- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #20.301
İlk çocuğun kız mı erkek mi dedi. Kız dedim. inşallah bu erkek olur dedi kendi kendine hatta. Oraya neden öyle yazmış anlamadım ctesi tekrar gideceğim sorarım artıkaaa female yazıyo aynennonu sana yazmamışlardır di mi ama ne alaka sana yazsın? halla hallaa ilginçç
İlk çocuğun kız mı erkek mi dedi. Kız dedim. inşallah bu erkek olur dedi kendi kendine hatta. Oraya neden öyle yazmış anlamadım ctesi tekrar gideceğim sorarım artık
Ödemdir o canım.Tuzlu yeme bir de yürüyüş yap.Kizlar ben çok bişe yemedigim halde hergun kilo alıyorum
Kızlar hastalıktan unutmuşum paylaşmayı.
Bugün kızıma ilk defa alışveriş yaptık oğlumlaçok birşey almadık da öyle birşeyler almak istedim bi tane yenidoğan takım şapka çorap aldık iyi hissettirdi
Sizle paylaşmak istedim
Canım ilk bebeğimde de aynı cihaz aynı dr vardı.Öncekilerde o kısım boştu. Muhtemelen kız gördü ama bana demedi.Çünkü 16. haftayı bekleyelim bu haftalarda yanılma çok olur dedi:)Şöyle ki, sonuçta bu ultrason cihazı.
Sadece bebek görmek için değil.
Böbrek taşına da bu cihazla bakılıyo.
Meme ultrasonu da kadın erkek bu cihazla yapılıyo.
Sadece vajinal prob yok onlarda.
.
Hayırlı olsun canım.Zıbın takımı ile çorapların aynı kızımın da varKızlar hastalıktan unutmuşum paylaşmayı.
Bugün kızıma ilk defa alışveriş yaptık oğlumlaçok birşey almadık da öyle birşeyler almak istedim bi tane yenidoğan takım şapka çorap aldık iyi hissettirdi
Sizle paylaşmak istedim
Ay ekran görüntüsü aldım çok iyi artık bende evde yapmaya başlayacağım şimdiden öğrenirim de çocuk ek gıdada kolay olur yaBen bildiklerimi anlatayım hatta sütü dahanyeni kaynattım az öncealışınca zevkli oluyor. Sütü aldığın yer çok önemli aslında, birkaç yerden aldım ama ilk aldığım yerdne çok memnunum sütü kıvamlı zaten kaymağından belli oluyor. Kimi 1 parmak eksilecek şekilde kaynatıyormuş güzel tutsun diye fakat ben onu sağlıklı bulmuyorum zaten mikroplar belli bir dereceden sonra ölüyorlar çok kaynatmak içindeki vitaminler açısından önerilmiyor zaten. Aslında en sağlıklısı çabucak soğukmak ama bu ev ortamında mümkün değil, pastörizenin mantığı bu aslında yüksek derecede çabuk kaynatıp çabuk soğutuyorlar böylece besin değerleri korunuyor ama oraya gelene kadar da yağı bilmem neyi alındığını düşünerek ben pek güvenemiyorum her neyse
Birçok çeşit kapta denedim toprak da dahil en güzel emaye tencerede ve çelik tencerede tuttu yoğurdum kap seçimi önemli. Kabın yüzeyi çok derin olmamalı yani yassı bir kapta mayalama mesela çabuk soğuyor.
Sütü kaynatacağın tencerenin dibini suyla çalkalarsan dibi çok tutmuyor.
Taşmaması için üstüne tahta kaşık koyabilirsin.
Kaynadıktan sonra kapatıyorum altını termometrem var ama parmakla da hızlı hızlı 7ye kadar sayıyorum elimi ısıracak kadar ılıksa mayalıyorum mayalık yoğurt ılık olmalı çok çok eklemeye gerek yok sonra sütle onu açıyorum krema gibi oluyor tencerenin içine koyup birkaç tur karıştırıp bırakıyorum ben fırın içinde mayalıyorum 60-70 dereceye açıp 3-5 dakika kadar ısıtıyorum fırını o şekilde 6-8 saat kadar mayalamaya bırakıyorum yazın 4-6 saat olabilir, kapağını açmadan sallamadan üstünü örtmeden vs.
