Ben çok stresli ortamlarda çalıştığım için sinir ve stresimi asla yönetemiyordum. Yeni evlenmişim balayından dönmüşüz bir ctesi sabahı lavaboya gittim geldim yatakta otururken sağ bacağımı hissetmediğimi fark ettim. Aynı şekilde kolum ve ayağımı da hissetmiyordum. Sadece sağ tarafım uyuşuk solumda hiç bir şey yok. Korktum kaldırdım hemen eşimi hastaneye gittik. Röntgenler çekildi vs bacakda kolda hiç bişey yok. En iyisi sizi nöroloji baksın dediler, o da beyin mr istedi. Zaten son zamanlarda sağ elimle yazı yazdığım zaman parmaklarımın tutmadığımı hissediyordum yazım bir garipleşmişti filan aklımın ucundan geçmiyordu tabi böyle bir şey. Hatta noluyo bana geri zekalımı olmaya başladım diye aklımdan geçmiyodu değilNasıl siksyetlerin vardı canım? Nasıl teşhis konuldu maşallah zaten çok bilinçli pozitif bı insansın bebisinde sana iyi gelecek hastalık senden korksun
Sağol kuzum şifa bekleyen herkesin Allah yardımcısı olsunAynen öyle. Benim arkadaşa da erken teşhis konmuştu şükür kiama komşumuz kızıni farkedemediler. En son raddeye geldi kız
İnşallah şifası bulunur şu hastalığın.
Çok çok geçmiş olsun. Pozitif olmak aşırı önemli.
İyi yaptın canım tam anladım bilinclenmis oldum sağol.aynen öyle hastalık çekmek zor ama hep bizden daha kötüsünü düşünüp öyle ilerlemeliyiz.rabbim bundan geri koymasın hicbirimizi.Ben çok stresli ortamlarda çalıştığım için sinir ve stresimi asla yönetemiyordum. Yeni evlenmişim balayından dönmüşüz bir ctesi sabahı lavaboya gittim geldim yatakta otururken sağ bacağımı hissetmediğimi fark ettim. Aynı şekilde kolum ve ayağımı da hissetmiyordum. Sadece sağ tarafım uyuşuk solumda hiç bir şey yok. Korktum kaldırdım hemen eşimi hastaneye gittik. Röntgenler çekildi vs bacakda kolda hiç bişey yok. En iyisi sizi nöroloji baksın dediler, o da beyin mr istedi. Zaten son zamanlarda sağ elimle yazı yazdığım zaman parmaklarımın tutmadığımı hissediyordum yazım bir garipleşmişti filan aklımın ucundan geçmiyordu tabi böyle bir şey. Hatta noluyo bana geri zekalımı olmaya başladım diye aklımdan geçmiyodu değilneyse velhasıl mr sonucu çıktı kadın dedi atak geçiriyorsun beyininde plaklar var ms olabilirsin en iyisi araştırma hastanesine git bi incelesinler. Şok oldum tabi beklemiyordum. Gittik devlete hemen kortizon vermeye başladılar 7 gün boyunca her sabah 3lt kortizon aldım. Uyuşukluk geçmeye başladı atağı durdurdular. Sonra izmirdeki en iyi nörologu bulup ona göründüm adam beyin omurilik sıvısı alıp ona bakalım dedi belden sıvı verdim, negatif çıktı. Ama beyinde parlıyor olduğu gibi var yani bi sıkıntı. En sonunda koydu teşhisi ms sin dedi bide iğne yazdı bundan sonra hayatını iğnelere göre yaşıcan vs. Çok çektim ya psikolojik olarak asla kabullenmiyordum. Sonra hayata geri döndüm şükür dedim beterin beteri var senin de sınavın buymuş dedim. Böyle yani biraz uzun oldu ama anlatmışken tam olsun dedim
Allah sifa versin canım. Zor bir hastalık, benim de bir arkadasım var cevremde Ms, senede 3-4 kez atak dönemi oluyor. Onun haricinde gayet iyi. Atakları daha aza indirmeye calısıyorlar doktoruyla. Senin nasıl aralıkları?Sağol kuzum şifa bekleyen herkesin Allah yardımcısı olsunen son bu pfizer ms in ilacını bulduk bulucaz diyolardı da umudumuzu onlara bağladık işte oturmuş bekliyoruz.
