2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Benim de kontrollerde hep heycandan 14/8 - 15/8 çıkıyor o yüzden doktorun isteğiyle evden çıkmadan yarım saat önce ölçüyorum. İşte o zaman 11/8 falan oluyor
Dünü hatırlamıyorum da bugün öğle yemeğinden yarım saat falan sonra oldu. Toktum yani. Ama sanırım su konusuna çok dikkat etmiyorum dün akşam gün boyu bir litre anca su içtiğimi farkettim. Yatana kadar sürekli içtim ama ne kadar fayda etti bilemedim. Bir de tüm geceyi tuvalette geçirdim

Genel olarak hicbir seyi kafaya takmamak gerekiyor canim. Ruh sagligimizi iyi tutmak tum organlarimizin iyiligine. Annelerimiz bi hamile olduklarinda bir de dogumda doktora giderlermis en azindan benimki oyle. Bundan 10 sene oncesine kadar gebelerde tiroid hormonlarina bile bakilmazmis. Tabi doktorlara da guvenmek lazim, hergun yeni calismalar deneylerle bazi seyler kanitlaniyor. Ama cok kafaya takmamak lazim. Hamilelik dogal bi surec.
O zaman sen bir daha doktoruna gittiginde tansiyon dusuklugunu ve yasadigin durumu sor canim. Bol bol da sivi tuketmeye calis. Havalar sogudu benim de pek canim su istemese de gozumun onune koyuyorum gunde 10 bardak icmeye calisiyorum. Tabi tualet olayi deli ediyor ama yapacak bisey yok.

Detayli ultrason yapmiyor ama her muayenede cok detayli bakiyor, dun gittim mesela bebegin tum organlarına bakti, kan akislarina kalbe vs herseye bakti, ben detayli bakiyorum ama yinede baska biri daha baksin diyor çünkü normal muayeneden farkli oluyor yinede uzun sürüyor, rapor yazılıyor vs. Beylikduzunde yakinlardaysan 1 kere gorunebilirsin

Yaaa bana çok uzak ben sultangazideyim Medipol esenlere gidiyorum genellikle ama henüz düzenli bir doktorum yok en son şehruz hanıma gittim bebeğimi videoyaya çekmeme izin vermedi tavrı hali hiç hoş değildi direkt düştü gözümden. Şimdi tekrar doktor arayışındayım.

M mllen
Benim hamilelik de doğal süreçle başlayamadı ya o yüzden hep bir diken üstündeyim valla. Ama ilk aylara göre çok daha rahatım şükür
Kontrolüm de haftaya salı ama yarın da böyle olursam öne çekerim muhtemelen, bir tahlil falan ister belki

Cok sacmaymis niye izin vermemis ki bence devam etme canim ona, insanin ici huzurlu olmali doktora gidiyorken de cikarken de. Insallah bulursun gönlüne göre bir doktor

Doktor gidebilirsin bu ara deyince bende bilmedim randevuyu aldım gittim. Ama insanın içinde kuşku bıraktı. Gitmemek mi daha iyi bilemedim artık. İnsan çok üzülüyor doktor ise gayet rahat söylüyor
Erken hafta olunca perinatolog randevu bile vermiyor çok erken almış seni sen başla bir perinatolog bulmaya çalış ve 21. Haftada tekrar git ölçümlerini yaptir. Isallah küçük olduğu için görmemiştir isallah hersey yolundadır.
Güle güle kullan ne kadar fiyati acaba?
Trendyoldan mi aldın canim

Aaa o kadını hayatım boyunca unutmayacağım ben
Yıllardır çocuk sahibi olmak istiyorum ve olmuyordu. Yine bir klomenle yumurta takibi dönemimde İstanbul’a gitmem gerekti geçen sene. Son ilaç tedavim. Bu da olmazsa artık tüp bebeğe geçecektik. İster istemez gergindim ve yorgundum artık süreçten. Teyzeme yakın diye de o hastaneden aldım randevu. O kadına verdiler. Pandemi döneminde benim gibi hamile kalmak isteyenlere, hamile kalanlara demediğini bırakmadı. Bu çocuklara ne olacak kimse düşünmüyor. Bu hastalığın etkisi ne bilinmiyor. Her gelen hamile. Her gelen hamile kalmak istiyor. Aceleniz ne falan. O kadar sinirlenmiştim ki. Beni tanımıyor. Geçtiğim yolları bilmiyor ki kısaca bahsetmiştim kaç yıldır uğraştığımızdan, son ilaç tedavim olduğundan. Bir yandan muayane ediyor bir yandan söylenip duruyor. Hiç yumurtam oluşmadığını söyledi bana. Ki ileri derece polikistiğim ben. Yumurtam çok oluşuyordu ama büyümüyorlardı.
Yemin ederim bir kaç gün üstüne düşündükçe yumurtam vardı da söylemedi mi acaba diye düşünmeye başladım. O kadar şüphe ettirdi kendinden

