2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kiz birak onlari yaaaa, ben sinir oldum burda Hemen yeni bi randevu olustur ozelde ki doktorundan orda yaptir detayli ultrasonu Isini hakkiyla yapmayan herkesten nefret ediyorum yaaaa
Zaten sinirim ona. Çok şükür durumum var gider yaptırırım özelde. Ama ne bilim bu işin bir standardı yok mudur. Yani internetten bakıyorum heryerde aynı şeyler yazıyor. Hadi ben netten baktım, burdan, sizlerden biliyorum nasıl olması gerektiğini. Burası Anadolu. İlçelerden köylerden bir sürü gebe geliyor bu hastaneye. O gebelerin bebelerin günahı ne.
Güya ben de dedim ki buraya giderken hani daha çok yapılıyordur benim özele göre, anormal durumlarla daha çok karşılaşmışlardır. Üniversite hastanesi didikler iyice dedim
Ağzımın payını aldım döndüm

bana da detaylı ultrasonu radyoloji değilde perinatolog bakabilir demişti kadın doğumcu
Burada perinatolog olarak sadece numune hastanesinde bir doktor var. Yoğunluktan dolayı dışarıdan randevuya kapalı. İldeki herhangi bir kadın doğum doktorunun verdiği sevk kağıdı ile gidip randevu alabiliyorsun
Bir de haftanın bir günü Üniversite hastanesinde varmış yine. Onun da çalışma prensibi aynı. Risk varsa sadece sevkle gidebiliyorsun

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi canım. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Benden önce de iki kişi girdi aynı sürede çıktılar ama demekki detaylı değil onların, başka birşey dedim.
Sonra dedim raporu beklim belki bakmıştır yazmıştır herşeyi. Raporu da alınca sinirimden çıktım geldim direk.

Kuzum sen bence başka bir doktora git , bu şekilde olmaz basından savar gibi baktığı şeyde bir canlının hayatı söz konusu . İşine de hastasına da saygısızlık bu , gerçekten çok sinirlendim

Yarın şikayet edicem Cimer’e. Raporun ilk cümlesiyle yırtacak muhtemelen. Net görüntü alamadım diye savunacak kendini. Gerçi yırtacak diyorum da bir yaptırımı olacak mı onu da sanmıyorum ya.
Yarın kendi hastanemde gideceğim. Muhtemelen böyle olmayacak. Şikayetimde ondan da bahsedeceğim.

13. haftamda ben de 11-14 detaylı taramasına perinatologa gitmiştim devlet hastanesinde. İkizlerden birinin kalbi durunca randevu alabilmiştim. Orda da öyleydi. Ki bu kadar kapsamlı bir tarama olmuyor o. Sadece bazı organlar oluşmuş mu diye bakılıyor o zaman. Boyutları falan incelenmiyor. Ona rağmen 15-20 dkka sürmüştü. Bazı şeyleri görememişti. Yürüyüp çikolata yiyip geri almıştı beni. En son yine içine sinmemişti de emin olmak için vajinal bakmıştı adam sağolsun. Yoğunluksa o adam daha da yoğundu kapıdaki sırayı hatırlıyorum. Tamamen iş ahlakı bence

Canim hic moralini bozma sen direk kendi doktoruna randevu al. Maalesef devlette calisan bazi doktorlar takibini yapmadiklari gebeyi umursayabiliyor.
Ben bilsem böyle olacağını o sorusuna cevap verir miydim onun. Sonradan anladım takip doktorumu neden sorduğunu. Bir de ben ilk sadece gittiğim hastanenin adını söyledim. Orada hangi doktor diye tekrar sordu. Bana şimdi düşüyor niye sorduğu. Çünkü gittiğim özelde üniversiteden bir doçent haftanın belli günleri hasta kabulü yapıyor

