Söyledim canım özellikle normal istediğimi belirttim. O sıra tüp bebekte ani ölümlerden bahsedip korkutmaya çalıştı. 2 yöntem var kendiliğinden eşleşme ve seçilerek yapılan eşleşme. Biz seçerek yapıyoruz bu da belli bir haftadan sonra ani kayıplara yol açıyo vs dedi. Kafam karışık şekilde çıktım.Olurmu öyle sorumsuzluk. Kendisine ulaşabiliyorsan arayıp söyle doğumda ne olacak ben sizi hiç bulamıyorum diye. Ulaşamıyorsan değiştir bence. Son haftalar korkutucu oluyor biliyor ama doğuma gelmezse kaygısı da kötü
Canım hayırlı olsun senin de az kalmış. Biraz bastırsaydın doktora ben normal istiyorum normale engel bir durumum yok diye. Tüp bebeğe sezeryan yapmak lazım diye bir şey yok
Tüp bebek olunca doktorlar direk sezaryeni öneriyor. Benim de öyle oldu, perşembe planlı sezaryenim var. Ama normal doğumu istiyorsan söyle bence doktoruna yeniden, bekleyin normali. Sonucta tüp bebek sadece hamile kalma şekli, hamile kaldıktan sonra normal gebelikten bir farkı yok.Günaydın kızlar bugün doğum yapacak arkadaşlara şimdiden sağlıklı hayırlı doğumlar diliyorum.Ben de az önce Diyarbakır Memorial da ilk defa muayene oldum. Çatı muayenesi yaptı. Normal doğuma engel yok ama tüp bebek olduğu için sezaryen olur dedi. Haftaya bugüne kadar doğurdun doğurdun yoksa sezaryen günü veririm, dedi bu kadar ani beklemiyordum açıkçası baya ağladım. Neden bilmiyorum normal doğurmak istiyorum.
Bunu şimdi okudum. Ay hiç duymamıştım bu 2 yöntem olayını… allah korusun ani kayıp falan ne demek, doktorun epey korkutmuş.Söyledim canım özellikle normal istediğimi belirttim. O sıra tüp bebekte ani ölümlerden bahsedip korkutmaya çalıştı. 2 yöntem var kendiliğinden eşleşme ve seçilerek yapılan eşleşme. Biz seçerek yapıyoruz bu da belli bir haftadan sonra ani kayıplara yol açıyo vs dedi. Kafam karışık şekilde çıktım.
Evet ya,yarın varmış kendisi sordum sekreterine,o zaman randevu versin oda yok yine kapalı randevusuKuzum değiştir şimdi böylr yapan suyun gelince napar allah bilir gir hemen başka doktora her şerde bi hayır var ne bu sorumsuzluk son zamanlarımız
Zaten son zamanlar olduğu için korkuyorum bende gün verecem gel diyor geliyorum yokOlurmu öyle sorumsuzluk. Kendisine ulaşabiliyorsan arayıp söyle doğumda ne olacak ben sizi hiç bulamıyorum diye. Ulaşamıyorsan değiştir bence. Son haftalar korkutucu oluyor biliyor ama doğuma gelmezse kaygısı da kötü
Canım hayırlı olsun senin de az kalmış. Biraz bastırsaydın doktora ben normal istiyorum normale engel bir durumum yok diye. Tüp bebeğe sezeryan yapmak lazım diye bir şey yok
İlk defa gittim canım kontrollerim şu ana kadar Malatya da yapıldı. Sadece doğum için Memorial da muayene oldum. Sırf sezaryene almak için böyle konuştu açıkçası ısınamadım.Bunu şimdi okudum. Ay hiç duymamıştım bu 2 yöntem olayını… allah korusun ani kayıp falan ne demek, doktorun epey korkutmuş.
Bana tüp bebeklerde genelde sezaryen öneriyoruz, cok zorlu yollardan geçtin, anneyi de bebegi de yormayalım, herhangi bir risk almayalım bence dedi.
Ama normal dogum illa istersen desteklerim seni, bekleriz. Ama o aşamada herhangi bir risk görürsem, acil sezaryene alırım haberin olsun senin kararın dedi. O sekilde planlı sezaryene karar verdik biz
Canım valla aynı fikirdeyim vajinal doğum istiyorum. Diyarbakır da özeller genellikle sezaryenden yana bir de tüp bebek olunca kimse kendini de riske atmıyo. Kafam epey karıştı.Yani yanlış bir şey söylemek istemem ama benim de tüp bebek 3 doktor değiştirdim hiçbiri ani ölüm fln demedi. Hepsine normal istiyorum dedim hepsi tamam bir aksilik olmazsa normal yaparız dedi. Ama doktor da değilim yanlış yönlendirmek istemem
Söyledim canım özellikle normal istediğimi belirttim. O sıra tüp bebekte ani ölümlerden bahsedip korkutmaya çalıştı. 2 yöntem var kendiliğinden eşleşme ve seçilerek yapılan eşleşme. Biz seçerek yapıyoruz bu da belli bir haftadan sonra ani kayıplara yol açıyo vs dedi. Kafam karışık şekilde çıktım.
