2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bir haftadır pek az girebildim yüzlerce sayfa birikmiş neler neler olmuş eşyalar alınmış, vitaminler yiyecekler konuşulmuş, isimler koyulmuş, maalesef bir arkadaşımızın bebeği melek olmuş ve bir arkadaşımız üyelik iptali yapmış.

Çok sevdiğim bir topluluk burası. Sizinle üzülüyor, seviniyor, bilgileniyorum. Kendimle ilgili gelişmeler şöyle, bir aydır kıvranarak gelecek randevumuzu bekliyorum 18 Ekim’de. Cinsiyetimiz kesin görünmemişti 13. haftadayken, doktor kıza benzetmişti biraz. Hamileliğin başından beri 1,6 kilo alarak 53,7 kiloya geldim. İlk trimesterde vücut insülini çok etkili kullanırmış ve şekerim hep düşüktü, açlık 63 gibi. İkinci trimesterde insülin direnci evresine giriyormuşuz çünkü şeker ve besinler kanda daha uzun süre duruyormuş ve bebek maksimum yararlanıyormuş. Şeker şimdi açlıkta 74 oldu. Sizler de dikkat edin...

Demir konusunda ocean microfer inanilmaz yükseltiyor ferritini ve yan etkisi yok. 30 kapsülü bir gün arayla içerek ferritini 60lardan 96’ya getirdim gebelik öncesi. Şimdi doktor henüz vermemişken yine başladım çünkü bir ayda 20 birim düşmüştü. Açıkçası sağlığımın kontolünü bir doktora tamamen bırakma taraftarı değilim. Benim saçım dökülecek, yorgunluktan sürüneceksem neden bir ay daha bekleyeyim? Kendim araştırıyor ve fonksiyonel tıp öğreniyorum. Eskiden bizim büyüklerimiz kullanmadı çünkü hayat bu denli toksik değildi, yiyecekler daha vitaminliydi ve tıp daha az gelişmişti. Kabızlık için sebze yiyin ve magnezyumdan korkmayın, sitrat form günde iki kapsül iyi gelir. D vit için devletin verdiğinde zararlı bileşen var. Venatura D3k2 gayet temiz güzel.

Bir arkadaşımız kefir demiş ancak bu herkese iyi gelmez. Sibo, ibs gibi bağırsak sorunu varsa berbat edebilir sizi. Ayrıca inek sütünün zararlarını mutlaka araştırın. İneklere süt versin diye hormon yükleniyor ve bizim endokrin sistemini mahvediyor. İnstagram’da izmircocukdoktoru ve prema ve onun anneliği, saglikliyasiyoruz, turuncu eczacı inanılmaz faydalı öğretici hesaplar.

Son olarak bu fotoğraf açıkçası beni üzdü çünkü yanlışlıkları görüyorum. Bebek doğar doğmaz belli ki verniksten arındırılmış ki üstünde kalmalıydı, ve annenin yüzünden çok göğsüne verilmeli memeyi bulması sağlanmalıydı. Göbek kordonu demir depolarının dolması için hemen kesilmemeli, bir havlu yardımıyla annenin ısısı doğal kuvöz oluşturmalıydı. Şahsen kendi doktoruma sırf bu sebeplerle yüksek ücret ödeyerek gidiyorum çünkü aceleye gelmemesi gerekir doğumun ve altın saatin. Uzun süre giremeyince yazı da uzun oldu kusura bakmayın, hepinizi seviyorum
Eki Görüntüle 2930657 kızlarrr bize de nasip olacak mı böyle bir buluşma

Ben yenidogani az almak taraftarıyım bebek küçük dogmayabiliri birak çok çabuk büyüyorlar 3_6 ay almak mantıklı 6+ olanlari doğunca alırım diye düşünüyorum
Yarısı yaza yarısi güze denk geliyor yarım kol birazını uzun kol alalim bence
3_6 ay çoğunluğunu bence..birde insan kendini bilir diyorum ben 160 52 kilo hamile kaldım çok büyük bebek olur mu sanmıyorum büyük konuştum şimdi ama..yinede yenidoğan az 3-6 ay yoğun olarak alıyorum

Beyaz çıtcitlıyi pembe sari olani bide tulumu waikikiden aldım canım diğerlerini bebek mağazasından aldim markalarina bakmadım hiç
Bayaca takım olmuş yatırım yapmışsın
Ayni zamanlarda doktora gitmişiz 12 haftada gittim bende şimdi 23 ekimi bekliyorum
banada aynı kiza benziyor demişti günü gelsin ayni doktora esimle gideyim diye bekliyorum
catliycam başka doktora gitsem bu hafta dahil herhangi bir doktora giderdim de benim doktor ayda bir cumartesi çalışıyor
Bu arada bende 52 ile başladım 54 oldum

İnşallah geçinmek hiç kolay değil hele tek maaşla çok zor bizim en çok ödediğimiz kredide tam oğluş doğunca bitiyor İnşallah biraz rahatlarız
Sağ tarafada yatabilirsiniz , önemli olan son zamanlarda sırt üstü yatmamak diyi biliyorim kan dolaşımı açısından ben şuan sağ sol karışık yatiyorum
Sırt üstü normalde de yatamıyorum da ne bilim bazı sitelerde hep sola yatın yazıyor. Teşekkür ederim
Benim doktorum hiç takılmıyor bu tarz şeylere. Kendini zorlama bence yatamıyorsan
Çok teşekkür ederim Ben sormayı unuttum bunu doktora
Günde ne kadar su içiyorsunuz ben çok içemiyorum neden bilmiyorum zoraki yani karnımda batma olsa ona bağlıyorum içmiyorum diye vesvese biri değilim ama oda oldu
Benim bi şişem var 1lt onu doldurduğumu sayıyorum genelde 2.5 3lt arası içiyorum

