- 15 Ocak 2014
- 5.992
- 5.203
- 398
Kızlar ben de size bir şey danışayım, ya da bir iç dökme olsun.
Ben mayısta 9 haftalık kalp durması sonucu kasım ayında da düzensiz beta artışı sebebiyle 2 düşük yaşadım.
Şükürler olsun ki Allah çok bekletmeden tekrar nasip etti bu duyguyu yaşamayı ve şuan bildiğim ve doktorum söylediğine göre her şey yolunda.
Detaylı 14 hafta usgsinde bir sorun çıkmadı tüm organlar olması gerektiği gibi bir kanamam vs beni zorlayan bir hamilelik sürecim de yok.
Ama ben o kadar çok korkuyorum ki bir şey olacak diye kendime bir tayt ve haftasonu bu korkumu yenebilmektir adına e-bebekten biz zıbın dışında hiçbir şey alamadım henüz.
Siz aldık ettik deyince çok hoşuma gidiyor ama kendi adıma da üzülüyorum, acaba bebeğime haksızlık mı ediyorum diyorum kendi kendime.
Bu düşüncelerle nasıl başedebilirim hiç bilmiyorum? Olacak olan olur buna engel olamayız bunun da çok tabii farkındayım ama işte gel de anlat gönlüme beynime
Onu da kullandım yani evet göğüs ucunu kurulmadığı için yara olmasını engelliyor bi de şöyle bir işlevi var ilk zaman uyurken ya da işte bi göğsü emzirirken diğerinden süt akıyor ya o haznede birikiyor ve bebişe içirebiliyorsun benim yoksa ped kullanmam gerekiyodu. Güzel bişey ama çok gerekli mi nooKızlar bugün baya göğüs konusu açılmış. Bende çalışmadığım için sadece mochi aldım ilk aylar içinde hastane tipi kiralayacağım mastit olursam diye ama çalışıyorsanız bence elektrikli alın manuel zor olur gibime geliyor. Ben birde phılıps avent göğüs kalkanı aldım ama çok büyük geldi gözüme önceden kullanan var mı aranızda boşa mı aldım acaba
Başın sağolsun canım allah bu bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin25 haftalık doğdu malesef. Akciğer gelişimi için çok erken bir dönemdi. Doktorların beklediğinden daha uzun yaşadı ama olmadı malesefAllahım kimseye yaşatmasın
Trendyoldan iade süresi en son 30 gündü pandemi dolayısıyla. Hala öyle gözüküyor. Bi şansını dene dönerse ama dönmez inşaallahGeçmiştir 1 hafta heralde süresi alalı. 15 gün oldu
Çatlak öncesi yağı kullanacaksın canım. Çatlak bakım kremi çatlak olduktan sonra görüntünün düzelmesi için. Henüz oluşmadıysa çatlak öncesi yağına başlamalısınKizlar çatlaklar için krem baktım mustela ninkini almayı düşünüyorum fakat biraz kafam karıştı bir çatlak kremi diye ürünü var bir çatlak öncesi bakım yağı veya kremi diye ürün var hangisini almak gerekiyor
5. Aydan sonra yavaş yavaş alırım canım sanırım şu detaylı da bir geçsin, bir şey olacağından değil öyle yanda böyle benim evladım sonuçta ama sanki oralar benim eşiğimmiş gibi.Canım inan bende bir çöp bile alamadım çok zor yaşadım bu dönemi mide bulantısı öldürdu beni.henüzde geçmedim.
Sana gelince içini ferah tut Allahın izniyle mucizen seninle
Aklımdan geçen bütün sorulara cevap vermişsiniz. Çok teşekkür ederimÇalıştığınız için devamlı sağmanız gerekecek, ev rahatlığı olmayacağı için pratik olmanız gerekecek. O yüzden size tavsiyem kesinlikle çift taraflı elektrikli göğüs pompası almanız olacaktır.
