Ben yenidogani az almak taraftarıyım bebek küçük dogmayabiliri birak çok çabuk büyüyorlar 3_6 ay almak mantıklı 6+ olanlari doğunca alırım diye düşünüyorumkıyafet alışverişi konusunda kafam karışık. şimdi yeni doğan ve 0-1 ay diye geçenlerden çok almamalı sanırım bende alt üst 6 tane takım olmuş hepsi uzun kollu, bide zıbın atletler aldım içlerine. bir de uyurken giydirmek için daha kalınca tulum ya da uyku tulumu kundaklardan alıp ve 3 aylıklara mı geçmeli artık yeterli mi? ben biraz daha kıyafet, örtü, battaniye, ıvır zıvır tarzı şeyleri tamamlayıp büyük parçalara 6. aydan sonra başlamayı düşünüyorum
Yarısı yaza yarısi güze denk geliyor yarım kol birazını uzun kol alalim benceBen de hala 3 6 aylıkları yazlık mı almak lazım kışlık mı onun kararsızlığındayım, 2. Aylarında bu aralıktan giyiniyosa bebek kışlık daha iyi sanki ama kafamda deli sorularyeni doğanı 2 hafta giyiyormuş heralde sonra 0 3 aylık giyiyolarmış
3_6 ay çoğunluğunu bence..birde insan kendini bilir diyorum ben 160 52 kilo hamile kaldım çok büyük bebek olur mu sanmıyorum büyük konuştum şimdi ama..yinede yenidoğan az 3-6 ay yoğun olarak alıyorumBen deli dana gibi aldım bir sürü ya en kötü dağıtırım dedimsonuçta 3 4 kere üstü pislense nasıl olcak o işler az almışız galiba biraz daha sipariş vereyim bugün panik oldum ama 0 3 aya daha yoğunluk verdim ya iri çocuk olursa yenidoğana da sığmıyomuş kutumuzdan ne çıkacak o da önemli
Bayaca takım olmuş yatırım yapmışsınBeyaz çıtcitlıyi pembe sari olani bide tulumu waikikiden aldım canım diğerlerini bebek mağazasından aldim markalarina bakmadım hiç
Ayni zamanlarda doktora gitmişiz 12 haftada gittim bende şimdi 23 ekimi bekliyorumBir haftadır pek az girebildim yüzlerce sayfa birikmiş neler neler olmuşeşyalar alınmış, vitaminler yiyecekler konuşulmuş, isimler koyulmuş, maalesef bir arkadaşımızın bebeği melek olmuş ve bir arkadaşımız üyelik iptali yapmış.
Çok sevdiğim bir topluluk burası. Sizinle üzülüyor, seviniyor, bilgileniyorum. Kendimle ilgili gelişmeler şöyle, bir aydır kıvranarak gelecek randevumuzu bekliyorum 18 Ekim’de. Cinsiyetimiz kesin görünmemişti 13. haftadayken, doktor kıza benzetmişti biraz. Hamileliğin başından beri 1,6 kilo alarak 53,7 kiloya geldim. İlk trimesterde vücut insülini çok etkili kullanırmış ve şekerim hep düşüktü, açlık 63 gibi. İkinci trimesterde insülin direnci evresine giriyormuşuz çünkü şeker ve besinler kanda daha uzun süre duruyormuş ve bebek maksimum yararlanıyormuş. Şeker şimdi açlıkta 74 oldu. Sizler de dikkat edin...
Demir konusunda ocean microfer inanilmaz yükseltiyor ferritini ve yan etkisi yok. 30 kapsülü bir gün arayla içerek ferritini 60lardan 96’ya getirdim gebelik öncesi. Şimdi doktor henüz vermemişken yine başladım çünkü bir ayda 20 birim düşmüştü. Açıkçası sağlığımın kontolünü bir doktora tamamen bırakma taraftarı değilim. Benim saçım dökülecek, yorgunluktan sürüneceksem neden bir ay daha bekleyeyim? Kendim araştırıyor ve fonksiyonel tıp öğreniyorum. Eskiden bizim büyüklerimiz kullanmadı çünkü hayat bu denli toksik değildi, yiyecekler daha vitaminliydi ve tıp daha az gelişmişti. Kabızlık için sebze yiyin ve magnezyumdan korkmayın, sitrat form günde iki kapsül iyi gelir. D vit için devletin verdiğinde zararlı bileşen var. Venatura D3k2 gayet temiz güzel.
Bir arkadaşımız kefir demiş ancak bu herkese iyi gelmez. Sibo, ibs gibi bağırsak sorunu varsa berbat edebilir sizi. Ayrıca inek sütünün zararlarını mutlaka araştırın. İneklere süt versin diye hormon yükleniyor ve bizim endokrin sistemini mahvediyor. İnstagram’da izmircocukdoktoru ve prema ve onun anneliği, saglikliyasiyoruz, turuncu eczacı inanılmaz faydalı öğretici hesaplar.
