Çikolata yaptircaz misafir gelicek eve gelen haliyle kapı süsü yastık artı belki hediyeliklerAynen öyle. 1 kere geliyorlar dünyaya, hem ona hatıra hem bize. Bizim de tek bebek olacak sanırım. Eşim ben 2.yi kaldıramam diyor.
İlerde annemle babam ne güzel düşünmüş der çocuklarımız :)
Benimkinin 2 tane yastığı var biliyorsun özel, bir de kapi susu yaptırdım. Cikolata belki ben de yaptırırım bakalım duruma göre.
Selam canım sağolasındenisb selam canım iyi pazarlar. Bir kaç gündür yoktun, görünce unutmadan yazayım sana. Acıbadem dogum fiyatlarını vs konusmustuk ya, biz dün Memorial’la fiyatları fiksledik. 2022 gelecek zamlarını yansıtmadan, 2021 fiyatına göre sabitlediler.
Muhtemelen acıbademde de vardır böyle bir secenekAklıma geldin haberin olsun.
Doğum teminatım benim de var bi daha neden etkileniyorsun ki fiyat artışından. Benim gibi doktorun mu fark alıyor acaba? Normal bi kadın doğumcuya gitsem hiç fark çıkmayacaktı ama doçent olduğu için çıkacak.Ben 1 ay önce acıbademi aradığımda doğuma 1 ay kala tekrar ararsınız demişti ödeme için fiyatlar değişecek demiştiben hamilelik başında doğum teminatı aldım ama çok fark var arada neden anlamadım onu çözmeye çalıştım ama çözemedim de kaldı öyle.
Canım kasıklara giren o ağrı doğum sancısıymış. Ama suan olanlar aralıkları uzun ve sıklığı az oluyor. Ben cuma günü kontrole gittim. Öncesinde bebek sertleşiyor biyerde toplanıyor diye yine de nst ye gir dedi baktı bir kasılma çıkmadı. İç karnınla ilgili bir durum olabilir dedi. Ama eğer kasıklarında adet sancısına benzer sık ve şiddetli ağrılar olursa hemen haberleşelim dedi
Aynen öyle. Ben misafir kabul etmeyeceğim için eve, yaptırmayabilirim belki. Bizim burda zaten kimsemiz yok, 40 çıkmadan da kimseyi almam malum geleceklerin hepsi okuldan. Bir de covid falan. Şimdi birinde olmaz birinde olur hiç gerek yok riske atmayaÇikolata yaptircaz misafir gelicek eve gelen haliyle kapı süsü yastık artı belki hediyelikler
Fotoğraf doğum sona yaklaşıyoruz masrafları bitmiyor ama
Eşim ve ben tek çocuk taraftarıyiz şuan net olmasanda ki her çocuk özeldir buna yapma diğerine yap olmaz her biri ilk heyecanı ayrıdır bizim ilk kez olucak herşey birleşiyor tabi acemilik vs vssağlıklı buyusunde tek olsun canim
Ruhen batık durumdayım bu aralar. 2 çocuklu hayatı ben de çok düşünüyorum. Çok ama çok rahatlamışız meğer. Eminim yine yapıcaz ama dediğin gibi 1 gün iyiyim 1 gün çökükGünaydın kızlarben de bu aralar dengesiz ruh haliyle savaşıyorum bi gün iyiyim bi gün moralsiz kötü. Sürekli 2 çocuklu hayata hazır mıyım diye kendimi sorguluyorum. Bunun yanında kasılma ve ağrılarım benim de arttı. Belim kasıklarım karnım ara ara ağrıyo bazen miniğin pozisyonuna göre aşağıya felaket bi baskı oluyo. O zamanlarda da günler geçse de doğursam artık diyorum
Fotoğraf çekimi ben yaptıramıycam malesef. İlk doğumda fotoğrafçı yetişememişti doğuma. Babası çekmişti fotoğraflarını kızımın. Doğumdan sonra da ben istememiştim artık onu görecek gözüm olmamıştıŞimdi başta yaptıralım diye düşündük. Sonra da ilk kızımın çekimleri profesyonel değil onda yaptırmadık acaba üzülür etkilenir mi benim yok diye düşünüp vazgeçtik.
Doğumdan sonra biraz zaman geçince aile çekimi yaptıralım dedik çözümü böyle bulduk
Selam canım sağolasınben doğum paketi almıştım zaten fiyatlardan etkilenmeyeceğim ama doktorum doçent olduğu için doğumda 5-10 bin fark çıkacak. Acıbadem kabul etmiyor ben aylar önce gittim görüştüm şimdiden hepsini ödeyelim dememize rağmen kabul etmediler senin adına sevindim bence kesinlikle sabitlemeliler ya da biraz yardımcı olmalılar ama maalesef.
