Gözünüz aydın kuzum nasılsın bugün daha iyisindir inşallahKızlar biz taburcu olup eve geldik, 3390 kilo çıktık hastaneden kilomuzun yüzde 7’si gitmiş.
Ben önce elimle göğsümü sıkıp bir kaç damla süt çıkarıyorum çoktan sütü meme başıma yayıyorum hatta bebeğin ağzına çalıyorum azıcık heyecanlanıyor ve emeceğini anlıyor.Sezertan normal farketmiyo ki benim. Ilk ikisi de normaldi 3. Gün de geldi sütüm. Sana da demişlerdi sütun gelmiş diye. Sem emzir canım. Sagdiginda az geliyo falan deme. Çünkü sarı süt zaten damla damla geliyo. O da bebeğe yetiyo. Uyumaya meyilli değilse zaten sanmıyorum olmaz sarılık. Çok uyuyorsa zor uyandiriyorsan bol bol beslemen gerek
Çok sağol mavişcim gayet iyiyiz ben uykusuzum birazcık i,annem bizimle geldi sağolsun yemek yapıyor şimdi hatta ben hiçbir şey yapamıyorum bebekle ilgilenmekten sürekli emmeye çalışıyoruz. Sen nasılsın büyük olan küçüğe alıştı mı?Gözünüz aydın kuzum nasılsın bugün daha iyisindir inşallah
Canim bebek uyudugunda mutlaka uyu dinlen uyudukca süt çoğalıyorBen önce elimle göğsümü sıkıp bir kaç damla süt çıkarıyorum çoktan sütü meme başıma yayıyorum hatta bebeğin ağzına çalıyorum azıcık heyecanlanıyor ve emeceğini anlıyor.
Uyumaya meyilli aslında ama gece uyumuyor
BaEn emerken uyuyakalıyor ayaktan uyarıyorum.acaba boş mu çekiyor onca saat diye endişe ettim canım
Çok sağol mavişcim gayet iyiyiz ben uykusuzum birazcık i,annem bizimle geldi sağolsun yemek yapıyor şimdi hatta ben hiçbir şey yapamıyorum bebekle ilgilenmekten sürekli emmeye çalışıyoruz. Sen nasılsın büyük olan küçüğe alıştı mı?
Gün de Kaç kere çişli bez alıyorsun canımBen önce elimle göğsümü sıkıp bir kaç damla süt çıkarıyorum çoktan sütü meme başıma yayıyorum hatta bebeğin ağzına çalıyorum azıcık heyecanlanıyor ve emeceğini anlıyor.
Uyumaya meyilli aslında ama gece uyumuyor
BaEn emerken uyuyakalıyor ayaktan uyarıyorum.acaba boş mu çekiyor onca saat diye endişe ettim canım
Çok sağol mavişcim gayet iyiyiz ben uykusuzum birazcık i,annem bizimle geldi sağolsun yemek yapıyor şimdi hatta ben hiçbir şey yapamıyorum bebekle ilgilenmekten sürekli emmeye çalışıyoruz. Sen nasılsın büyük olan küçüğe alıştı mı?
Bende derim hep tel çocuk hiç çocuk. Gerçekten zor 3 çocuk benim ki de 3 yaşında okula alıştıramıyoruz maalesef istemiyo. Bebek emdikten sonra şimdi sıra bende diyo . Geliyo ağzını memeye sürüyo doydum diye gidiyo. Aynen me dersek tersimi yapiyo hiç bi şekilde lafımı dinlemiyo bakalım inşallah düzelirlerCanim bebek uyudugunda mutlaka uyu dinlen uyudukca süt çoğalıyordemek ki bu senenin bebiskolari hep böyle emsinler canları sağolsun yeter ki sen bir süre iş falan yapma lohusaligini yasa bende yeni yeni yapıyorum işlerimi artık bebekten fırsat buldukça. Abisi seviyor kardeşini ama birisi alıp bebeği sevdiğinde bariz tavrını belli ediyor bebekmis gibi pusete yatıyor ağlama taklidi yapıyor daha hiç bişey yapamazsa koltuk tepelerinde gezip dikkat çekme peşinde okulda olmazsa benim pertim çıkar kesin yapma dediğini inadına yapmaya başladı huyumuz değişti yani canim tek çocuk hiç çocukmus onu anladım yetemiyorum diye üzülüyorum bazen çoğunlukla babasıyla vakit geçiriyor
Evet ya çocuğun tercihleri var resmen. Pozisyon beğenmeyince ya da süt az gelince ağlıyorMemeleri hiç kapatmıcaz galiba benim kızımda aynı 4 e kadar emdi bide emerken ağlıyo sinirleniyo sizinkide öylemi
İşte sırf bu yüzden bile kendini uzmemelisin. Memeni emmese bile senin kokun, şefkatin,anne kucağın yeter miniğineAhh ahh kahrolduk memede bağırdıkça. Her beslenme saati stres acaba emecek mi gerginliğiyaşlandırdı bizi resmen. Doktoru diyor sizi yönetmesine izin vermeyin nasıl vermeyelim ağlıyor bağıra çağıra. Mama önlüğünü serince hazır olda bekliyor resmen hayırlısı artık ben yinede deneyeceğim bir damla bile emse kardır. Mamada kötü bir şey değil mama karşıtıda değilim ama en azından anne sütüyle birlikte götürmek istiyorum ikisini. Stresten tansiyonum hiç inmiyor zaten hastaneye düşüp yine ayrı kalacağım diye ödüm kopuyor
Kesinlikle zor. Artık izleyecek birşeyler planlıyorum gece için. Telefonum tabletim kulaklığım full şarj olmalıNormal canım ama çok yıpratıcı galiba. Bebek hemşireleri bana uyurken 2 saatte bir uyandır ama uyanıksa ve meme istiyorsa her istediğinde ver dediler. Ben de bununla ilgili bir eğitim mi alsam diyorum. Yardım daha doğrusu, gece ayakta kalmak zor oluyor gündür bir şey değil de
Evet çok güzel gerçektenO süt istemiyor seni kokunu şefkatini istiyor annesi. Anı yaşa çok güzel günler...
