- 18 Şubat 2018
- 1.848
- 3.596
- 133
Zaten sinirim ona. Çok şükür durumum var gider yaptırırım özelde. Ama ne bilim bu işin bir standardı yok mudur. Yani internetten bakıyorum heryerde aynı şeyler yazıyor. Hadi ben netten baktım, burdan, sizlerden biliyorum nasıl olması gerektiğini. Burası Anadolu. İlçelerden köylerden bir sürü gebe geliyor bu hastaneye. O gebelerin bebelerin günahı ne.Kiz birak onlari yaaaa, ben sinir oldum burdaHemen yeni bi randevu olustur ozelde ki doktorundan orda yaptir detayli ultrasonu Isini hakkiyla yapmayan herkesten nefret ediyorum yaaaa
Güya ben de dedim ki buraya giderken hani daha çok yapılıyordur benim özele göre, anormal durumlarla daha çok karşılaşmışlardır. Üniversite hastanesi didikler iyice dedim
Ağzımın payını aldım döndüm
Burada perinatolog olarak sadece numune hastanesinde bir doktor var. Yoğunluktan dolayı dışarıdan randevuya kapalı. İldeki herhangi bir kadın doğum doktorunun verdiği sevk kağıdı ile gidip randevu alabiliyorsunbana da detaylı ultrasonu radyoloji değilde perinatolog bakabilir demişti kadın doğumcu
Bir de haftanın bir günü Üniversite hastanesinde varmış yine. Onun da çalışma prensibi aynı. Risk varsa sadece sevkle gidebiliyorsun
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi canım. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Benden önce de iki kişi girdi aynı sürede çıktılar ama demekki detaylı değil onların, başka birşey dedim.Nerde kime yaptırdın obayram Allaha emanetiz vallaArkadaşın dediği gibi banada perinatolog baksın diye ben daha bahcesehir den yedi tepe universitesine gidicem valla böyle bir sey olursa kesin kavga ederim galiba hem dünya para vericem hem dünya yol gidicem haftaya cuma benimde randevum....
Sonra dedim raporu beklim belki bakmıştır yazmıştır herşeyi. Raporu da alınca sinirimden çıktım geldim direk.
Kuzum sen bence başka bir doktora git , bu şekilde olmaz basından savar gibi baktığı şeyde bir canlının hayatı söz konusu . İşine de hastasına da saygısızlık bu , gerçekten çok sinirlendim
Yarın şikayet edicem Cimer’e. Raporun ilk cümlesiyle yırtacak muhtemelen. Net görüntü alamadım diye savunacak kendini. Gerçi yırtacak diyorum da bir yaptırımı olacak mı onu da sanmıyorum ya.
Yarın kendi hastanemde gideceğim. Muhtemelen böyle olmayacak. Şikayetimde ondan da bahsedeceğim.
13. haftamda ben de 11-14 detaylı taramasına perinatologa gitmiştim devlet hastanesinde. İkizlerden birinin kalbi durunca randevu alabilmiştim. Orda da öyleydi. Ki bu kadar kapsamlı bir tarama olmuyor o. Sadece bazı organlar oluşmuş mu diye bakılıyor o zaman. Boyutları falan incelenmiyor. Ona rağmen 15-20 dkka sürmüştü. Bazı şeyleri görememişti. Yürüyüp çikolata yiyip geri almıştı beni. En son yine içine sinmemişti de emin olmak için vajinal bakmıştı adam sağolsun. Yoğunluksa o adam daha da yoğundu kapıdaki sırayı hatırlıyorum. Tamamen iş ahlakı bencecanim ben gittigimde 45 dk surdu ve kontrol ettigi her bolgenin cok dikkatlice en net fotografini almaya calisti tek tek, 50-60 foto oldu ekran goruntusu aldigi.. bence de bir baska kontrole git detayli baksinlar bu kabul edilir degil cidden insani nasil sinir ediyor okuzler ya
Ben bilsem böyle olacağını o sorusuna cevap verir miydim onun. Sonradan anladım takip doktorumu neden sorduğunu. Bir de ben ilk sadece gittiğim hastanenin adını söyledim. Orada hangi doktor diye tekrar sordu. Bana şimdi düşüyor niye sorduğu. Çünkü gittiğim özelde üniversiteden bir doçent haftanın belli günleri hasta kabulü yapıyorCanim hic moralini bozma sen direk kendi doktoruna randevu al. Maalesef devlette calisan bazi doktorlar takibini yapmadiklari gebeyi umursayabiliyor.