2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar selam,

Anneleriniz bebeğiniz için hediye bohça vs. hazırladı mı ya da hazırlayacak mı ? Bu bir adet midir?
Bohça duymadım nişanda olmuyor mu o ya benim ailem kıyafetlerini, park yatağını falan aldı hep. Eşimin tarafından daha bir şey alan yok

Kızlar selam,

Anneleriniz bebeğiniz için hediye bohça vs. hazırladı mı ya da hazırlayacak mı ? Bu bir adet midir?
Bizde var bu adet ama ben çok saçma buluyorum. Evlenmişim çocuk yapmışım annemin neden böyle bi zorunluluğu olsun ki Kaynanam sürekli adeti hatırlatınca öyle böyle yatağı kendisine aldırdım annemler de baya eşya hazırladılar çeyrek de takıcam dedi ama ben rahatsız oluyorum bu konulardan. Ben de gördükçe bişiler alıyorum.

Kızlar selam,

Annem epeyce şey ördü, bı kaç şey de aldı gönlünce ama ben daha fazlasını istemedim çünkü kendi zevkime göre aldıklarım var, fazlası israf olacaktı. Kayınvalidem örmeyi bilmez, eşim de bız alıyoruz kendi zevkimize göre dediği için herhangi bir şey almadı.

İnşallah bebeklerimiz sağlıkla, zamanında dünyaya gelirler anne ve babanın doğum kilosu aslında minyonluk dediğim benim yeğenim 2870 kg doğdu ama şuan yaşıtlarından çok ileride boyu da kilosu da gelişimi gayet iyi maşallah o yüzden önemli olan sağlıklı olmaları. Annelik adeta delilik Amin inşallah

Trendyolda boyle bir sey var hastane cikisi aldim ama bunuda almak gerekir mi sizce?

Eklentiler

• Screenshot_20220624-150125_Trendyol.webp
    21 KB · Görüntüleme: 106
Kızlar selam,

Biraz da bu adetlerin değişmesi gerektiğini düşünenlerdenim, adet kıstası altında birilerinden birşey beklemek yada kisinin borçlu hissettiğini bilmek hoşuma giden bir şey değil. Düğünde de aynı şekildeydim, kimseden birşey beklemedim. Değişim bir yerden başlamalı diye düşünüyorum.

Aynı benmde sagolsnlar nasılsın diye arayıp sormadılar bile
Benimkilerde babanne ilgilide dede sıfır ilgi hiç aramaz sormaz güya ilk torun olacak birde neyse çokta önemli değil ya kalan her şeyide biz aldık çok şükür gönlümüze göre

Kızlar selam,

Yani parça parça almışlardı ama oyle bohça gibi de olmadı canım sadece son ay kayınvalidem nevresim takımı battaniye vs güzelce yapmış getirmişti

Valla benim kayınvalide ve kayınpederde torun sayısı o kadar çok ki, çok sallamadılar Benim annem ve babam da hamile olduğumu söylediğimde çat diye çıkarıp çeyrek altın taktılar. Biz herşeyini kendimiz aldık, çok bişey kalmadı, kendi zevkimize göre aldık hep. Annem ve babam heveslenip birkaç parça kıyafet vs aldılar. Zaten yastık, yorgan, yatak, battaniye vs hepsini ablamdan aldım. Onları da annemler almıştı zamanında, en güzeli kendin almak, yapmak. Adetlere birebir bakarsak ohoo çok işimiz var

Miniskolarimiz geldi kızlar sonunda Darısı diğer alacaklarıma inşallah doğum yapan arkadaşlar üç beş takımdan bahsediyor ama bakalım nasıl olacak
Benim de erkek olsaydı adı Alparslan olacaktı görünce insanın içi bir kıpır kıpır oluyor

Benim de ne kendi ailem,ne de eşimin ailesi hiçbir şey almadılar sadece kız kardeşim bir battaniye ve tulum almıştı
Annen babam alıyor Allahtan bn pek eşimin tarafına ihtiyac duymadıgım için umrumda değiller gidip gelmiyorum çok ayda 1 belki.böylesi daha iyi ya kafası rahat oluyor insanın.

Benimkilerde babanne ilgilide dede sıfır ilgi hiç aramaz sormaz güya ilk torun olacak birde neyse çokta önemli değil ya kalan her şeyide biz aldık çok şükür gönlümüze göre
Aynen öyle ihtiyacımız yok zaten aldıklarına rahatım ya elleri üstümde değil cok şükür yıllarca eltimin bebesine baktılar eltimi beslediler bide eltim nerdeyse onları dövcekti bize gelincede eşimin babası cocugu yaparken banamı sordunuz der oldu zaten nefret ediyorum bu lafından sonra iyice nefret ettim

Zorla mı bohça hazirla diyeceğiz isteyen.biseyler alır zaten demeye gerek bile.yok
Ben bebeğime herseyi alirm kimseye gerek yok diye dusunuyorum

Miniskolarimiz geldi kızlar sonunda Darısı diğer alacaklarıma inşallah doğum yapan arkadaşlar üç beş takımdan bahsediyor ama bakalım nasıl olacak
Cok güzel minnoşu içinde hayal etmek hayırlısıyla sag salim dogsudna giysin bizim çiçişimizde bu

Eklentiler

• IMG_20220510_213602.webp
    96,2 KB · Görüntüleme: 120
Aman boşver canım isteyen düşünür alır zaten. Bende hiçbir şey demedim dememde bir takı vs beklentimde yok açıkcası sonra hayal kırıklığı olmasın diye. Maddi açıdan ihtiyacımız yok şükür onlara. Belki o yüzden almıyorlardır diyeceğim ama ilk torun insan bir merak eder yani her şey maddiyat değil sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…