Doğum sonrası 3 gece 4 gün uzun bir sure 1 gece sonra eve gidiliyor özel bir durum varsa 2 gün kalınıyor. Bulgaristan da böyle mi.Evet doğum gerçekleştikten sonra 3 gece 4 gün . hastanede olacağız, o sıra giyerim diye düşündüm ben de. Kan diyince hep bi irkiliyorum ilk başta baya gelecek o zaman
Beni de görüntü rahatsiz ediyor. Sarktı goguslerim birde emzirirken daha da sarkacak galibaBenimde ikinci ayni durumdayım başta çok sert ve şişti şimdi hem sarktı hem yumuşak sütü göğüs şekli etkilemiyormus diye duymuştum bı kaç doktordan YouTube da ama.goruntusu çok rahatsız ediyor beni şimdiden bile
Normal doğum öncesi suyunuz gelirse diye dedim canim. Doğum sonrası kanama degil. Ama doğum sonrası kanama için 1 paket hasta külot bezlerinden alin bulasti sızıntı yapti derdi yol çok daha iyi oluyor. Doğumdan çıkar çıkmaz bu bez kulodu giyin.O kadar kanamamiz olacak mi yaZaman gectikce normal dogumdan korkmaya basladim, sanki sezeryan daha konforlu
Kafanda normal dogumu kendine sartlandirirsan gerçekten olur. Buna destek olarak yürüyüş ve egzersiz yap nefes çalışmaları yap. Benim kızım 41. Haftada hala doğmadı suyum gelmedi, sancim yok ama normal doğum yapmayi çok istedim. Çatı genisligimde uygundu. Suni sancı verdiler, suyumu ebeler patlattı ve 4 saatte açılma oldu ben normal dogum yaptım isallah hepimiz kolay doğumlar yapariz. Ayrıca normal doğuma cinsel iliski yardmci oluyormuşBana da tercih hakkı sunsalar kesinlikle normal doğum derim :)
Acı eşiğim çok yüksektir bir de sonrası daha kolay diye normal istiyorum.
Hep diyorum ya iyi düşün iyi olsun diye.
Kimisi sancıyı evde çekiyor gidince hemen doğuruyor, bakarsın senin de öyle olur :)
Ama şuan tabi daha hassasız normal böyle hissetmen.
Annem hep der doğurunca nasıl rahatlama geliyor diye öyle düşün, doğuma da rahat girersek rahat çıkarız yani.
İçime bir polyanna kaçtı benim
1 ay kalmış hayırlısıyla bu 1 ay güzel geçsin isallahHemde nasıl hayırlısıyla.subati bitirseydim Marta en geç ikinci haftası sezeryan yapılacak ilk benim ki gelcek sanırım
Kanaman varmiydi? Kanaman oluyorsa idrar örneğine kan girdiyse kan çıkıyor diye biliyorum.Kızlar bugün benim idrarda eritrosit 14 çıkmış, idrara kan karışması demekmiş. Bir de lökosit 15 çıkmış bu da enfeksiyon demek sanırım. Hadi enfeksiyonu duydum ama kan olması ne demek bilen var mı?
Kafanda normal dogumu kendine sartlandirirsan gerçekten olur. Buna destek olarak yürüyüş ve egzersiz yap nefes çalışmaları yap. Benim kızım 41. Haftada hala doğmadı suyum gelmedi, sancim yok ama normal doğum yapmayi çok istedim. Çatı genisligimde uygundu. Suni sancı verdiler, suyumu ebeler patlattı ve 4 saatte açılma oldu ben normal dogum yaptım isallah hepimiz kolay doğumlar yapariz. Ayrıca normal doğuma cinsel iliski yardmci oluyormuşeşlerden de yardım alabilirz
Evet ya cok uzun bir süre ama burda normal doğumsa 3 gün, sezeryansa 4.günde bırakıyorlar hastaneden. Aslında iyi bir şey bence ,bebeğin de annenin de kendini topladığından ve her şeyin yolunda olduğundan emin olmak istiyorlar . Eve gittikten 3 gün sonra da doktor eve gelip bebeği tekrar kontrol ediyor,zamanı geldiğinde ilk aşılarını da evde yapıyor değişik değişik şeyler var bu şekildeDoğum sonrası 3 gece 4 gün uzun bir sure 1 gece sonra eve gidiliyor özel bir durum varsa 2 gün kalınıyor. Bulgaristan da böyle mi.