Son olarak bu fotoğraf açıkçası beni üzdü çünkü yanlışlıkları görüyorum. Bebek doğar doğmaz belli ki verniksten arındırılmış ki üstünde kalmalıydı, ve annenin yüzünden çok göğsüne verilmeli memeyi bulması sağlanmalıydı. Göbek kordonu demir depolarının dolması için hemen kesilmemeli, bir havlu yardımıyla annenin ısısı doğal kuvöz oluşturmalıydı. Şahsen kendi doktoruma sırf bu sebeplerle yüksek ücret ödeyerek gidiyorum çünkü aceleye gelmemesi gerekir doğumun ve altın saatin. Uzun süre giremeyince yazı da uzun oldu kusura bakmayın, hepinizi seviyorum
3 büyük bardak ancaGünde ne kadar su içiyorsunuz ben çok içemiyorum neden bilmiyorum zoraki yani karnımda batma olsa ona bağlıyorum içmiyorum diye vesvese biri değilim ama oda oldu
İnşallah geçinmek hiç kolay değil hele tek maaşla çok zorValla benim eşim memur maalesef biz de ek mesaide yok. Maaşınızı yarışı zaten krediye gidiyor. Kalanı da kira, faturalar derken. Kv o kadar parayı napiyorsunuz diyor bir de? Hayır geçim kolay da biz mi bilmiyoruz acaba diyorum bazen. Rabbim bereketini verir derler bakalım inşallah :)
Sırt üstü normalde de yatamıyorum da ne bilim bazı sitelerde hep sola yatın yazıyor. Teşekkür ederimSağ tarafada yatabilirsiniz , önemli olan son zamanlarda sırt üstü yatmamak diyi biliyorim kan dolaşımı açısından ben şuan sağ sol karışık yatiyorum
Çok teşekkür ederimBenim doktorum hiç takılmıyor bu tarz şeylere. Kendini zorlama bence yatamıyorsan
Benim bi şişem var 1lt onu doldurduğumu sayıyorum genelde 2.5 3lt arası içiyorumGünde ne kadar su içiyorsunuz ben çok içemiyorum neden bilmiyorum zoraki yani karnımda batma olsa ona bağlıyorum içmiyorum diye vesvese biri değilim ama oda oldu
ben çoğunlukla zorlaya zorlaya 1 litre içebiliyorumGünde ne kadar su içiyorsunuz ben çok içemiyorum neden bilmiyorum zoraki yani karnımda batma olsa ona bağlıyorum içmiyorum diye vesvese biri değilim ama oda oldu
Sağolsun uyumlu bir çocuk ama biz de ona karşı öyleyiz aslında benim yaptığım abur cuburun zararını anlatmak oldu, birlikte deneyler falan yapardık çocuklar ikna olunca herşey daha kolay oluyorNe guzel yaa oğlunuza maşallahya zaten cogu seyı kontrollu vermek lazım helekı erkek cocugunda bunu saglamak kolay degıl ama oglunuz cok uyumluymus gercekten
Venatura d3k2 ben de de var ama hamilelikte kullanmıyorum k2 pıhtılaşmayı artırabilir, ben kan sulandırıcı kullanıyorum.Bir haftadır pek az girebildim yüzlerce sayfa birikmiş neler neler olmuşeşyalar alınmış, vitaminler yiyecekler konuşulmuş, isimler koyulmuş, maalesef bir arkadaşımızın bebeği melek olmuş ve bir arkadaşımız üyelik iptali yapmış.
Çok sevdiğim bir topluluk burası. Sizinle üzülüyor, seviniyor, bilgileniyorum. Kendimle ilgili gelişmeler şöyle, bir aydır kıvranarak gelecek randevumuzu bekliyorum 18 Ekim’de. Cinsiyetimiz kesin görünmemişti 13. haftadayken, doktor kıza benzetmişti biraz. Hamileliğin başından beri 1,6 kilo alarak 53,7 kiloya geldim. İlk trimesterde vücut insülini çok etkili kullanırmış ve şekerim hep düşüktü, açlık 63 gibi. İkinci trimesterde insülin direnci evresine giriyormuşuz çünkü şeker ve besinler kanda daha uzun süre duruyormuş ve bebek maksimum yararlanıyormuş. Şeker şimdi açlıkta 74 oldu. Sizler de dikkat edin...
