Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
süpersiniz vallahi.
ben de kilo alamıyorum diye doktorum biraz söylenmişti. alman lazım filan demişti. ben de biraz tostu abartmıştım ama sakinledim biraz şimdi sizi okuyunca :)
yeniden sağlıklı beslenmeye dönebiliriz. ev ekmeği en güzel şey, ben de yapıyorum

Doğumda gidecek gibi inşallah. :)
Yani bebek beslenmesi sanki bizim kilo almamız ya da sağlıklı beslenmemizle ilgili değil sadece. Başka etmenlerde vardır diye düşünüyorum. Hani çok kilo alıp zayıf bebek olması, ya da aksinin olması demek ki başka şeylerdende etkileniyor diye düşündürüyor insana. Allah sağlık afiyet versin de elbet kiloları boyları doğduktan sonrada normale döner.
:)

Canım o bebek hareketi dediğin karnında bebeğin toplanması gerinmesi gibi bir hisse o aslında rahmin kasılması olabilir çünkü ilk başlarda nst ye girmeden ben onu bebek hareketi sanıyordum. Bir de her kasılmanın şiddeti aynı olmuyor en şiddetlisinde o çizgiler zaten dağ gibi koca bir eğri çiziyor ama hafif kasılmalar bebek hareketiyle karışabiliyor biraz. Nst de sancı dedikleri o kasılmalar ama onlar senin hissettiğin ağrıyı ölçmediği için dr sorar genelde ağrılı mı oluyor diye. Ağrın da varsa kasılma esnasında ve düzenli gelirse anca o zaman doğum başlıyor. Yoksa o kasılmalar normal son haftalar. Saatlerce nst tecrübesi sonrası benim anladığım bu şekilde

Normalmiş evet. Çok kızıyor doktorlara beni zorladılar falan diye. Çevremdeki tek travmatik doğum kendisinin. Hala söyleniyor. Bende bebek önde gittikçe korkmaya başladım.
Bazı doktorlarda dinlemiyo yaa ayar oluyorum zorlamamak gerekirr aslında

Evet canım bence de

Ben 24. haftaya kadar hiç kilo almadım. Hatta 20. Haftamdı sanırım gebe okulunda diyetisyene söyledim ben kilo almadım normal mi diye, hayır normal değil şimdiye şu kadar kilo almış olmalıydın falan dedi, işte bakılmalı sorunun ne olduğuna vs diye söyledi. bende bi korktum. Sonra e baktım bebekte sıkıntı yok, e bende iyi hissediyorum kendimi, takılmadım artık kiloma. Yemeni içmemi de kısıtlamadım düzenimi bozmadım ama almadım işte. Bazı bünyeler de böyle olabiliyor demekki.

Bazı doktorlarda dinlemiyo yaa ayar oluyorum zorlamamak gerekirr aslında
Şimdi tabi tam bilemiyorum ne yaşamışlar, nasıl gelişmiş olaylar ama eşimin tarafında bebekler 4kg ve üstü doğmuş genel olarak ve kadınlar normal ve güzel andıkları doğumlar yapmışlar. Bi kayınvalideme böyle olmuş. Bu da nasib işte.

Tabiki tabiki hangi şekil olursa olsun da sağlıklı olsunlar yeter zaten

Evde yaşadığım kasılmalar da bebek hiç hareket edemiyor. Kasılma geçince hareket ediyor. Bu gün nstde neredeyse hiç durmadı. Neyse artık doğunca hiç birinin önemi kalmayacak

peki bazı haftalarda ultrasonda geri çıkma durumları yaşadınız mı hiç?
gerçi ultrason tamamen net sonuç vermiyor farkındayım.

bir de bebeğin kilo durumuyla alakalı konuştuğunuzu görünce yazmak istedim.
bir tanıdığıma doktoru 37. haftasında 30 haftalık deyip sezaryen öncesi de 2800-2900 gr 48 cm doğar demişti. sonra 56 cm 3765 gr doğurmuş. :))
zayıf mı çok mu kilolu diye anne kendisini ekstra strese sokmadan en sağlıklı şekilde beslenmeye devam etmeli bence de.
cihaz, bebeğin pozisyonu vs hepsi çok etkili bildiğim kadarıyla.

gerçi sizin süreçler de allahın izniyle tamamlandı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…