2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Evde tek basina bebegine bakan annelere birsey danisicam. Cocukla islerinizi nasil hallediyorsunuz, simdi donmeye de basladi. Tek birakmaya cesaret edemiyorum. Tuvalete gitmek, mutfakta bir is halletmek cok zor. Bir de nedense buyuduler ama cocuk uyurken bile tedirginligi uzerimden atamiyorum. 5 dk da bir bakip anca yalniz birakiyorum. Siz tek basiniza nasil idare ediyorsunuz, belki biraz kafam rahatlar sizleri dinleyince.

Edemiyorum üstelik yarım gün de işe gidiyorum. Sıyırmaya şu kadar kaldı huniyi takıcam yakında. ilgi delisi bizim oğlan. 5 dk onunla ilgilenmeyelim çığlık çığlığa bağırıyor. Doğduğundan beri normal bir şekilde, yavaşça, doyduğumu bile bile yemek yemeyi unuttum.

onu yalnız bıraktığında ağlamıyorsa kıymetini bil dönsün dursun ağlamadıkça ne olacak ki? bende iki çocuk var bide babybjörn muadili anakucağı aldım elim ayağım gibi bişey. ona koyuyorum ağlamadıkça almıyorum pek. ağlarsa yanımda mutfağa getiriyorum oyunla seslerle falan idare ediyorum. hala mızırdanma devam ederse kucağıma alıyorum. yerde olduktan sonra yalnız bırakmaktan çekinme, düşme derdi yok dönünce yorulur ve geri sırt üstüne dönemezse zaten ağlar ve bakarsın. geçen öyle bıraktım ağlayınca bi gittim ki koltugun altına girmis sürüne sürüne
bi kez büyük kızım teyzesindeydi, anakucağına koyup şipşak duş bile aldım

Bende anakucagina koyuyorum. En rahat orda oluyo. Kısa süreli tuvalet gibi bi işim varsa da bizim yatağımızın ortasına koyuyorum hemen yanına gelmek için. Yemek yapmak gibi uzun bi işim varsa da o gün uyumasını bekliyorum

uykusunu beklesem hiçbir iş yapamam herhalde çünkü gündüz uykusu sıfır

Edemiyorum..
En fazla ana kucağında önüne oyuncakları diziyorum çişe gidip geliyorum veya bi tost yapabiliyorum kıyamet sonrası
Çılgın günündeyse o bile mümkün değil zaten uyurken sürekli eli kolu durmuyo elini kolunu tutarak uyutuyoruz yanından kalkınca anında uyanıyo dhdjdkd işkence gibi her an bazen ağlamaktan deliriyo ama o kadar aç oluyorum ki mutfakya ağlaya ağlaya bi tost yapıyorum allah affetsin

Yere bırakıyorum oyun halisin istediği kadar oynuyor . Durmazsa ana kucağına koyuyorum birlikte yemek yapıyoruz mesela yaptiklarimi anlatiyorum beni izlemeyi seviyor .

Canim ben tek bakiyorum hatta gunduzleri tek aksamlari babamiz vardi simdi yazliga geldim babamla kaliyorum komple tekim diyebilirim

Oyun halisi varsa orda birak yada ana kucagi ile wc’ye beraber gidebilirsin. Ben ogle uykularindan hemen banyo isimi hallediyorum genelde. Cift kisilik yatakta yatiyor. Daha 1 kere dönebiliyor oyle bir seri yakalamadi döndugu yerde 270 dereceye kadar çeviriyor kendini ama yemek yaparken yada yerken ana kucaginda tutuyorum ama ordanda dönmeye calisiyor biraz zor oluyor tabi ama en garanti oyun halisi

Valla canım benim oğlan emekleme derdinde sürüklenerek parkenin üzerine kadar geliyor . Gerekli önlemleri alıyorum mutfağa gittiğimde sürekli kontrol ediyorum. Allah'tan benim bebe oyun oynarken sürekli ses çıkarıyor ses çıkamadığında bir şeyler peşinde bu diyip bakıyorum.
Başımıza bir şey gelecekse buna ne yaparsak yapalım engel olamayız ancak tedbir alıp tevekkülü Allah'tan bekleriz . Sağlam kalmamız için böyle düşünmeliyiz bence.