Doğum teminatım benim de var bi daha neden etkileniyorsun ki fiyat artışından. Benim gibi doktorun mu fark alıyor acaba? Normal bi kadın doğumcuya gitsem hiç fark çıkmayacaktı ama doçent olduğu için çıkacak.
Yaaa çok saçma olmuş. Ben doğum teminatını acıbadem sigortadan yaptırdım o an hastanenin verdiği fiyatla sigortanın verdiği fiyat aynıydı ben muayenelerde indirim alalım istedim. Yoksa her gidişim 1400 tl olacaktı. Sen hangi sigorta şirketinden yaptırdın?Artıştan etkilenmiyorum ama şöyle birşey oldu. Hastanenin kendi doğum fiyatı ile benim sigorta arasında 6-7 bin gibi bir fark çıktı. Yani doğumda ödesem daha ucuza gelecekmiş. Hastanelerin kendi fiyatları çok daha uygunmuş ben aramadan sigorta yaptırmıştım. Benim doktorda fark çıkmıyor ama ocak itibari ile kendi muayenesine geçiyor. Ekstra birşey çıkaracaklar mı bilmiyorum. Sanırım bizi vurmaz anlaşmaları doğumda devam ettiği için.
Yaaa çok saçma olmuş. Ben doğum teminatını acıbadem sigortadan yaptırdım o an hastanenin verdiği fiyatla sigortanın verdiği fiyat aynıydı ben muayenelerde indirim alalım istedim. Yoksa her gidişim 1400 tl olacaktı. Sen hangi sigorta şirketinden yaptırdın?
Canım benimde eşimin ailesi doğumdan sonraki gün gelir gelme desende gelir 3 erkek 3 kadın benim ailem 10 küsur olunur evde korksamda elimden birşey gelmiyor.ailem bana yakın eşimin ailesi 1 saatlik mesafede..komsular sıcak kanlı ama daha kimsenin evine adım atmadım biri doğum yaptı hediyesini kapıdan verdim ama gelen olsada kovid var dokunmak yokAynen öyle. Ben misafir kabul etmeyeceğim için eve, yaptırmayabilirim belki. Bizim burda zaten kimsemiz yok, 40 çıkmadan da kimseyi almam malum geleceklerin hepsi okuldan. Bir de covid falan. Şimdi birinde olmaz birinde olur hiç gerek yok riske atmaya
Valla bence sınır ciz. Bebeğe dokunmalari önemli değil, senin kapman bile sıkıntı. Annem, kv ve kardeşim gelecek benim de ama onlar da bir şey olmaz diye umut ediyorum işin aslı. Bir de uzak bizimkiler biliyorsun.Canım benimde eşimin ailesi doğumdan sonraki gün gelir gelme desende gelir 3 erkek 3 kadın benim ailem 10 küsur olunur evde korksamda elimden birşey gelmiyor.ailem bana yakın eşimin ailesi 1 saatlik mesafede..komsular sıcak kanlı ama daha kimsenin evine adım atmadım biri doğum yaptı hediyesini kapıdan verdim ama gelen olsada kovid var dokunmak yok
Yaa hiçbirşeyde gözüm yoktu akülü arabada olduğu kadarrKız aselin şansına piyango bileti aldım, ucundan kıyısından bir şey çıksa keşke. Büyük ikramiyede gözüm yok
Allah ferahlık versin canım sıkıntılarınaDoğru diyosun canım benim bazen insan nefsine yenik düşüyor heralde süslemeyi araştırırken kesin yaptırıcam düşüncesindeydim. Aslında kaç gündür de yazmıyordum biraz sıkıntılı bir hafta geçirdik hatta fotoğraftan da vazgeçecektim de eşim engel oldu. Bağış hep aklımda zaten yapacağım Allah kısmet ederse
bu ikinci cocuk konusunu bence bizlerde kaldıramayozAynen öyle. 1 kere geliyorlar dünyaya, hem ona hatıra hem bize. Bizim de tek bebek olacak sanırım. Eşim ben 2.yi kaldıramam diyor.
İlerde annemle babam ne güzel düşünmüş der çocuklarımız :)
Benimkinin 2 tane yastığı var biliyorsun özel, bir de kapi susu yaptırdım. Cikolata belki ben de yaptırırım bakalım duruma göre.
