Peki nelere dikkat ettiniz ?Benimde bugün ultrasonda doktor bebeği arıyor yok sol tarafıma dogru okadar girmişki aşağıya ilk yarım dk falan baktı sonra gördü bende korktum bizle saklambaç oynuyor dedi güldükalp atışları önemli olan canım ben ilk gebeliğimde kızımı hep aşağıda taşıdım 39. hafta doğum yaptım ki plasentası bile rahim ağzındaydı aylarca sonra yukarı çıktı tek sorunum sürekli çişimin gelmesiydi
Belki garip gelecek ama 23 yaşındaydım ozaman ilk gebeliğim planlı bir gebelikti fakat tecrübesizdim.Yolda yürüdüm kovada kaldırdım balkon yıkadım ev bile boyadım deli cesareti ne bir kanama ne ağrı yaşamadım hiç kızımda dediğim gibi tek sıkıntım sürekli tuvalet ihtiyacımın olmasıydı.Şu an mesela okadar dikkat ettiğim halde kanamam oluyor ağrım oluyor... Sanıyorum sakınan göze çöp batıyor belkide yaşla vücutla alakalıdır şuan 34 yaşındayım. İçini ferah tut canım. Sağlıkla gelsin bebeğin kollarına inşallah.Peki nelere dikkat ettiniz ?
Doktorun yorum yaptı mı bu sonuçlara? Benim de yaşım aynı, bende de risk yüksek çıkmıştı, hormonal değerlerin de bu yükseklikte payı vardı, sadece yaş da değil. Ama büyük kısmı yaştan dolayıydı. İkili taramada kan testi gerçekten çok can sıkıcı, sadece istatistiğe katkı sağlamış oluyoruz. Üstüne bi de moralimiz bozuluyor. Şimdi iki hafta geriye gitsem yaptırmazdım kesinlikle. Senin de ense kalınlığı iyiymiş, için rahat olsun. Bir perinatolog görüşmesi yapsan ya da fetal DNA için kan verdin mi? O güzel bi test, hiç değilse doğruluğu %99 gibi.37 yaşım ikili testim yaştan 1/159 çıktı ense kalınlığı 0.9 normal nazal kemiği var sorun yok diğerleri 10000 filan bitek yaş sıkıntı ne yapmalıyım bilmiyorum
Ya annelik bambaska bi duygu icinde o canliyi tasiyosun ve hissediyosun harika biseyYa benim ilk gebeliğim ama bugün sağ tarafımda böyle garip bir şey hissetim içten bastırma gibi damarla alakalı bir şey değil kalp gibi de atmadı ama bebek mi onu da bilmiyorum
Bende 26 yaşındayım. Aslında çok zorlamıyorum kendimi sadece dün çok uzun süre ayakta kaldım ve karnım taş gibi olduBelki garip gelecek ama 23 yaşındaydım ozaman ilk gebeliğim planlı bir gebelikti fakat tecrübesizdim.Yolda yürüdüm kovada kaldırdım balkon yıkadım ev bile boyadım deli cesareti ne bir kanama ne ağrı yaşamadım hiç kızımda dediğim gibi tek sıkıntım sürekli tuvalet ihtiyacımın olmasıydı.Şu an mesela okadar dikkat ettiğim halde kanamam oluyor ağrım oluyor... Sanıyorum sakınan göze çöp batıyor belkide yaşla vücutla alakalıdır şuan 34 yaşındayım. İçini ferah tut canım. Sağlıkla gelsin bebeğin kollarına inşallah.
Canını sıkma fırsat buldukca dinlenmeye bak zamanla yukarı cıkacak rahim de bebek deBende 26 yaşındayım. Aslında çok zorlamıyorum kendimi sadece dün çok uzun süre ayakta kaldım ve karnım taş gibi oldu
Drla öyle ayak üstü baktı son anda yetistim çıkıyordu yaş riskli dedi karından sıvı almayı yada fetal dnayi önerdi fetal yaptıramam parası çok burdan duyduğuma göre devlette yaptırabilirmiyim acabaDoktorun yorum yaptı mı bu sonuçlara? Benim de yaşım aynı, bende de risk yüksek çıkmıştı, hormonal değerlerin de bu yükseklikte payı vardı, sadece yaş da değil. Ama büyük kısmı yaştan dolayıydı. İkili taramada kan testi gerçekten çok can sıkıcı, sadece istatistiğe katkı sağlamış oluyoruz. Üstüne bi de moralimiz bozuluyor. Şimdi iki hafta geriye gitsem yaptırmazdım kesinlikle. Senin de ense kalınlığı iyiymiş, için rahat olsun. Bir perinatolog görüşmesi yapsan ya da fetal DNA için kan verdin mi? O güzel bi test, hiç değilse doğruluğu %99 gibi.