Ne guzel yaa oğlunuza maşallahya zaten cogu seyı kontrollu vermek lazım helekı erkek cocugunda bunu saglamak kolay degıl ama oglunuz cok uyumluymus gercekten
Sağolsun uyumlu bir çocuk ama biz de ona karşı öyleyiz aslında benim yaptığım abur cuburun zararını anlatmak oldu, birlikte deneyler falan yapardık çocuklar ikna olunca herşey daha kolay oluyor

Venatura d3k2 ben de de var ama hamilelikte kullanmıyorum k2 pıhtılaşmayı artırabilir, ben kan sulandırıcı kullanıyorum.
Kefir bana da iyi gelmiyor, daha çok kabız yapıyor.
Birde kordonu geç kesin dediğim halde acil sezaryene girince doktor uygulamadı ilk doğumumda. Bundaki doktoru bikemiyorum iyi bir perinalog olduğu için tercih ettim. Bazen ne kadar çabalasan da olmuyor bazı şeyler.

3 büyük bardak anca
Sahrada bende bazen 3 en fazla 1 litre çok mu zararlı acaba belki akıntı ondan oluyor diyorum niye icemiyoruz
Sen iyi içiyorsun masallah
ben çoğunlukla zorlaya zorlaya 1 litre içebiliyorum
Sende az benim gibi

Biraz da bebeğe göre değişir, iri bebekse çabukta kilo alırsa hemen geçer. Gerçi 1 kg alıyorlar en az. Yaşadığınız yer sıcak mı,, eviniz sıcak mı
Bizim ev güneş görmediği için hazirana kadar soğuk olur, kızım mart doğumlu yazlıklara temmuzda geçmiştik 5 aylıkken de 8.5-9 kg civarı olunca 9-12 ay almıştım yazlıkları. Sonradan aldım ben yazın giyeceklerini. İlk 3 ay giyeceklerini alın, sonrada alırsınız diğerlerini.
Küçük kıyafet giyilmez ama büyük olunca bolda olsa giyer. O yüzden yenidoğanlar 56 cm olur bi tane almıştım ben kızıma. Sonra 0-3 ayları giydi. 3 aylıkken 6-9 ay giydi. 5 tane 0-3 ay alsan yeter. 5 tane de 3-6 ay alırsın. Sonra bebeğin gelilimine göre internetten sipariş verirsin, olanı alır olmayanı iade edersin
Yeni doğan bi örme yelek ördürmeyi düşünüyorum. Pazen battaniye çok iyi oluyor, terletmiyor. Ona kundak yapmıştım.

Sahrada bende bazen 3 en fazla 1 litre çok mu zararlı acaba belki akıntı ondan oluyor diyorum niye icemiyoruz

Sende az benim gibi
Ya önceden 1 bardak içerdim şimdi 3 olunca arttırdım bence doktora da sordum yani amniyon sıvısı falan nasıl bebeğin diye her şey iyi dedi enfeksiyon varsa onun atımı için az içiyoruzdur ama fazla içince kusuyorum

Böyle okuyunca aşırı aydınlanıyorum 1 gün yetiyo mantıklı olmama ertesi gün yine saçma sapan şeyler sipariş veriyorum ahahah gelsin siparişler foto atarım az kınayın da kendime geleyim yoksa sonum kötü

Bizim kordonumuz hemen kesilmedi. Bebegimiz erken doğduğu halde hic apar topar olduğunu his etmedim ben. Bebis dogduktan sonra gögsüme koydular ama bebek daha meme emecek gücü yoktu. Daha sonra da babasina kordonu kestirdiler. Ama Bebek yikanmadi hemen.
Bence bu Foto da hemen cekilmemis gibi.

Benim 1 senelik bir diyet sürecim oldu bi anda bu kadar su içmek çok zor yavaş yavaş artırmak gerekiyor alıştım artık su içmeye bi süre sonra zaten vücut istiyor susamaya başlıyorsunuz. Bardak sayarak başlayabilirsiniz aslında günde 1.5 lt ile.

Siz de haklisiniz. Ama bebek odasi alirsaniz nacizhane fikrim odayı doldurmayin. Aslında bebek oda dolabı değilde normal bir dolap alsaniz daha kullanisli ve isinize yarayacaktir. Oda oynamak için cok lazim oluyor.
Yok ben sadece sifonyer ve büyüyen yataktan alacağım. Gardolap almayı düşünmüyorum kesinlikle en azından 3 4 yaşına gelene kadar. Evim zaten 2+1 sığmaz şu an
Bir de yurtdışına çıkma durumumuz var bostan yere masrafa sokmucam annemi.

Sezaryen miydi
Benim normal olsaydı öyle olacaktı, sezaryen olunca kordonu kesip yanağıma dayadılar, sonrada odamda gördüm. Ablamla görümcem giydirmişler.
Yıkamadılar sadece kuru bi bezle siliyorlar, 7 günlükken yıkamıştık

Ben 3 6 siparis verdim canim kısa kollu yeni dogan fazla almicam genelde 03 daha iyi dar olmasindansa biraz bol olsun istiyorum

Hangi doktora gidiyorsunuz acaba fonksiyonel tıp eğitimi alan doktorları araştırdım ama bahsettiğiniz gibi ücretleri baya yüksek
Kizlar isim olarak ada sectik sizce nasıl
Bizimde en çok içimize sinen isim ada oldu ama doğuma çok var diye araştırmalara devam ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…