Ben geçen yıl erken doğum yaptım, bebeğim 6 ay küvözde kaldı ve dolayısıyla 6 ay devamlı dağım yaptım. İlk 4-5 ay mamajoo tek taraflı göğüs pompasını kullandım. Başlarda çok memnundum ama kullandıkça vakum gücü azaldı ve sağım süresi arttı. Daha sonra spectra markasının çift taraflı olanını aldım. Ondan acayip memnun kaldım. Sağım süresi üçte birine düştü, yaşam kalitem arttı resmen :) ama şimdi fiyatına baktım 2 katına çıkmışsiz daha uygun fiyatlısına bakabilirsiniz. Lansinoh, mamajoo, ebebeğinki de iyiler. Siz benim gibi günde 7-8 kez sağmak zorunda kalmazsanız inşallah size bu markalar da yeterli olur
Çok teşekkür ederim.Hayırlı olsun öncelikle
Medela Swing elektrikli almıştım ben, doğumdan önce. Hastanede bile ihtiyacım oldu , iyi ki almışım dedim. ( şu An fiyatına baktım da, umarım çalışıyordur diye dua ediyorum içimden)
( İzmir'de) profesyonel sağma makinası kiralayan bir firma buldum. ilk zamanlar süt daha çok geldiğinden ve bu makinalar çok hızlı ve kuvvetli olduğundan. Kiralamıştım ilk iki ay. Yine Medela dan. Başlarda öyle yapabilirsiniz gerçekten çok zaman kazandırıyor. Sonra kendi pompanızla devam edersiniz.
Merhaba sanırım sizin yaşadığınız endişeleri yaşamayan çok az hamile kadın vardır. Ki birde düşük tecrübesi yaşamışsanız bu korku malesef doğana kadar geçmiyor.gerçi doğuncada farklı endişeleriniz oluyor. Evlat çok bambaşka bi durum.Allah yokluklarınıda göstermesin acılarınıda göstermesin diyelim. Bolca dua edin hep konuşun bebeğinizle iyi gelecektir sizede. Bende ikiz annesiyim öncesinde 2 düşük yaşadım. Şuan 3ncüde rahat olur diyordum ama hala muayeneye gidip kalp atışını duyana kadar içim rahatlamıyor ancak hareketlerini hissedince endişelerim azalacak.eminim sizinde öyle olacak. Alışveriş için bence çok erken özellikle mobilya vs büyük parça gereksinimler için. Ufak tefek beğendiğiniz kıyafet vb ürünleri alın tabi içinizde kalmasın. Kendimden örnek verirsek 24deen sonra park yataklarını ve ufak tefek elbise alışverişini yapabilmiştim ancak. 28 den sonra dışarı alışveriş yapmaya çıkamamıştım internetden aldım hep. Yeterki sağlıcakla doğsunlar alışveriş daha kolay kısmı hiç canınız sıkılmasın . Takdir Allahın hamilelikde kucağınıza alana kadar her zaman risk var malesef . Biz hep iyi ve güzel düşünelim sağlıcakla evlatlarımıza kavuşalım inşallah.Kızlar ben de size bir şey danışayım, ya da bir iç dökme olsun.
Ben mayısta 9 haftalık kalp durması sonucu kasım ayında da düzensiz beta artışı sebebiyle 2 düşük yaşadım.
Şükürler olsun ki Allah çok bekletmeden tekrar nasip etti bu duyguyu yaşamayı ve şuan bildiğim ve doktorum söylediğine göre her şey yolunda.
Detaylı 14 hafta usgsinde bir sorun çıkmadı tüm organlar olması gerektiği gibi bir kanamam vs beni zorlayan bir hamilelik sürecim de yok.
Ama ben o kadar çok korkuyorum ki bir şey olacak diye kendime bir tayt ve haftasonu bu korkumu yenebilmektir adına e-bebekten biz zıbın dışında hiçbir şey alamadım henüz.
Siz aldık ettik deyince çok hoşuma gidiyor ama kendi adıma da üzülüyorum, acaba bebeğime haksızlık mı ediyorum diyorum kendi kendime.