Bana da covid aşısına şimdilik sıcak bakmadığı tarzında şeyler söyledi yaptırcaksanda son 3 ay yaptırabilirsin dedi. Bende muayene sonrası aşı olacaktım öylece kaldı aşım. Detaylıdan sonramı yaptırsam diyorum acaba.Çıkarkende yine de kendin bilirsin istiyorsan yaptır dedi. Yani umursamaz bir tavrı var sanırım yılların yorgunluğu yansımış mesleğine.

Bize de Batu yazabilirsin canımcım

Kızlar günaydın ben de grip oldum galiba burun tıkanıklığı var öksürük var sizce nasıl bir yol izlemem gerek
Geçmiş olsun bol sıvı tüket mandalina portakal meyvelerden tüket c vitamini olsun. Portakal suyu falan iç. Güzel beslenirsen daha çabuk toparlanirsin.
Canım izmirdeyim ben maalesef
Tinaztepe de hoca da Serkan güçlü var önceki gebeligimde doktorum ona göndermişti. Kanamalı riskli olmama rağmen 22 öncesi almadı değerler doğru çıkmaz dedi. Mllen de aynı doktora gebelik takibine gidiyor. Ben ege üniversitesinde gideceğim benim doktor orda randevu ayarladı.

Canım valla etkilemek istemem ama ben 3 farklı doktordan fikir aldım hepsi 3. aydan sonra yaptırabileceğimi hatta direk biontech olarak yaptırmamı söyledi. Üstüne iki doktora daha gittim. Onlar da aşını oldun değil mi diye sordu.
Detaylıyı da bekleyebilirsin nasıl için rahat edecekse.
Ben mesela iki dozumu da muayane günümden bir kaç gün önceye denk getirdim. İnsan ister istemez rahatlamak istiyor. Aşıyı olup bir kaç gün sonra bebeği görmek rahatlatmıştı
İstersen farklı bir doktordan daha fikir al. Ama sadece o kadının lafına göre hateket etme bence Çok sağlıklı ve etik düşünebildiğine inanmıyorum o kadının…

Canım ya gittiğinde sorabilir misin doktoruna mümkünse tabiki böbrek gelişimi bebeklerde ne zaman tamamlanır falan diye senin doktorun ne yorum yapcak acaba?
Sen kendin de doktoru arayabilirsin sekreteriyle görüsursun. Durumunu anlat şimdi 19. Haftada perinatolaga gittim tek böbrek dedi doğru mudur size de randevu almak isterim en uygun hafta ne zaman olur sor bence cevap veriyorlar çünkü

Evet trendyol'dan aldım. 82'ye inmişti. Şimdi baktım 110 olmuş. Her türlü manuel veya elektrikliden daha uygun. Ama diğer web sitelerinden de araştırılabilir :))

Canım özellikle perinatolog olan doktpru arayıp onaylattım 19.haftada değerler yanlış ölçülür mü diye yoo dedi bana. Hemen para almak için mi yaptı ne yaptı anlamadım. Zaten ikinci bi doktora gidince bu doktora gitmem başka bi doktor görsün isterim. İnşallah büyüdükçe diğer böbreğini de görürüz oğlumun

Senin dediğin doktorla da görüşeyim canım. Ama en doğru sonucu 22 haftam dolunca alıcam galiba. 22 haftaya kadar sabredeyim. İnşallah o süre zarfında değişir sonucum

Hemen aradım canım kendi doktorumu durumu anlattım.gel yanıma yüz yüze konuşalım dedi gittim ben böyle bi sonuç olacağını tahmin etmiyorum bunu da seni yatıştırmak için değil tamamen samimiyetimle söylüyorum falan dedi. Dua edin kızlar nolur sonucum bebeğim büyüdükçe değişsin

2.gebeligimde kan tahlillerinde bi sonucum kotu cikmisti, doktor beni detayli ultrasona yonlendirmisti 18.haftaydi, doktor incelenmişti bakmıştı herseye ama demisti ki suan bazi seyleri kontrol etmek için erken 4 hafta sonra yine gel kontrole, 19.hafta detayli icin erken aslinda, doktorun yeniden cagirdimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…