En azından arayıp bilgilendirmelisiniz. Korkutmak istemem ama ben ilk oğlumu nişan gelmesi (kan) belirtisiyle doğurmuştum.ilk aylarda sorun olmuyor ama 2. trimester sonrası dikkatli olmakta fayda var.Evet canim birlesme sonrasi gelmis olmaligideyim mi doktoruma?
Sordum doktoruma cevap vermesini bekliyorum, vermezse yarim saate gideyim yaninaEn azından arayıp bilgilendirmelisiniz. Korkutmak istemem ama ben ilk oğlumu nişan gelmesi (kan) belirtisiyle doğurmuştum.ilk aylarda sorun olmuyor ama 2. trimester sonrası dikkatli olmakta fayda var.
Iliski canim evetİlişkiye mi girdiniz yoksa ağır mı kaldırdın canım?
Iliski canim evet
Cok degil yani 1-2 damla var yokÇok değilse dert etme ama sen yine de doktoruna sor mutlaka.
İyi düşün iyi olsun canım ilişki olmadan da olmaz ama
Cok degil yani 1-2 damla var yokYazarken de utandim ama napiyim size sormadan edemedim
Saol canimEe tabi insanın aklına takılıyor.
Sor tabi elimizden ne gelirse yardımcı oluruz
Ara verdiyseniz bayadır, zorlamadan da olmuş olabilir.
Saol canimDoktor yazdi simdi “İlişki sonrası olabilir tedirgin olmayın” dedi
Ilişki sonrası olabiliyo cnm biraz daha dikkatli olun zorlanma olmasın cnm benim ilk gebeligimde öyle olmuştu ama bir sıkıntı olmadiEvet canim birlesme sonrasi gelmis olmaligideyim mi doktoruma?
Hadi guzel haberler bekliyoruz canimGünaydın kızlarKontrole gidiyorum 1 ay oldu çok özledim çocuğumu , umarım her şey yolundadır dua edin bana olur mu
Tamam canim saolIlişki sonrası olabiliyo cnm biraz daha dikkatli olun zorlanma olmasın cnm benim ilk gebeligimde öyle olmuştu ama bir sıkıntı olmadi
Günaydın kızlarKontrole gidiyorum 1 ay oldu çok özledim çocuğumu , umarım her şey yolundadır dua edin bana olur mu
Inan cok haklisin ama maalesef devlet hastanelerinin durumu icler acisi. Isini hakkiyla yapan doktorlar ve asistanlar da var, iyi ki varlar zaten ama senin karsilastigin gibi birine denk gelince insan cok sinirleniyor. Tatli canini sıkma, stres maalesef bebegimize yansiyor. Sen kendi doktorunla gorus icin de rahatlamis olur.Zaten sinirim ona. Çok şükür durumum var gider yaptırırım özelde. Ama ne bilim bu işin bir standardı yok mudur. Yani internetten bakıyorum heryerde aynı şeyler yazıyor. Hadi ben netten baktım, burdan, sizlerden biliyorum nasıl olması gerektiğini. Burası Anadolu. İlçelerden köylerden bir sürü gebe geliyor bu hastaneye. O gebelerin bebelerin günahı ne.
Güya ben de dedim ki buraya giderken hani daha çok yapılıyordur benim özele göre, anormal durumlarla daha çok karşılaşmışlardır. Üniversite hastanesi didikler iyice dedim
Ağzımın payını aldım döndüm
Burada perinatolog olarak sadece numune hastanesinde bir doktor var. Yoğunluktan dolayı dışarıdan randevuya kapalı. İldeki herhangi bir kadın doğum doktorunun verdiği sevk kağıdı ile gidip randevu alabiliyorsun
Bir de haftanın bir günü Üniversite hastanesinde varmış yine. Onun da çalışma prensibi aynı. Risk varsa sadece sevkle gidebiliyorsun
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi canım. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Benden önce de iki kişi girdi aynı sürede çıktılar ama demekki detaylı değil onların, başka birşey dedim.
Sonra dedim raporu beklim belki bakmıştır yazmıştır herşeyi. Raporu da alınca sinirimden çıktım geldim direk.
Yarın şikayet edicem Cimer’e. Raporun ilk cümlesiyle yırtacak muhtemelen. Net görüntü alamadım diye savunacak kendini. Gerçi yırtacak diyorum da bir yaptırımı olacak mı onu da sanmıyorum ya.
