Başlatılır diye düşünüyorum ama her doktor yapar mi bilmiyorum. Çünkü sancılarla iner kanala. Ben som 2 doğumda kanalda olup olmadığını bilmiyordum ne zaman indi bilmiyorum. 2. Doğumda doğumdan bir hafta önce kanalda değildi.Kızlar ben bişey soracağım. Bebek kanala tam girmesede suni sancı ile doğum başlatılabilir mi?
Sen bugün bol bol dinlen canisi enerjiye ihtiyacın olacak yarın geliyor minik kuşYaaa Amin canım benim inşallah
Değecek inşallah ya sağ Salim doğacaklar yavrularımız inşallah
Valla oturmuyorummaviş ay sakinleşemiyoruz iki saat uykuylayım çok heyecanlıyım
Açılma miktar olarak bilmiyorum ama doktor baya acıtmadan dokundu ya
Yaaaa ball balll bizim yerimize de op o elleri
Kuzum şöyle söyleyeyim aslında doktor anneye bırakıyor bu durumu benim ne sancım olmuştu nede bebek kanala inmişti istersen suni verelim istersen de direk sezeryana alalım dedi. Tamamen sana bırakıyorlar anlayacağın ama bı garanti de veremiyorlar suni verip normal dogurtururz diye ani bir durumda sezeryana da alabilirler iki farklı deneyim yaşamış olacaksın öyle de ayrıca yeni doğum yapan anne için üzüldüm neden bebek kaka yaptığı halde suni ile denemeye çalışmışlar direk sezeryan sebebi bebeğin beyni zarar gorebilirdi Rabbim şifasını versin inşallah41’den sonraya bırakır mı ki?
Dün bir yakınımız doğum yaptı 41’e kadar beklemiş doktor ama bebek kakasını yaptığı İçin önce suni sancı denemişler açılma olmamış, ondan sonra sezaryene alınmış. Bebek küvözdeymiş, daha görememişler. Öyle olunca ben de bu kontrolde konuşup gün mü alsam acaba dedim
Mavişcim açılma falan olmazsa bebek kanalda değilse yine de suni sancı verilip deneniyor mu?
Yukarıda bahsettiğim hikaye sebebiyle ben endişelendim açıkçası, öyle bi durum olursa boluma hiç denemeden gün mü alsam diyorum.
Dertler Derya
Annelik hep böyle olacak galiba, esas doğunca başlıyor diyorlar ya öyle galiba.
Oyy kokla öp yerimize. Bebek eli ve ayağı zaafım var zaten
Bugün hava biraz basık ya yağmur yagacakmid gibi İstanbul da bende çok darlandim vallaO biraz bende de var. Bu saate kadar uyuttum kendimi hiç uyanmak istemedim. Uykusuzluk fobisi yükleniyor, depolamak istiyorum galiba.
Hayır depolanan bir şey de değil ki şu uyku
Başlar canım benim şuan kanalda değil doktor 22 sinde suni ile başlatalım dedi o zaman girer girmez bilemem ama şuan kanala girmedi ve öyle söylediKızlar ben bişey soracağım. Bebek kanala tam girmesede suni sancı ile doğum başlatılabilir mi?
maviss_34 @Derenimo2 uyudum şuan pek agrım yok gene dolandırıcı sancılarla karsı karsıya kalmışım ah ah sabah eşimi işe gitmeden yarm saat önce kaldırup bişiler yaptırdıydım bide boşa kaldı uykusuz ne de yapsak olmuyor yaw @temmuzekim canım inşallah mide bulantısı hala geçmemiş hamileligin başında bu kadar çekmedim bulantı
Yarama tuz bastın şimdio agrıyı çekip sezeryan olmakta var ama içimdende bir ses ilk deneyimin o agrılarıda yaşa çok kötü olursan alablirsen epidural alırsnn diyor.karmaşıgım salı günü gidince açıklık filan olduysa sanırım kabul ederim.keşke deneseydik demek daha cok üzer beni sonra...sen ne düşünüyorsun bu konuda
41’den sonraya bırakır mı ki?
Dün bir yakınımız doğum yaptı 41’e kadar beklemiş doktor ama bebek kakasını yaptığı İçin önce suni sancı denemişler açılma olmamış, ondan sonra sezaryene alınmış. Bebek küvözdeymiş, daha görememişler. Öyle olunca ben de bu kontrolde konuşup gün mü alsam acaba dedim
Mavişcim açılma falan olmazsa bebek kanalda değilse yine de suni sancı verilip deneniyor mu?
Yukarıda bahsettiğim hikaye sebebiyle ben endişelendim açıkçası, öyle bi durum olursa boluma hiç denemeden gün mü alsam diyorum.
