- 24 Ocak 2021
- 5.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.888
- 123
- 31
Hepsi aynı bence ben en uygunu neyse onu alıyorum bittikçe. Şu an kraft var gayet güzel canım. Sağdığım için bana çok lazım oluyor.Kızlar süt saklama poşeti önerebilecek var mı?
2-3 gün önce de rüyamda yavrum bu haliyle ağlaya ağlaya iki kere “korkunçtu”diyordu dile geliyordu 2 gün üst üste de böyle oldu zaten etkisinde kalmıştım rüyanın bir de böyle olunca iyice kafama takıldı anlamıyorum çocuğun son zamanlarda ahlakı komple değişti gündüzleri hiç uyumuyor artık gece de bir 5 saat uyuyor sonrası yokKatılma değil çok daha farklı birşeymişben kendim benzerini yaşıyordum, birden nefessiz kalıp çok panik oluyordum sonra öksürüp düzeliyordum ama o kadar korkunç birşey ki ağlıyordum tekrar yaşamaktan korkuyordum vs… en son kbbye gittim reflü varmış midemden nefes boruma kaçıyormuş. Sizin bebeğinizde de böyle birşey olabilir mi acaba?
Burda da dokmeyeceksek içimizigerçekren delilik ya emer çişini yapmaz ona ayrı takıyorum sonra şarıl şarıl işiyo çocuk az emer doymaz gibi gelir çok içiriirm kusar çok kustu diye üzülütüm tam delilik analık lohusa psikolojisiyle iyice kafayı yedim bu ara eşimde arada 2.yide yapalım diyo dalgasına 2. çocuk fikrini ömür boyu düşünmezmişm gibi geliyo bu kadar zorlancağımı hiç düşünmemiştim acaba anneliğe hazır değilmiydim diye düşünüyorum bazen gerçekten kafayı yicrm gibi geliyouzun uzun yazdım içimi döktüm kusura bakma
Çok geçmiş olsun allah şifa versin, bizimkife 36 haftalıkken acil sezeryanla doğdu. 1 hafta kaldı küvezde. Küveze girdikten 3 gün sonra solunum cihazını çıkarmışlardı.bizde soruyorduk ne zaman çıkar diye.bu tür durumlarda çıkma süresi bebeğin gelişimine bağlı demişlerdi.yani bebek güçlü olur tedaviye yanıt verirse hemen çıkar. İçinizi ferah tutun kendi solunumunu yapabiliyorsa süreç olumlu ilerliyordur.inşallah şifa bulsunMerhaba 31+2 de bebeğimin karın çevresi gelişmedigi için doğum yaptım, 900 gram doğdu 30 eylülde. Şuanda kuvezde dun yani 5 günlükken 995 gr oldu doğum kilosunu geçti çok şükür. 1 ay önce 2 doz ve doğumdan 3 gün önce hatırlatma dozu olmak üzere toplamda 6 ampul ciğer geliştirici vurulmuştum bebeğim kuveze girdiği günden beri kendi solunumunu kendi yapabiliyor çok şükür . Acaba ne zaman kuvezden çıkar bilgisi olan varsa desteğinize ihtiyacım var
Neeee 2. Çocuk muBurda da dokmeyeceksek içimizigerçekten delirebiliriz, yaz gitsin bizim de 2.cocuk diyor da aklım almıyo, hal böyleyken nasi vakit ayırabilirim hiç bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba, umarım sağlıkla kavusursunuz. İğneler nefes olmuş bebeğinize, kilo alımı da iyi gibi geldi bana. Emme refleksi tam gelişmeden taburcu ederler mi bilmiyorum ama taburcu prosedürlerinde mutlaka belli başlı kriterler vardır. Sağlıklı olarak gelsin konsun da kucağınıza, hala anne karnında gibi düşünmeye çalışın. Ben de dogar doğmaz bı hafta ayrı kaldim. Geçmek bilmedi günler, kolay değildi, hep yanımda olsa elimden ne gelir ki, nasıl iyileştirir, nasıl bakabilirim ki ona, o orda emin ellerde diye düşündüm. İnşallah en kısa sürede kavuşursunuz yavrunuzaMerhaba 31+2 de bebeğimin karın çevresi gelişmedigi için doğum yaptım, 900 gram doğdu 30 eylülde. Şuanda kuvezde dun yani 5 günlükken 995 gr oldu doğum kilosunu geçti çok şükür. 