- 1 Aralık 2021
- 14.830
- 53.927
- 548
- 35
Ben yelek de alıyorum yanıma rahat oluyor yoksa sırt ağrısı zor geçiyor kanama bi kaç gün sonra normal aded kanaması oluyor ara sıra durup başlıyor kanamaKızlar bu arada yine aklımdayken sizinle de paylaşayım. Bizim hastanenin hemşirelerine hastane çantası için danıştım bugün.
Onun dışında standart listelerde ne varsa onlardı. Farklı olarak söyledikleri bunlardı benim aklımdakilerden.
- Sezeryan da olsa normal doğum da olsa sonrasında ilk giymek için koyu renk bir pijama takımı veya gecelik iyi olurmuş. Gecelik daha rahat oluyor tabiki dediler. Her ikisinde de kanama oluyor, kanama geçmese de batikon lekesi falan bulaşabiliyor bacak arasından veya karından o da açık renk olunca falan kötü görünüyormuş. İlk 3-4 saat ayaklanana kadar onu giyersin. Sonra zaten güzel takımına geçiş yaparız dediler.
- Emzirme sütyeni biz getirsen de giydirmiyoruz eğer istersen bol bir emzirme atleti getirebilirsin dediler. Ne kadar serbest ilk etapta o kadar iyiymiş sürekli meydanda olacakmış zaten göğsümüz
- Çay kaşığı
- Sezeryan olursa sırt tutulması çok yaşanabiliyormuş onun sıcak su torbası iyi olurmuş.
- Bir de benim göğüs ucum belirgin olmadığı için silikon uç
- Bestlak süt arttırıcı damla
- Bebek için de kıyfetleri yedekli olmalı, ilk giydirdikleri kirleniyormuş zaten hemen. Bir de eldiven şapka yedeği olsun takımların dışında. Çok düşüyormuş.
- Bir tane de kalın bir battaniye. Hem ameliyathaneden getirirken hem de hastaneden çıkarken kullanmak için iyi oluyormuş.
Ben de standart her listede hırka oluyor diye yazmadım ama bizim hemşireler de kalın bir hırka getirme bizim katımız çok sıcak oluyor giyemezsin. Pijama takımının sabahlığı varsa o bile yeterli dedi. Sabahlık var ama yine de pentinin bi ev hırkası vardı onu koydum ne olur ne olmaz dediğin gibiBen yelek de alıyorum yanıma rahat oluyor yoksa sırt ağrısı zor geçiyor kanama bi kaç gün sonra normal aded kanaması oluyor ara sıra durup başlıyor kanama
Merhaba, direnç devam ediyormuş corapine devam edeceğim. İnş sağ Salim güzelce doğarlar100 mg ecoprin kullanıyorum hergün. Ayrıca omega 3 te kanı sulandırıyormuş, gün aşırı alıyorum. Ben de plasenta inkreata tanısı yok sadece rahim uzunluğum normalden kısa. Bebek aşağıdaymış. Bu yüzden ilk haftalarda kanamalarım oluyordu, hiç ayakta duramıyordum, işimi bırakmak zorunda kaldım. Umarım ayrıntılı ultrasonunuzdan güzel sonuçlar almışsınızdır.
Ben de minik idrar kaciriyoken korkup acile gitmistim o zaman nst baglamislardi aynen cok sıkıciydi canim. Hatta sıkıntıdan telefonuma bakiyodum hemsire telefon cihazi etkiliyo, sonuclar yaniltici olabiliyo demisti. Ama mecbur 34den sonra duzenli girecegiz.Ben cuma günü gittiğimde 32+0dı. 32 de giriliyor sanıyordum da 34 de başlatıyormuş. 3 hafta sonra çağırdı zaten o zaman 35 olcam ilk normal nstmize giricez. Normal diyorum çünkü ilk enfeksiyon yüzünden acillik olunca bağlamışlardı çok sıkıcıydı
Kizlar yarin bir cogumuzun randevusu varmisBen cok heyecanliyim, 1 ay oldu gormeyeli. Hepimiz hayirli guzel haberler alalim insallah Bu arada nisan basi dogum yapacaklar nst'ye girmeye basladiniz mi ? Doktorunuz bisey dedi mi ? 34den sonra mi nst ?
