bildiğim bişi yokmuş gbi hissediyorum hatta benBen de 28 den sonra devlet hastanesinde gebe okuluna gitmeyi düşünüyorum bakalım. Bilmediğimiz yanlış bildiğimiz çok şey var
Çok şükür sıkıntı yokmuş tavsiyem kafadan tamamen çıkarmanız biliyorum zor ama stres çok etkiliyor ilk 3 ay kalma ihtimali niz çok yüksek inşallah hayırlı haberler alırsınızAmiin hayırlı evlat olsun inşaAllah. Ben 3 kere femera 1 kere klomen 2 kere de çatlatma iğnesi kullandım ama nasip olmadı hsg filmim de temiz çıktı elhamdülillah umarım bende çok beklemeden müjdeli haberi alırım.
İnşallah .Ahh yaa sen de mi, çok geçmiş olsun. Ne pis bir virüsse artık. Gitmiyor. Tam iyileşecek gibi oluyorsun, geri geliyor ağrı. Ateş olması kötü olmuş sende. Benim de göğsüme indi. Böyle bronşlarımı hissediyorum ağrıdığını. Oğlum ve eşim antibiyotik kullandı, ben kullanamadım. Tantum Verde sıktım bir kaç kez. Hamilelikte kullanıyor , güvenli diye.
İnşallah sen de en kısa zamanda
İnşaAllah duanızda bana da yer verir misinizÇok şükür sıkıntı yokmuş tavsiyem kafadan tamamen çıkarmanız biliyorum zor ama stres çok etkiliyor ilk 3 ay kalma ihtimali niz çok yüksek inşallah hayırlı haberler alırsınız
Özellikle emzirmeyi ve doğum başlayınca ne yapmalıyız iyi bi öğrenmek gerekbildiğim bişi yokmuş gbi hissediyorum hatta ben
Kesinlikle katılın kızlar çok faydası oluyor doğru bildiğimiz şeyler de yanlış çıkabiliyorÖzellikle emzirmeyi ve doğum başlayınca ne yapmalıyız iyi bi öğrenmek gerek
Aynenn öyle canimBakalım doğunca görcez. Sağlıklı olsunlRda illaki birimizden birimize benzeyecekler
Evet hissediyorum canım belimden göbegime dogru gelen bir sancı oluyor ve karnım bir tarafa toplanıp sertleşiyorMerhaba, 21. haftadan beri kasılmalar için kullandığınız ilacın muadili olan Adalat'ı kullaniyorum. Kasılmalarınızı hissediyor musunuz?
Amin canım teşekkür ederim zamanında sağlıkla doğsun hepsi insallahBiraz daha bekler bebek umarım 27 den sonra yaşama şansı çok yüksek erken doğsa bile asıl tehlikeli zamanı geçmişsin. Başka bi yerde iğneyle bir aydan fazla bekleten bikaç kişi vardı. Senin de öyle olur inşaallahGüzel düşün güzel olması için dua edeceğiz
Allah razı olsun canım tesekkür ederim umarım gelişimini engellemez sancılar durunca bıraktıracagım dedi zaten yoksa ne yapacagım bilmiyorumCanim o ilaçtan kullanmadım ama diğer topikler de okuduğum kadariyla bebeğin gelişi engellenebiliyormus en azından 30 li haftalari görürseniz bir sorun yaşamazsınız inşallah daha da bekler zamanında gelir canim dualarimiz seninle
Benimde gecen haftalar catı agrımla baslamıstı aslında baska bir ilaç vermişti ama pek faydası olmadı gögüsümden süt gelince bende görüştüm nst ye çagırdı hemen kasılmalar çıktı bizde de o yüzden ilaca baslattı önlem alalım böyle devam ederse cok durmaz dedi evde istirahat ediyorum smdi insallah azalırAynı şikayetlerle ikizlerimde bendede sadece bacak arası çatı ağrılarım vardı haftam 30 a yakındı doktor nstye bağladığında çok şaşırmıştı 100 ü bulan sancılarım çıkmıştı.aynı zamanda vajinal muayene ile rahim ağzı açıklığına bakmıştı. Sizinde baktımı mesela bende 2 ye kadar düşmüştğ galiba hemen gatış verip bi saat aralıklarla nidicard ı çiğnediğim hatırlıyorum aynı zamanda serumda taktırmıştı acilde sonrası ciğer geliştirici iğne vurulmuştum .nst ile gün boyu kontrol etmişlerdi. Şükür açılma ve sncı durmuştu ertesi güne bi hafta nidicard kullandım diye hatırlıyorum sizde endişelenmeyin durur sancılarınız inşallah ama bundan sonra evde geçirebilirsiniz hamileliği dikkat edeceksiniz
BravoÖzellikle emzirmeyi ve doğum başlayınca ne yapmalıyız iyi bi öğrenmek gerek
Yanlış emzirmeden dolayı lohusalığı mahvolan çok kişi var. Gerçi kardeşim ebe ve sıkıntı çıkmazsa yanımda olacak ki bu benim için büyük bi artı. Yine de bilmekte fayda var dediğin gibi her şey doğal gelişmiyor olurunda gitmiyor bazen hazırlıklı olmak zorundayızBravo
Dün 21 haftalık bir gebe ile beklerken muhabbet ettik. Emzirme danışmanlığı , gebelik okulu yazılı kapıları gösterip amaaaan ne gerek var bunlara, dedi.