Eğer süt çok sıcak olursa ekşi olur yoğurt hatta sulanır üstü
Eğer çok fazla mayalanırsa da 8saat üstü ekşimeye başlıyor.
Bir de püf nokta vereyim bu çok önemlieğer oldu da yoğurdunuz tutmadı süt gibi kalmış. Tencereyi 1saat fırında 70 derecede mayalanmaya bırakıyorsunuz sonra kapağını açıp bir süre ortam ısısına dönmesini bekleyip dolaba kaldırıyorsunuz çok güzel bir şekilde tutuyor denmiş onaylanmıştır.
Biraz kimya dersi gibi oldu ama
Yaa var ya oğlu olanlar anlıycak 182772 reyon kız kıyafeti varsa bir mağazada 3 bilemedin 4 reyon erkek kıyafeti varonun kurdeleli beresini yesinler ya
Hayırlı olsun canım.Zıbın takımı ile çorapların aynı kızımın da varZevklerimiz benzermiş
Yaa bir de o pembe tayt 6 aylıkKızlar hastalıktan unutmuşum paylaşmayı.
Sizle paylaşmak istedim
Yaa bir de o pembe tayt 6 aylıkçok beğendim ama kışlıktı napıım
Canım ilk bebeğimde de aynı cihaz aynı dr vardı.Öncekilerde o kısım boştu. Muhtemelen kız gördü ama bana demedi.Çünkü 16. haftayı bekleyelim bu haftalarda yanılma çok olur dedi:)
Kızlar hastalıktan unutmuşum paylaşmayı.
Sizle paylaşmak istedim
Anlık birşey oluyor değişik normaldir sanırımbende yasiyorum bunu titresim gibi degisik bugun cok fazlaydi
Ozaman normal şeyler yaşıyoruz sende öyle bende böyle hepimizde farklı aman farklı birşey çıkmasında gelip geçici şeyler olsunBana karnımda değil, direkt vajinada oldu canım.
Hatta acaba enfeksiyon mu diye düşündüm.
Çünkü böbrek taşı düşürdüğümde de aynı öyle vajinada batmalar oluyodu.
İdrar tahlili ve kültürü verdim, temiz çok şükür.
.
Yaaaaaa onun o fiyonklu beresini yesinlerrrr çok güzellerrrrKızlar hastalıktan unutmuşum paylaşmayı.
Sizle paylaşmak istedim
.
Toplam 8 kere gitmişim doktora.
5+0
5+4
6+5
8+0
8+3
9+4
11+0
13+0
İlk ikisinde o detaylı olan sayfa yok, sadece kese fotoğrafı var.
Diğerlerinin hepsinde o detaylı sayfa var ve hepsinde female yazıyo.
Ve de son kontrolde doktor çok net bir şekilde erkek dedi.
.
Bazı yerler ilgisiz sanırım ilk beta ya orda baktırdım 2 defa kese görünce haber ver dediler ben aradım haber verdim yoksa benden de haberleri olmazdıKıızz benim hamile olduğumdan haberleri yookgeçen gidip aile hekimimde rutin kan testlerini yaptırdım yine de gebe kaydı açmadılar zaten bir işe de yaramıyor saçma yorumlar yapıyorlar sinirleri boZuluyor insanın. Ne kadar geç o kadar iyi
Sağol canımAy çok ciciler, hele o bonelere bayılıyorum ben.
Çok yakışıyo premseslere.
.
amin tatlımYaaaaaa onun o fiyonklu beresini yesinlerrrr çok güzellerrrrallahımmm sağlıkla iyi günlerde giydirmeyi nasip etsin kokoş bir kız olucak çokkk severim ❤kızlara çok güzel şeyler var bende bir sürü bant bere kayıt ettim cinsiyet belli olsa ilk alacağım şeyler bir sürü fiyonklu bant olacak sanırım
İlkinde kendileri aramıştı düzenli de çağırmışlardı. 2.çocukta herkes bi rahatlıyor heraldeBazı yerler ilgisiz sanırım ilk beta ya orda baktırdım 2 defa kese görünce haber ver dediler ben aradım haber verdim yoksa benden de haberleri olmazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?