32 haftada rapor için gittim ilk nts uygulandı iki haftada bir kontrole gidicek her gittiğimde de nts olucak 32. 34. 36. Haftalarda girmiş olucak 37. Haftada da sezeryan tarihi vericek şuan tarih için erken dedi ilk doğumum erken olduğu için önceliğimiz 37 doldurmakmisKızlar iyi akşamlar merak ettiğim bir konu varda 32-34. Haftalardan sonra doktor daha sık mi çağırıyor muayeneye? Şuan ayda 1 gidiyorum çünkü bu sıklaşacak mi merak ediyorum.
20 dk falan sürüyormuş sanırım ama napalım bebişimiz için dayanıcazBen de minik idrar kaciriyoken korkup acile gitmistim o zaman nst baglamislardi aynen cok sıkıciydi canim. Hatta sıkıntıdan telefonuma bakiyodum hemsire telefon cihazi etkiliyo, sonuclar yaniltici olabiliyo demisti. Ama mecbur 34den sonra duzenli girecegiz.
Ben 32+0 de gittim 3 hafta sonra çağırdı. Sonrası nasıl olacak bilmiyorumKızlar iyi akşamlar merak ettiğim bir konu varda 32-34. Haftalardan sonra doktor daha sık mi çağırıyor muayeneye? Şuan ayda 1 gidiyorum çünkü bu sıklaşacak mi merak ediyorum.
Yaa al benden de o kadar popon mu bu acaba oğlum çek poponu ordan falan diyorum karnımı ovalarkenCanım selamm hoşgeldin, bende senin gibiyim bazen çok canım aciyo teknelerdençok merak ediyorum tam olarak neresi ile vurduğunu kontrole de çok var daha pozisyonunu merak ediyorum :)))
Valla aynı durum bende de var karnım top yutmuşum gibi kocaman gören doğurucam sanıyor heleki yapışan bir kıyafet giydiğimdeBeni gören herkes yarın doğuracakmışım gibi davranıyor kocaman olmuşum diye, psikolojim bozuldu iyiceHiçbir şey de hazır değil, bu hafta kıyafet yıkama ütüleme yapmaya başlayacağım inşallah. Ani bir kararla çilek mobilyadan 3 kapılı dolap ve şifonyer aldım, dolap için martın ilk haftası dediler, inşallah gecikmez.
Hiç üzülmeyin ben de 65 kilo ile başladım şu an 81 kiloyum. 33. haftama girdim ve boyum 157 düşünün. Tüm kilo basende üstte hiçbir şey yok bebiş hariç göbek kısmı bile normal. Vücut yapısı genetik faktör her şeyi etkiliyor gerisi hikaye. Aşırı yiyen birisi de değilim. 85 ile doğursam şükredeceğim. Nasip artık geçerse de. Tansiyon normalse ödem yoksa aşırı hiç üzülmeyin önemli olan gerçekten sağlık.Gunaydin canlarim
Istanbula donmeden once burdaki doktorum da gorsun istedim yarin randevumuz var 2 hafta sonra kizikami gormus olcam yine2 haftada bir ne guzelmis yaaa :)
Bu arada annemin yemekleri beni 1 haftada iyice sisirdi…. 16 kiloyla gelmistim gecen hafta, bugun 20 kiloyu tamamlamisim.. Inanamiyorum gercekten daha 31 haftadayim heralde 27 kiloya kadar alirim, utanmam 30 bile alirimHala gorenler cok almamissin diyor gobegin de yok diyor ama galiba bacaklara gidiyolar yine….
Neyse bebisim saglikli gelsin de veririz
Benimde 16 Şubat'taBenim randevum 16 Şubat siz gidin gelin de gözümüz minnoşluk görsünhayırlı haberlerle gelin kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?