6 saat miiii
Ben 3-3-3 diye biliyorum canım sen yine araştır riske atma kuzuyu mazallah
Cok steril koşullar da sagilan süt 6 saate kadar saklanabilnir diyor medela nin sayfasında da.6 saat miiii
Ben 3-3-3 diye biliyorum canım sen yine araştır riske atma kuzuyu mazallah
Emzirmeyi mutlaka dene sakin pes etme.Benim böyle bir tablom var valla oradan bildiğimi yazdım. Taze anne sütü 22-26 derece oda sıcaklığında 4 saat, 19-22 derecede 6 saate kadar tutulabiliyor diyor. Tabi en uygunu hemen vermektir kesin ama çok imkanım olmuyor benim. Hiç emmediği için sağıyorum ama hemen açken sağarsam çıldırıyor bekleyemiyor. O nedenle önce bir önceki sağımı kullanıyorum. Sonra sağıp dolaba koyuyorum.
Muhtemelen ondan kusmuştur canım. Sen nasıl besleniyorsun? Bol sıvı tüketmeye çalış. Bir de sabahları aç karınla zeytinyağı iç. Ben bebeğim doğduğundan beri her sabah içiyorum hep süt yapıyor hem de bağırsaklarına iyi geliyor. Çok şükür şimdiye kadar hiç kabızlık yaşamadık. Günde 3 kere kaka yapıyor.Benim oğlan son 11 gün içinde 2 kez kaka yaptı. Bi 5 gün sonunda fitille yaptırdık, o kakası biraz koyulmuştu. aradan 3 gün geçti kendisi yaptı ama bir kaka ki sormayın. Resmen kaka “işedi” yani. O kadar suydu. Üstünden yine 3 gün geçti, hala yapmadı kakasını. Gaz çıkartıyor ıkınarak ama kaka yok. Bir de bu sabah emdikten sonra 2 kez kustu. İki kez emdi, ikisinde de kustu. ilkinde çok kustu, omzumdaydı. Bütün yüzü gözü Saçı başı süt oldu, resmen içtiği tüm sütü kustu. ikincisinde azıcık çıkardı. Acaba kaka yapmadı diye mi böyle kusuyor? anne sütü ile besleniyor sadece
Ay çok üzgünüm İnan kiMuhtemelen ondan kusmuştur canım. Sen nasıl besleniyorsun? Bol sıvı tüketmeye çalış. Bir de sabahları aç karınla zeytinyağı iç. Ben bebeğim doğduğundan beri her sabah içiyorum hep süt yapıyor hem de bağırsaklarına iyi geliyor. Çok şükür şimdiye kadar hiç kabızlık yaşamadık. Günde 3 kere kaka yapıyor.
Canım ben yazdığın gibi yapıyorum yanımda termosla sıcak su getirip onda ılıtıp veriyorumteşekkürler. acaba dedim yanınızda termosla su götürüp biberonu veya poşeti ona mı oturtuyorsunuz bi 2-3 dk kadar :) havalar da sıcak gerçi
Canım sen de sezeryan doğum yapmıştın değil mi? Geçen bir yazıda okumuştum sezeryan doğan bebeklerin bağırsak florasının gelişmesi için probiyotik desteği alması lazım diyordu. Bizim d vitamini probiyotik li mesela belki ondan da sorun yaşamıyordur. İstersen bi doktoruna danış inşallah iyi gelir yavruyaAy çok üzgünüm İnan kiBende herhangi bir problem yok. tuvalete çıkmamda da sıkıntı yok. Zeytinyağı her sabah tüketiyorum kahvaltıda. Kaşık olarak içmesem de domatesle birlikte yiyorum. Ekmek banıyorum bizim de ilk zamanlar günde 2-3 kezdi kakası. Sonra gaz damlasına başladık, çocuğun bağırsakları bozuldu. Günde 1 kez yapmaya başladı her sabah 7’de ve sulu yapıyordu. En sonunda da işte bahsettiğim gibi aralıkşı yapmaya başladı
Kaçıncı ayda yapıldı kuzum, 3. Ayda rotayi yaparız dedi doktorum. Haftaya ikinci ay aşılar var ama sağlık ocağındakiler.Rotavirüs, bexsero ve nimerix 1780 lira tuttu canım
Biz de 3. Ay yaptırdık canım.Kaçıncı ayda yapıldı kuzum, 3. Ayda rotayi yaparız dedi doktorum. Haftaya ikinci ay aşılar var ama sağlık ocağındakiler.
