21.haftada 403 tü kuzu 25.haftada 775 dedi doktor ama geri vs gibi bisey demedi gayet iyi gibi konuştu.bende şeker yüklemesine gittiğim için aklımda o vardı sormadım hiç kilosu boyu nasıl deyince. Takılmayalım bence erken doğumu vs de düşünme vaktinde gelsinler. 3 kilo da dogsa 4 kiloda dogsa degisen bisey yok aslındaKonuşmalarınızı hızlıca okurken dayanamadım valla yazayım dedım benımde 24+0 da 29 cm 580 gr bır yanım takma dıyor her cocugun gelısımı farklı bır anda alıcak sonradan dıyor bır yanımda acaba sıkıntımı var nıye bu kadar zayıf dıyor doktorda bır hafta gerıden gelıyo dedı zaten ınsallah bızımkıler sonradan alır cnm oglumda oyleydı 3 bucuk dogdu sonunda ama erken dogmazlarsa skntı olmaz ınşallah
Kuzum bende şeker çıkmadı ama bu dedigin ağrıların tamamını bende yaşıyorum. Hatta dünde yazdım bugün hamilelik yastığı sipariş ettim çünkü artık koltukta ya da yatakta uyuyamıyorum. 64 le hamile kaldim 73 kiloyum şuan ayni derecede kilo almisiz. Kilo alimiyla ilgili benceKızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
Kızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
kız bu bilgi bende de var bizzat denedimAhahhaha sorma valla, benim eşim basi yastiga düşmeden uyuyor. Nasıl kıskanıyorum! Ömrü hayatımda hiç öyle uyuyamadım ben, eşek gibi çalışırken bile saatlerce dönerdim yatakta.
Bu arada forumda tesadüf eseri bir yazı buldum. İlerde emzirirken lazım olur diye paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 2964496 Eki Görüntüle 2964497
Üzülmeyiniz şekerin tedavisi var. Bunun sizin kilonuzla alakası yok veya sağlıklı beslendim neden oldu diye sorgulamayın. Hormonlarla ilgili.Kızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
Hayat eve sığar uygulaması yüklüdür telefonda ordan kontrol etsinler bence riske atmaya değmez insanlar alıştı artık hes sormaya sorgulatmaya ben sormayınca yadırgıyorum niye sormadı diyeAhahhahahah kovarim valla kapıdanhamileyim canım ne münasebet? Hasta misiniz değil misiniz? Annem mesela güzellik merkezinde çalışıyor. Geçen siz dedim gelenlere HES soruyor musunuz? Yoo dedi. E desene dedim Zeynep'e alsın bir uygulama. Gelenler hasta mı değil mi nerden bileceksin? E diyor burası elit yer, Çankayanin göbeğinde Ankara'da. Ya dedim ne alaka? Manyak mi yok memlekette? Burda yazın adamlar hasta hasta markete gelmiş, izolasyon da olmasına rağmen. Bir de pişkin pişkin, ben hastaysam siz de olun diyor. Kaç kasiyer corona oldu onun yüzünden.
