2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Çikolata yaptircaz misafir gelicek eve gelen haliyle kapı süsü yastık artı belki hediyelikler
Fotoğraf doğum sona yaklaşıyoruz masrafları bitmiyor ama
Eşim ve ben tek çocuk taraftarıyiz şuan net olmasanda ki her çocuk özeldir buna yapma diğerine yap olmaz her biri ilk heyecanı ayrıdır bizim ilk kez olucak herşey birleşiyor tabi acemilik vs vs sağlıklı buyusunde tek olsun canim

Selam canım sağolasın ben doğum paketi almıştım zaten fiyatlardan etkilenmeyeceğim ama doktorum doçent olduğu için doğumda 5-10 bin fark çıkacak. Acıbadem kabul etmiyor ben aylar önce gittim görüştüm şimdiden hepsini ödeyelim dememize rağmen kabul etmediler senin adına sevindim bence kesinlikle sabitlemeliler ya da biraz yardımcı olmalılar ama maalesef.
Doğum teminatım benim de var bi daha neden etkileniyorsun ki fiyat artışından. Benim gibi doktorun mu fark alıyor acaba? Normal bi kadın doğumcuya gitsem hiç fark çıkmayacaktı ama doçent olduğu için çıkacak.

Benim yarım rahim olduğu için erken doğum da bekleniyor o yüzden iyice korktum. Şiddetli değildi hafifti çok. Ama tabi erken doğumu böyle başlayanlar olmuş internette baktım. Bazıları anlamamış bile ona çok şaşırdım. Hep çok ağrılı olur anlamazlık etmezsin derler. Anlamadan erken doğurmak büyük sorun benim için. Tamam o zaman ben doktoruma yarın yazayım böyle oldu diye çok sağolun.

Yalnız benim çok telaşlanıp dün aramamamın nedeni benim bu hafif adet ağrısı gibi ağrılarım 2.trimesterda da olmuştu. Gaz çıkmıştı. Ama tabi takip edeceğim.

Aynen öyle. Ben misafir kabul etmeyeceğim için eve, yaptırmayabilirim belki. Bizim burda zaten kimsemiz yok, 40 çıkmadan da kimseyi almam malum geleceklerin hepsi okuldan. Bir de covid falan. Şimdi birinde olmaz birinde olur hiç gerek yok riske atmaya

Ruhen batık durumdayım bu aralar. 2 çocuklu hayatı ben de çok düşünüyorum. Çok ama çok rahatlamışız meğer. Eminim yine yapıcaz ama dediğin gibi 1 gün iyiyim 1 gün çökük
Öyle üzülür diye de düşünme bence. 8 sene önce ne oda süslemesi ne de fotoğraf çekimi böyle yaygın değildi. Hatta oda süsleme yok denecek kadar azdı ben kendim bişeyler almıştım ama şimdi ister istemez farklı şeyler yapılıyor Zamana göre herşey değişiyor.

Artıştan etkilenmiyorum ama şöyle birşey oldu. Hastanenin kendi doğum fiyatı ile benim sigorta arasında 6-7 bin gibi bir fark çıktı. Yani doğumda ödesem daha ucuza gelecekmiş. Hastanelerin kendi fiyatları çok daha uygunmuş ben aramadan sigorta yaptırmıştım. Benim doktorda fark çıkmıyor ama ocak itibari ile kendi muayenesine geçiyor. Ekstra birşey çıkaracaklar mı bilmiyorum. Sanırım bizi vurmaz anlaşmaları doğumda devam ettiği için.
Zaten yapabilecek birşey yok sigortayı yaptırdım bir kere

Yaaa çok saçma olmuş. Ben doğum teminatını acıbadem sigortadan yaptırdım o an hastanenin verdiği fiyatla sigortanın verdiği fiyat aynıydı ben muayenelerde indirim alalım istedim. Yoksa her gidişim 1400 tl olacaktı. Sen hangi sigorta şirketinden yaptırdın?

Bupa sigorta. Benim ekstradan yatarak sigortam da vardı indirim alıyorum zaten. Sen hangi hastanede doğum yapacaksın? Ben taksim ve atakent fiyatlarını almıştım

Canım benimde eşimin ailesi doğumdan sonraki gün gelir gelme desende gelir 3 erkek 3 kadın benim ailem 10 küsur olunur evde korksamda elimden birşey gelmiyor.ailem bana yakın eşimin ailesi 1 saatlik mesafede..komsular sıcak kanlı ama daha kimsenin evine adım atmadım biri doğum yaptı hediyesini kapıdan verdim ama gelen olsada kovid var dokunmak yok

Günaydın. Ben daha doktorla ne doğum şeklini konuştum ne hangi hastanede olur kısmını. Zamanı gelince beraber karar veririz dedik. Herkesin hevesi, isteği bütçesi tabii ama omicron varyantinin nasil yayıldığı düşünülecek olursa hastaneye ve eve kimse gelmeyecek, zaten istemiyorum. O yuzden ne süsleme ne hediye yaptirmayacagım. Sade ve şık da bulmuyorum. Fotoğraf için de hastaneden birilerinden rica ederim cep telefonlarimizin pikseli zaten yeter. O paralarla da cocuguma bireysel emeklilik, altin, doviz hesabı vs başlatırım.