kullandığınız d vitamininin adı nedir?Canım sen de sezeryan doğum yapmıştın değil mi? Geçen bir yazıda okumuştum sezeryan doğan bebeklerin bağırsak florasının gelişmesi için probiyotik desteği alması lazım diyordu. Bizim d vitamini probiyotik li mesela belki ondan da sorun yaşamıyordur. İstersen bi doktoruna danış inşallah iyi gelir yavruya
Evet sezeryan. biogaia var evde. Onu da veriyorduk baştan ama sonra dediğim gibi kestik hepsiniCanım sen de sezeryan doğum yapmıştın değil mi? Geçen bir yazıda okumuştum sezeryan doğan bebeklerin bağırsak florasının gelişmesi için probiyotik desteği alması lazım diyordu. Bizim d vitamini probiyotik li mesela belki ondan da sorun yaşamıyordur. İstersen bi doktoruna danış inşallah iyi gelir yavruya
Canım sen de sezeryan doğum yapmıştın değil mi? Geçen bir yazıda okumuştum sezeryan doğan bebeklerin bağırsak florasının gelişmesi için probiyotik desteği alması lazım diyordu. Bizim d vitamini probiyotik li mesela belki ondan da sorun yaşamıyordur. İstersen bi doktoruna danış inşallah iyi gelir yavruya
Bi de forbiome ne öyle bi şey var. Başlasak mı yeniden acaba yaEvet sezeryan. biogaia var evde. Onu da veriyorduk baştan ama sonra dediğim gibi kestik hepsini
NBL probiyotik D3kullandığınız d vitamininin adı nedir?
Doktor mu vermişti? İstersen bi dene canım.Bi de forbiome ne öyle bi şey var. Başlasak mı yeniden acaba ya
Bu sicak havada donmus süt icin dediginiz yapilabilir aslinda. Buzlu olarak yanıma alarak.Insan bozulur diye korkuyor.teşekkürler. acaba dedim yanınızda termosla su götürüp biberonu veya poşeti ona mı oturtuyorsunuz bi 2-3 dk kadar :) havalar da sıcak gerçi
3 saati geçerse kullanmiyodum ben hatta gecen doktumCok steril koşullar da sagilan süt 6 saate kadar saklanabilnir diyor medela nin sayfasında da.
Ama o kadar bekletmeye gerek yok. Acil durum olmadikca
Ama ultrasonik steril koşullarda sağmıyoruz bide artık havalar sıcak oda sıcaklığı değerini yakalamak güç3 saati geçerse kullanmiyodum ben hatta gecen doktum6 saati duysaydim dokmezdim
Steril koşullar ve 20-22 derecede olursaCok steril koşullar da sagilan süt 6 saate kadar saklanabilnir diyor medela nin sayfasında da.
Ama o kadar bekletmeye gerek yok. Acil durum olmadikca
Aynı anda mi yapılıyor bu aşılar bende ay başı 3.ay kontrol de yaptircam nasipseRotavirüs, bexsero ve nimerix 1780 lira tuttu canım
Benim kızım da kusuyor. Cok emince cok kusuyor.Benim oğlan son 11 gün içinde 2 kez kaka yaptı. Bi 5 gün sonunda fitille yaptırdık, o kakası biraz koyulmuştu. aradan 3 gün geçti kendisi yaptı ama bir kaka ki sormayın. Resmen kaka “işedi” yani. O kadar suydu. Üstünden yine 3 gün geçti, hala yapmadı kakasını. Gaz çıkartıyor ıkınarak ama kaka yok. Bir de bu sabah emdikten sonra 2 kez kustu. İki kez emdi, ikisinde de kustu. ilkinde çok kustu, omzumdaydı. Bütün yüzü gözü Saçı başı süt oldu, resmen içtiği tüm sütü kustu. ikincisinde azıcık çıkardı. Acaba kaka yapmadı diye mi böyle kusuyor? anne sütü ile besleniyor sadece
Buzdolabından icirdim buzluktan da buzlu olarak yanıma alınca daha uzun süre yanımda olmuş oluyorBenim ebem 6 saate kadar oca sıcaklığında verebilirsin demişti.
O kadar uzun süre bekletmedim.
Gerekmedikçe süt pompalamiyorum.
İlk kızımda 4 buçuk ay yapmak zorunda olduğum için süt pompasindan resmen nefret ediyorum.
O zaman buzluğa attığım sütleride kızım hiç içmemişti. Kokusu ve tadi değişiyor buzlukta ki sütün.
Stok yapan arkadaslar isterlerse önce bebeklerine tattirsinlar. Benim kız gibi içmeyen bebekleri varsa hic uğraşmayın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?