Çok geçmiş olsun canım yaBen çok stresli ortamlarda çalıştığım için sinir ve stresimi asla yönetemiyordum. Yeni evlenmişim balayından dönmüşüz bir ctesi sabahı lavaboya gittim geldim yatakta otururken sağ bacağımı hissetmediğimi fark ettim. Aynı şekilde kolum ve ayağımı da hissetmiyordum. Sadece sağ tarafım uyuşuk solumda hiç bir şey yok. Korktum kaldırdım hemen eşimi hastaneye gittik. Röntgenler çekildi vs bacakda kolda hiç bişey yok. En iyisi sizi nöroloji baksın dediler, o da beyin mr istedi. Zaten son zamanlarda sağ elimle yazı yazdığım zaman parmaklarımın tutmadığımı hissediyordum yazım bir garipleşmişti filan aklımın ucundan geçmiyordu tabi böyle bir şey. Hatta noluyo bana geri zekalımı olmaya başladım diye aklımdan geçmiyodu değilneyse velhasıl mr sonucu çıktı kadın dedi atak geçiriyorsun beyininde plaklar var ms olabilirsin en iyisi araştırma hastanesine git bi incelesinler. Şok oldum tabi beklemiyordum. Gittik devlete hemen kortizon vermeye başladılar 7 gün boyunca her sabah 3lt kortizon aldım. Uyuşukluk geçmeye başladı atağı durdurdular. Sonra izmirdeki en iyi nörologu bulup ona göründüm adam beyin omurilik sıvısı alıp ona bakalım dedi belden sıvı verdim, negatif çıktı. Ama beyinde parlıyor olduğu gibi var yani bi sıkıntı. En sonunda koydu teşhisi ms sin dedi bide iğne yazdı bundan sonra hayatını iğnelere göre yaşıcan vs. Çok çektim ya psikolojik olarak asla kabullenmiyordum. Sonra hayata geri döndüm şükür dedim beterin beteri var senin de sınavın buymuş dedim. Böyle yani biraz uzun oldu ama anlatmışken tam olsun dedim
Şekerin kilo veya yediğin şeylerle alakası olmayabiliyor malesefKızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
Urolojiye gittinmi protein için ne dedi böbrekte genislememi var?çok geçmiş olsun canım benim takiptesindir zaten bebeğin suyunun fazla olması ne gibi riskmis? Erken doğummu? Bende kilolu hamile kaldım ondan çıktı şeker doyordum demekki alakası yok,bundan sonra uy arkadaşım yavrularımız için sadece şekerli şeyler değilki ,4 kaşık sebze yemeği falan diye gidiyorum gece acikiyorum bı su içip yatıyorum sabredelimki sonu güzel olsun.bende sağıma yatarım üroloji Dr sakın sağa yatma dediKızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
Bence ilacı bulunacak canımSağol kuzum şifa bekleyen herkesin Allah yardımcısı olsunen son bu pfizer ms in ilacını bulduk bulucaz diyolardı da umudumuzu onlara bağladık işte oturmuş bekliyoruz.
ah çok üzüldüm Allah tez zamanda şifasını verir inşallah kucağını boş bırakmazAyyy ismini görmeseydim keşkee çok severim spagetti bolonezi canım çekti
Rabbim şifa versin kuzum MS haslığı benim çok korktuğum bir rahatsızlık eltimde de var neler çektiğini biliyorum bendede panik atak ve anksiyete var kafaya bir ara çok takmıştım MS hastalığını onun bazı belirtilerini yaşadım kaygıdan ataklardan ama değildim çok şükür kaç kere emars girdim boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi çıktı onlarda uyuşma yapıyor kafada kollarda ellerde :/ buna rağmen çok güçlüsün hayata 4 elle sarılıyosun en önemlisi bir bebeğin olucak böyle güçlü duran insanları görünce ayakta alkışlamak istiyorum ben genelde negatif düşüncelere daldığım ve zayıf bir yapım olduğu için böyleyim sanırımeltimin çok ilerlediği için kullandığı ilaçlardan yumurtalıkları çürüdü 12 senedir hasta o onun bebeği olmuyor maalesef onun için üzülüyorum rabbim onada nasip etse keşke
