Bizim de meme kavgası oluyor ama beslenmenin sonunda oluyor ve her beslenmede yapmıyor. aç olmadığını düşünüyorum çünkü el pompası ile sağınca ve elimle de kontrol edince var yani süt.. dün yine de mama hazırladım ilk kez. Biberon dezenfekte hazırla derken babasınin kucağında uyumuşBizimkide öyle 3-4 gündür. Birde gündüzleri emmiyor memede kavga halinde sürekli. Bir düzene giremedi şu emme işi. Emmedikçe aç kalıyor mecbur mama veriyoruz çok ağlıyor. Bu çocuk emmeyecek herhalde diyorum artık bir alışmadı
Her 3/4 saat kaliyo bazen valla, ikinci bezi alıyorum benAz önce bir şey okudum. 1 saat memede kalan bebek aç bebekmiş süt yetersizmiş doymuyormuş. Bizim kız bütün gün memede onu napcaz
Çocukla ilgili herkes bir şey söylüyor ya yurdum insanının en çok hurafe ürettiği konuHer 3/4 saat kaliyo bazen valla, ikinci bezi alıyorum benüç haftada 1 kilo aldı bu bebe
Gercekten neyapacaklarini şaşırdılar artikSana anne sütü diye diretmisler bana direk mama diye direttiler emzirtmediler bile şaka gibiçok pişman oldum hastaneden çok zaten süt az geliyorsa doktor da söylüyor aç kalmasın evet sariligi tetikliyor bu yüzden mama anne sütü şeklinde devam etmeli
Canım neler neler yaptık. İlk şırıngayla besledik büyüdükçe şırınga yetmiyor 5ml bir şey. Çocuk yiyiyor en az 30cc genelde 60cc. Her 2 saatte bir meme tutuyoruz. Göğüs ucum yokken silikon takıyordum şküür o alışkanlığı bıraktı memeyi çıplak emmeye alıştı. Ama red etmeye devam işte.. sütüm 10-15cc anca çıkıyor 30dk sağmaya.Silikon goğus ucunu denedin mi. Gogusunde kac saate bir besliyorsun 3 saati geckin ac kalmadigi sure icerisinde sabirla gogusunu emmesini beklesen yada meme ucunu verip siringa yardimi ile damla damla verip memeye alistirmaya calissan yazerken boyle kolay gibi ama eminim yaparken sen yorulabilirsin ama bi alissa ne kolay olur sizin icindemama yerine süt sagip versen olmuyor mu
Zaten yeni dogan bebek hatta doktorum anne sutude aliyosa goguslerden 25erden 50cc anca cikar dedi..ben emzirme sonrasi sagiyordum cunku benimki memede uyuyordu son gelen sut yağlı oldugu icin kilo almasi icin onu emmesi gerekmis o yuzden emmeden sonra sagma yapardim.veya mama veriyorsam mama oncesi sonrasinyarim saatte bi yapardim ama benimki elektrikli makine manuelle daha az geliyor olabilirMerhabalar.sagma işleminin sıklığı ve süresi ne.bende sağmak istiyorum ama her emzirme sonrası çok zor geliyo sağmak.benim sağma makinası manuel.gunde iki kez sagiyorum.25cc anca oluyo
Canim benimde göğüs ucum yok silikonla emziriyorum .gogus ucum cikti doktor birak dedi ama bebek almiyorki :) ben ucla emzirmeye devam ediyorum süt alsinda nasil alirsa alsin valla diyorumCanım neler neler yaptık. İlk şırıngayla besledik büyüdükçe şırınga yetmiyor 5ml bir şey. Çocuk yiyiyor en az 30cc genelde 60cc. Her 2 saatte bir meme tutuyoruz. Göğüs ucum yokken silikon takıyordum şküür o alışkanlığı bıraktı memeyi çıplak emmeye alıştı. Ama red etmeye devam işte.. sütüm 10-15cc anca çıkıyor 30dk sağmaya.
