• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Bizim minik de dün ilk defa gaz sancısı yaşadı, inanılmaz bir deneyim oldu,en son o ağlıyor ben agliyordum 😬 ablam sağolsun geldi hemen yegenimden alışkın,masaj falan yaptı, sıcak havluya sardı biraz rahatladı,gece yine benzer sahneler yaşandı, şuanda da durum belirsiz, bekliyorum bakalım nasıl olacak, yavrumun karnı taş gibi olmuştu dün içim parçalandı 😔
Nerde yaşıyorsun bilmiyorum da. Benim ilk kızım kışın doğmuştu. Gaz yönünden rahat ettik o yüzden. Güzel giydirirdim. Burası şuan yağmurlu olunca serin mesela. Öyleyse yaşadığın yer, sıcak su torbasına ılık su koyup ayaklarının altına koyabilirsin. Bana da birisi önermişti o zaman. Herkese fikir soruyordum ilk bebiş olunca. Bir de kendin asla üşütmeyeceksin demişlerdi. Senin hissetmediğin en ufak gaz bile bebeğe geçiyor. Bir fincan ılık rezene içiyordum. Şekersiz ılık komposto. Bebişe de ılık torba. 40tan sonra gaz azalmıştı. Damla kullanmadan atlatmiştik çok şükür. Yüz üstü dizine yatır minik sırtını okşa. Çok rahatlıyorlar yüzüstü masajla 🥰

Şimdi gözünü korkutmak gibi olmasın ama 2 sene geçmiyor 😀 bir süre sonra sabaha kadar uyuyor ondan sonra sen kendin kalkıp bakıyorsun acaba üstü mü açıldı, dur bi bakıyım nasıl uyuyor? Benim kızım 4 yasına girecek şuan kalkamıyorum eşimi dürtüyorum. Git bir bak bakalım bizimkinin üstü açık mı ne yapıyor diye 😀 ama tabiki ilk zamanki zombi halı uykusuzluk filan geçiyor çoktaan
2 saatte bir kalkmak aşırı yorucu ya alarmı kapatıp uyumuşum sıçrayarak kalktım gece 2 kere kalkmaya yine razıyım

Kızlar lohusalık depresyonuna giren var mı ? Girmedim diye düşünüyorum ama herşeye ağlayasım geliyor bugün gaz sancımız tuttu kızım ağladı ben ondan çok ağladım ev üstüme üstüme geliyor sizde de oluyor mu
Bende de oluyor arada dün bebeğimi emzirirken Allahım iyiki seni bize bağışladı diye oturdum ağladım mesela. Onun dışında 2 saatte bir kalkmak çok yoruyor malesef bebeğim memeyi az emiyor. Kaşık biberonla mamada veriyoruz o aşama tam bir kaos. Heryere döke saça yiyiyoruz. Birde geceleri pek uyumuyor 😞

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum da. Benim ilk kızım kışın doğmuştu. Gaz yönünden rahat ettik o yüzden. Güzel giydirirdim. Burası şuan yağmurlu olunca serin mesela. Öyleyse yaşadığın yer, sıcak su torbasına ılık su koyup ayaklarının altına koyabilirsin. Bana da birisi önermişti o zaman. Herkese fikir soruyordum ilk bebiş olunca. Bir de kendin asla üşütmeyeceksin demişlerdi. Senin hissetmediğin en ufak gaz bile bebeğe geçiyor. Bir fincan ılık rezene içiyordum. Şekersiz ılık komposto. Bebişe de ılık torba. 40tan sonra gaz azalmıştı. Damla kullanmadan atlatmiştik çok şükür. Yüz üstü dizine yatır minik sırtını okşa. Çok rahatlıyorlar yüzüstü masajla 🥰
Ankara'da yaşıyoruz.sicak su torbası mantıklı, aklımda bulunsun teşekkür ederim 🌺 çorapsız asla gezmiyorum,uyurken bile giyiniyorum, emzirirken vs hep hırka, sabahlık giyiniyorum çok dikkat ediyorum. Rezene ben de bugün içmeye başladım umarım işe yarar. Evet yüzüstü yatırıyorum çok hoşuna gidiyor 🥰

Biz çok sonra yaşadık meme reddini. Bence gazdan olabilir diye düşünüyorum. Memeyi daha sık teklif etsen yani mama yerine belki acıkınca mecbur memeyi alır. Yine de en iyi gözlemci sensin tabiki
Evet ben de gaz sandım ama kaşık biberonla sağdığım sütü verince hızlı hızlı içiyor memede geri atıyor kendini.sanırım rahata alıştı emmek zor geliyor.memeyi sık vermeye çalışıyorum uykuluyken filan tutuyor ama aktif emme yapmıyor.acıktıysa ortalığı yıkıyor.şaşırdım napcağımı sadece anne sütü alsın diye uğraşırken ondan da mı olacağız korkuyorum

Benim oğlum da altını açınca çok kızıyor, yanlız değilmişim. Normalde altı açılan bebek rahatlar, bizimki tam tersi
Ben de altını tekrar kapatana kadar bir dünya uğraş veriyorum pişik kremi sürmeme bile izin yok 🤦🏻‍♀️

2 saatte bir kalkmak aşırı yorucu ya alarmı kapatıp uyumuşum sıçrayarak kalktım gece 2 kere kalkmaya yine razıyım
İki saatte bir uyanmiyor benimki üç saati biraz geçmeli bende ona göre kalkıyorum geceleri. Çok kasinca eziyet oluyor bebeğe de bana da. Sıkıntı yaşamadım bu düzenle kilo alımı gayet iyi. En azından geceleri biraz uzatabilirsin arayı. Dinlenme de önemli.. sariliktan hastanede kaldık bir gece doktor 3 saatte bir emzir dedi. Demekki iki saat kuralı eseneyebilir diye düşünüp öyle devam ettim herşey yolunda.

