Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245

Evet, onu sormak lazım canım.

İkilide bir tek down olup olmadığı anlaşılıyor değil mi?
Doğru mu biliyorum?

.

Evet, onu sormak lazım canım.

İkilide bir tek down olup olmadığı anlaşılıyor değil mi?
Doğru mu biliyorum?

.

aynen ben de öyle biliyorum, sma için eşlerden birinin test vermesi yeterliymiş, Cansu Dengey'in hikayelerinde görmüştüm o da hamile o anlatmış,eğer eşlerden birinde taşıyıcılık çıkmazsa sorun yok demekmiş onu da takibe aldım ben

Ben de takip edeyim canım.

Hayır, anlamadığım şey şu.
Down sendrom riski diyelim ki yok, 2’li tarama temiz geldi.
Doktorlar neden 3’lü ve 4’lü taramaya gerek duymuyo o zaman?

Down değilse diğer genetik hastalıklar da olmayacak diye bir kural yok ki.

.

Evet ben kağıt imzaladım. Tarafıma bilgilendirme yapıldı kendi isteğim ile testi yaptırmıyorum diye.
Canım bana da dün plasenta aşağıda dedi ama rahim uzunluğu mu ne, gayet iyi dedi.
Aşağıda olması kötü mü dedim.
Bu aylarda zaten aşağıda olur, sonra yukarı çıkar, merak etme dedi.

.
Bana da bunun gibi bir şey dedi sanırım. Daha tam yukarı çıkmamış ilişki yasağı devam dedi.

Aklıma takıldı olumsuz bir şey mi diye ama çok kurcalamadım o anda. Rahatladım sen de yazınca

Kuzum beslenme konusu bende de aynı erken saat uyanırım yoğurt süt pekmez. Kahvaltı yumurta peynir zeytin. Öğlen atıştırmalıklar akşamda genelde tek tip besleniyorum maalesef istiyorum ki salatam da olsun corbamda ama evde yemek yemeyen bir eş olunca yemek yeme sevkim benimde kaçıyor haliyle. Canım isterse meyve kuruyemiş bu şekil .
Ya gözlerinizin beni aramasına çok mutlu oldum.

Aile günü ilan ettik dünü, ondan yazamadım.

.
Çok iyi yapmışsınız canım. Valla aradı aramaz olur mu hiç ?
Günaydın kızlar benimde Çarşamba günü doktor randevum var son olanlardan sonra sanırım sıklaştıracagiz artık randevulari.
İnşallah sağ salim güzel haberlerle gelebilirim
Ayyy balkizim hadi senden de güzel haberler alalım hep birlikte kutlamalar yapalım
Kuzum benim de kanamam olmuştu ya o zaman bende sormuştum. Eşin önde olma sebebiyle kananam olmuş olabilir mi diye doktorum şuan eş rahmin her bölgesinde bulunur bunu sıkıntı etme. 20 ve 24. Haftalarda yukarı çekilir demişti.

Bizde ayarlama yok bacım allah ne verdiyse yiyiyoruz bebişler zaten yemeye hazır her türlü

Detaylı ultrasonda zaten down olup olmadığı net bir şekilde görünüyo, aldırmayı düşünmeyen için ikili test biraz gereksiz sanki.

.
Maalesef cananvım ultrason kromozom bozukluğunu yada down sendromunu tespit için yetersi ikili tarama %80 oranında tahmin nipty test %99 ama o bile net değil eğer nipty de pozitif sonuç gelirse amiyosentez öneriliyo en net sonuç sıvı alımı maalesef ayrıntılı ultrason bize şunları şüphe ettirebilir down sendromlu çocuklar kronik kalp rahatsızlıklı doğarlar zaten bi çoğu bu yüzden 25-30!yaşlarında vefat eder ıkılıde saptanmaya çalışan diğer trizomy 18 miydi o kromozom bozukluğu olan çocukların bi çoğu anne karnında yada doğumda yaşama tutunamııyo ayrıntılı ultrason bize şunu gösterir kromozom hastalıkları harici bir kalp problemi varmı böbrek problemi bağırsak oluşumu beyin incelenir damar yapısı bunları inceliyolar Allah korusun bunlar bile kesin olmayabiliyo bazen doğuma kadar biçok gördükleri düzelesebiliyo bu sorun varmı nın içine girdimi insan içinden çıkamıyo Rabbim evlatlarımızla sınamasın hiç bir anne babayı bir sohbette dinlemiştim hep ona sığınıyorum elma dalındayken kurcalarsan ekşide gelir kurtda girer içine bekle elma olgunlaşsın dalından kendini bıraksın demişti ona o olgunlaşma süresini veren yaradanın vardor bi bildiği bebeklerde öle neden 9 ay anne karnında müddetleri var haşa cenabı Allah ol dese ozmana mı ihtiyacı var ama var bi hikmeti demek zamanı gelince ham meyve olgunlaşır ve doğar demişti çok hoşuma gitmişti bazen çok kurcalamamak gerçekten en iyisi ama zaman teknoloji insan heryerden sabırsız merak ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…