Gözlerimden ateşler çıktı
Dedim gerek olmaz , olur mu hiç? Meme tutamayan bebekler , emzirirken yanlış tutuştan canı yanan anneler var. Onlar için hazırlık ve ya sonrası için yardım…
Onun üçüncü imiş , senin ihtiyacın olmamış ne mutlu, dedim.
Ama işte bu zihniyetle anneler yardıma ulaşamıyor, kadınlıklarını sorguluyorlar beceremeyince. Halbuki her şey bazen öyle doğal gelişmiyor , bazılarının yardıma ihtiyacı var.
Eveeet26. Hafta mı?
Çift hanelere düşmek mi?
İlk kullandığınız ilaç hangisiydi, nidicard tamamen kesiyor mu kasılmaları peki? Günde kaç kez oluyor?Evet hissediyorum canım belimden göbegime dogru gelen bir sancı oluyor ve karnım bir tarafa toplanıp sertleşiyor
Canım hayırlısıyla inşallah tez vakitte hamile kalırsın. Hamilelerin duası kabul olur derler hepimiz senin için ve evlat isteyen herkes için dua edelimAmiin hayırlı evlat olsun inşaAllah. Ben 3 kere femera 1 kere klomen 2 kere de çatlatma iğnesi kullandım ama nasip olmadı hsg filmim de temiz çıktı elhamdülillah umarım bende çok beklemeden müjdeli haberi alırım.
aynen bende daha çok ikisi için gitmek istiyorumÖzellikle emzirmeyi ve doğum başlayınca ne yapmalıyız iyi bi öğrenmek gerek
Evet hissediyorum canım belimden göbegime dogru gelen bir sancı oluyor ve karnım bir tarafa toplanıp sertleşiyor
Benimde gecen haftalar catı agrımla baslamıstı aslında baska bir ilaç vermişti ama pek faydası olmadı gögüsümden süt gelince bende görüştüm nst ye çagırdı hemen kasılmalar çıktı bizde de o yüzden ilaca baslattı önlem alalım böyle devam ederse cok durmaz dedi evde istirahat ediyorum smdi insallah azalır
Kızlar yeniden çok geçmiş olsun. Umarım hepimiz bebeklerimizi sağ Salim vakitlice kucağımıza alırızİlk kullandığınız ilaç hangisiydi, nidicard tamamen kesiyor mu kasılmaları peki? Günde kaç kez oluyor?
Geçmiş olsun cnm, dilediğin zaman nst ye girebilirsin ben 20. haftada girmiştim, bebek bir yerde toplanıyor gibi bir sert bir yumru oluşuyor. Ağrılı/ağrısız, tek taraflı/çift taraflı olabilir. Benim on, on beş saniye kadar sürüyor. Geldiği dakikaları not alıyorum eğer 3 düzenli sancı gelirse hastaneye gitmek gerekiyor. 10 dk da 3 yada beş dkkada bir gibi. Düzenli olanlar uzun süre devam ederse rahim boyu kisalio, açılmaya sebep olduğu için önemli. Düzensiz olanlara yalancı kasılma deniyor. Bunlar rahmin hem genişlemesini sagliyor hem de doğuma hazırlık hareketleri için normal kabul ediliyor. Tabi yalancı kasılmaların da gün içinde çokça olmaması gerekiyor 6-7 Max 10 normal gibi kabul ediliyor. Dinlenince hafiflemeyen her ağrı onemsenmeli, kasılmalar geldiğinde vücuda hidrasyon sağlamak gerekiyor, 500 ml su içip sola doğru uzanıp kan akışını düzenlemek gerekiyor. Hastaneye başvurduğunuzda da serum takıp, kasılma önleyici ilaç yüklemesi yapılıyor. Buna bazen Proluton iğne de eşlik edebiliyor. Doktorunuza gidene kadar progestan kullanmak ve bol su içmek iyi olur. Tabi kasılmalar anormal düzeydeyse acilen gidin, düzenli kasilmalar dinlenip su icince geçmiyor malesef.Kızlar yeniden çok geçmiş olsun. Umarım hepimiz bebeklerimizi sağ Salim vakitlice kucağımıza alırız
Size Danışmak istediğim bir konu var. Kasılmalar
Belimden karnıma vuran regl ağrısı var dinlenince geçmiyor.
Dün gece bi anda başladı, uyuyamadım desem yeri.
Sürekli sağlı sollu sertleşmeler oldu.
İşin ilginci sertleşmeler yatınca artıyor, kalktığımda rahatlıyor.
Şuanda da belim sızlıyor. Dün kendimi yoracak bir hareketim olmadı genel istirahat halindeydim aslında.
Gece de Oturarak uyuyabildim.
Doktor randevumu en erken pazartesiye çekebildim.
Sizin kasılmalar bu şekilde mi?bunlar Tehlike oluşturan kasılmalar sanırım.
Normalde 11. Haftadan beri bazen ağrılı bazen ağrısız sık sık sertleşmeler olurdu ama bi problem çıkmıyordu.
Bu haftalarda nst girilebiliyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?