2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Çok şükür sıkıntı yokmuş tavsiyem kafadan tamamen çıkarmanız biliyorum zor ama stres çok etkiliyor ilk 3 ay kalma ihtimali niz çok yüksek inşallah hayırlı haberler alırsınız

İnşallah .doktorum idrar yolu enfeksiyonu için verdiği antibiyotigi kullanıyorum 10 gündür içeriğinde gribal enfeksyonu bogaz enfeksiyonuda tedavi ettiği yazıyor ama o bile etki etmedi fena kapılmışım.Allahım hamişlerimizi hasta etmesn korusun cok zor

Amin canım teşekkür ederim zamanında sağlıkla doğsun hepsi insallah

Allah razı olsun canım tesekkür ederim umarım gelişimini engellemez sancılar durunca bıraktıracagım dedi zaten yoksa ne yapacagım bilmiyorum

Benimde gecen haftalar catı agrımla baslamıstı aslında baska bir ilaç vermişti ama pek faydası olmadı gögüsümden süt gelince bende görüştüm nst ye çagırdı hemen kasılmalar çıktı bizde de o yüzden ilaca baslattı önlem alalım böyle devam ederse cok durmaz dedi evde istirahat ediyorum smdi insallah azalır

Özellikle emzirmeyi ve doğum başlayınca ne yapmalıyız iyi bi öğrenmek gerek
Bravo

Dün 21 haftalık bir gebe ile beklerken muhabbet ettik. Emzirme danışmanlığı , gebelik okulu yazılı kapıları gösterip amaaaan ne gerek var bunlara, dedi.

Gözlerimden ateşler çıktı

Dedim gerek olmaz , olur mu hiç? Meme tutamayan bebekler , emzirirken yanlış tutuştan canı yanan anneler var. Onlar için hazırlık ve ya sonrası için yardım…
Onun üçüncü imiş , senin ihtiyacın olmamış ne mutlu, dedim.

Ama işte bu zihniyetle anneler yardıma ulaşamıyor, kadınlıklarını sorguluyorlar beceremeyince. Halbuki her şey bazen öyle doğal gelişmiyor , bazılarının yardıma ihtiyacı var.

Yanlış emzirmeden dolayı lohusalığı mahvolan çok kişi var. Gerçi kardeşim ebe ve sıkıntı çıkmazsa yanımda olacak ki bu benim için büyük bi artı. Yine de bilmekte fayda var dediğin gibi her şey doğal gelişmiyor olurunda gitmiyor bazen hazırlıklı olmak zorundayız

Canım hayırlısıyla inşallah tez vakitte hamile kalırsın. Hamilelerin duası kabul olur derler hepimiz senin için ve evlat isteyen herkes için dua edelim Bende 7 yıl sonra hamile kalabildim. Rabbime güven tez vakitte inşallah güzel haberini alalım

Evet hissediyorum canım belimden göbegime dogru gelen bir sancı oluyor ve karnım bir tarafa toplanıp sertleşiyor

İlk kullandığınız ilaç hangisiydi, nidicard tamamen kesiyor mu kasılmaları peki? Günde kaç kez oluyor?
Kızlar yeniden çok geçmiş olsun. Umarım hepimiz bebeklerimizi sağ Salim vakitlice kucağımıza alırız
Size Danışmak istediğim bir konu var. Kasılmalar
Belimden karnıma vuran regl ağrısı var dinlenince geçmiyor.
Dün gece bi anda başladı, uyuyamadım desem yeri.
Sürekli sağlı sollu sertleşmeler oldu.
İşin ilginci sertleşmeler yatınca artıyor, kalktığımda rahatlıyor.
Şuanda da belim sızlıyor. Dün kendimi yoracak bir hareketim olmadı genel istirahat halindeydim aslında.
Gece de Oturarak uyuyabildim.
Doktor randevumu en erken pazartesiye çekebildim.
Sizin kasılmalar bu şekilde mi?bunlar Tehlike oluşturan kasılmalar sanırım.
Normalde 11. Haftadan beri bazen ağrılı bazen ağrısız sık sık sertleşmeler olurdu ama bi problem çıkmıyordu.
Bu haftalarda nst girilebiliyor mu

Geçmiş olsun cnm, dilediğin zaman nst ye girebilirsin ben 20. haftada girmiştim, bebek bir yerde toplanıyor gibi bir sert bir yumru oluşuyor. Ağrılı/ağrısız, tek taraflı/çift taraflı olabilir. Benim on, on beş saniye kadar sürüyor. Geldiği dakikaları not alıyorum eğer 3 düzenli sancı gelirse hastaneye gitmek gerekiyor. 10 dk da 3 yada beş dkkada bir gibi. Düzenli olanlar uzun süre devam ederse rahim boyu kisalio, açılmaya sebep olduğu için önemli. Düzensiz olanlara yalancı kasılma deniyor. Bunlar rahmin hem genişlemesini sagliyor hem de doğuma hazırlık hareketleri için normal kabul ediliyor. Tabi yalancı kasılmaların da gün içinde çokça olmaması gerekiyor 6-7 Max 10 normal gibi kabul ediliyor. Dinlenince hafiflemeyen her ağrı onemsenmeli, kasılmalar geldiğinde vücuda hidrasyon sağlamak gerekiyor, 500 ml su içip sola doğru uzanıp kan akışını düzenlemek gerekiyor. Hastaneye başvurduğunuzda da serum takıp, kasılma önleyici ilaç yüklemesi yapılıyor. Buna bazen Proluton iğne de eşlik edebiliyor. Doktorunuza gidene kadar progestan kullanmak ve bol su içmek iyi olur. Tabi kasılmalar anormal düzeydeyse acilen gidin, düzenli kasilmalar dinlenip su icince geçmiyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…