Valla aynen öyle. Masrafı yeter. Al dün 6 parça şey aldık 490lira tuttuYaa hiçbirşeyde gözüm yoktu akülü arabada olduğu kadarrakülü araba yoksa benim için çekiliiş bitmiştir
Allah ferahlık versin canım sıkıntılarınaAma fotograf çekiminden vazgeçme içinde kalır sonra dersin ki neden yaptırmadım diye ☺
bu ikinci cocuk konusunu bence bizlerde kaldıramayozönceden cocuk tek kalmamalı kardeşi olmalı haksızlık diyr düşünüyordum ama zaman çok kötü herşeyiyle
Amin canımYaa hiçbirşeyde gözüm yoktu akülü arabada olduğu kadarrakülü araba yoksa benim için çekiliiş bitmiştir
Allah ferahlık versin canım sıkıntılarınaAma fotograf çekiminden vazgeçme içinde kalır sonra dersin ki neden yaptırmadım diye ☺
Canım benim senin sinir olduğun şeylere birebir sinir oluyorum..Eltim doğum yaptı ikinci gün 3 cift kalktık gittik kendi ailesi derken 12 kişi küçücük evin içindeydik hatta ben dedim beni mecbur bıraktılar ikinci gün gelmek için çok erken dedim olsun aileyiz dedi bence sacma pasta börek çay kahve..manti yendi akşama kadar duruldu.hepsi süslenmiş gorsen giyim kusam ben bir tayt bir kazak gitmiştim kar yağıyor mini elbiseler..ne diycen.esim kafama göre ama ailesini secemiyorum.bana küçük altın takcak bende onlara kıyafet aldılar ben onlara al gülüm ver gülüm yapcaz dünya hali böyle.bana göre en azından kırkı çıksın ki ki ben daha aşı bile olamadım Ocak ilk hafta olcam bakalım.komsular desen birbirlerine gidip gelirler ben hoşlanmıyorum ev gezmesinden tık tık gelen sevmem habersiz vs gitmedim hiç gelsede istemiyorumValla bence sınır ciz. Bebeğe dokunmalari önemli değil, senin kapman bile sıkıntı. Annem, kv ve kardeşim gelecek benim de ama onlar da bir şey olmaz diye umut ediyorum işin aslı. Bir de uzak bizimkiler biliyorsun.
Konu komşu falan kesinlikle Bebek gormeye geldik derlerse kusura bakmayın derim. Alt komşumun kızı doğum yaptığında illa gel demişlerdi bana, dedim abla virüs var, bende olmadığına eminim ama nolur nolmaz birinden bulaşır üstüme kalır. Hayırlı olsun dedim çıktım.
Bebek gormeye ne geliyorlar sanki ele avuca gelecek ben de bunu anlamıyorum. Annen yardıma geliyor yeter, cumbur cemaat ne gelirsin acaba en sinir olduğum şey valla...
Doğru diyosun canım o zaman bu kadar meşhur değildi oda süslemesi falan. Bir de ne kadar eşitlik olsun desen de bi yerde farklılıklar oluyor. Ablasının 5aylıkken odası kıyafetleri ihtiyaçları her şeyi hazırdı. Bu miniğimin daha tam bişeyi yokRuhen batık durumdayım bu aralar. 2 çocuklu hayatı ben de çok düşünüyorum. Çok ama çok rahatlamışız meğer. Eminim yine yapıcaz ama dediğin gibi 1 gün iyiyim 1 gün çökük
Öyle üzülür diye de düşünme bence. 8 sene önce ne oda süslemesi ne de fotoğraf çekimi böyle yaygın değildi. Hatta oda süsleme yok denecek kadar azdı ben kendim bişeyler almıştım ama şimdi ister istemez farklı şeyler yapılıyorZamana göre herşey değişiyor.
Selam kuzular benim yoğurt maceram başlamadan bittitutmadı oysa ne heveslerle yapmıştım. Bi yerde bi yanlış yaptım ama herhalde laktozsuz sütten olmadı bide mayaladğım yoğurdu homojen kıvama getirmedim pat diye koydum neyse işin acemiliğine veriyorum. İnanıyorum 2. Yapışımda tutcak inş tutar
Şimdiden konuşmaya başladım oğlumla biraz biraz farkına varsın diyeDoğru diyosun canım o zaman bu kadar meşhur değildi oda süslemesi falan. Bir de ne kadar eşitlik olsun desen de bi yerde farklılıklar oluyor. Ablasının 5aylıkken odası kıyafetleri ihtiyaçları her şeyi hazırdı. Bu miniğimin daha tam bişeyi yok
Doğumdan sonra inşallah eşitliği sağlayalımAsıl zor dönem orası. Allahtan okula gidiyorlar. Büyükler okuldayken minikler öpüp koklanır mıncıklanır, akşam okul dönüşü sadece temel ihtiyaç giderme olur bi süre
Yoğurt makinesinde mi olmadı? Az mı tuttun acaba? Ben bi çay kaşığı mayayı şöyle içine atıp bir iki karıştırıyorum o kadarSelam kuzular benim yoğurt maceram başlamadan bittitutmadı oysa ne heveslerle yapmıştım. Bi yerde bi yanlış yaptım ama herhalde laktozsuz sütten olmadı bide mayaladğım yoğurdu homojen kıvama getirmedim pat diye koydum neyse işin acemiliğine veriyorum. İnanıyorum 2. Yapışımda tutcak inş tutar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?