Dertler Derya
Kızlar ben bişey soracağım. Bebek kanala tam girmesede suni sancı ile doğum başlatılabilir mi?
Benim de gün içinde sık sık ama hafif bel ve karın ağrım oluyor adet sancısı gibi. Onlar da kanala girme belirtisi mi tam bilemedim. Hayırlısı olsun, Allah hepimize düşündüğümüzden kolay doğum nasip etsin.Başlar canım benim şuan kanalda değil doktor 22 sinde suni ile başlatalım dedi o zaman girer girmez bilemem ama şuan kanala girmedi ve öyle söyledi
Canm epidurali baştan beri veriyorlarmı yoksa verme zamanı varmı belli bir açıklıga göreKızlar bebek kanalda değildi benim açılmamda yoktu suni sancı ile doğumu başlattı doktorum. Sonra epidural oldum sancılarım güzel yükseldi ama malesef açıklığım 3cmde kalıp bebeğinde nabzı düşünce apar topar sezeryana alındım. Suni sancı dayanılmayacak bir şey değil bence tabi ben epidural aldığım için olabilir. Hafif böyle karın ağrısı gibi bir şey hissettim yalnızca.
Yok bırakmaz pazartesiye kendi söyledi 40+6 son diye bn daha erkene sıkıştırıcam salı kontrol çarşambaya bile verirse olur yani41’den sonraya bırakır mı ki?
Dertler Derya
Yani normalde iştahlı bir şekilde emen bebek, bu süreçte sürekli uykulu şekilde emiyor, ayağının altını gıdıklama, çenesini uyarma vb. ile emiyor,yoksa meme ağzında uyuyor. Dün doktor da sarılık sebebiyle böyle olduğunu söyledi. Ne olursa olsun zorla uyandır emzir ve hemen uyuyakalmasina izin verme dediEmerken baygın baygın oluyor derken?
Bizimki de uyanık emmeye başlıyor bi süre sonra memede uyuyup kalıyor öyle bi şey değil dimi?
1 hafta küvezde kaldığı için yine sarılık olurda kalır diye ödüm patlıyor
Ben de tetikteyim çünkü çok uzun süren sancılardı. Eşyalarımı valize koymamistim hatta hepsini toplattim eşime her an gidebiliriz diye. Ben öyle hareket filan yapmamıştım. En az 39 a kadar dursun istiyorum. Sakince geçirmeye çalışacağım iki haftayıDün gece benimde öyle oldu sabah 6 da uyumuşum dakika bile tuttum bir kasılma bi sancı anlatamam hiç böyle kasılmam olmamıştı geçiyor 25 30 dakka sonra yine geliyor bebek gelsin kanala girsin diye baya bişeyler yapıyorum dün fazla yüklendim sanırım yarımsaatte 1 e düştü 10 dakkada 1 çişe kalktım ama sonrası uyumuşum bugün takipteyim sizde öyle yapın 10 yada 5 dakkada 1 e inene kadar beklerim olursada
Ben sürekli kendi sütümden sürüyorum, kuruyunca çamaşır giyiyorum. Mutlaka göğüs pedi takıyorum ve sık sık değiştiriyorum,asla kumaşla direk temas ettirmiyorum. Günde 2 Kere de lansinoh krem sürüyorum biraz açık bırakıp sonra üzerimi giyiniyorum. 1 Haftada baya baya toparladı, iyileşti.Zeytin yağını sürdüm 1 saat sonra sarı kustu denk mi geldi acaba yoksa zeytin yağı mi etkiledi korktum valla büyüyene kadar hep sitres ya
Bence epidural aldığın için... Ben kısa süreli suni sancı aldım belki 10 dk. Tarifsiz bir ağrıydı. Kendi sancım çok şiddetli değildi 9 cm açıklıkla pek bir şey hissetmiyordum. Kişiden kişiye de değişebilir tabiki. Ama sonuçta hemen doğurmuştum. Güzel yanına bakıyorum şuanKızlar bebek kanalda değildi benim açılmamda yoktu suni sancı ile doğumu başlattı doktorum. Sonra epidural oldum sancılarım güzel yükseldi ama malesef açıklığım 3cmde kalıp bebeğinde nabzı düşünce apar topar sezeryana alındım. Suni sancı dayanılmayacak bir şey değil bence tabi ben epidural aldığım için olabilir. Hafif böyle karın ağrısı gibi bir şey hissettim yalnızca.