Sağol canım elimden geldiğince kontrol etmeye çalışıyorum <3 Bu hastalığın nedeni bilinmediği için şudur budur diyemiyorlar diyemedikleri için de zaten kesin tedavisini bulamıyorlar. Bu sebeple herkesin ms i kendine özgü oluyor. Kadınlarda daha çok görülüyor tabi, her hastalığın olduğu gibi bununda başında stres ve sıkıntı geliyor. Genelde ataklarla gösteriyor kendini o zaman çıkıyor işte ortaya. Otoimmun hastalıkları beslenme şekline ve yaşam standartlarına göre tabi ki iyileştirebiliyorsun ama kalıcı olarak değil :/ Glutensiz beslenmek Türkiye şartlarında çok zor neden dersen hayat şartları ortada bu tarz yaşamı benimsemek için zengin olmak gerekiyor, geçim kaygısının olmaması gerekiyor, kendine en basitinden hobi edinmeye kalksan o da keza öyle. O yüzden ben kendi iç dünyamda kendime yardımcı olmaya çalışıyorum en azından yapabileceklerimi yapmaya çalışıyorum işte <3 Resim yetenegimin olmasını isterdim ben de ama cin aliden öteye gitmiyorCanım sen bu pozitifliğinle herseyin üstesinden gelirsin.bu hastalık çocukken anlaşılmıyor değil mi? Aniden çıkıyor, herkes her hastalığa aday aslında. Bir de yeme, içme ile alınan önlemler var mı? Otoimmün rahatsızlıklarda glutensiz vs besleniliyor ya, bunda öyle bir durum var mı? Sen araştırmışındır. Köpeğin de vardı değil mi? Onlar da insanları enerjileriyle iyileştiriyor, bir de aslında hepimizin bir hobisi olması lazım, hayat çok stresli. Yurtdışında insanların daha çok hobisi var, biz de buna özen göstermeliyiz stresten uzak kalmak için. Ben resim yapıyorum yağlı boya, inan dünyayı unutuyorum yaparken.
Sağol canım çok şükür yine halimize <3Hayat eve sığar uygulaması yüklüdür telefonda ordan kontrol etsinler bence riske atmaya değmez insanlar alıştı artık hes sormaya sorgulatmaya ben sormayınca yadırgıyorum niye sormadı diye
Çok geçmiş olsun canım yaAma gerçekten beterin beteri var Allah bugünümüzü aratmasın
Şekerin kilo veya yediğin şeylerle alakası olmayabiliyor malesefAcil doktorundansa kendi doktoruna kontrole gitsen desen böyle böyle oldu acile gittim diye acil doktorlarına çok güvenmiyorum ben
Mutlaka bulunacak ama bakalım bizler onu görebilecekmiyiz orası meçhul :) Çınar bana çok iyi geliyor resmen hissediyorum beni iyileştirdiğini o yüzden bu günlerimin tadını çıkarıyorum <3Bence ilacı bulunacak canımBir de tamamen stresi yönetmeyle ilgili bi hastalık diyorlar fonksiyonel tıpla da çok güzel gelişmeler oluyormuş oğlun sana çok çok iyi gelecek inşallah
Avokadolu hariç hiçbiri yok piyasada. Sadece ufak bir içerik değişikliğine gitmişler.Kızlar bu mustelanın 1000 tane çeşidi var siz hangilerini aldınız? Avokadolu olanı eliyorum direkt. Hydra bebe, bio, hassas, vb bir sürü var.
Canım seni çok iyi anlıyorum. Pazartesi doktora gittiğimde benim de çok ağrım vardı. Nst ye bağladım hatta sancı çıktı. Üstüne seker çıktı. Bebeğin böbrekleri genişlemiş o da çıktı. Benim tansiyonum günde üç dört kez düşmeye baslamisti, karnım da sürekli sertlesiyordu. Bir sürü test yaptırdı diyetisyene yolladı. Sekerde olay şeker yemek değil. Patates pirinç vs de etkiliyor. Acil diyetisyene görün. Bana erken doğum ya da düşük olabilir dedi. Aynı gün işi bıraktırdı doktorum düşün. Sadece yatacaksin tuvalet dışında dedi. Gerginligini anlıyorum, ancak önceliğimiz önlem almak olmalı. Mutlaka diyetisyene görün ve tavsiyelerine uy derim ben. SağlıcaklaKızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
Ay cok iyi oldu hatirlatman . Cokda kotuye gitti corona sayilari. Inaallah bizim dogumumuza iyilesir. Cocuklari yanimiza aliyorlar mi peki ? Benimde cantami hazirlamam lazim. Hep unuttugum sey terlikBenim cantam 14 haftadan itibaren hazır dolabın içinde bekliyor. Bebek için hic bir hazirligim yok ama benim kıyafetler hazır ve nazır.
