2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar ben bişey soracağım. Bebek kanala tam girmesede suni sancı ile doğum başlatılabilir mi?
Başlatılır diye düşünüyorum ama her doktor yapar mi bilmiyorum. Çünkü sancılarla iner kanala. Ben som 2 doğumda kanalda olup olmadığını bilmiyordum ne zaman indi bilmiyorum. 2. Doğumda doğumdan bir hafta önce kanalda değildi.

Sen bugün bol bol dinlen canisi enerjiye ihtiyacın olacak yarın geliyor minik kuş gece kesin uyuyamayacaksin zaten de en azından gündüz uyu dinlen
Yaaaa ball balll bizim yerimize de op o elleri
Kuzum şöyle söyleyeyim aslında doktor anneye bırakıyor bu durumu benim ne sancım olmuştu nede bebek kanala inmişti istersen suni verelim istersen de direk sezeryana alalım dedi. Tamamen sana bırakıyorlar anlayacağın ama bı garanti de veremiyorlar suni verip normal dogurtururz diye ani bir durumda sezeryana da alabilirler iki farklı deneyim yaşamış olacaksın öyle de ayrıca yeni doğum yapan anne için üzüldüm neden bebek kaka yaptığı halde suni ile denemeye çalışmışlar direk sezeryan sebebi bebeğin beyni zarar gorebilirdi Rabbim şifasını versin inşallah

O biraz bende de var. Bu saate kadar uyuttum kendimi hiç uyanmak istemedim. Uykusuzluk fobisi yükleniyor, depolamak istiyorum galiba.
Hayır depolanan bir şey de değil ki şu uyku
Bugün hava biraz basık ya yağmur yagacakmid gibi İstanbul da bende çok darlandim valla

Kızlar ben bişey soracağım. Bebek kanala tam girmesede suni sancı ile doğum başlatılabilir mi?
Başlar canım benim şuan kanalda değil doktor 22 sinde suni ile başlatalım dedi o zaman girer girmez bilemem ama şuan kanala girmedi ve öyle söyledi

Kızlar bebek kanalda değildi benim açılmamda yoktu suni sancı ile doğumu başlattı doktorum. Sonra epidural oldum sancılarım güzel yükseldi ama malesef açıklığım 3cmde kalıp bebeğinde nabzı düşünce apar topar sezeryana alındım. Suni sancı dayanılmayacak bir şey değil bence tabi ben epidural aldığım için olabilir. Hafif böyle karın ağrısı gibi bir şey hissettim yalnızca.

Başlar canım benim şuan kanalda değil doktor 22 sinde suni ile başlatalım dedi o zaman girer girmez bilemem ama şuan kanala girmedi ve öyle söyledi
Benim de gün içinde sık sık ama hafif bel ve karın ağrım oluyor adet sancısı gibi. Onlar da kanala girme belirtisi mi tam bilemedim. Hayırlısı olsun, Allah hepimize düşündüğümüzden kolay doğum nasip etsin.

Canm epidurali baştan beri veriyorlarmı yoksa verme zamanı varmı belli bir açıklıga göre

Yok bırakmaz pazartesiye kendi söyledi 40+6 son diye bn daha erkene sıkıştırıcam salı kontrol çarşambaya bile verirse olur yani

Yani normalde iştahlı bir şekilde emen bebek, bu süreçte sürekli uykulu şekilde emiyor, ayağının altını gıdıklama, çenesini uyarma vb. ile emiyor,yoksa meme ağzında uyuyor. Dün doktor da sarılık sebebiyle böyle olduğunu söyledi. Ne olursa olsun zorla uyandır emzir ve hemen uyuyakalmasina izin verme dedi

Ben de tetikteyim çünkü çok uzun süren sancılardı. Eşyalarımı valize koymamistim hatta hepsini toplattim eşime her an gidebiliriz diye. Ben öyle hareket filan yapmamıştım. En az 39 a kadar dursun istiyorum. Sakince geçirmeye çalışacağım iki haftayı

Zeytin yağını sürdüm 1 saat sonra sarı kustu denk mi geldi acaba yoksa zeytin yağı mi etkiledi korktum valla büyüyene kadar hep sitres ya
Ben sürekli kendi sütümden sürüyorum, kuruyunca çamaşır giyiyorum. Mutlaka göğüs pedi takıyorum ve sık sık değiştiriyorum,asla kumaşla direk temas ettirmiyorum. Günde 2 Kere de lansinoh krem sürüyorum biraz açık bırakıp sonra üzerimi giyiniyorum. 1 Haftada baya baya toparladı, iyileşti.

Bence epidural aldığın için... Ben kısa süreli suni sancı aldım belki 10 dk. Tarifsiz bir ağrıydı. Kendi sancım çok şiddetli değildi 9 cm açıklıkla pek bir şey hissetmiyordum. Kişiden kişiye de değişebilir tabiki. Ama sonuçta hemen doğurmuştum. Güzel yanına bakıyorum şuan

Ben de üzüldüm canım o kadar beklediler sonucunda böyle bir şey olması
Allah’ın takdir tabi inşallah sağlıkla kavuşacak onlar da.

Ben bu konuyu doktorumla bi konuşacağım kontrol esnasında o nasıl yönlendirirse o şekilde devam ederim çok güveniyorum kendisine.
Anladım canım, suni sancı ile kanala indirip yerleşmesini ve açılmasını sağlıyorlar demek ki.
İlla normal diye bir isteğim yok hangisi kolay ve sağlıklı olacaksa bizim için öyle olsun.

Senle peşpeşe doğururuz diyorduk ama kaldım ben

Çok hassaslar değil mi? Ben alerji falan olmasın diye endişelendim ama değil sanırım evham yapmayayım Duş aldıralım bolca rahatlasın teşekkür ederim
Tabi öptürmeyin elletmeyin yüzünü benim ilk bebeğimde oldu ben hata ettim sildim daha çok yayıldı. Uzun sürdü geçmesi. En güzeli dediğiniz gibi bol duş rica ederim

Niye olmasın olabilirde canım inşallah öyledir Amiinn sabırsızlıkla bekliyoruz

Alerji olduğunu düşünmüyorum başka yerlerde de olurdu. Bizim de boyun ve kol kıvrımlarinda var üzerini incelttim ve siliyorum yıkamadığım günlerde, daha iyi durumdayız
Kötü mevsime denk geldik. Şöyle kışın en soğuk günlerinde doğursaydık da sarıp sarmalasaydık böyle dertlerimiz olmazdı

Aman dikkat çok sıcak su damarları zorlamasın

Ben yarım saat emziriyorum yarım saat öncesinden çekersem çok agliyo ve memeden çekilince uyaniyo uykuya dalamıyo, 1 saat fln oyalamaya çalışıyorum gazını almaya çalışıyorum yalancı memeyi fln veriyorum sonra mama yapıyorum mama yapınca ancak uyuyo. Bende endişe ediyorum neden benim sütüm ile uykuya geçemiyo diye. Az mi geliyo sütüm fln dicem ama çokta az değil gayette yutkunarak iciyo bilmiyorum alıştırdım galiba mamaya da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…