2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
2-3 gün önce de rüyamda yavrum bu haliyle ağlaya ağlaya iki kere “korkunçtu”diyordu dile geliyordu 2 gün üst üste de böyle oldu zaten etkisinde kalmıştım rüyanın bir de böyle olunca iyice kafama takıldı anlamıyorum çocuğun son zamanlarda ahlakı komple değişti gündüzleri hiç uyumuyor artık gece de bir 5 saat uyuyor sonrası yok

Burda da dokmeyeceksek içimizigerçekten delirebiliriz, yaz gitsinbizim de 2.cocuk diyor da aklım almıyo, hal böyleyken nasi vakit ayırabilirim hiç bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba 31+2 de bebeğimin karın çevresi gelişmedigi için doğum yaptım, 900 gram doğdu 30 eylülde. Şuanda kuvezde dun yani 5 günlükken 995 gr oldu doğum kilosunu geçti çok şükür. 1 ay önce 2 doz ve doğumdan 3 gün önce hatırlatma dozu olmak üzere toplamda 6 ampul ciğer geliştirici vurulmuştum bebeğim kuveze girdiği günden beri kendi solunumunu kendi yapabiliyor çok şükür . Acaba ne zaman kuvezden çıkar bilgisi olan varsa desteğinize ihtiyacım var

Çok geçmiş olsun allah şifa versin, bizimkife 36 haftalıkken acil sezeryanla doğdu. 1 hafta kaldı küvezde. Küveze girdikten 3 gün sonra solunum cihazını çıkarmışlardı.bizde soruyorduk ne zaman çıkar diye.bu tür durumlarda çıkma süresi bebeğin gelişimine bağlı demişlerdi.yani bebek güçlü olur tedaviye yanıt verirse hemen çıkar. İçinizi ferah tutun kendi solunumunu yapabiliyorsa süreç olumlu ilerliyordur.inşallah şifa bulsun

Merhaba, umarım sağlıkla kavusursunuz. İğneler nefes olmuş bebeğinize, kilo alımı da iyi gibi geldi bana. Emme refleksi tam gelişmeden taburcu ederler mi bilmiyorum ama taburcu prosedürlerinde mutlaka belli başlı kriterler vardır. Sağlıklı olarak gelsin konsun da kucağınıza, hala anne karnında gibi düşünmeye çalışın. Ben de dogar doğmaz bı hafta ayrı kaldim. Geçmek bilmedi günler, kolay değildi, hep yanımda olsa elimden ne gelir ki, nasıl iyileştirir, nasıl bakabilirim ki ona, o orda emin ellerde diye düşündüm. İnşallah en kısa sürede kavuşursunuz yavrunuza

şimdiye kadar kaç gr aldı tartıldımı yakında

Nurse harveys şurubu colex olan değilmi kaç ml kullanmanı önerdi doktor.

Belki dediğim gibi reflü gibi basit birşeydir annesi, doktoruyla paylaşın mutlaka. İnşallah en kısa zamanda geçer tekrarı olmaz Bütün bebekler böyle bence sürekli huyları değişiyor. Benimki de öyle, bir gün yaptığını diğer gün yapmıyor kesinlikle hiç güvenemiyorum kendisine
Çok çok geçmiş olsun öncelikle, küvez süreci çok zor yaşamayan bilemiyor gerçekten. İnşallah en yakın zamanda bebeğinize sağlıcakla kavuşursunuz Ne mutlu size ki kendi kendine nefes alıyormuş ne güzel herşey yolunda giderse 2 kg olunca aileye veriyorlar genelde. Tabi hastaneden hastaneye değişebilir, 2,5 kg diyen de oluyor ama 2 kg sınırları. Prematürelerde kısa süreli apneler olabiliyor yani solunum max 10 sn kadar durup tekrar kendiliğinden başlıyor. Bu durumun kaybolması da gerek. Tabi beraberinde kendi kendine beslenebilmesi de gerek yani yutkunabilmesi… Şu an muhtemelen hortumla besleniyordur değil mi? Bir taraftan yavaş yavaş biberon, kaşıkla ya da sizi emmesi deneniyordur belki Bunu da başarırsa(başarıyorsa) çok yakındır kavuşmanız kabaca; düzenli ve kendi kendine solunum, 2-2,5 kg vücut ağırlığı ve yutma-beslenmenin kendiliğinden olması şartları sağlanmalı. Bence sizde bunlar 1 ay civarı sürecektir max ki gayet güzel bir süre bence süreç inişli çıkışlı olabilir ama hiç umudunuzu kesmeyin bebeğiniz için güçlü olun unutmayın o sizin için savaşıyor ve çok güçlü

Kayınvalidem sabahtan beri bana kayısı kompostosu gibi bişey içiriyor bebek tuvaletini yapsın diye. Ne zamandır yapamıyordu az önce 2 bez dolusu yaptı çok şükür sanrım işe yaradı içtiklerim
Canım benimde 7 gün kaka yapmadı sabun koyduk biraz o gün yaptı bugünde 4 gün geçti yapmadi tesadüf mü sabunla biraz uğraştık yine yaptı neler içtin ne yaptın bende yapayim

Benimkide öyle fışkırır gibi kusuyo reflüsü var

Konuyla ilgili bir fikrim yok Rabbim sabır versin demek için yazıyorum inşallah sağa salim kuvözden çıkar da kucağınıza alırsınız

Korku anları tetikliyormuş sanırım ani hareketler ürkütüyormuş belki ondan kaynaklıdır kendini kaskatı edince korkuyorum o hali gözümün önünden gitmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…