- 26 Şubat 2019
- 4.653
- 6.772
- 158
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #21.961
Stres yapmayın bence, bu 2li testler zaten tanı koymak için değil istatistik saptamak için var. 2li testi temiz ciktigi halde down sendromlu dogum yapan hastalar oluyormuş hatta bunlar doktorları şikayet (sorumlu tuttukları) ettikleri için davalar fln aciliyormuş. Bu sebeple bu testlerin kaldirilacagina yönelik haberler dolaşıyor. O yüzden sıkmayın canınızı, doktorum bana direkt nipt yaptir kesin sonuc dedigi icin ben nipt yaptirdim. Bu arada ben epey bir arastirma yapmistim bu test disarda 3.000 ile 5.000 arası degisiyor; ben ümraniye egitim ve arastirma hastanesinde ucretsiz yaptirdim. Tabi sonuç normal olarak özel hastanelere gore daha gec cikiyor o ayri. Ozellerde 10 gune cikar denilen sonuc devlette 3 ile 5 hafta arasi degisiyormuş.Doktora da ayrı sinir oldum. Görüşemedim bile. Sekreteri aradı orta risktesiniz dedi öyle kaldım napıcam dedim perinatologla görüşün dedi. Doktordan bi yönlendirme beklerdim şunu yap bunu yap veya sonucun normal diye ne bileyim.
Hazırlamamıştım kendimi nasılsa yaştan da risk çıkmıcak diye düşünüyordum yani. Umarım bir sorun yoktur kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Trabzon’a gidicez büyük ihtimalle yarın. Dua edin yayollar karlı buzlu iyice sinirlerim gerildi
Çok teşekkür ederim canım yakınız oraya ismini de duymuştum doktorun , nisadan memnun olmasam düşünürdüm aslindaSweet sen sor kuzum da ne dicek olmazsa bana da dönüş yap ya. Benimde iyi çıkmıştı demir oranı
Vitaminler Beylikdüzü'nde medilife Hastanesi'nde de iyi doktorlar varmış canım aklında bulunsun. Biri Selda birinin adını hatirlayamadim.
Canım çok geçmiş olsunçok fazla hareket etme olur mu ? Allah in izniyle bugünler de geçecek bebişini kucagina aldığında hepsini unutmuş olacaksın .
En güzeli canım hiçbir şey senin ve bebeğin sağlığından önemli değil. Bende istiyorum kpss çalışmak aslında ama çok fazla oturum çok fazla konu varkimya öğretmeni olamam kesin de diğer yerlere De alım için en az 90 diyorlar.
Benim de kaynanam burda hamile ben değilim de oymuş gibi
3 boyutluu mu!Bize de foto at olur mu? Çok geçmiş olsun canım bu arada.
Kullanma canım çok tehlikeli. Kas gevsemesiyle doğum tetiklenebilirmis. Sıcak tut. Onun dışında boyun egzersizleri yapmaya çalış.
My-little-bird kuzucum morelin gerçekten yüksek olsun. Durumun sıkışıksa başka bir doktora daha görün ama iyise test ol. Benim yengemde aynı sıkıntıları yaşadı ama çok şükür sağlıklı . Beni her gördükçe öceeee diye sesleniyor şimdi kalbimin parçası . O yüzden sende hiç morel bozma kuzum. Gerçekten ikili testler çok da güvenilir değil.
Bu arada, rahim uzunluğundan kasıt tam olarak ne bilmiyorum ama benim bir arkadaşımın kesesi o kadar aşağı yerleşmisti ki, bebek resmen kıpırdayamıyormuş yeterli alani olmadıgı için. 4.ayında doktoru düşük yapma ihtimalinin çok yüksek olduğunu, düşük olmasa bile erken doğum riskinin oldugunu her halükarda dogumunun kanamali ve riskli gececeginden bahsetmisti. Arkadasima yatış ve dinlenme verdigi halde ufak cocugu oldugu için hep ayakta gecirdi hamileligini ona ragmen şimdi dogurdu arkadasım 3 haftalık bebeği var. Yani demem o ki doktorlar el mahkum her ihtimali bizlere söylüyorlar ve bizler de bu hassas dönemde hep en kötüsüne odaklanıyoruz malesef. Sizin durumunuzda olup sağlıklı doğum yapan bir sürü anne adayı vardır eminim, biz iyi ihtimallere odaklanmaya çalışalım.