Benim kız altı değişirken ve banyo yaptırırken çığlığı basıyor bu hep böyle mi devam edecek sevgili tecrübeli anneler ?
Benimki açken altını açtığımda çığlık çığlığa, hatta bir kez morardı neredeyse. Çareyi tokken açmakta buldum. Öyle de uyuyor oluyor uyanıyor biraz ama napalım en azından ağlamıyor yavrum. Hepsi böyle herhalde 😢

Benimki açken altını açtığımda çığlık çığlığa, hatta bir kez morardı neredeyse. Çareyi tokken açmakta buldum. Öyle de uyuyor oluyor uyanıyor biraz ama napalım en azından ağlamıyor yavrum. Hepsi böyle herhalde 😢
Ben zaten açken imkanı yok açamıyorum tokken yapıyorum yine bir nebze izin veriyor sonra sakinleşsin diye hoop tekrar memeye bir süredir sağ elimin yüzük ve serçe parmağında karıncalanma var bakalım inşallah kendiliğinden geçer bu dönemler

16 günlük bugün
2 saatte bir neden kalkıyorsun artık canım. Sarılık riski de bitmiştir. Istediği zaman uyanır aslında kendi. Ben daha bir haftalık olmamıştı 4 saat uyumuştu kendi uyanmıştı. Bence kenini bu kadar yıpratmamalisin. Kontrol et 4 saat sonraya alarm kur mesela uyanmazsa o zaman uyandirirsin. Sütünde fazla birikmez ki 2 saatte bir.

Kızlar annesi sizsiniz tabi ki em doğrusunu siz bilirsiniz ama 2 saatte bir kendinize eziyet etmeyin bence. 2 saate sütünüz nasıl birikecek. Ben yeri geliyo 4 saatte emziriyorim yeri geliyo 1.saate kilo alımı da iyi 5 günde 350 gram almış. Çünkü uyuyorum dinleniyorum ve sütüm birikiyo ben mutlu bebek mutlu. Bana burda 3 saate bir dediler hatta ama baktım sarılık yok ne zaman uyanırsa o zaman. Ben kendim süt akiyo artık sizliyo gogsum6 o zaman uyandiriyorum

Kesinlikle katılıyorum 😀 öğretmenim ben. İlk bebeğimde doğum öncesi ve sonrası bir yıldan fazla bir zaman çalışmadım. Haziran'da bırakmıştım. Ertesi yıl Eylül'de başladım. Bu sefer durumlar çok farklı ama. Çok erken bitiyor iznim. Tüm izin tatilde bitti. Birinci dönem kapatsam bile 4 ya da 4,5 aylık oluyor. Yine çok küçük. Belki 2 ay daha hatta sene sonuna kadar izin kullanırım diyorum. Maddi boyutu da var tabiki. İnşallah Rabbim yardım edecek. Çalışan anne olmak ekstra zor malesef

Merhabalar.ben de öğretmenim.yaz tatili olduğu için doğum öncesi 5 haftami sonraya aktarmadilar.sizin nasıl oldu

Benim kız altı değişirken ve banyo yaptırırken çığlığı basıyor bu hep böyle mi devam edecek sevgili tecrübeli anneler ?
Çok acikmadan banyo yaptırmak lazım ben emzirdikten 1/1.5 saat sonra uyandırıp, altını temizleyip başlıyorum banyo olayına. Bi de suyu elinizin uzerinden dökün her zaman ve yüzüne sicratmamaya çalışın. Benim banyo olayım bu şekilde.. Alt alma işlemini de her zaman aynı şekilde yapıyorum, uyanıyor yada uyandırıyorum, alt açma örtüsüne yatırıp, altını çıkarınca susup bekliyor, çünkü bez değiştirme işlemi bitince emziricem, karnı doyacak sinyali alıyor bence..

Kızlar annesi sizsiniz tabi ki em doğrusunu siz bilirsiniz ama 2 saatte bir kendinize eziyet etmeyin bence. 2 saate sütünüz nasıl birikecek. Ben yeri geliyo 4 saatte emziriyorim yeri geliyo 1.saate kilo alımı da iyi 5 günde 350 gram almış. Çünkü uyuyorum dinleniyorum ve sütüm birikiyo ben mutlu bebek mutlu. Bana burda 3 saate bir dediler hatta ama baktım sarılık yok ne zaman uyanırsa o zaman. Ben kendim süt akiyo artık sizliyo gogsum6 o zaman uyandiriyorum
Ben de eğer fazla beslendiyse ve uyuyorsa kendi uyansin diye bekliyorum bazen 3 saate yaklaşıyor. Gece de kendi uyaniyor ama yine de 2.5 saatlere alarm kuruyorum

• Beğen
Reactions: Zzy
Back
X