Demir konusunda ocean microfer inanilmaz yükseltiyor ferritini ve yan etkisi yok. 30 kapsülü bir gün arayla içerek ferritini 60lardan 96’ya getirdim gebelik öncesi. Şimdi doktor henüz vermemişken yine başladım çünkü bir ayda 20 birim düşmüştü. Açıkçası sağlığımın kontolünü bir doktora tamamen bırakma taraftarı değilim. Benim saçım dökülecek, yorgunluktan sürüneceksem neden bir ay daha bekleyeyim? Kendim araştırıyor ve fonksiyonel tıp öğreniyorum. Eskiden bizim büyüklerimiz kullanmadı çünkü hayat bu denli toksik değildi, yiyecekler daha vitaminliydi ve tıp daha az gelişmişti. Kabızlık için sebze yiyin ve magnezyumdan korkmayın, sitrat form günde iki kapsül iyi gelir. D vit için devletin verdiğinde zararlı bileşen var. Venatura D3k2 gayet temiz güzel.
Bir arkadaşımız kefir demiş ancak bu herkese iyi gelmez. Sibo, ibs gibi bağırsak sorunu varsa berbat edebilir sizi. Ayrıca inek sütünün zararlarını mutlaka araştırın. İneklere süt versin diye hormon yükleniyor ve bizim endokrin sistemini mahvediyor. İnstagram’da izmircocukdoktoru ve prema ve onun anneliği, saglikliyasiyoruz, turuncu eczacı inanılmaz faydalı öğretici hesaplar.
Son olarak bu fotoğraf açıkçası beni üzdü çünkü yanlışlıkları görüyorum. Bebek doğar doğmaz belli ki verniksten arındırılmış ki üstünde kalmalıydı, ve annenin yüzünden çok göğsüne verilmeli memeyi bulması sağlanmalıydı. Göbek kordonu demir depolarının dolması için hemen kesilmemeli, bir havlu yardımıyla annenin ısısı doğal kuvöz oluşturmalıydı. Şahsen kendi doktoruma sırf bu sebeplerle yüksek ücret ödeyerek gidiyorum çünkü aceleye gelmemesi gerekir doğumun ve altın saatin. Uzun süre giremeyince yazı da uzun oldu kusura bakmayın, hepinizi seviyorum
Sahrada bende bazen 3 en fazla 1 litre çok mu zararlı acaba belki akıntı ondan oluyor diyorum niye icemiyoruz3 büyük bardak anca
Sen iyi içiyorsun masallahİnşallah geçinmek hiç kolay değil hele tek maaşla çok zorbizim en çok ödediğimiz kredide tam oğluş doğunca bitiyor İnşallah biraz rahatlarız
Sırt üstü normalde de yatamıyorum da ne bilim bazı sitelerde hep sola yatın yazıyor. Teşekkür ederim
Çok teşekkür ederimBen sormayı unuttum bunu doktora
Benim bi şişem var 1lt onu doldurduğumu sayıyorum genelde 2.5 3lt arası içiyorum
Sende az benim gibiben çoğunlukla zorlaya zorlaya 1 litre içebiliyorum
Biraz da bebeğe göre değişir, iri bebekse çabukta kilo alırsa hemen geçer. Gerçi 1 kg alıyorlar en az. Yaşadığınız yer sıcak mı,, eviniz sıcak mıBen de hala 3 6 aylıkları yazlık mı almak lazım kışlık mı onun kararsızlığındayım, 2. Aylarında bu aralıktan giyiniyosa bebek kışlık daha iyi sanki ama kafamda deli sorularyeni doğanı 2 hafta giyiyormuş heralde sonra 0 3 aylık giyiyolarmış
Ya önceden 1 bardak içerdim şimdi 3 olunca arttırdım benceSahrada bende bazen 3 en fazla 1 litre çok mu zararlı acaba belki akıntı ondan oluyor diyorum niye icemiyoruz
Sen iyi içiyorsun masallah
Sende az benim gibi
Böyle okuyunca aşırı aydınlanıyorum 1 gün yetiyo mantıklı olmama ertesi gün yine saçma sapan şeyler sipariş veriyorum ahahah gelsin siparişler foto atarım az kınayın da kendime geleyim yoksa sonum kötüBiraz da bebeğe göre değişir, iri bebekse çabukta kilo alırsa hemen geçer. Gerçi 1 kg alıyorlar en az. Yaşadığınız yer sıcak mı,, eviniz sıcak mı
Bizim ev güneş görmediği için hazirana kadar soğuk olur, kızım mart doğumlu yazlıklara temmuzda geçmiştik 5 aylıkken de 8.5-9 kg civarı olunca 9-12 ay almıştım yazlıkları. Sonradan aldım ben yazın giyeceklerini. İlk 3 ay giyeceklerini alın, sonrada alırsınız diğerlerini.
