2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
6 saat miiii
Ben 3-3-3 diye biliyorum canım sen yine araştır riske atma kuzuyu mazallah

Benim böyle bir tablom var valla oradan bildiğimi yazdım. Taze anne sütü 22-26 derece oda sıcaklığında 4 saat, 19-22 derecede 6 saate kadar tutulabiliyor diyor. Tabi en uygunu hemen vermektir kesin ama çok imkanım olmuyor benim. Hiç emmediği için sağıyorum ama hemen açken sağarsam çıldırıyor bekleyemiyor. O nedenle önce bir önceki sağımı kullanıyorum. Sonra sağıp dolaba koyuyorum.

Eklentiler

• 45A50F05-5BD6-47FC-AAC8-45DD8BA7665D.webp
    73 KB · Görüntüleme: 40
Emzirmeyi mutlaka dene sakin pes etme.
Benim ilk kızım 4 buçuk ay sonra tuttu.
2 yaşına kadar emdi. Özellikle geceleri meme ucu ile dene

Benim oğlan son 11 gün içinde 2 kez kaka yaptı. Bi 5 gün sonunda fitille yaptırdık, o kakası biraz koyulmuştu. aradan 3 gün geçti kendisi yaptı ama bir kaka ki sormayın. Resmen kaka “işedi” yani. O kadar suydu. Üstünden yine 3 gün geçti, hala yapmadı kakasını. Gaz çıkartıyor ıkınarak ama kaka yok. Bir de bu sabah emdikten sonra 2 kez kustu. İki kez emdi, ikisinde de kustu. ilkinde çok kustu, omzumdaydı. Bütün yüzü gözü Saçı başı süt oldu, resmen içtiği tüm sütü kustu. ikincisinde azıcık çıkardı. Acaba kaka yapmadı diye mi böyle kusuyor? anne sütü ile besleniyor sadece

Muhtemelen ondan kusmuştur canım. Sen nasıl besleniyorsun? Bol sıvı tüketmeye çalış. Bir de sabahları aç karınla zeytinyağı iç. Ben bebeğim doğduğundan beri her sabah içiyorum hep süt yapıyor hem de bağırsaklarına iyi geliyor. Çok şükür şimdiye kadar hiç kabızlık yaşamadık. Günde 3 kere kaka yapıyor.

Ay çok üzgünüm İnan ki Bende herhangi bir problem yok. tuvalete çıkmamda da sıkıntı yok. Zeytinyağı her sabah tüketiyorum kahvaltıda. Kaşık olarak içmesem de domatesle birlikte yiyorum. Ekmek banıyorum bizim de ilk zamanlar günde 2-3 kezdi kakası. Sonra gaz damlasına başladık, çocuğun bağırsakları bozuldu. Günde 1 kez yapmaya başladı her sabah 7’de ve sulu yapıyordu. En sonunda da işte bahsettiğim gibi aralıkşı yapmaya başladı

Canım sen de sezeryan doğum yapmıştın değil mi? Geçen bir yazıda okumuştum sezeryan doğan bebeklerin bağırsak florasının gelişmesi için probiyotik desteği alması lazım diyordu. Bizim d vitamini probiyotik li mesela belki ondan da sorun yaşamıyordur. İstersen bi doktoruna danış inşallah iyi gelir yavruya

Kaçıncı ayda yapıldı kuzum, 3. Ayda rotayi yaparız dedi doktorum. Haftaya ikinci ay aşılar var ama sağlık ocağındakiler.
Biz de 3. Ay yaptırdık canım.
Rotavirüs 3. Ve 5. Ay
Menenjit aşıları 3,5 ve 13. Aylarda olacak
Doktor 2. Ay aşıları ağır olduğu için 3. Ay yapalım dedi.

kullandığınız d vitamininin adı nedir?

Evet sezeryan. biogaia var evde. Onu da veriyorduk baştan ama sonra dediğim gibi kestik hepsini

Evet sezeryan. biogaia var evde. Onu da veriyorduk baştan ama sonra dediğim gibi kestik hepsini
Bi de forbiome ne öyle bi şey var. Başlasak mı yeniden acaba ya

teşekkürler. acaba dedim yanınızda termosla su götürüp biberonu veya poşeti ona mı oturtuyorsunuz bi 2-3 dk kadar :) havalar da sıcak gerçi
Bu sicak havada donmus süt icin dediginiz yapilabilir aslinda. Buzlu olarak yanıma alarak.Insan bozulur diye korkuyor.

Cok steril koşullar da sagilan süt 6 saate kadar saklanabilnir diyor medela nin sayfasında da.
Ama o kadar bekletmeye gerek yok. Acil durum olmadikca
3 saati geçerse kullanmiyodum ben hatta gecen doktum 6 saati duysaydim dokmezdim

3 saati geçerse kullanmiyodum ben hatta gecen doktum 6 saati duysaydim dokmezdim
Ama ultrasonik steril koşullarda sağmıyoruz bide artık havalar sıcak oda sıcaklığı değerini yakalamak güç
Cok steril koşullar da sagilan süt 6 saate kadar saklanabilnir diyor medela nin sayfasında da.
Ama o kadar bekletmeye gerek yok. Acil durum olmadikca
Steril koşullar ve 20-22 derecede olursa
Sıcaklık arttıkça mikroorganizmalar çoğalıyor ve bence şuan giderek süre kısalmalı

Benim kızım da kusuyor. Cok emince cok kusuyor.
Kilo alımında sıkıntı yoksa sorun yapma canım.
Altina yapma konusunda da öyle sırf anne sütü alıyorsa onuda sıkıntı yapma. 10 güne kadar normal. Fitil yapma alıştırma bebeği.
İlk çocuk ta insan çok telaşlı oluyor. Ikinci de rahat oluyorsun Ben simdi gün bile saymiyorum.

Buzdolabından icirdim buzluktan da buzlu olarak yanıma alınca daha uzun süre yanımda olmuş oluyor
Elbette tadı biraz değişebilir ama hergün buzluktan icirmiyorum
Buzdolabından günlük sağıp akşam bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyup veriyorum biberonla doktor zeytinyağı gerçek iyisi olunca çok faydalı dedi tuvaletini yapmaya da dogal yardımcı yardımcı dedi onun dışında sürekli emzirme..
Bazende emzirme olanağı olmayan durumlar için metroda mesela emzik tutmaz mecbur olarak
Biberon meme reddi diyenlere de katılmıyorum tek delikli alinacak şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…