Kız ben hiç bakmamıştım hatta bize Türkiye'de yok dediler. Ama söylediğin iyi oldu bundan sonra küpe olur kulağımaStres yapmayın bence, bu 2li testler zaten tanı koymak için değil istatistik saptamak için var. 2li testi temiz ciktigi halde down sendromlu dogum yapan hastalar oluyormuş hatta bunlar doktorları şikayet (sorumlu tuttukları) ettikleri için davalar fln aciliyormuş. Bu sebeple bu testlerin kaldirilacagina yönelik haberler dolaşıyor. O yüzden sıkmayın canınızı, doktorum bana direkt nipt yaptir kesin sonuc dedigi icin ben nipt yaptirdim. Bu arada ben epey bir arastirma yapmistim bu test disarda 3.000 ile 5.000 arası degisiyor; ben ümraniye egitim ve arastirma hastanesinde ucretsiz yaptirdim. Tabi sonuç normal olarak özel hastanelere gore daha gec cikiyor o ayri. Ozellerde 10 gune cikar denilen sonuc devlette 3 ile 5 hafta arasi degisiyormuş.
Kuzum umut bizim herşeyimiz. Umut olmadan olmaz. Bak bende ilkinde çok kötü şeyler yaşadım. Haftam ilerledikçe içimde ne fırtınalar kopuyor bir bilsen. Aynılarını ya da daha kötüsünü yaşamaktan çok korkuyorum. Ama şunu da biliyorum ki stres en büyük düşmanım. Bu kaygılar içime düştüğü an kafamı hemen başka şeyle meşgul etmeye çalışıyorum. Oğlumla ilgileniyorum, kendimi işime veriyorum ya da film kitap falan bakıyorum. En kötü bebek için kıyafet bakıyorum internetten.
Sen de kendine sana göre bir yöntem bulmaya çalış. Sana iyi gelecek şeyi en iyi sen bilirsin. Çarşambadan sonra kendini daha iyi hissedeceksin eminim. İşlemin stresi de vardır şimdi. Kendine zaman ver her şey yoluna girecek kuzum
Gecmis olsun oksapar kullanmiyor musun başka bisey mi kullanıyorsun da 5 gün bekletiyorlar
İyi düşüncez canım. Bak çok arkadaşımız var burda kötü tecrübeleri olan. Ama hepimiz burda birlikte umutla kolaylıkla birbirimize destek olarak dua ederek atlatacağız bu süreçleri.İlkinde bende bebeğimi kaybettim. Bu bebeğimede en başından sevinemedim hep sıkıntılar. Arayan hayırlı olsun diyemeden geçmiş olsun telefonları almaya başlamak çok can sıkıcı. İnş bu sefer güzel sonla atlacağım umudum hep var
canım ikili testin güvenirliği yok.@cotton canım doktor döndü mü??
Moralim çok bozuk ya. Benim orta risk çıkmış. Burun kemiği ensesi normaldi hormonlardan çıktı heralde. Yaşım da otuzun altında yaş riski de olamaz.
Galiba fetal DNA yaptıracam ben de ama rapor alıp gitmem lazım bir sürü iş çıktı bana. Herkese sakin ol dedim ama hiç de sakin olunmuyormuş kızlar şimdi anlıyorum sizi
Var var, hatta istanbul kozyatagındaki yeditepe hastanesine gidicektik biz ama tabi onlarda ucuza yapmiyorlar, testi kendi bunyelerinde yaptiklarini soylemelerine ragmen 3-5 bin arasinda baktiracagin kromozom sayisina gore fiyatin degisecegini soyluyorlar, amerikaya giden test sonuclari ile ayni fiyat yani pek degisen bir sey yok. Bu arada her devlet hastanesi yapmayabilir tabi oncesinde onu ogrenmek gerekir. Bir de devlet hastanesi oldugu icin oyle gelisi güzel yapilmiyor bu test o konuda yaniltici olmak istemem; ya ikili testinin riskli cikmasi ya da daha once buna benzer bir sebepten düşük yapmış olma şartın aranıyor.Kız ben hiç bakmamıştım hatta bize Türkiye'de yok dediler. Ama söylediğin iyi oldu bundan sonra küpe olur kulağıma
Doktora da ayrı sinir oldum. Görüşemedim bile. Sekreteri aradı orta risktesiniz dedi öyle kaldım napıcam dedim perinatologla görüşün dedi. Doktordan bi yönlendirme beklerdim şunu yap bunu yap veya sonucun normal diye ne bileyim.