Küçük kıyafet giyilmez ama büyük olunca bolda olsa giyer. O yüzden yenidoğanlar 56 cm olur bi tane almıştım ben kızıma. Sonra 0-3 ayları giydi. 3 aylıkken 6-9 ay giydi. 5 tane 0-3 ay alsan yeter. 5 tane de 3-6 ay alırsın. Sonra bebeğin gelilimine göre internetten sipariş verirsin, olanı alır olmayanı iade edersin
Yeni doğan bi örme yelek ördürmeyi düşünüyorum. Pazen battaniye çok iyi oluyor, terletmiyor. Ona kundak yapmıştım.
Bizim kordonumuz hemen kesilmedi. Bebegimiz erken doğduğu halde hic apar topar olduğunu his etmedim ben. Bebis dogduktan sonra gögsüme koydular ama bebek daha meme emecek gücü yoktu. Daha sonra da babasina kordonu kestirdiler. Ama Bebek yikanmadi hemen.Venatura d3k2 ben de de var ama hamilelikte kullanmıyorum k2 pıhtılaşmayı artırabilir, ben kan sulandırıcı kullanıyorum.
Kefir bana da iyi gelmiyor, daha çok kabız yapıyor.
Birde kordonu geç kesin dediğim halde acil sezaryene girince doktor uygulamadı ilk doğumumda. Bundaki doktoru bikemiyorum iyi bir perinalog olduğu için tercih ettim. Bazen ne kadar çabalasan da olmuyor bazı şeyler.
Benim 1 senelik bir diyet sürecim oldu bi anda bu kadar su içmek çok zor yavaş yavaş artırmak gerekiyor alıştım artık su içmeyeSen iyi içiyorsun masallah
Yok ben sadece sifonyer ve büyüyen yataktan alacağım. Gardolap almayı düşünmüyorum kesinlikle en azından 3 4 yaşına gelene kadar. Evim zaten 2+1 sığmaz şu anSiz de haklisiniz. Ama bebek odasi alirsaniz nacizhane fikrim odayı doldurmayin. Aslında bebek oda dolabı değilde normal bir dolap alsaniz daha kullanisli ve isinize yarayacaktir. Oda oynamak için cok lazim oluyor.
Sezaryen miydiBizim kordonumuz hemen kesilmedi. Bebegimiz erken doğduğu halde hic apar topar olduğunu his etmedim ben. Bebis dogduktan sonra gögsüme koydular ama bebek daha meme emecek gücü yoktu. Daha sonra da babasina kordonu kestirdiler. Ama Bebek yikanmadi hemen.
Bence bu Foto da hemen cekilmemis gibi.
Ben 3 6 siparis verdim canim kısa kollu yeni dogan fazla almicam genelde 03 daha iyi dar olmasindansa biraz bol olsun istiyorumBiraz da bebeğe göre değişir, iri bebekse çabukta kilo alırsa hemen geçer. Gerçi 1 kg alıyorlar en az. Yaşadığınız yer sıcak mı,, eviniz sıcak mı
Bizim ev güneş görmediği için hazirana kadar soğuk olur, kızım mart doğumlu yazlıklara temmuzda geçmiştik 5 aylıkken de 8.5-9 kg civarı olunca 9-12 ay almıştım yazlıkları. Sonradan aldım ben yazın giyeceklerini. İlk 3 ay giyeceklerini alın, sonrada alırsınız diğerlerini.
Küçük kıyafet giyilmez ama büyük olunca bolda olsa giyer. O yüzden yenidoğanlar 56 cm olur bi tane almıştım ben kızıma. Sonra 0-3 ayları giydi. 3 aylıkken 6-9 ay giydi. 5 tane 0-3 ay alsan yeter. 5 tane de 3-6 ay alırsın. Sonra bebeğin gelilimine göre internetten sipariş verirsin, olanı alır olmayanı iade edersin
Yeni doğan bi örme yelek ördürmeyi düşünüyorum. Pazen battaniye çok iyi oluyor, terletmiyor. Ona kundak yapmıştım.
Hangi doktora gidiyorsunuz acaba fonksiyonel tıp eğitimi alan doktorları araştırdım ama bahsettiğiniz gibi ücretleri baya yüksekBir haftadır pek az girebildim yüzlerce sayfa birikmiş neler neler olmuşeşyalar alınmış, vitaminler yiyecekler konuşulmuş, isimler koyulmuş, maalesef bir arkadaşımızın bebeği melek olmuş ve bir arkadaşımız üyelik iptali yapmış.
Bizimde en çok içimize sinen isim ada oldu ama doğuma çok var diye araştırmalara devam ediyoruzKizlar isim olarak ada sectik sizce nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?