2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar selamlar, gönderileri okurken ufak bir tecrübe aktarımı yapmak istedim.

İlk hamileliğimde ve bu hamileliğimde 30. haftalarda başlayan sizlerin toplanma diye tabir ettiği ve aslında kasılma olan durum yaşamaya başladım. Evet ağrı olmuyor, daha doğrusu biz hissetmiyoruz ama NST'de genelde max 45lere dayanan bir şiddet görüyoruz. Bu kasılmalar 6-7 dakikada bir oluyorsa yani bir düzeni varsa ve yarım saati aşmışsa doktora kesinlikle bilgi verilmeli. Ben her iki hamileliğimde de 30. haftada bunu yaşadım ve iki lt serum sonrası ancak rahatladım. Özellikle bu sıcaklarda 2.5-3 lt su içmeyi ve magnezyum kullanmayı ihmal etmemek lazım.

Şimdi 33. haftadayım ve gün içinde yine ara ara oluyor kasılmalar, ama düzenli değil ve rahatsızlık vermiyor.

Doğuma yakın ise şunu yaşamıştım, 36. haftadan sonra NST'de ağrın var diyordu doktorum ama ben hissetmiyordum. E doğumu nasıl anlayacağım diyordum kendi kendime. Ama o gün geldiğinde anlamamanız imkansız :) bu toplanma dediğimiz kasılmalar düzenli bir şekilde artmaya ve ağrılı olmaya başlıyor. Allah hepimize sağlıklı sancılar versin diyim çünkü sancı olmadan yani kasılma olmadan da bebek doğmuyor :)

Benim de hiç acı yok, Kağan Kocatepe kremi hiç önermiyordu hatta. Ama aldık bulunsun diye
Bende bulunsun diye mustela aldım
Oh süper. Ben de baktım inceledim bir de Burda bi çikolatacı biliyorum onunla konuşacağım.
Ne kadarını ne madara yaptırdın sen canım?
Canım ben 100lü 265tlye yaptırdım kargoyla 280e geldi ama burda fiyatları belirleyen seçtiğimiz kutu tasarımları bizimki şu modelden.

Eklentiler

• A76E30EE-22C8-4B59-AB1C-0634D23F158B.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 89
O korku bana dün itibariyle geldi. Bu kadar az kaldığını dün farkettim.

Islak dediğin bildiğin ıslaklık dimi? Bende böyle nokta nokta beyaz şeyler oluyor sadece
Evet epey az kaldı, kimi zaman kabuk tutuyor o noktaciklar kimi zaman da ıslak haliyle karşılaşıyorum. Az kalmış gibi hissediyorum, ilaçları kesince hiç güvenmiyorum aşırı hareketli hala, kasılmalarımı da tetikliyor, etki tepki olayı..

ama magnezyum da agrilari hissettirmiyor almamak daha iyi degilmi
evet dun cidden gercek kasilmayi hissettim agrili baya
bizimkiler yalanci kasilmaymis toplanma cok zor ya buna care bulamadim

Ama sen su ara dogurmayacaksın öyle hissediyorum heveslenme 38den asagı olmucak bnce
Deme dayanacak gucum kalmadi
Bence 37+ da gelicek bebeklerin, en başından beri öyle hissediyorum
Ayy insallah O daha iyi
Valla Kizlar odem sicak
uykusuzluk kasinti agirlik birde kasilmalar sanki agir gelmeye basladi
birde uykusuzluk cok zor ya

Kizlar benim susler de Tamam yarin gelecek ♥cikolata yaptirmamistim valizde yer tutar annemler getiriyor diye sonra pisman oldum onu artik burda bakim caresine
bunlar gelmeden dogurmak istemiyordum cok sukur bunlarida gorcez heralde

Eklentiler

• E8B1A1C8-0187-4448-98AC-37BB5BD2F3B3.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 81
  • 20CD51FC-D5E7-45D2-8A68-D4F4BF26A37A.webp
    48,8 KB · Görüntüleme: 82
ama magnezyum da agrilari hissettirmiyor almamak daha iyi degilmi
evet dun cidden gercek kasilmayi hissettim agrili baya
bizimkiler yalanci kasilmaymis toplanma cok zor ya buna care bulamadim

Bildiğim kadarıyla magnezyum kas spazmlarını önlüyor. Mesela bacağıma inanılmaz kramplar girerdi, bunun nedeni de mag eksikliği olarak gösteriliyor. Kullanmaya başladıktan sonra hiç yaşamadım bu krampları. Zaten magnezyumu da 36 ya kadar kullanacağız bu arada :) sizler tabi benden öndesiniz kullanıp bırakmış da olabilirsiniz.

Kasılmalar 36dan önce olunca önlemeye çalışmak, sonrasında da kasılmalar artsın diye uğraşmak.. bu işin doğası bu sanırım :)

Ben biraktim cunki gercekten kesiyordu agrilari
ben 36da degilim daha ama
Ay Evet varya kasilma olmasin diye yattim 1.5 aydir simdi kasilma olsun istiyorum degisik evreler

Memeyi reddettimi peki emzikten sonra

Kuzular göğüs ucu kremini kullanmaya başlayan var mı ve de gümüş kapakları ?
Kontrolde doktorum başlamam gerektigini söyledi..bende farkettim gögüs uçlarım cabuk yara olucak gibi duruyor doktor söylemeden önce zeytinyagı sürüyordum cok faydasını gördüm.şimdide kreme geçtim onu kullanacagım kalkanla beraber

Memeyi reddettimi peki emzikten sonra
Benim ikisinde de meme reddi olmadi.
Biberon da avent kullandim sagdigim sutleri onunla veriyorduk.
Cok sukur ikisinde de meme reddi olmadi.
Oglum 6 aylikken cok hasta oldum baya atesli hastalik o zaman sutum kesildi.
Ama kizim 2,5 yasinda daha 1 ay oldu memeyi birakali.

Bnce emzik hemen vermeyınce bebek emzıgı kabul etmıyor 2 kızımdada hastanede verdık gercekten kurtarıcı emzik meme reddi yaşamadım
İçime su serptiniz aklımdanda soru işareti kalktı demekki herkezde meme reddi olmuyor

Kızlar taç yaptıran var mı yaptırmamıştım ama annem takarsın diyor bir tane yaptırayım madem dedim. Terlik falan sevmiyorum öyle süslüde taç sadece

Kırmızı taç yaptırdım ben adet yerini bulsun diye annem cok söyledi benmde
Yaa foto atsana canım. Bende erkek diye şu modeller arasında kaldım mavili istiyorum

Eklentiler

• DC46E228-6A24-4000-AA97-C0A36B39A558.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 88
  • 093FED55-F1EB-4FBC-9BE1-B4E794642841.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 82
  • 69957653-473A-4D35-B2BB-A8EB4BD7B2B4.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 96
Yaa foto atsana canım. Bende erkek diye şu modeller arasında kaldım mavili istiyorum
Bence deniz kabuklu kesinlikle çok begendimm.istemem demişsn ama seçimini iyi yapmıssn bu işi biliyorsun bence tacım bnun kırmızısı yarın kargom gelicek gelince atayım

Eklentiler

• IMG_20220721_121006.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 93
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…