Bu düşüncelerle nasıl başedebilirim hiç bilmiyorum? Olacak olan olur buna engel olamayız bunun da çok tabii farkındayım ama işte gel de anlat gönlüme beynime
Evet gelişimlerini takip edelim bugün sat a göre 15+0 olduk.Eger 15 haftaliksan beraberiz bakalim artik biraz biraz buyuyor
Çok teşekkür ederim öncelikle desteğiniz içinMerhaba sanırım sizin yaşadığınız endişeleri yaşamayan çok az hamile kadın vardır. Ki birde düşük tecrübesi yaşamışsanız bu korku malesef doğana kadar geçmiyor.gerçi doğuncada farklı endişeleriniz oluyor. Evlat çok bambaşka bi durum.Allah yokluklarınıda göstermesin acılarınıda göstermesin diyelim. Bolca dua edin hep konuşun bebeğinizle iyi gelecektir sizede. Bende ikiz annesiyim öncesinde 2 düşük yaşadım. Şuan 3ncüde rahat olur diyordum ama hala muayeneye gidip kalp atışını duyana kadar içim rahatlamıyor ancak hareketlerini hissedince endişelerim azalacak.eminim sizinde öyle olacak. Alışveriş için bence çok erken özellikle mobilya vs büyük parça gereksinimler için. Ufak tefek beğendiğiniz kıyafet vb ürünleri alın tabi içinizde kalmasın. Kendimden örnek verirsek 24deen sonra park yataklarını ve ufak tefek elbise alışverişini yapabilmiştim ancak. 28 den sonra dışarı alışveriş yapmaya çıkamamıştım internetden aldım hep. Yeterki sağlıcakla doğsunlar alışveriş daha kolay kısmı hiç canınız sıkılmasın . Takdir Allahın hamilelikde kucağınıza alana kadar her zaman risk var malesef . Biz hep iyi ve güzel düşünelim sağlıcakla evlatlarımıza kavuşalım inşallah.
Yok mu hiç böyle hisseden?Acaba 14+6 iken parmaklarımızı karnımıza koyduğumuzda sanki bişi kıpırdıyor yada damar atıyormuş gibi his olabilir mi ? Bebekten dolayı mıdır? İlk defa bu akşam kasıklarımın üstü göbeğin 4/5 parmak kadar altında o damar atım gibi birşey hissettim sonra aklıma takıldı ara ara karnıma parmaklarımla hafif bastırdığımda 2 kere aynı benzer şeyi hissettim.
Sizin de söylediğiniz gibi damar atımıdır o. Eğer ilk gebeliğiniz ise bu dönemler çok erken hissetmek için.Yok mu hiç böyle hisseden?
Kaçıncı haftaladasn canim benim de oluyor son günler de emin olamiyordum dün gece net emin oldum kipirtidanYok mu hiç böyle hisseden?
Bende de oluyor canım.Ben çok korkmaya başladım. Başından beri hep korku stres içerisindeyim. Tüp bebekle hamile kaldım tutar mı tutmaz mı korkusu, sonra ilk aylarda acaba kese dolu mu, acaba kalp atışları var mı, sonra düşük olur mu korkusu, sonra ikili testim riskli çıktı nipty test yaptırdım sonucunu bekliyorum onun korkusu... Yani hep bu korku sürecek. Cumartesi günü muayene var doktor olumsuz bir şey söyleyecek diye ödüm kopuyor. Cinsiyeti öğreneceğim için bile heyecanlanamıyorum. Sizde de bu korkular oluyor mu? Oluyorsa nasıl baş ediyorsunuz?
Sen söyleyince farkettimListede bebek isimlerimizi görünce bi hoş oldum ya çok şükür bugünlerimizee
olmaz olur mu benim de tüp bebek ikiz gebelik sürekli aklıma geliyor , sonra kendimi sakinleştiriyorumBen çok korkmaya başladım. Başından beri hep korku stres içerisindeyim. Tüp bebekle hamile kaldım tutar mı tutmaz mı korkusu, sonra ilk aylarda acaba kese dolu mu, acaba kalp atışları var mı, sonra düşük olur mu korkusu, sonra ikili testim riskli çıktı nipty test yaptırdım sonucunu bekliyorum onun korkusu... Yani hep bu korku sürecek. Cumartesi günü muayene var doktor olumsuz bir şey söyleyecek diye ödüm kopuyor. Cinsiyeti öğreneceğim için bile heyecanlanamıyorum. Sizde de bu korkular oluyor mu? Oluyorsa nasıl baş ediyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?