Hazırlamamıştım kendimi nasılsa yaştan da risk çıkmıcak diye düşünüyordum yani. Umarım bir sorun yoktur kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
Trabzon’a gidicez büyük ihtimalle yarın. Dua edin yayollar karlı buzlu iyice sinirlerim gerildi
Benimki ben hamile değilken öyleydi ama şimdi bir de düşük tehlikem olunca sen kalkma deyip duruyor inşallah böyle devam eder umarım bunlar cicim günleri değildirSweet sen sor kuzum da ne dicek olmazsa bana da dönüş yap ya. Benimde iyi çıkmıştı demir oranı
Vitaminler Beylikdüzü'nde medilife Hastanesi'nde de iyi doktorlar varmış canım aklında bulunsun. Biri Selda birinin adını hatirlayamadim.
Canım çok geçmiş olsunçok fazla hareket etme olur mu ? Allah in izniyle bugünler de geçecek bebişini kucagina aldığında hepsini unutmuş olacaksın .
En güzeli canım hiçbir şey senin ve bebeğin sağlığından önemli değil. Bende istiyorum kpss çalışmak aslında ama çok fazla oturum çok fazla konu varkimya öğretmeni olamam kesin de diğer yerlere De alım için en az 90 diyorlar.
Benim de kaynanam burda hamile ben değilim de oymuş gibi
3 boyutluu mu!Bize de foto at olur mu? Çok geçmiş olsun canım bu arada.
Kullanma canım çok tehlikeli. Kas gevsemesiyle doğum tetiklenebilirmis. Sıcak tut. Onun dışında boyun egzersizleri yapmaya çalış.
My-little-bird kuzucum morelin gerçekten yüksek olsun. Durumun sıkışıksa başka bir doktora daha görün ama iyise test ol. Benim yengemde aynı sıkıntıları yaşadı ama çok şükür sağlıklı . Beni her gördükçe öceeee diye sesleniyor şimdi kalbimin parçası . O yüzden sende hiç morel bozma kuzum. Gerçekten ikili testler çok da güvenilir değil.
Kızlarr bugün eşimle İstanbul’a geldik.Buralarda büyük bebek mağazaları vs var mı bildiğiniz? Gelmişken bebek arabası oto koltuğu vs bakalım diyoruz varsa bildiğiniz paylaşırsanız sevinirim
ben de bekliyorum sonucları da allah korusun kötü bir sonuc cıksa bile aldıracakmısınız diye soracaklar tek cözümü bu. ben test sonucundan sonra bir yere gitmeyi düşünmüyorum yaaMy-little-bird canım, hissettiklerini anlamamız çok güç.
Arkadaşlar yazmış, başından beri biliyorduk bu tarama testlerinin güvenilirliğinin olmadığını.
Yüksek risk dedikleri sapasağlam doğabiliyor, risksiz dedikleri down sendromlu olabiliyor.
Dur bakalım, petinatoloğa bi git bakalım ne diyecek, nasıl yönlendirecek.
.
müdahale edecekler ve her şey yoluna girecekİlkinde bende bebeğimi kaybettim. Bu bebeğimede en başından sevinemedim hep sıkıntılar. Arayan hayırlı olsun diyemeden geçmiş olsun telefonları almaya başlamak çok can sıkıcı. İnş bu sefer güzel sonla atlacağım umudum hep var
ben de bu hafta sorucam ama biraz gözlemleyip öyle yaptırıcamkızlar ya bana 3. doz tanımlanmış ne yapacağım bilmiyorum yaaa doktorum yaptır demişti
Bizde avrupa yakasındayız.212 outlet benetton a geldik çok uyguna zıbınlar vardı haberiniz olsun kızlar.BabyMall’a uğrayalımavrupa yakasında babymall varoraya da bu hafta sonu gittiğimizde bulgarlar vardı anadolu yakasından geçeceksen çok trafik oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?