20+1den selamlar sevgiler

Oldum olası perinatologlara antipatim vardı o yüzden ikiliye ve detaylı ultrasona girmek istemedim. Daha önce ki gebeliğimde de çok güvendiğim eski doktoruma gittim ve detaylı ultrason muadili muayenemi ona yaptırdım. Çok dikkatlidir kendisi önceki oğlumun ten rengini dahi söylemişti ultrasondan bakıp. O yüzden ona güvenim tamdı. Çok şükür herşey yolunda kalp beyin burun ense böbrek herşeyine tek tek baktı. Diğer çocuklarım gibi buda haftasına göre önde gidiyor. Yaklaşık 2 hafta kadar 4kg ın üzerinde doğar dedi. Bende zaten 1.76 boyundayım uzun bir hatunum yani. O sebeple boyuda uzun. 2.oğlum 57cm 4.260kg doğmuştu.
Şuan en büyük sorunum belimde 3 fıtığım olduğu için zorunlu sezeryan olmam gerekiyormuş Diğer iki oğlum normal doğumdu ne güzel. Neyse bebişim sağlıklı olsunda napalım. Bizden bu kadar şimdilik. Detaylı ultrason macerasıda böylece bitmiş oldu çok şükür.Şuan 420grm mış.

Benim gittiğim hastanede perinatolog bolumuydu. Öğlene kadar sadece 4 hasta için randevu verilmişti. Benden önceki hastalar yarımşar saat falan sürdü . Benim uzun sürdü 2 farklı doktor baktı göremediklerini yerleri detaylı tekrar incelediler. Korona olduğumu da söyledim ayrıca hamileliği risk durumunu bahsettim belki ondan fazla baktılar. 30 tane ultrason görüntüsü aldılar. Tek tek bakılması ölçülmesi gerekiyor sen şikayetini yap ama başka bir doktora da randevu al detaylı ultrason bu kadar kısa olmaması lazim

Bence ordayken hemen şikayet etmeliydin canım. Görüntü alamıyorsa biraz yürüyüp gel yada tatlı yiyip gel diyebilirdi. Bunları biz biliyoruz da o bilmiyor mu yani! Nefret ediyorum işini hakkıyla yapmayan insandan. Herşey paramı ya. Dediğiniz gibi özele gidecek durumunuz var gidecekseniz ya diğer durumu olmayanlar napsınlar yani ölsünlermi. Bunlar kendini bişey sanıyor şikayet edilmezlerse de bu şımarıklıkları böyle devam eder. Kesinlikle peşini bırakmayın. Beyincik ne kadar önemli bir bölge ne demek göremedim bakamadım. Ben detaylıya girmediğim halde doktorum tam 20dkya yakın baktı ultrasonda. Birde ne kadar zor randevu alınıyor devletten o kadar bekliyosun gördüğün muameleye bak. Ay çok sinirlendim canım ya. İnsanın hevesini kursağında bırakıyorlar.

Aynen kuzum senin riskli olduğu için belki o kadar uzun sürdü ama benimki de çok kısa yani. Bir de üstüne incelenemedi diye rapor gelince iyice şaştım. Yarın sabaha kendi doktoruma gideceğim. Konuşacağım onla. Orda yaptıracağım artık bir de napam.
13. Hafta taraması benim de perinatologdaydı, öyle olmuştu. Bir sürü görüntü aldı. Anlatmıştı. Yürütüp geri almıştı. Olmadı vajinal bakmıştı en son. Ki o da devlette ve o doktor ildeki tek perinatolog. Yoğunluksa o da yoğun baya.
Kız ben bugün ne gördüm yavrumu ne kalp atışını duydum. Bir ekranı döndürüp göstermedi bile

Bırakmicam valla. Ya benle bekleyen bir kız vardı köyden gelmişler. Kulak misafiri oldum. İşte gecikti biraz randevu saatleri. Köye nasıl döneceklerini düşünüyorlar eşiyle. Arabaları yok. Köyün arabasına yetişemeyecek gibiler falan. Valla kendimden çok onlara üzüldüm. Aklıma geldikçe hala sinirleniyorum.

Allah’ından bulsun. Şimdi bir arkadaşla konuştum yine orada yaptıran. Bayan bir radyoloğa denk gelmiş o. Çok tatlıydı. Ara ara çevirdi gösterdi bana ekranı bak kalbi, bak elleri falan diye diyor. Bir de onun beraber beklediği kişilerde pozisyonu düzgün olmadığı için çıkıp tekrar girmeyi bekleyenler olmuş. Bana hiç öyle birşey demeyi bırak göremedim bile demedi yani. Raporda gördüm ben göremediğini

