatıp sarılır ve emzirirsem 2,2.5 saati bulabiliyor
walla bn daha yenı dr. a sordum bzmki aguluoda gülmesi cok yok hocam yüzbinkere konusmamdan snr belki bir ıkı yakalıyoruz abisi cok erken gülmüştü.suan erken daha korkulacak bişe yok dedi hafif tebessüm ediyor dedi. gderek artıckmış. ama konusma agu, ınga, vuuu, aa gbi sesler cıkarıyor. bzm szden 10gun buyuk ama. sizin zmnda bzi takıp edıyordu. her cocuk bşr değil tabi ama insan budönemi brz endişeli gecirebiliyorkızlar selam benim bebeğim 50 günlük oldu ama öyle bariz gülümsemiyor agulamıyor çok nadir birkaç defa yaptı normal mi ben mi acele ediyorum endişeleniyorum sizin bebekleriniz ne zaman başladı sizinle iletişim kurmaya ? zaten kolik bebek uyanık olduğunda sürekli ağlama halindeyiz iletişim kurmak pek mümkün olmuyor
Valla süre söyleyemem ama sürekli memedeCanım peki ne kadar zaman emziriyorsun ve aktif etkin emiyor mu ?
Baş parmağa denk getiremedi henüz ben öğretcem onucnm bzmkinin yemesi baya azaldı sanki hatta bnm emmek yerıne elleri ağzına sokmaya başladı. hatta bn konusurken yuzume dık dık bkma geldi
Eli kulağında diyorum size son bi kaç gündür aşırı arttı bizde dewalla bn daha yenı dr. a sordum bzmki aguluoda gülmesi cok yok hocam yüzbinkere konusmamdan snr belki bir ıkı yakalıyoruz abisi cok erken gülmüştü.suan erken daha korkulacak bişe yok dedi hafif tebessüm ediyor dedi. gderek artıckmış. ama konusma agu, ınga, vuuu, aa gbi sesler cıkarıyor. bzm szden 10gun buyuk ama. sizin zmnda bzi takıp edıyordu. her cocuk bşr değil tabi ama insan budönemi brz endişeli gecirebiliyor
Oy maşallah ne güzelValla süre söyleyemem ama sürekli memede
Bakıyorum baya yutkunuyor
Algıları çok açık etrafa bana sağa sola bakarken pek yutkunmuştur bazen
O yüzden sessizim genelde
Baş parmağa denk getiremedi henüz ben öğretcem onu
Eli kulağında diyorum size son bi kaç gündür aşırı arttı bizde de
Oyun halısının üstünden kafamı çıkarıyorum ce eeee diye çığlık atıyo dişsiz prensesimoyun halısını bugün kurdum piyanoyu henüz çok anlamadı yani ama oyuncaklar ve müzik ile etkileşim müthiş
Papatyam önce sakin ol lütfen. Tamam her insan aynı değil ama kadının yaptığı hatayı yuvana kesmen olmaz. Benmde oğlumu kaynanam torunun kucağına vermişti çok uyuz olmuştum onu ne zaman anladım biliyomusun görümcem doğurdu oğlum kucağına istemiş onu da oğlumun kucağına oturtmuştu. Yani aslında mesele onun gönlü olsun değil. İlerde seninki istediğinde de senin bebeğinin gönlünü yapmaya çalışır. Böyle düşün. Ama asla başlasının yanlışını yuvana kesmeYa bu sebeplerls evlilik mi biter diyorum bu aileyle yapamıyorum ama gitmiyor. Güler yüzlü iyi olmaya çalışıyorum ama yok insan diğer torununun gönlü olsun diye böyle davranır mi ya . Koyup gittiler normalde olsa cildurirun aman ayıp oldu aman insan misafirine boylecyapar mi diye ama şu an çok hissizim
Oy maşallah ne güzelbenimki de sürekli memede kalmak istiyor, hiç saat zaman yok o yüzden. Bazen 10 dakika arayla emziriyorum ama bu belirsizlik beni çok yoruyor 15 dk 15 dk hiç olmadı bende uyuduğu için