Araştırma hastaneleri yapıyor diye biliyorum.Drla öyle ayak üstü baktı son anda yetistim çıkıyordu yaş riskli dedi karından sıvı almayı yada fetal dnayi önerdi fetal yaptıramam parası çok burdan duyduğuma göre devlette yaptırabilirmiyim acaba
Ayakta uzun süre kalmak tüm gebeler için zararlı zaten günde 4 - 5 saatten fazla ayakta kalmayı önermiyor doktorlar canımBende 26 yaşındayım. Aslında çok zorlamıyorum kendimi sadece dün çok uzun süre ayakta kaldım ve karnım taş gibi oldu
Ben de temsilciyle görüşüyorum ama yok direkt Söyleyemiyoruz dediBen aracı olan temsilciyle iletişime geçmiştim o laboratuvardan tüm bilgileri alabiliyor ama bize gönderemiyormuş doktora whatsappdan ileticem demişti öyle yapmıştı.
İnşallah okyanus. Çok korktum doktor öyle deyince. Bira da kasık ağrım var ondan sanırımCanını sıkma fırsat buldukca dinlenmeye bak zamanla yukarı cıkacak rahim de bebek de
Canım bak bu bugün ki. Doktor kıza benzetti amaCanım aşırı bulanık kese de netlikte yok illa tahmin yap dersen erkek mi acaba derim ama bence bekle yarın yine atarsin
Canım benim inşaAllah dediğin gibi olur Rabbim cümlemizin evladını korusun ihtimali bile çok zor doktorum şüphelendi sadece emin olamadi ama ben cuma gününe üniversiteye perinatolojiye randevu aldım inşaAllah sıkıntı çıkmazCanım ablamda hamileliğinde bu sorunu yasamıstı bebeğinde12 haftalık tı ozaman perinatoloji de sürekli takip altındaydı.Doktorunun dediğine göre erkek bebeklerde görülme sıklığı çok fazla demişti hafif seyirliydi yeğenimde doktoru dogumdan kısa bir süre sonra kendiliğinden düzelir dedi çok şükür öylede oldu şu an 10 yaşında maşallah sağlığı yerinde içini ferah tut canım
Elhamdülillah sıkıntı çıkmamış enazından ama gerçekten zaman geçmek bilmiyor çok zor bir süreç. Benim diğer hamileliklerimde bende sıkıntı çıkmıştı çok rahatsızdım moralim bu kadar bozulmamış ti Rabbin kimseyi evladiyla sınamasınUmarım yanlış tahmindir. Emin olmadan söylerler senin neler yaşayacağını hiç düşünmezler. Benim ilk gebeligimde böbreği yok dedi asistan doktor ayrıntılı ultrasonda. Uzman yoktu, çıkmıştı bir hafta sonra gel dedi. Ve ben o bir haftada kafayi yiyecektim. Ve tabi ki bir hafta sonra hiçbir sıkıntı olmadığını öğrendik. Çok dusuncesizler. Senin bebeğinde de hiçbir sıkıntı yoktur inşallah
Korkar tabi insan dinlen ve bol su iç ultrosan resmin net değil 2 2.5 litre su içmeye dikkat et ben de kusmaktan içemedim özel de 2 doktor demedi mesela hıç suyun az oldugunu bana profesör dedi su içmeye dikkat et siyah fon da bebek net gözükür her yer aynıyken bebek net gozukmez diye dikkat et bu arada siyah fon dediği suİnşallah okyanus. Çok korktum doktor öyle deyince. Bira da kasık ağrım var ondan sanırım
Kızlar bugün ikili test içim ultrasona girdim, her şey yolunda dedi doktor. Yarın da kan vereceğim. İnşallah sonuçlar iyi çıkar
Şimdi 11+4’teyiz. Cinsiyet tahmini yapabilir misiniz acaba?
Cevap için teşekkürler. Dna testi mi yaptırdınız ? Sadece kan mı alınıyor?Bende kendi doktoruma değil prof. Perinatolog Ahmet güle yaptırdım ve gerçekten çok memnun kaldım 21. Haftada kendisine gideceğim inşallah
İçemiyorum ki çok midem bulanıyorKorkar tabi insan dinlen ve bol su iç ultrosan resmin net değil 2 2.5 litre su içmeye dikkat et ben de kusmaktan içemedim özel de 2 doktor demedi mesela hıç suyun az oldugunu bana profesör dedi su içmeye dikkat et siyah fon da bebek net gözükür her yer aynıyken bebek net gozukmez diye dikkat et bu arada siyah fon dediği su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?