Valla bence sınır ciz. Bebeğe dokunmalari önemli değil, senin kapman bile sıkıntı. Annem, kv ve kardeşim gelecek benim de ama onlar da bir şey olmaz diye umut ediyorum işin aslı. Bir de uzak bizimkiler biliyorsun.

Konu komşu falan kesinlikle Bebek gormeye geldik derlerse kusura bakmayın derim. Alt komşumun kızı doğum yaptığında illa gel demişlerdi bana, dedim abla virüs var, bende olmadığına eminim ama nolur nolmaz birinden bulaşır üstüme kalır. Hayırlı olsun dedim çıktım.
Bebek gormeye ne geliyorlar sanki ele avuca gelecek ben de bunu anlamıyorum. Annen yardıma geliyor yeter, cumbur cemaat ne gelirsin acaba en sinir olduğum şey valla...

Kız aselin şansına piyango bileti aldım, ucundan kıyısından bir şey çıksa keşke. Büyük ikramiyede gözüm yok
Yaa hiçbirşeyde gözüm yoktu akülü arabada olduğu kadarr akülü araba yoksa benim için çekiliiş bitmiştir
Allah ferahlık versin canım sıkıntılarına Ama fotograf çekiminden vazgeçme içinde kalır sonra dersin ki neden yaptırmadım diye ☺
bu ikinci cocuk konusunu bence bizlerde kaldıramayoz önceden cocuk tek kalmamalı kardeşi olmalı haksızlık diyr düşünüyordum ama zaman çok kötü herşeyiyle

Valla aynen öyle. Masrafı yeter. Al dün 6 parça şey aldık 490lira tuttu

Amin canım Evet eşim de destek oldu sağolsun vazgeçmedim fotoğrafçıdan

Günaydın kızlar..Herkes nasıl? Benim eksikler bitti sayılır.Cok şükür ama kıyafet extra alıyorum gördükçe.Bi lansinoh göğüs kremi kaldi.Doğum için hastane zam gelmiş ama ilk başladığımız fiyatta anlaştık dr.la.Sizde fiyatlar nasıl?

Canım benim senin sinir olduğun şeylere birebir sinir oluyorum..Eltim doğum yaptı ikinci gün 3 cift kalktık gittik kendi ailesi derken 12 kişi küçücük evin içindeydik hatta ben dedim beni mecbur bıraktılar ikinci gün gelmek için çok erken dedim olsun aileyiz dedi bence sacma pasta börek çay kahve..manti yendi akşama kadar duruldu.hepsi süslenmiş gorsen giyim kusam ben bir tayt bir kazak gitmiştim kar yağıyor mini elbiseler..ne diycen.esim kafama göre ama ailesini secemiyorum.bana küçük altın takcak bende onlara kıyafet aldılar ben onlara al gülüm ver gülüm yapcaz dünya hali böyle.bana göre en azından kırkı çıksın ki ki ben daha aşı bile olamadım Ocak ilk hafta olcam bakalım.komsular desen birbirlerine gidip gelirler ben hoşlanmıyorum ev gezmesinden tık tık gelen sevmem habersiz vs gitmedim hiç gelsede istemiyorum

Doğru diyosun canım o zaman bu kadar meşhur değildi oda süslemesi falan. Bir de ne kadar eşitlik olsun desen de bi yerde farklılıklar oluyor. Ablasının 5aylıkken odası kıyafetleri ihtiyaçları her şeyi hazırdı. Bu miniğimin daha tam bişeyi yok
Doğumdan sonra inşallah eşitliği sağlayalım Asıl zor dönem orası. Allahtan okula gidiyorlar. Büyükler okuldayken minikler öpüp koklanır mıncıklanır, akşam okul dönüşü sadece temel ihtiyaç giderme olur bi süre

Selam kuzular benim yoğurt maceram başlamadan bitti tutmadı oysa ne heveslerle yapmıştım. Bi yerde bi yanlış yaptım ama herhalde laktozsuz sütten olmadı bide mayaladğım yoğurdu homojen kıvama getirmedim pat diye koydum neyse işin acemiliğine veriyorum. İnanıyorum 2. Yapışımda tutcak inş tutar

Allah allah mayayı mı fazla koydun acaba bence yaparsın çok kolay çünkü

Şimdiden konuşmaya başladım oğlumla biraz biraz farkına varsın diye Ama okul işi gerçekten süper bizimki sabah gidip akşam geliyo çalışan gibi çocuğum o geldiğinde zaten anca yemek faslı biraz oyalanmaca sonra uyku gün boyu bebişlerle yalnız olucaz. Ben de ilkinde 4 aylık hamileyken odasını falan almıştık şimdi oyuncaklar bile abiden kalma
Yoğurt makinesinde mi olmadı? Az mı tuttun acaba? Ben bi çay kaşığı mayayı şöyle içine atıp bir iki karıştırıyorum o kadarLaktozsuz sütle denemedim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…