Yarın kendi hastanemde gideceğim. Muhtemelen böyle olmayacak. Şikayetimde ondan da bahsedeceğim.
13. haftamda ben de 11-14 detaylı taramasına perinatologa gitmiştim devlet hastanesinde. İkizlerden birinin kalbi durunca randevu alabilmiştim. Orda da öyleydi. Ki bu kadar kapsamlı bir tarama olmuyor o. Sadece bazı organlar oluşmuş mu diye bakılıyor o zaman. Boyutları falan incelenmiyor. Ona rağmen 15-20 dkka sürmüştü. Bazı şeyleri görememişti. Yürüyüp çikolata yiyip geri almıştı beni. En son yine içine sinmemişti de emin olmak için vajinal bakmıştı adam sağolsun. Yoğunluksa o adam daha da yoğundu kapıdaki sırayı hatırlıyorum. Tamamen iş ahlakı bence
Ben bilsem böyle olacağını o sorusuna cevap verir miydim onun. Sonradan anladım takip doktorumu neden sorduğunu. Bir de ben ilk sadece gittiğim hastanenin adını söyledim. Orada hangi doktor diye tekrar sordu. Bana şimdi düşüyor niye sorduğu. Çünkü gittiğim özelde üniversiteden bir doçent haftanın belli günleri hasta kabulü yapıyor
Canim bu arada senin ikiz kaybin gecmis senede var diye aklimda kalmis kusuruma bakma. Korkunu simdi daha iyi anliyorum.Benim gebeliğim ikiz başlamıştı canım.
10. Hafta bebeklerden birinin kalbi durdu. İkizken başlarda sevkle randevu almıştım riskli kategorisine girdiği için. Çoğul gebeliklerde ikili test yanıltabildiği için 11-14 detaylı ultrasonu diye birşey var ona bakılıyor ikili yerine. Onun için 13. Haftaya vermişlerdi randevuyu. Gittiğimde biri yoktu artık ama bakmıştı yine sağolsun o doktor. Ve artık tek bebek olup risk olmamasına rağmen herşeyini görmeden bırakmamıştı işte.
Burada perinatolog sadece bir doktor var devlette. O da sadece riskli gebelere bakıyor sevkle. Üniversitede de, benim normalde takipte olduğum özel hastanede de radyolog bakıyor. Zaten 3 hastane var toplam
İnternette de perinatolog veya radyolog yapar diyor normalde.
Pek seçim şansım yok burada maalesef
Yarın kendi doktoruma gideceğim. Orda da baktıracağım tekrar bakalım. Ama işte radyolog yineYa detaylı baksın da her şeyine o yeter bana
Canim benim doktor bi sure iliskiyi yasaklamisti. En son guttigimde yasak kalkti ama iliski sonrasi damla kanama olursa endise etmeyin demisti. Umarim seninki de bundan kaynaklidir.Evet canim birlesme sonrasi gelmis olmaligideyim mi doktoruma?
Guzel haberlerini bekliyorum canim. Inanin burada kimin kontrolu olsa ben de heyecanlaniyorumGünaydın kızlarKontrole gidiyorum 1 ay oldu çok özledim çocuğumu , umarım her şey yolundadır dua edin bana olur mu
İlişki olmadan da mecburen oluyor ama doğum sonrası ne olacak artık bilmiyorumÇok değilse dert etme ama sen yine de doktoruna sor mutlaka.
İyi düşün iyi olsun canım ilişki olmadan da olmaz ama
Doktorun da yazmış korkma az olduğunda sıkıntı değil ama dikkat etmek gerekiyor belki ilişki durumuna ara vermek bile gerekiyor. Erkekler için zor ama inan bebegini kucağına almak için hersey yapılıyor.Saol canimDoktor yazdi simdi “İlişki sonrası olabilir tedirgin olmayın” dedi
İlişki olmadan da mecburen oluyor ama doğum sonrası ne olacak artık bilmiyorumbize tamamen yasak
Doktorun da yazmış korkma az olduğunda sıkıntı değil ama dikkat etmek gerekiyor belki ilişki durumuna ara vermek bile gerekiyor. Erkekler için zor ama inan bebegini kucağına almak için hersey yapılıyor.
InsAllah hayırlı guzel haberlerle gel canım.benim doya doya bak bebisineGünaydın kızlarKontrole gidiyorum 1 ay oldu çok özledim çocuğumu , umarım her şey yolundadır dua edin bana olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?