13. Haftada neden perinatologa gittin esas şimdi olması gerekir ya. Sivas ta yada senin gittiğin hastanede mi farklı durumlar. Radyolojinin baktığını duymamıştım. Sen üzme canını şükür ki kendi doktorun da var orada görürsün bebegini. Stres sana da bebegine de iyi gelmez. Haklısın ama böyleler ne yazık ki.
Bende bugün kendi doktoruma gidecektim ameliyati varmış sabah aradılar sizi hastanede bekletmeyelim başka gün gelin dediler. O Kadar hoşuma giti ki doçent bir doktor bi kadar düşünceli ve nazik asistanlar çok kibirli

Benim gebeliğim ikiz başlamıştı canım.
10. Hafta bebeklerden birinin kalbi durdu. İkizken başlarda sevkle randevu almıştım riskli kategorisine girdiği için. Çoğul gebeliklerde ikili test yanıltabildiği için 11-14 detaylı ultrasonu diye birşey var ona bakılıyor ikili yerine. Onun için 13. Haftaya vermişlerdi randevuyu. Gittiğimde biri yoktu artık ama bakmıştı yine sağolsun o doktor. Ve artık tek bebek olup risk olmamasına rağmen herşeyini görmeden bırakmamıştı işte.

Burada perinatolog sadece bir doktor var devlette. O da sadece riskli gebelere bakıyor sevkle. Üniversitede de, benim normalde takipte olduğum özel hastanede de radyolog bakıyor. Zaten 3 hastane var toplam
İnternette de perinatolog veya radyolog yapar diyor normalde.
Pek seçim şansım yok burada maalesef
Yarın kendi doktoruma gideceğim. Orda da baktıracağım tekrar bakalım. Ama işte radyolog yine Ya detaylı baksın da her şeyine o yeter bana

57 cm miiii? duyduğum en uzun doğan bebek sanırım çok şaşırdım, eşinin boyu kaç canım?

Evet canım abisi 53cmdi o da 57cm di. Buda sanırım o civarlarda olucak. Ben 1.76 eşim 1.87 civarı.
Bizim seninle 1 gün varmış aramızda ben hollandada yaşıyorum ve burada herkes iri kadın erkek, haliyle bebekler de tr ortalamasına göre uzun :) geçen hafta perşembe detaylı ultrasona gittik, ebe hollanda ortalamasına göre de biraz daha iri bi bebeğimiz olacağını söyledi inşallah sağlıkla sıhatle kavuşalım ama hafif bi tırsma da olmadı değil

Bunlarda son fotolarımız. Siyah beyaz olanda ayağımız var. Renklide de elimizle kolumuzla yüzümüzü tamamen kapatıp kordonuda boynumuza atmış görünüyoruz :) Allahtan kordonun bir ucu açık. Yoksa kendini boğacak yaramaz Allah korusun.

Eklentiler

• Screenshot_20211130_234025_com.huawei.himovie.overseas.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG-20211130-WA0008.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 79
Merhaba. Bende Bursa'da oturuyorum da detaylı ultrason için bir doktora randevu aldınız mı? Perinatolog olarak özellikle. Ya da birinden tavsiye filan almış olabilirsiniz? benim bu konuda kafam çok karışık ta aynı şehirden birini görünce dayanamadım sorayım dedim

Oy oy maşallah cnm Rabbim.bagislasin sizlere insAllah sağlıkla kucağına al cnm

Ben hatırlayamadım ikiz başladığını sana durumu hatirlattiysam kusura bakma. Aslında yaşadığın kayıp durumu da seni riskli hamile durumuna getirmiyor mu?
Kendi doktoruna muayene ol devlet hastanesinde de kadın doğum doktoru perinatologa sevk etmesi için konusabilirsin. Senin durumunda özel durum böyle lanse edip belki perinatolog randevusu alırsın dene şansını.
Isallah bugün bebegini görür güzel haberlerle gelirsin.

Renkli olan ne güzel sanki ışık gelmiş yüzüne kapatmış uyuyor gibi maşallah
Tombis ayak
Gunaydin canlarim, sabah uyandigimda cok kucuk 1-2 damla kan gordum endiselenmeme gerek var mi?
Eşle yakınlaşma sonrası bazen olabiliyor sebep bu mu ? Ağır birsey kaldırdın yordun mu? Ya da stres durumu yaşadın mı?
Az miktarda olunca sıkıntı yok ama dikkat etmek gerekir.

Evet canim birlesme sonrasi gelmis olmali gideyim mi doktoruma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…