Konuşmalarınızı hızlıca okurken dayanamadım valla yazayım dedım benımde 24+0 da 29 cm 580 gr bır yanım takma dıyor her cocugun gelısımı farklı bır anda alıcak sonradan dıyor bır yanımda acaba sıkıntımı var nıye bu kadar zayıf dıyor doktorda bır hafta gerıden gelıyo dedı zaten ınsallah bızımkıler sonradan alır cnm oglumda oyleydı 3 bucuk dogdu sonunda ama erken dogmazlarsa skntı olmaz ınşallahAhahah niye uzun olsun seninki normal kiz benimki mi kısa bende boyuyla kilosunu taktim kafayaneyse benimki sonradan uzayıp kilo alcak heralde annesinin fıstıklı lokumu
Setlerin içinde neler var bilmiyorum ama 4 takım kıyafet olsun yanında sezaryen olursan 2 gece hastanedesin ilk günler çok kıyafet gerekiyorKizlar aklıma gelmişken size bir şey sorucam. Tecrübeli anneler bilir. Şimdi bizim kızın 2 özel, 2 de normal yenidoğan seti oldu malumbunlar da 11li hepsi. Ben şimdi hastaneye neleri götüreyim bu setler içinden? İsimli olanlar gidecek zaten de, diğerlerinden sadece tulumlarıni bir de içlik gibi olanlari götürsem yeter mi?
Biz de beraberiz ben uyuyamıyorum tek başıma yaaAy yok biz hala beraber uyuyoruz. Ayırmam sanırım ben yatağım o bazen gidip içerde yatayım diyor da ne münasebet diyorum yat uataginda
Canım aslında 50 likle başlanması en güzeli. İlk gebeliğimde bilinçli değildim açıkçası 75 gr lık yapılmıştı. Şimdi ki doktorum kesinlikle hemen yükleme yapılması taraftarı değil. 50 lik yüklemeden sayılmıyo zaten aslında normal halimizi ortaya koyuyor. Kendi bünyeni tanımış oluyorsun. Sıkma canını sen şimdi hareketsiz de kalıyorsun mecbur o da etkilemiştir. Bi de zaten ikiz bebek vücudunu daha çok yoruyor, psikolojini bozma.Bu ne saçmalık ya 50 ninnbi etkisi yoksa 75 lik yapılsın varsa zaten belli olur.ne iki defa şeker yükleyip duruyorlar zaten pskolojikmen zor birde aç aç bekliyorsun kaç saat riskli ortam zaten hastahaneler.birsey çıkmaz inşallah
Canım inşallah bebişin hep iyi gelsin sana, iyileştirsin annesiniSağol kuzum şifa bekleyen herkesin Allah yardımcısı olsunen son bu pfizer ms in ilacını bulduk bulucaz diyolardı da umudumuzu onlara bağladık işte oturmuş bekliyoruz.
Sağol canım benimAllah sifa versin canım. Zor bir hastalık, benim de bir arkadasım var cevremde Ms, senede 3-4 kez atak dönemi oluyor. Onun haricinde gayet iyi. Atakları daha aza indirmeye calısıyorlar doktoruyla. Senin nasıl aralıkları?