Kızlar bende kontrolden geldim geçen hafta özelde 2850 çıkan bebek bugün devlette 2350 gr çıktı gelişimi 34 haftalık çıktı normalde yarın 36 haftalık oluyorum sebebini bulmaya çalışıyorlar yarın yine çağırdı dua edin bizim için
Seninle gğnlerimiz aynı ,sen normal mi sezeryanmı yapıcan.benimki sezercik olacak 10 gün öncesi alınacak.. Hastane ziyaretçi kabul etmiyomuş covidden dolayı.sadece refakatçi.her hastane öyle mi acabaGrupta %50 dogurdu mu acababiz mart görünümlü şubat anneleri grubu olduk, Mart geliyor bakalım
26 doğum oldu resmennnn şimdidennGrupta %50 dogurdu mu acababiz mart görünümlü şubat anneleri grubu olduk, Mart geliyor bakalım
tövbe tövbee yarım kilo nasıl zayıflıyo çocuk içeride diyetisyenle mi anlaştıKızlar bende kontrolden geldim geçen hafta özelde 2850 çıkan bebek bugün devlette 2350 gr çıktı gelişimi 34 haftalık çıktı normalde yarın 36 haftalık oluyorum sebebini bulmaya çalışıyorlar yarın yine çağırdı dua edin bizim için
Her hastanenin covid kuralları cok cok değişken, kimi daha sıkı, kimine covid hiç uğramamış gibi.Seninle gğnlerimiz aynı ,sen normal mi sezeryanmı yapıcan.benimki sezercik olacak 10 gün öncesi alınacak.. Hastane ziyaretçi kabul etmiyomuş covidden dolayı.sadece refakatçi.her hastane öyle mi acaba
Şu an 38+1 im. Haftaya 39 olacağım. 40 beklemeyeceğini belirtti. Hatta İstanbul gibi yerlerde tüp bebekler bekletilmez 37-38 gibi alınır dedi. Aynı hastaneden başka bir doktora daha görünüp fikir alıp en son kararı öyle vermeyi düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.Benim de tüp bebek. Benim de seçilerek eşleştirildi. Korkmayın tüp bebekte riskler biraz artıyor ama öyle çok değil. Yani şöyle ki 41.haftadan sonra her doğumda risk artmaya başlıyor. Ani doğmadan bebek ölümleri gerçekleşebiliyor. 42.haftadan sonra biraz daha artıyor devlette bile artık doğurtmaya çalışıyorlar. Doğal olarak o kadar emek verilmiş bir bebeği riske atmak istemiyor doktorlar ve 41den sonra alıyorlar. Onu demeye çalışmıştır doktorunuz. 40 haftaya kadar doğdu doğdu, doğmadı biz doğurturuz demiştir :)
Ben de vajinal istedim çok ama artık doktorum neyi uygun görürse diyorum çünkü amaç sağlıkla doğurmak. Ben vajinal diye tuttururum, bebeğe bir şey olur ne yapacağım sonra? Bir de tabi gebelikte özellikle son ayda hemoroidim çıktııkınmak, vajinal doğum daha da kötüleştürebiliyormuş o yüzden hevesimi kaybettim.
Bebek anne karnında kilo vermez aslında çok büyük ihtimalle bir önceki ölçüm yanlıştır. Yarınki kontrol önemli bence yine zamanına göre düşük çıkarsa doğumu erken çekebiliyorlar içeride bir sıkıntısı mı var diye. Hiç korkmayın ama 36 haftalık bebek zaten beredeyse zamanı gelmiş demektir.
Canım bir hastaneye daha git dilersen çünkü fark epey var ikisinden birinde hata var illa Dr ölçüm hatası da olabilir Rabbim yâr ve yardımciniz olsunKızlar bende kontrolden geldim geçen hafta özelde 2850 çıkan bebek bugün devlette 2350 gr çıktı gelişimi 34 haftalık çıktı normalde yarın 36 haftalık oluyorum sebebini bulmaya çalışıyorlar yarın yine çağırdı dua edin bizim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?