2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Peki nelere dikkat ettiniz ?

Peki nelere dikkat ettiniz ?
Belki garip gelecek ama 23 yaşındaydım ozaman ilk gebeliğim planlı bir gebelikti fakat tecrübesizdim.Yolda yürüdüm kovada kaldırdım balkon yıkadım ev bile boyadım deli cesareti ne bir kanama ne ağrı yaşamadım hiç kızımda dediğim gibi tek sıkıntım sürekli tuvalet ihtiyacımın olmasıydı.Şu an mesela okadar dikkat ettiğim halde kanamam oluyor ağrım oluyor... Sanıyorum sakınan göze çöp batıyor belkide yaşla vücutla alakalıdır şuan 34 yaşındayım. İçini ferah tut canım. Sağlıkla gelsin bebeğin kollarına inşallah.

Burada gittiğim eğitim araştırma hastanesinde ultrason hep bşr hafta ileriden çıkıyordu bugün ilk defa 4 gün daha küçük göründü bşr anda aynı hastanede bi şaşırdım doktor normal olduğunu söyledi ama baş ölçümü bi hafta ileri CRL 4 gün geri böyle olanlar var mı haftaya ben yine adamakıllı bir perinatoloğa giderim kesin ama merak ettim yine kendi doktorumda günü gününe çıkıyordu bu arada

37 yaşım ikili testim yaştan 1/159 çıktı ense kalınlığı 0.9 normal nazal kemiği var sorun yok diğerleri 10000 filan bitek yaş sıkıntı ne yapmalıyım bilmiyorum
Doktorun yorum yaptı mı bu sonuçlara? Benim de yaşım aynı, bende de risk yüksek çıkmıştı, hormonal değerlerin de bu yükseklikte payı vardı, sadece yaş da değil. Ama büyük kısmı yaştan dolayıydı. İkili taramada kan testi gerçekten çok can sıkıcı, sadece istatistiğe katkı sağlamış oluyoruz. Üstüne bi de moralimiz bozuluyor. Şimdi iki hafta geriye gitsem yaptırmazdım kesinlikle. Senin de ense kalınlığı iyiymiş, için rahat olsun. Bir perinatolog görüşmesi yapsan ya da fetal DNA için kan verdin mi? O güzel bi test, hiç değilse doğruluğu %99 gibi.

Ya benim ilk gebeliğim ama bugün sağ tarafımda böyle garip bir şey hissetim içten bastırma gibi damarla alakalı bir şey değil kalp gibi de atmadı ama bebek mi onu da bilmiyorum
Ya annelik bambaska bi duygu icinde o canliyi tasiyosun ve hissediyosun harika bisey

Herkese merhaba,
10.haftada gen testi yaptırmıştım temiz çıkmıştı. Bugün de ikili tarama ve muayene için doktora gittim. Kan sonucu iki hafta sonra çıkacak ama ultrasonda ters a dalgaları izlendi. Doktor kalple ilgili, 20.haftada detaylı bakarız dedi ama okuduklarıma göre sonu hiç iyi bitmiyor. Saatlerdir ağlıyorum. Ters a dalgaları konusunda bilgisi olan var mı?

Bende 26 yaşındayım. Aslında çok zorlamıyorum kendimi sadece dün çok uzun süre ayakta kaldım ve karnım taş gibi oldu

Drla öyle ayak üstü baktı son anda yetistim çıkıyordu yaş riskli dedi karından sıvı almayı yada fetal dnayi önerdi fetal yaptıramam parası çok burdan duyduğuma göre devlette yaptırabilirmiyim acaba

Bende 26 yaşındayım. Aslında çok zorlamıyorum kendimi sadece dün çok uzun süre ayakta kaldım ve karnım taş gibi oldu
Ayakta uzun süre kalmak tüm gebeler için zararlı zaten günde 4 - 5 saatten fazla ayakta kalmayı önermiyor doktorlar canım

Ben aracı olan temsilciyle iletişime geçmiştim o laboratuvardan tüm bilgileri alabiliyor ama bize gönderemiyormuş doktora whatsappdan ileticem demişti öyle yapmıştı.
Ben de temsilciyle görüşüyorum ama yok direkt Söyleyemiyoruz dedi yarın sabah gideyim bakayım doktora ordan bi daha arıcam temsilcisi ona söyler belki

Canım benim inşaAllah dediğin gibi olur Rabbim cümlemizin evladını korusun ihtimali bile çok zor doktorum şüphelendi sadece emin olamadi ama ben cuma gününe üniversiteye perinatolojiye randevu aldım inşaAllah sıkıntı çıkmaz

Elhamdülillah sıkıntı çıkmamış enazından ama gerçekten zaman geçmek bilmiyor çok zor bir süreç. Benim diğer hamileliklerimde bende sıkıntı çıkmıştı çok rahatsızdım moralim bu kadar bozulmamış ti Rabbin kimseyi evladiyla sınamasın

İnşallah okyanus. Çok korktum doktor öyle deyince. Bira da kasık ağrım var ondan sanırım
Korkar tabi insan dinlen ve bol su iç ultrosan resmin net değil 2 2.5 litre su içmeye dikkat et ben de kusmaktan içemedim özel de 2 doktor demedi mesela hıç suyun az oldugunu bana profesör dedi su içmeye dikkat et siyah fon da bebek net gözükür her yer aynıyken bebek net gozukmez diye dikkat et bu arada siyah fon dediği su

İçemiyorum ki çok midem bulanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…