Bildigim kadarıyla ms stres sıkıntı ve öfke duygularından fazlasıyla etkilenen bir hastalık. Sen de her zaman psikolojini güçlü tutzaten cok bilincli bir insansın, olabilecek en iyi seviyede bu hastalıgı gecirmeni dinliyorum
50 lik etkisiz 100 lukte fazla ortası 75 en yönlendirici sonuç dedi Dr ondan dedim canım,aslında haklısın akışına bırakalım birşey olmaz zaar çoğu bu testi yaptırmıyor bile belki şekerleri yüksek seyrediyor ama maşallah bebislerimi kucagina alıyor.zaman ne gösterecek bakalim.Setlerin içinde neler var bilmiyorum ama 4 takım kıyafet olsun yanında sezaryen olursan 2 gece hastanedesin ilk günler çok kıyafet gerekiyor
Biz de beraberiz ben uyuyamıyorum tek başıma yaa
Canım aslında 50 likle başlanması en güzeli. İlk gebeliğimde bilinçli değildim açıkçası 75 gr lık yapılmıştı. Şimdi ki doktorum kesinlikle hemen yükleme yapılması taraftarı değil. 50 lik yüklemeden sayılmıyo zaten aslında normal halimizi ortaya koyuyor. Kendi bünyeni tanımış oluyorsun. Sıkma canını sen şimdi hareketsiz de kalıyorsun mecbur o da etkilemiştir. Bi de zaten ikiz bebek vücudunu daha çok yoruyor, psikolojini bozma.
İnşallah kuzum zaten o kadar iyi geldi ki kendimi onun sayesinde yeni doğmuş gibi hissediyorumCanım inşallah bebişin hep iyi gelsin sana, iyileştirsin annesini
Ben bebeklerin enerjisine çok inanıyorum. Oğlum doğduğunda eşime de bana da çok iyi gelmiştiİnşallah kuzum zaten o kadar iyi geldi ki kendimi onun sayesinde yeni doğmuş gibi hissediyorum
Ayyy ismini görmeseydim keşkee çok severim spagetti bolonezi canım çektiŞu saat oldu hala uyuyamiyorum, birde abartisiz 20 küsur sayfayi okudum da geldim, sinsi sinsi takibe devam ediyorum sizi
Rabbim şifa versin kuzum MS haslığı benim çok korktuğum bir rahatsızlık eltimde de var neler çektiğini biliyorum bendede panik atak ve anksiyete var kafaya bir ara çok takmıştım MS hastalığını onun bazı belirtilerini yaşadım kaygıdan ataklardan ama değildim çok şükür kaç kere emars girdim boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi çıktı onlarda uyuşma yapıyor kafada kollarda ellerde :/ buna rağmen çok güçlüsün hayata 4 elle sarılıyosun en önemlisi bir bebeğin olucak böyle güçlü duran insanları görünce ayakta alkışlamak istiyorum ben genelde negatif düşüncelere daldığım ve zayıf bir yapım olduğu için böyleyim sanırımBen çok stresli ortamlarda çalıştığım için sinir ve stresimi asla yönetemiyordum. Yeni evlenmişim balayından dönmüşüz bir ctesi sabahı lavaboya gittim geldim yatakta otururken sağ bacağımı hissetmediğimi fark ettim. Aynı şekilde kolum ve ayağımı da hissetmiyordum. Sadece sağ tarafım uyuşuk solumda hiç bir şey yok. Korktum kaldırdım hemen eşimi hastaneye gittik. Röntgenler çekildi vs bacakda kolda hiç bişey yok. En iyisi sizi nöroloji baksın dediler, o da beyin mr istedi. Zaten son zamanlarda sağ elimle yazı yazdığım zaman parmaklarımın tutmadığımı hissediyordum yazım bir garipleşmişti filan aklımın ucundan geçmiyordu tabi böyle bir şey. Hatta noluyo bana geri zekalımı olmaya başladım diye aklımdan geçmiyodu değilneyse velhasıl mr sonucu çıktı kadın dedi atak geçiriyorsun beyininde plaklar var ms olabilirsin en iyisi araştırma hastanesine git bi incelesinler. Şok oldum tabi beklemiyordum. Gittik devlete hemen kortizon vermeye başladılar 7 gün