Canım ben 5-6 dakika boyunca yutkunduğunu duyunca seviniyorum, genelde 2 dakika emiyor aktif bi biçimde sonra uyukluyor oynuyor ama çiş sayısı falan 6 tane çıkıyor herhalde emiyordur diye düşünüyorum artıkBen artık uzun uzadıya gögüste tutmuyorum canım. 5/6 dakika emiyor bakıyım uyuyor mu hemn kaldırıyorum bi gaz cıkarmaya calısıyorum bi kucağımdan indiriyorum tabi bazen kendini mosmor edecek kadar ağlıyor o ara hemen kucapıma alıp sakinleştirip tekrar devam ediyorum. Yoksa bizim sıcaklıgımızla uyuyorlar üstlerini örtüyoruz bir yandan tenimizim sıcaklıgı
Ankara genoks lab. Yaptırdım istanbuldada anadolu avrupa yakası ve şehirlerde temsilcileri var kanını almaya senin olduğun yere geliyorlarnereye yaptırdınız acaba bilgi verebilirmisiniz
Ya bu sebeplerls evlilik mi biter diyorum bu aileyle yapamıyorum ama gitmiyor. Güler yüzlü iyi olmaya çalışıyorum ama yok insan diğer torununun gönlü olsun diye böyle davranır mi ya . Koyup gittiler normalde olsa cildurirun aman ayıp oldu aman insan misafirine boylecyapar mi diye ama şu an çok hissizim
Canım neden sakinleşemiyourum biliyor musun biliyorlar huyunu ben herkese saygılıyım azıcık saygı bekliyorum yaPapatyam önce sakin ol lütfen. Tamam her insan aynı değil ama kadının yaptığı hatayı yuvana kesmen olmaz. Benmde oğlumu kaynanam torunun kucağına vermişti çok uyuz olmuştum onu ne zaman anladım biliyomusun görümcem doğurdu oğlum kucağına istemiş onu da oğlumun kucağına oturtmuştu. Yani aslında mesele onun gönlü olsun değil. İlerde seninki istediğinde de senin bebeğinin gönlünü yapmaya çalışır. Böyle düşün. Ama asla başlasının yanlışını yuvana kesme
Geçen gün eşimin kuzeninin 7 aylık oğlu var onunla birlikte emziriyorduk çocukları aynı odada çocuk 5-6 dakika emdi ama o bile o 5-6 dk soluksuz emmedi yani bence çok yüklenme bebeğine ve kendine. Bez sayısı kilo alımı iyiyse tamam bu iş. İlk 3 aya 4. Trimester diye bosuna demiyorlar bebek anneden ayrılmak istemiyor dış dünyaya adapte olmaya calısıyor seni istiyordur her emmeyi istemesi aç olması demek değilCanım ben 5-6 dakika boyunca yutkunduğunu duyunca seviniyorum, genelde 2 dakika emiyor aktif bi biçimde sonra uyukluyor oynuyor ama çiş sayısı falan 6 tane çıkıyor herhalde emiyordur diye düşünüyorum artık
Ben kuru üzüm yiyorum kompostosunu da içiyorum yapmadı gazKızlar üzüm kompostosu yapmış annem, kuru üzüm ve kırmızı meyve olan üzümden. Bebişe gaz yapar mı
Bende kesmek istemiyorum ama esime yüz defa anlattım yapmasınlar diye kayınvalidem de biliyordu işte korktugum sey bu zaten küçük doğdu benim ki sarılığı devam ediyor el kadar bebeğe niye yapisiralr kiCanim cok benzer bir durum yasadik. Kv hasta torununa bizimkini sevdirdi benden gizli sebebi de o kiskanmasin diyeymis. Sonucunda kizim hasta oldu hastanede kaldik el kadar bebek nefes alamiyor oksuruyor krize giriyor onu oyle gordukce ben agliyorum. 3 gunde 5 sene yaslandim. O kadar strese girince sutum azaldi ki zaten bebek de agzi burnu tikali oldugu icin cekemiyor suzuldu yuzu ufaldi cocugumun.
Kocama da defalarca demistim daha bebek dogmadan itibaren bak dikkat edelim diye nato kafa nato mermer gidiyo kendisi hasta cocuga sariliyor sonra eve gelip bebege sariliyor.