Ben de üzüldüm canım o kadar beklediler sonucunda böyle bir şey olmasıSen bugün bol bol dinlen canisi enerjiye ihtiyacın olacak yarın geliyor minik kuşgece kesin uyuyamayacaksin zaten de en azından gündüz uyu dinlen
Yaaaa ball balll bizim yerimize de op o elleri
Kuzum şöyle söyleyeyim aslında doktor anneye bırakıyor bu durumu benim ne sancım olmuştu nede bebek kanala inmişti istersen suni verelim istersen de direk sezeryana alalım dedi. Tamamen sana bırakıyorlar anlayacağın ama bı garanti de veremiyorlar suni verip normal dogurtururz diye ani bir durumda sezeryana da alabilirler iki farklı deneyim yaşamış olacaksın öyle de ayrıca yeni doğum yapan anne için üzüldüm neden bebek kaka yaptığı halde suni ile denemeye çalışmışlar direk sezeryan sebebi bebeğin beyni zarar gorebilirdi Rabbim şifasını versin inşallah
Anladım canım, suni sancı ile kanala indirip yerleşmesini ve açılmasını sağlıyorlar demek ki.Kızlar bebek kanalda değildi benim açılmamda yoktu suni sancı ile doğumu başlattı doktorum. Sonra epidural oldum sancılarım güzel yükseldi ama malesef açıklığım 3cmde kalıp bebeğinde nabzı düşünce apar topar sezeryana alındım. Suni sancı dayanılmayacak bir şey değil bence tabi ben epidural aldığım için olabilir. Hafif böyle karın ağrısı gibi bir şey hissettim yalnızca.
Tabi öptürmeyin elletmeyin yüzünü benim ilk bebeğimde oldu ben hata ettim sildim daha çok yayıldı. Uzun sürdü geçmesi. En güzeli dediğiniz gibi bol duş rica ederimÇok hassaslar değil mi? Ben alerji falan olmasın diye endişelendim ama değil sanırım evham yapmayayımDuş aldıralım bolca rahatlasın teşekkür ederim
Niye olmasın olabilirde canım inşallah öyledirBenim de gün içinde sık sık ama hafif bel ve karın ağrım oluyor adet sancısı gibi. Onlar da kanala girme belirtisi mi tam bilemedim. Hayırlısı olsun, Allah hepimize düşündüğümüzden kolay doğum nasip etsin.
Kötü mevsime denk geldik. Şöyle kışın en soğuk günlerinde doğursaydık da sarıp sarmalasaydık böyle dertlerimiz olmazdıAlerji olduğunu düşünmüyorum başka yerlerde de olurdu. Bizim de boyun ve kol kıvrımlarinda var üzerini incelttim ve siliyorum yıkamadığım günlerde, daha iyi durumdayız
Nişan gelmeden de doğum başlayabilir. Doğum gibi sanki. Hayırlısı olsun gelmek istemişse hazırdır annesi erken değil ona göre demekkiÇok afedersiniz ishal de oldum1.5 saattir sancım var
Aman dikkat çok sıcak su damarları zorlamasınİlginc bir hikaye daha bu eskilerin hikayeleride cok değişik teyzen eskimi bilmiyorumdakimi zaman ürkütücü kimi zaman komik kimi zaman dramatik oluyor benm kaynanın kocamı evde dogurduugu gibi ürkütücü mesela İki gündür kaynar suyla yıkanıyorum 1 saat duruyom altında bugünde yapıcam bu gece bu iş biticek
Aynen,hamile kalmadan önce bı arkadaşım tembihlemisti Ağustos'ta doğurma diye, ben de olur demistim. Büyük söze tövbeKötü mevsime denk geldik. Şöyle kışın en soğuk günlerinde doğursaydık da sarıp sarmalasaydık böyle dertlerimiz olmazdı
Ben yarım saat emziriyorum yarım saat öncesinden çekersem çok agliyo ve memeden çekilince uyaniyo uykuya dalamıyo, 1 saat fln oyalamaya çalışıyorum gazını almaya çalışıyorum yalancı memeyi fln veriyorum sonra mama yapıyorum mama yapınca ancak uyuyo. Bende endişe ediyorum neden benim sütüm ile uykuya geçemiyo diye. Az mi geliyo sütüm fln dicem ama çokta az değil gayette yutkunarak iciyo bilmiyorum alıştırdım galiba mamaya da.Ya kızlar şu beslenme olayı aşırı yoruyor beni 2 saatte bir uyandır dedi doktor önce emzir sonra kalan sütünü sağ onu ver üstüne birde mama ver dedi kilo almamız lazım ama benimki memede 10 dk durup uyuyor diğerlerini vermek için 2 saat uğraşıyorum resmen aşırı yoruldum sizde düzen nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?