2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kimyon çayını nasıl yapıyorsunuz acil tarif

Bende 30 kişi sınır koydum ama inş evime insan yığmazlar anlamıyolar asla anneler. Evet covid bırak salgın var şuan herkes hasta
Biz camide yapacağız sanırım eve asla olmaz 2+1 evim kimse sığmaz. Eve kalabalık sokmakta istemiyorum hastalık vs durumlarından hiç.

Canım o cok rahatsız eden sütleri sağıp buzluğa at
En basitinden bi ilaç kullanımında emziremezsen onlardan verirsin. Olur yA bebek memeyle kavga cok eder ısıtır biberonla vermeyi denersin. Yedek bulunsun bence buzlukta

Sakin sakin büyüsün diye diken üstündeyim
40 haftası doluyo artık bizimki bağırıp çağırmalara başladı bende bi panik havası hakim
Ağlamayı sürekli tepinmeleri yeni yeni söktü

Benimki de reflü yatağında hep ama kusuyo.
Alayım dursun elbet büyüyünce kullanırım, doktoruna da sorarım izin durumunu
Ben hep kullandım hiç kan filan gelmedi zaten hafifçe çekiyosun katı sümükler geliyor serumu sıkıp akıtamam asıl ondan korkuyorum ben de kendime bile yapamadım. Ağzın açık olması lazım filan. Aspiratör daha kolay ve güvenli geliyo bana. Ama bu otomatikleri araştırıyom bakalım emil gücü ayarlı filan diyolar
Kimyon çayını nasıl yapıyorsunuz acil tarif

1 çay kaşığı toz kimyon, 1 su bardağı sıcak suya karıştırıp ılıyınca dipte kalan tortunun üzerindeki suyu içiyorum
Kimyon tohumu var aktarda ister french press ister süzgeçte sıcak suya koyup 3 5 dk bekletip içiyosun ben rezene tohumuyla ikisini karıştırıp her gün bi bardak içiyorum rahatlatıyor. Rezene sütü arttırıyo kimyon da gaza iyi geliyo. Ama 2 gündür neden olduysa sütüm inip duruyo 2 gündür içmedim kendime göre bakıyorum işte.

Kayınvalidem sabahtan beri bana kayısı kompostosu gibi bişey içiriyor bebek tuvaletini yapsın diye. Ne zamandır yapamıyordu az önce 2 bez dolusu yaptı çok şükür sanrım işe yaradı içtiklerim

Tane kimyonu 2 çk süzgece koyuyorum demliyorum canım ben

1 çay kaşığı toz kimyon, 1 su bardağı sıcak suya karıştırıp ılıyınca dipte kalan tortunun üzerindeki suyu içiyorum

Teşekkürler kızlar bugün bir deneyeyim tane kimyon yok ama toz kimyon ile yapayım.

-Sunshine evet kuzum bugün mochi ile yaptım sağmak yerine onda bile süt çıktı az az depolayayım bari ne yapayım. Çok şişiyor memelerim.

benim bebeğiminde dün ağzından burnundan süt fışkırdı resmen çok korktum emzirdikten sonra sağdığım sütüde verdim az emdi gibi gelmişti ama fazla geldi sanırım doyup doymadıklsrını anlayamıyoki insan

Aynen canim.benim kide öğürüyo doyduktan sonra ama.kusmuyo. kusmasın da istemiyorum valla. Ablası çok kusuyordu ama öyle.boyle.degil
Hatta herkes.suam soruyo bu bebek de öyle kusuyor mu diye. Zaten dinlenemiyorum yiyip icio süt oluyo amca. Bide kütüğünü gorursem6 çok üzülürüm. Şu içmek.icin yiyip.duruyorim

Bugün ben de o hataya düştüm, sağıp verdim yine az emdi gibi gelince, kustu cocuum, biberonla verdiğimden daha fazlahassas bir denge var orda defalarca denedim. Sonrada 10 dk hickirdi yavrum.
Kendisi de bugün omzumda gaz çıkarırken kustu, sözde az emmisti o kadar süt nerden cikti şaşırdım.Kısa sürede de çok icebiliyorlar. O halini goeunce bı gülme krizi tuttu beni ağlamaklı Baktım o da gülüyoAnalık delilik

Ağlayıp ağlayıp sonra nefessiz mi kalıyor? Eğer öyleyse katılma nöbeti diyorlar ona. Bebek için zararsız birşey ama korkutucu evet doktorunuza söyleyin bazen Demir eksikliği ya da başka bir sebeple de olabiliyor. Zamanla da kendiliğinden geçen birşey. Açık havaya çıkarmak, yüzüne üflemek lazım

gerçekren delilik ya emer çişini yapmaz ona ayrı takıyorum sonra şarıl şarıl işiyo çocuk az emer doymaz gibi gelir çok içiriirm kusar çok kustu diye üzülütüm tam delilik analık lohusa psikolojisiyle iyice kafayı yedim bu ara eşimde arada 2.yide yapalım diyo dalgasına 2. çocuk fikrini ömür boyu düşünmezmişm gibi geliyo bu kadar zorlancağımı hiç düşünmemiştim acaba anneliğe hazır değilmiydim diye düşünüyorum bazen gerçekten kafayı yicrm gibi geliyouzun uzun yazdım içimi döktüm kusura bakma

Kayınvalidem sabahtan beri bana kayısı kompostosu gibi bişey içiriyor bebek tuvaletini yapsın diye. Ne zamandır yapamıyordu az önce 2 bez dolusu yaptı çok şükür sanrım işe yaradı içtiklerim
Oh şifa olsun kayısılı İncirli hoşafın hep bulunsun hem senin için hem bebek için iyi olur

Depola kuzum
Süt poşeti sormuşsun ben Lansinoh aldım
Arada Amazon’da cok güzel indirime giriyor geçtiğimiz günlerde 50 lisi 90 TL filandı kaliteli de. Lansinoh sağma makinesi kullanıyorsan onunla da uyumlu
Öyle canım zaten doyuyorlar mı endişesi taşıyorum bi de kussa bu şartlarda gözüme hiç uyku girmez sanırım
1 aylık olduğunda 3.4 kiloyu görsek başka bi şey istemiyorum su an:)

Tam ifade edeyim: nefesini tutuyor titriyor dehşet ifadesiyle bana bakıyor ve kıpkırmızı kesiliyor 5 saniye kadar sonra nefes alıp katıla katıla ağlıyor ben sakinleştirene kadar

Tam ifade edeyim: nefesini tutuyor titriyor dehşet ifadesiyle bana bakıyor ve kıpkırmızı kesiliyor 5 saniye kadar sonra nefes alıp katıla katıla ağlıyor ben sakinleştirene kadar
Katılma değil çok daha farklı birşeymiş ben kendim benzerini yaşıyordum, birden nefessiz kalıp çok panik oluyordum sonra öksürüp düzeliyordum ama o kadar korkunç birşey ki ağlıyordum tekrar yaşamaktan korkuyordum vs… en son kbbye gittim reflü varmış midemden nefes boruma kaçıyormuş. Sizin bebeğinizde de böyle birşey olabilir mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…