boyunca her sabah 3lt kortizon aldım. Uyuşukluk geçmeye başladı atağı durdurdular. Sonra izmirdeki en iyi nörologu bulup ona göründüm adam beyin omurilik sıvısı alıp ona bakalım dedi belden sıvı verdim, negatif çıktı. Ama beyinde parlıyor olduğu gibi var yani bi sıkıntı. En sonunda koydu teşhisi ms sin dedi bide iğne yazdı bundan sonra hayatını iğnelere göre yaşıcan vs. Çok çektim ya psikolojik olarak asla kabullenmiyordum. Sonra hayata geri döndüm şükür dedim beterin beteri var senin de sınavın buymuş dedim. Böyle yani biraz uzun oldu ama anlatmışken tam olsun dedim
Canım sen bu pozitifliğinle herseyin üstesinden gelirsin.Sağol canım benimAllah hepimizin yardımcısı olsun. Benim ilk atağımdı çok şükür bir daha olmadı. Tabi iğneler etkileri büyük plakları azalttı bana çok iyi geldi. Her şeyden önemlisi kabullenip psikolojik olarak kendi kendimi iyileştirdim. Valla o kadar makale okudum ki bu hastalık üzerine tez yazıp doktora bile yaparım
Yok maalesef, sonradan ciddi bir atak sayesinde ortaya çıkıyor, aşırı sinsi bir hastalıkCanım sen bu pozitifliğinle herseyin üstesinden gelirsin.bu hastalık çocukken anlaşılmıyor değil mi? Aniden çıkıyor, herkes her hastalığa aday aslında. Bir de yeme, içme ile alınan önlemler var mı? Otoimmün rahatsızlıklarda glutensiz vs besleniliyor ya, bunda öyle bir durum var mı? Sen araştırmışındır. Köpeğin de vardı değil mi? Onlar da insanları enerjileriyle iyileştiriyor, bir de aslında hepimizin bir hobisi olması lazım, hayat çok stresli. Yurtdışında insanların daha çok hobisi var, biz de buna özen göstermeliyiz stresten uzak kalmak için. Ben resim yapıyorum yağlı boya, inan dünyayı unutuyorum yaparken.
Ah canım benim çok çok geçmiş olsun ya kendi doktorun ne öneriyor peki nasıl azaltabilirmişsin bu acılarıKızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
Bu kaburga ağrısını ben de yaşıyorum sağ tarafımda dün doktora sordum meğer kafasını yaslamış oraya ondanmış büyüdükçe rahatlarsın dedi. Kesinlikle sağ tarafıma yatamıyorum. Senin de öyledir belki. İdrardaki protein ne miktarda çıkmıştı? Ben ilk gebeliğimde gebelik zehirlenmesi yaşadım onun için soruyorum. Şekere dikkat etmeye çalış o önemli. Suyunun fazla olması, 1 hafta önden gitmesi sadece şekere bağlı olmaz. Benim de oğlumdayken son zamanlarda fazlaydı ama şekerim de yoktu. 2 haftaya kadar önden gitmesi de normal. Bence acil doktoruna takılma, kendi doktorunla görüş.Kızlar moralim çok bozuk. Dün gece kaburga ağrısına dayanamayıp acile gittim. Uzun süredir devam ediyodu sağ tarafımda özellikle akşamları hep batma acı var. En son idrarda da protein çıkmıştı, onun için de her gün tansiyon ölçümü yapıyorum. 24.haftada da şeker yüksek çıkmıştı, onun için de her gün ölçüm yapıyordum. Açıkçası doğru düzgün diyete de uymadım. Acildeki doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu 1 hafta önden gittiğini ve bunun şeker kaynaklı olduğunu söyledi. Şekerli şeyler çok yemiyorum çikolata tatlı vs canım istese de tuttum kendimi. Öyle kilom da çok değil 54 kg la hamile kaldım şimdi 63 üm. Bedenim artık çok zorluyo uykuda bile sürekli sırt kaburga ağrılarıyla uyanıyorum. Dün gece hep sola uyudum bir ara sağa yatayım diye dönünce acıyla uyandım. Ne yapacağımı iyice şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?