1 ay önce 2 doz ve doğumdan 3 gün önce hatırlatma dozu olmak üzere toplamda 6 ampul ciğer geliştirici vurulmuştum bebeğim kuveze girdiği günden beri kendi solunumunu kendi yapabiliyor çok şükür . Acaba ne zaman kuvezden çıkar bilgisi olan varsa desteğinize ihtiyacım var
Korkmayan var mıdır bilmemNeeee 2. Çocuk mudüşüncesi bile korkutuyor sus sus
aminnBurda da dokmeyeceksek içimizigerçekten delirebiliriz, yaz gitsin bizim de 2.cocuk diyor da aklım almıyo, hal böyleyken nasi vakit ayırabilirim hiç bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun
şimdiye kadar kaç gr aldı tartıldımı yakındaOh şifa olsunkayısılı İncirli hoşafın hep bulunsun hem senin için hem bebek için iyi olur
Depola kuzum
Süt poşeti sormuşsun ben Lansinoh aldım
Arada Amazon’da cok güzel indirime giriyor geçtiğimiz günlerde 50 lisi 90 TL filandı kaliteli de. Lansinoh sağma makinesi kullanıyorsan onunla da uyumlu
Öyle canım zaten doyuyorlar mı endişesi taşıyorum bi de kussa bu şartlarda gözüme hiç uyku girmez sanırım
1 aylık olduğunda 3.4 kiloyu görsek başka bi şey istemiyorum su an:)
14. Gün doğum kilosunu 300 gr geçmişti 2700dü.şimdiye kadar kaç gr aldı tartıldımı yakında
Nurse harveys şurubu colex olan değilmi kaç ml kullanmanı önerdi doktor.Bu arada doktorumuz gazdan dolayı biogaia ve sab sımplex damlanın yanına nurse harveys şurup yazdı onunda içinde dereotu yağı ve kimyon yağı var bitkisel şurup. Dereotuda bol bol tüket canım ben öyle yapıyorum hoş yine gazlı ama olsun@Lalalala1
Belki dediğim gibi reflü gibi basit birşeydir annesi, doktoruyla paylaşın mutlaka. İnşallah en kısa zamanda geçer tekrarı olmaz2-3 gün önce de rüyamda yavrum bu haliyle ağlaya ağlaya iki kere “korkunçtu”diyordu dile geliyordu 2 gün üst üste de böyle oldu zaten etkisinde kalmıştım rüyanın bir de böyle olunca iyice kafama takıldı anlamıyorum çocuğun son zamanlarda ahlakı komple değişti gündüzleri hiç uyumuyor artık gece de bir 5 saat uyuyor sonrası yok
Çok çok geçmiş olsun öncelikle, küvez süreci çok zor yaşamayan bilemiyor gerçekten. İnşallah en yakın zamanda bebeğinize sağlıcakla kavuşursunuzMerhaba 31+2 de bebeğimin karın çevresi gelişmedigi için doğum yaptım, 900 gram doğdu 30 eylülde. Şuanda kuvezde dun yani 5 günlükken 995 gr oldu doğum kilosunu geçti çok şükür. 1 ay önce 2 doz ve doğumdan 3 gün önce hatırlatma dozu olmak üzere toplamda 6 ampul ciğer geliştirici vurulmuştum bebeğim kuveze girdiği günden beri kendi solunumunu kendi yapabiliyor çok şükür . Acaba ne zaman kuvezden çıkar bilgisi olan varsa desteğinize ihtiyacım var
Evet o şurup. İhtiyaç halinde günde 2-3 kez 1 çay kaşığı dedi bize.Nurse harveys şurubu colex olan değilmi kaç ml kullanmanı önerdi doktor.