İlk hamileliğimde bir kaç kez hazırlıksız yakalandım. Hastanede yatisim olmuştu başında olmayinca eksikler cok oluyor.
Iki takım pijama iki takım gün içinde giyebilecegim kiyafet. Terlik Havlu ve özel ihtiyaçlar. En azından 3-4 gün idare edeceğiniz eşyalar.
Bir de almanya da yaşayan arkadaşlar çantaniza mutlaka yiyecek birseyler koyun.
Koronadan dolayı cafeler kapalı oluyor. Yemek saatin de yatışiniz olmadıysa yiyecek birsey olmuyor. Yani bizler için yiyecek olmuyor. Hemşireler birseyler bulmaya çalışıyor ama bize uygun yiyecekler olmuyor. Gecen serklaj yapıldığında saatlerce aç kaldım.
Koronanin cok kötü durumlarında ise dışarıdan kimseyi kabul etmiyorlar.
Gecen serklaj yaptiklarinda çocukları almadılar. Simdi hiç almazlar herhalde.Ay cok iyi oldu hatirlatman . Cokda kotuye gitti corona sayilari. Inaallah bizim dogumumuza iyilesir. Cocuklari yanimiza aliyorlar mi peki ? Benimde cantami hazirlamam lazim. Hep unuttugum sey terlikhazirlayayim bende cantami . Bebek zaten sadece hastaneden cikarken bizim goturdugumuz kiyafetleri giyiyor.
Avokadolu hariç hiçbiri yok piyasada. Sadece ufak bir içerik değişikliğine gitmişler.
Yaaa ben halfteacher dim burda, ama bu spagetti sevdasi adımı degistirdi hahahahhahahaha.Ayyy ismini görmeseydim keşkee çok severim spagetti bolonezi canım çekti
Rabbim şifa versin kuzum MS haslığı benim çok korktuğum bir rahatsızlık eltimde de var neler çektiğini biliyorum bendede panik atak ve anksiyete var kafaya bir ara çok takmıştım MS hastalığını onun bazı belirtilerini yaşadım kaygıdan ataklardan ama değildim çok şükür kaç kere emars girdim boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi çıktı onlarda uyuşma yapıyor kafada kollarda ellerde :/ buna rağmen çok güçlüsün hayata 4 elle sarılıyosun en önemlisi bir bebeğin olucak böyle güçlü duran insanları görünce ayakta alkışlamak istiyorum ben genelde negatif düşüncelere daldığım ve zayıf bir yapım olduğu için böyleyim sanırımeltimin çok ilerlediği için kullandığı ilaçlardan yumurtalıkları çürüdü 12 senedir hasta o onun bebeği olmuyor maalesef onun için üzülüyorum rabbim onada nasip etse keşke
Lavantalı olani al o zaman, hydra diye geçiyor sanırım. Ama tarihine bak. Yakın tarihli olabilir demişti kadın bana.Ya bizim burada kaldırmamışlar henüz bir sürü de çeşidi var kafam karıştı
Hastaneyi ona gore secsem acaba diyorum.. en yakini 16 dk. Ama stutgart hastanesini daha iyi diyorlar . Oda 30 dk . Cocuklar icin yol sorun olur mu diye dusunuyordum. Kucuk kizim 5 dk lik yolda bile midesi bulaniyor, hep onu dusunuyorum. Eger gelemeyeceklerse neresi iyiyse oraya gideyimGecen serklaj yaptiklarinda çocukları almadılar. Simdi hiç almazlar herhalde.
Guzel gecti ama yine yüzünü gostermedi arkası hep dönüktü, birde eli hep yüzünde ağzındaydısizin kontrol nasıldııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?