Çok sağ ol canım bakayım inş iyi gelir bizedeCanim Chicco aldım kullaniyorum meme reddi yaşamadım çok şükür biberonu da beni de emiyor
Bizimde çok uzun sürüyor meme arkasından mama genelde meme emmez çıldırır mamayı çok yemek ister vs derken saatler geçiyorBizim de meme kavgası oluyor ama beslenmenin sonunda oluyor ve her beslenmede yapmıyor. aç olmadığını düşünüyorum çünkü el pompası ile sağınca ve elimle de kontrol edince var yani süt.. dün yine de mama hazırladım ilk kez. Biberon dezenfekte hazırla derken babasınin kucağında uyumuşüzerine de 3 saat sürdü uykusu, aç olsa o kadar uyumadı heralde..nesine kavga ediyor gerçekten anlamıyorum.
Duzelicez inşallah birlikte vakit geçirdikce,mamaysa mama verelim yani, ikisi birden ayarlamak da zor iş ve oldukça vakit alicak. Zaten uykuya ikna edip dalması saatlerimi alıyor.
Aman aman bencede emsinlerde nasıl emerlerse emsinlerCanim benimde göğüs ucum yok silikonla emziriyorum .gogus ucum cikti doktor birak dedi ama bebek almiyorki :) ben ucla emzirmeye devam ediyorum süt alsinda nasil alirsa alsin valla diyorum
Katılmıyorum bendeAz önce bir şey okudum. 1 saat memede kalan bebek aç bebekmiş süt yetersizmiş doymuyormuş. Bizim kız bütün gün memede onu napcaz
Aynen sende kafaya takma odaya gir sakince ne yaparsan yap kimseyi takma mamada versen senin yavrun sut versende senin yavrunAman aman bencede emsinlerde nasıl emerlerse emsinler
Katılmıyorum bendebenimkide dursa saatlerce orda kalir emer hatta uyur arada emer yine uyur kilosuda gelisimide bin sukur iyi
Yok allahtan kimsenin bir şey dediği karıştığı yok ama ben üzülüyorum istiyorum anne sütüde alsınAynen sende kafaya takma odaya gir sakince ne yaparsan yap kimseyi takma mamada versen senin yavrun sut versende senin yavrun
Ahh canım o kadar iyi anlıyorum ki seni o kalp atışları düştü cümlesini duymak çok çok zordu.. çok şükür sağlıcakla kucağına almışsın. Sezaryan bencede çok zor ama 4-5 güne daha iyi olacaksınKızlaaar 6 cm açıklıkla normalden sezaryene dönen doğum hikayemle geldim
Hastaneye 4 cm açıklıkla geldim, gece evde kasılmalardan duramayınca acile geçtik, açıklık 6 cm ama yeterli kasılma yoktu.
Sabaha kadar bekledik ama kasılmalar malesef çok şiddetli olamadı, doktorum her seferinde çatı muayenesi yaptı, ebe yaptı, nöbetçi doktor yaptı. Hepsi doğumu tetikledi ama kasılmalar artmadı, suni sancı aldım. 1-2. Aşamaya dayandım ama 3. Dozda artık şiddet arttı titremeye başladım çok zordu. Kimse yaşamasın.
Benim kasılmalar yine artmadı ama bebeğin kalp atışları yavaşlamaya başladı, 90’lara indiğini söylediler sonrasında.
Amniyon sıvısı patlatılmış ve bebeğin suyu da sarıya dönmüş.
Doktorum son muayenede pelvis orta kemiğimin dar olduğunu bebeğin başının geçmesinin biraz zor olduğunu söyledi yukarıdaki durumlar da yaşanınca sezaryene alındım.
Çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım ama hepimiz gibi dikiş ağrıları ile bebeğin bakımı zor oluyor. Annem kayınvalidem eşim destek oluyor ama dün gece inanılmaz zordu ve çok ağladım biz bu bebeğe nasıl bakacağız çok ağlıyor diye
Hepsi normal kendimde anormallik görmüyorum, bugün daha iyiydi mesela, kendim unutabildik şimdi uyuyor. Süt de geldi inşallah devamında gelir, ebe normal doğum süreci yaşadığım İçin sütün erken geldiğini söyledi. Umarım güzelce beslenebilir bebeklerimiz. Sürekli emmek istiyor memelerim acımaya başladı gümüş kapak kullanıyorum nemli olması iyi hissettiriyor.