Canım benimde 7 gün kaka yapmadı sabun koyduk biraz o gün yaptı bugünde 4 gün geçti yapmadi tesadüf mü sabunla biraz uğraştık yine yaptı neler içtin ne yaptın bende yapayimKayınvalidem sabahtan beri bana kayısı kompostosu gibi bişey içiriyor bebek tuvaletini yapsın diye. Ne zamandır yapamıyordu az önce 2 bez dolusu yaptı çok şükür sanrım işe yaradı içtiklerim
Kız lalam yerim seniKızlar süt saklama poşeti önerebilecek var mı?
Benimkide öyle fışkırır gibi kusuyo reflüsü varFizyolojik reflü denen bir şey varmış canım ilk 3-4 ayda ve bu reflünün zararlı olmadığını söylemiş Osman gönülal.
bebek tam sindiremeden benim göğüslerimin şişi insin diye sağma yapmadığım İçin kaldırıp emzirmeye çalışıyordum ben. Sanırım o yüzden oluyor. Verdiğim zaman almamazlık etmediği için ben de anlayamıyorum tabi aslında acıkmadığını. Bu bir kaç gün kendisi uyandırmadan kaldırmayacağım ben de.
Bence çok normal senin kiz, fışkırır tarzda oluyor bizim kusmalar böyle yandan akma tarzı olanlar normal olağan kusmalar diye biliyorum. Dur dur aman ağzımızı hayre açalım bi de o dert çıkmasın
Konuyla ilgili bir fikrim yok Rabbim sabır versin demek için yazıyorum inşallah sağa salim kuvözden çıkar da kucağınıza alırsınızMerhaba 31+2 de bebeğimin karın çevresi gelişmedigi için doğum yaptım, 900 gram doğdu 30 eylülde. Şuanda kuvezde dun yani 5 günlükken 995 gr oldu doğum kilosunu geçti çok şükür. 1 ay önce 2 doz ve doğumdan 3 gün önce hatırlatma dozu olmak üzere toplamda 6 ampul ciğer geliştirici vurulmuştum bebeğim kuveze girdiği günden beri kendi solunumunu kendi yapabiliyor çok şükür . Acaba ne zaman kuvezden çıkar bilgisi olan varsa desteğinize ihtiyacım var
Korku anları tetikliyormuş sanırım ani hareketler ürkütüyormuş belki ondan kaynaklıdır kendini kaskatı edince korkuyorum o hali gözümün önünden gitmiyorBelki dediğim gibi reflü gibi basit birşeydir annesi, doktoruyla paylaşın mutlaka. İnşallah en kısa zamanda geçer tekrarı olmazBütün bebekler böyle bence sürekli huyları değişiyor. Benimki de öyle, bir gün yaptığını diğer gün yapmıyor kesinlikle hiç güvenemiyorum kendisine
Çok çok geçmiş olsun öncelikle, küvez süreci çok zor yaşamayan bilemiyor gerçekten. İnşallah en yakın zamanda bebeğinize sağlıcakla kavuşursunuzNe mutlu size ki kendi kendine nefes alıyormuş ne güzel herşey yolunda giderse 2 kg olunca aileye veriyorlar genelde. Tabi hastaneden hastaneye değişebilir, 2,5 kg diyen de oluyor ama 2 kg sınırları. Prematürelerde kısa süreli apneler olabiliyor yani solunum max 10 sn kadar durup tekrar kendiliğinden başlıyor. Bu durumun kaybolması da gerek. Tabi beraberinde kendi kendine beslenebilmesi de gerek yani yutkunabilmesi… Şu an muhtemelen hortumla besleniyordur değil mi? Bir taraftan yavaş yavaş biberon, kaşıkla ya da sizi emmesi deneniyordur belki Bunu da başarırsa(başarıyorsa) çok yakındır kavuşmanız kabaca; düzenli ve kendi kendine solunum, 2-2,5 kg vücut ağırlığı ve yutma-beslenmenin kendiliğinden olması şartları sağlanmalı. Bence sizde bunlar 1 ay civarı sürecektir max ki gayet güzel bir süre bence süreç inişli çıkışlı olabilir ama hiç umudunuzu kesmeyin bebeğiniz için güçlü olun unutmayın o sizin için savaşıyor ve çok güçlü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?