Ben bir yerde okumuştum emdikten sonra midesindeki havayı ağız yoluyla çıkarmazsa daha uzun tok hissetmesine sebep oluyormuş yani beslenme saatini sallandırmasına sebep oluyormuş yanlış da hatırlıyor olabilirimYaaa bi şey sorucam , bizimki emerken uyuyakalıyor uyandırıp gazını çıkarmayayım diyorum yatırıyorum, uyandıktan sonra çıkarıyorum
Yanlış mı yapıyorum ? çok güzel uyuyor bi daha uyumazsa diye tırsıyorum
O hassasiyet hep kalıyor sanırım ben de dikkat ediyorum ama bebe hep bi meme ucu kapma peşindeYaaa son durum nedir merak ediyorum
Cannıımm evet gerçekten bir yiğitlik geldi tam olarak bu şekilde ifade edebilirim galiba
Sürekli memedeyiz, memelerim acımaya başladı krem ve gümüş kapak kullanmama rağmen. O kahverengi kısmı tam almasına da önem gösteriyorum ama kaçışı yok biraz ağrıyacak ilk etapta galinba.
Annem de sakın akıllı uslu başlı çocuk deme diyor ben de inanıyorum nazara
bizde ilk 2 gün mamayla beslendik hep bi sancı mamayı içerken karnı gurulduyodu sürekli neden anlayamamıştım aptamil kullandık mamadanmı yoksa bebeğin metabolizmasından mı .ama sadece anne sütüyle beslenince anladımki mamadanmışBu bebekleri övmeye gelmiyor anında yüzümüzü kara çıkarıyorlarbiz de sevmiyoruz mamayı mamayı çıkarana kadar çatlıyor çocuk acayip gaz yapıyor
Bazı çocuklar anne sütü sevmiyor bazısı da mamabizde ilk 2 gün mamayla beslendik hep bi sancı mamayı içerken karnı gurulduyodu sürekli neden anlayamamıştım aptamil kullandık mamadanmı yoksa bebeğin metabolizmasından mı .ama sadece anne sütüyle beslenince anladımki mamadanmış
Ben işin kolayına kaçıyormuşum ya memede uyudu oh diye pıt bırakıyordumBen kusma vs olmasın ya da sancı çekmesin diye gazını mutlaka çıkarıyorum, mizmizlik yaparsa da sonrasında göğsümde sakinleştirip uyutmayi deniyorum. Çünkü sonra sancı çekince canımdan can gidiyor elimden bişey gelmediği için içim parçalanıyor.
Ondanmış demekBenimki üç dört dk sonra uyanıyor gazı varsa ve cikaramadiysam
Doğrudur hıçkırıkta ondan mı acaba ? Çok hıçkırıyor alakası olabilir mi kiBen bir yerde okumuştum emdikten sonra midesindeki havayı ağız yoluyla çıkarmazsa daha uzun tok hissetmesine sebep oluyormuş yani beslenme saatini sallandırmasına sebep oluyormuş yanlış da hatırlıyor olabilirim
Bugun kontrolüm vardıBugün doktora gidecek arkadaşlar guzel haberlerinizi bekliyorum
Ee kizlar dogurmayanlar el kaldırsıngünü belli olan annelerim var mı listeyi bosladim baya doğum yapıp tarihini bebeğin kilosunu boyunu yazdırmayan annelerim varsa bana dönüş yapsın
Duşta vermeyi denedin mi acaba ? Söyleyen oldu mu bazı bebekler şu altında memeye basliyorAhh ahh kahrolduk memede bağırdıkça. Her beslenme saati stres acaba emecek mi gerginliğiyaşlandırdı bizi resmen. Doktoru diyor sizi yönetmesine izin vermeyin nasıl vermeyelim ağlıyor bağıra çağıra. Mama önlüğünü serince hazır olda bekliyor resmen hayırlısı artık ben yinede deneyeceğim bir damla bile emse kardır. Mamada kötü bir şey değil mama karşıtıda değilim ama en azından anne sütüyle birlikte götürmek istiyorum ikisini. Stresten tansiyonum hiç inmiyor zaten hastaneye düşüp yine ayrı kalacağım diye ödüm kopuyor
Ay benim de hiç gelesi yok gibi gelmesin gelmesin diye diye gelmeyecek yavrum :))))Bugun kontrolüm vardı
Nst de hiç sancı cikmadi bebek gayet yerinden memnun doktor gunumun doldugunu artık doğması gerektigini söyledi
Alttan muayene yaptı biraz uğraştı uyarı veriyorum dedi
Carsamba tekrar cagirdi yine sancı olmazsa süreç nasıl ilerleyecek bilmiyor
Doktorun ne diyo peki nasıl ilerliyeceksinizAy benim de hiç gelesi yok gibi gelmesin gelmesin diye diye gelmeyecek yavrum :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?