Yani bu kadar anlayissiz insanlarla yasamak gercekten cok zor seni anlayabiliyorum. Insan kendine yapilanlara katlanabiliyormus ama cocugunun da bu sacmaliklara katlanmasini istemiyor.
Ama en nihayetinde ailesinin hatasinin faturasini kocana kesme. O da istemez bebeginize bir sey olmasini. Bu sefer oturun konusun kesinlikle bir daha boyle bir sey olmamasi gerektigini anlat hatta bence affetmem bir daha olursa de. Cunku onun da bir baba olarak sorumluluk alip ailesi uzulecek de olsa bebegini korumasi gerekiyor. Bu sefer konus ve bir daha olursa kabul etmeyecegini soyle. Hatta bizim yasadiklarimizi anlat belki korkar ciddiyetini anlar durumun.
Bilseler de saygi duymuyorlar ki senin isteklerine. Bana bir de opmuyoruz falan diyince vitrinden izleyelim istersen cocugunu diyorlar.Bende kesmek istemiyorum ama esime yüz defa anlattım yapmasınlar diye kayınvalidem de biliyordu işte korktugum sey bu zaten küçük doğdu benim ki sarılığı devam ediyor el kadar bebeğe niye yapisiralr ki
Ben de bunu merak ediyorum. Hiç bilinçli gülümsemesi falan olmadı henüz. Bu arada bizim de uyanıkken hep ağlama halindeyiz, altını değiştirme de dahil. Uyanır uyanmaz ağlama seansı, sadece emerken ağlamıyor, kolik miyiz acaba yakızlar selam benim bebeğim 50 günlük oldu ama öyle bariz gülümsemiyor agulamıyor çok nadir birkaç defa yaptı normal mi ben mi acele ediyorum endişeleniyorum sizin bebekleriniz ne zaman başladı sizinle iletişim kurmaya ? zaten kolik bebek uyanık olduğunda sürekli ağlama halindeyiz iletişim kurmak pek mümkün olmuyor
Canım haklısın gösterdiğin özeni görmek istiyorsun ama eski toprak dediğimiz cinsten. Bende çocuklarım konu olunca aşırı derecede hassas oluyorum ki kucağa verme haricinde hiç tersime gidicek bişey görmedim belki de o yüzden senin olayına daha sakin bakabiliyorum ama şunun sonuna kadar arkasındayım kv nin hatasını kocana yuvana sakın yükleme çocuğunu düşün babannesi yüzünden neden ayrı kalsın kiCanım neden sakinleşemiyourum biliyor musun biliyorlar huyunu ben herkese saygılıyım azıcık saygı bekliyorum ya
Aynı duruma gelmemek için yapıyorum gerçekten ben ne yaparım bilmiyorum . Baştan soyledim bu örnekleri bildiğim için bak dedim çocuğa birşey olursa ben sinirlerime hakim olamam uyar aileni. Sanki duvara anlatıyorum ya hiçbir şey yapmadı . Onlar da biliyor benim huylu olduğumu küçücük bebek öpülür mu ? Çocuğun kucağına verilir mi valla ipleri koparmak isteyen koparır ben tepkimi koydum ya uyacaklar dediğime ya uyacaklar . Çocuk onların da torunu yaBilseler de saygi duymuyorlar ki senin isteklerine. Bana bir de opmuyoruz falan diyince vitrinden izleyelim istersen cocugunu diyorlar.
Bence biksan da anlamasalar da kusseler de her defasinda soyle opmuyoruz ellemiyoruz sarilmiyoruz diye. Sonucu gercekten kotu oluyor oyle pismanim ki keske hepsi bana kusseydi de cocugum hasta olmasaydi.
Ben de esime cok kizdim kavga ettim Allah var karsi gelmedi mahcuptu bana karsi ama icim hic sogumadi ona cok sinirliydim. Ta ki hastanede yatana kadar. Cocugumuzun haline aglarken yine onu aradim yanimda sarilip aglamak icin.
Suan bizim sinirlerimiz de cok gergin karar almak icin dogru zamanlar degil. Malesef esini seviyorsan 7 sulalesinin sacmaliklarina katlaniyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?