Benim hikayem böyle güzel annelerim, şimdi doğum yapan arkadaşlarımı çok daha iyi anladım. Evet çok güzel ama bir hayli de zorlu bir yol, Allah yardımcımız olsun
Canım lansinohun biberonunu aldım kendi sütümü sagıp vermek için memeyide reddetmedi biberonuda kullanıyorKızlar bebeğim iyice kaşık biberona bağlandı beni istemiyor zorla veriyorum çıldırıyor ağlıyor mecburen mamasını veriyoruz susuyor. Emme refleksini kaybedecek korkuyorum kaşık biberonla lıkır lıkır içiyor çünküanne memesine uygun biberon arıyorum var mı kullanan öneren
Sağ ol canım alacak eşim şimdi bakalım deneyelimCanım lansinohun biberonunu aldım kendi sütümü sagıp vermek için memeyide reddetmedi biberonuda kullanıyor
Attıgın resimde anlamıştım sezeryana döndüğünü ama olsun çok şükür sag salim almışsın kucagına bebegini gözün aydınKızlaaar 6 cm açıklıkla normalden sezaryene dönen doğum hikayemle geldim
Hastaneye 4 cm açıklıkla geldim, gece evde kasılmalardan duramayınca acile geçtik, açıklık 6 cm ama yeterli kasılma yoktu.
Sabaha kadar bekledik ama kasılmalar malesef çok şiddetli olamadı, doktorum her seferinde çatı muayenesi yaptı, ebe yaptı, nöbetçi doktor yaptı. Hepsi doğumu tetikledi ama kasılmalar artmadı, suni sancı aldım. 1-2. Aşamaya dayandım ama 3. Dozda artık şiddet arttı titremeye başladım çok zordu. Kimse yaşamasın.
Benim kasılmalar yine artmadı ama bebeğin kalp atışları yavaşlamaya başladı, 90’lara indiğini söylediler sonrasında.
Amniyon sıvısı patlatılmış ve bebeğin suyu da sarıya dönmüş.
Doktorum son muayenede pelvis orta kemiğimin dar olduğunu bebeğin başının geçmesinin biraz zor olduğunu söyledi yukarıdaki durumlar da yaşanınca sezaryene alındım.
Çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım ama hepimiz gibi dikiş ağrıları ile bebeğin bakımı zor oluyor. Annem kayınvalidem eşim destek oluyor ama dün gece inanılmaz zordu ve çok ağladım biz bu bebeğe nasıl bakacağız çok ağlıyor diye
Hepsi normal kendimde anormallik görmüyorum, bugün daha iyiydi mesela, kendim unutabildik şimdi uyuyor. Süt de geldi inşallah devamında gelir, ebe normal doğum süreci yaşadığım İçin sütün erken geldiğini söyledi. Umarım güzelce beslenebilir bebeklerimiz. Sürekli emmek istiyor memelerim acımaya başladı gümüş kapak kullanıyorum nemli olması iyi hissettiriyor.
Benim hikayem böyle güzel annelerim, şimdi doğum yapan arkadaşlarımı çok daha iyi anladım. Evet çok güzel ama bir hayli de zorlu bir yol, Allah yardımcımız olsun
Kaşık biberondan hiç hoslanmadım ben bide cok veririm bogazına kaçar diye korktum kullanmadm kaldı öyle bi cesaret besmele cekerek verdim biberon şükür memeyi reddetmedi inşallah seninde memeye döner kuzumSağ ol canım alacak eşim şimdi bakalım deneyelim
Benimki de bebek sürekli meme istiyor diye görünce anneme öyle demiş, bana yemedi söylemesi.. eşime telefonda da sut artırıcı tavsiye edince eşim dedi ki, süt sorunu yok, fazla gelip akıyor, kızın kıyafeti kalmadı dedi de aldı cevabını.. had bilmek böylesi zamanda, üstelik kendi de aynı yoldan geçmiş biriyken çok mu zor anlamıyorumyumosamber kv dedi bana da acaba bebek doymuyor mu sürekli emmek istiyor diye neden moralimi bozuyorsun ki sütüm geliyor çocuk çiş yapıyor kendim elimle sağıp öyle veriyorum tabiki oluk oluk gelmeyecek sarı kahve geliyor dedim. İyi yaptım oh
Gelmese bile gelmiyor mu denir mi? Her şeyin bir yolu yordamı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?