Gündüz uykusu cok az.Hic bi isimi yapmak icin uyumasını bekleyemiyorum bende.Oyun halısına yada ana kucağına koyuyorum.Yanimda taşıyorum anakucagindaysa.Surekli onunla konuşarak yapıyorum işlerimi.Ağlarsa tabi mecburen alıyorum kucagima.Bazen abiyle oynuyorlar.Gun böyle geçiyor.

Canim seni cok profesyonel gordum. Ben de basinda bekci gibiyim cocugun, arada sana danisayim, kafam acildi biraz uyurken, arada bakip mi denetliyosun, uykuda da elleri kollari durmuyor ya, ustune muslin ortuyu ceker vs diye stres yapiyorum.
Ah canim, ayni ben, ben de bugun bir aglama yasadim kendi kendime nasil bu isleri yoluna koyucam diye, buraya danisayim dedim
Dedigin cok dogru birsey olacaksa oluyor. Gozunun icinde kirmizi bir nokta belirdi. Oyuncakla mi yapti, tirnakla mi, covid sonrasi mi oldu bilmiyorum. Ne kadar denetlesen de olan oluyor, doktora goturup danisicam

Emzirerek gidenlerde 4.ay kontrolunde kac kg almis cikti bebekleriniz? Bugun kucagimda tarttim da cok az almis gorunuyor, gecen ay 750 gram almisti, bu ay 270-300 civari kucak olcumu tahmini. 1 hafta daha az bisi alsa gecen aydan oldukca dusuk.

Emzirerek gidenlerde 4.ay kontrolunde kac kg almis cikti bebekleriniz? Bugun kucagimda tarttim da cok az almis gorunuyor, gecen ay 750 gram almisti, bu ay 270-300 civari kucak olcumu tahmini. 1 hafta daha az bisi alsa gecen aydan oldukca dusuk.
850 Gr almıştı doktor iyi dedi bize

700gr almıştı benim kız.

700 gram almıştı. Şimdi 5 aylık oldu ama bu ay az aldı sanki bende tartıda kontrol ediyorum 400 gr almış görünüyor inş tartı bozuktur.

Bugun rota virus asisini yaptirdik. 3. Ayda 495 lira vermistik bu ay 750 lira odedik 5.ay asisi olarak %25 zamli tarife cidden ekonomiyi zorlayacak cinsten
Menenjit asi fiyatlarini dusunemiyorum maalesef

haha bak şimdi bekçilik yaparsan sonra (9 ay ve sonrası) çocuğun seni görmediği gibi ağlamaya başlar. aynı hatayı büyük kızımda yaptım ordan biliyorum bebekken sürekli senim gibiydim iş yapmak için uyumasını bekliyordum falan sonuç bana bağımlı bir bebek uyurken asla denetlemiyorum kapı sesine bile uyanır zaten kuş kadar uykusu var yüzüstü uyuyor benim kız. o yüzden üstüne örtü çekemez ama müslini örtünce ayaklarını örtmüyorum. boğuluyor gibi geliyor çocuk bana öyle eğretiden atıyorum üstüne açıkçası uyuduktan sonra yaptığım tek müdahele beşiğine götürmek. gerisi fuzuli geliyor ve uyanırsa kendime kızıyorum

Kızçeler, benim oğlan diş çıkartıyor. Yavrum zaten 2. Ayından beri elleri hep ağızda salya akıtıyordu. 7/24 eller ağızdaydı. Hadi oral dönem dedik ama bugün alttan 2 diş gördüm geliyor. Çok erken değil mi ya? 21 temmuzda 4 aylık olacak.

Bugun rota virus asisini yaptirdik. 3. Ayda 495 lira vermistik bu ay 750 lira odedik 5.ay asisi olarak %25 zamli tarife cidden ekonomiyi zorlayacak cinsten
Menenjit asi fiyatlarini dusunemiyorum maalesef
718 nimenrix, 909 bexsero olmus. Maaslara zam geldi ya, hemen ilaclara da gecirmisler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…