Simdi doğum öncesi normal dogumda açılma süreci tamamlanırken ara ara gelen kan ve su olabiliyor onun icin demek istedim canim. Doğum sonrası gelen kanama degil. Doğum sonrası kanamadan ped yetmeyince ben hasta kulodu aldirmistim ama 2 gün yoğun kanama oldu sonra geçti. Hasta külot bezleri çok daha rahat oluyor geceliğine yatağına bulaşma riski yok
Beni de görüntü rahatsiz ediyor. Sarktı goguslerim birde emzirirken daha da sarkacak galibatoplatir diklestiririz artık
Normal doğum öncesi suyunuz gelirse diye dedim canim. Doğum sonrası kanama degil. Ama doğum sonrası kanama için 1 paket hasta külot bezlerinden alin bulasti sızıntı yapti derdi yol çok daha iyi oluyor. Doğumdan çıkar çıkmaz bu bez kulodu giyin.
Kafanda normal dogumu kendine sartlandirirsan gerçekten olur. Buna destek olarak yürüyüş ve egzersiz yap nefes çalışmaları yap. Benim kızım 41. Haftada hala doğmadı suyum gelmedi, sancim yok ama normal doğum yapmayi çok istedim. Çatı genisligimde uygundu. Suni sancı verdiler, suyumu ebeler patlattı ve 4 saatte açılma oldu ben normal dogum yaptım isallah hepimiz kolay doğumlar yapariz. Ayrıca normal doğuma cinsel iliski yardmci oluyormuşeşlerden de yardım alabilirz
1 ay kalmış hayırlısıyla bu 1 ay güzel geçsin isallah
Kanaman varmiydi? Kanaman oluyorsa idrar örneğine kan girdiyse kan çıkıyor diye biliyorum.
Masallah oğluna bugünün guzelide seni oğlun. Ohh içim açıldı. Sizlerin bebekleri gördükçe kendi bebegimde simdi böyle diyorum. Hepsi çok güzelMerhaba. buqun kontrolum vardı doktor oglumun 1800 gram 40 cm olduqunu söyledi haftama göre norml mi szce? Bu arada oglumu da koyaym
Herseyin hazır çantan, odan. Bebeğin bak bu Haftaya kadar geldi gönlünü de sakın tutmaya çalış. Hersey çok güzel olacak inan bunaSağolun kızlar
Aynen şükrediyorum bu günlerime şaka maka 11 hafta oldu o zaman sorsanız imkansız derdim sanırım
Bir kaç gündür çok saldım. Sürekli erteledim işleri. Duş almayı bile erteledim yanisonra bu sabah uyandım yani dedim şuan doğursan ne halt etcen acaba. Bu halde hastaneye nasıl gideceksin. Suyum gelse duş almaya vaktim olacak mı falan diye şeyler araştırdım Sözde hastane çantası hazırladım. Herşeyi paketledim park yatağın içine koydum öylece. Ufak tefek bir iki eksik var diye valize koymadım kaç gündür öyle duruyor. Sanırım bu günlerdir hiçbir şey yapmama erteleme hali etkiledi biraz. Neyse ki az önce kapı süsümüzün hazır olduğu mesajını aldım, kargoya veriliyormuş. Onu gördüm de biraz kendime geldim
Valla bende sırf doğuma yardimci olsun diye eşimi ikna ettim doğuma yardımcı ol bu senin babalık görevin dedimKızlar geçen randevumda doktorumla normal doğum istediğim için tetikleyici ve kolaylaştırıcı; perine masajı, hurma, ananas ve ilişki hakkında konuştuk. 36/37 den sonra başlayabilirsin dedi masaj ve ilişkiye, 37 den sonra da hurma ananas eklicem ogunlerime. Daha var ama özellikle perine masajı için baya önden bir hazırlık gerektiriyor. Araştırma, kullanılan yağlar vs. Size de soyleyim dedim
Kızlar ben hastane çantamı aşağıdaki şekilde hazırladım. Kabin boyun bir büyük boyuna sığdı rahatça, çok sıkışmadan. Kendi kıyafetlerim hariç herşeyi kilitli poşet ile koydum. İnşallah eksik bir şey kalmamıştır. Gözünüze çarpan eksik, yanlış veya gereksiz bir şey varsa haber edin olur mu
Herseyi çok güzel hazirlamissin. Doğum sonrası anneye nescafe içmesi söylenir, onu hastanede zaten bulursun. Anne çayı al yanına o da senin rahatlacak sütünü arttıracak rahat gaz cikarmani sağlayacak ben 3 ay kullandım. Bebegimde bende çok rahat ettik gaz sancısı kızım hiç çekmedi. Emzirme yastığını hastane ortamına sokma eve gidince tekrar yilamak zorunda kalacaksın bir tane yastık iste hastaneden bebegi uzerine yatır emzirirken inan çok kolay oluyor.Arttırayım canım sağol. Ya zorlasan sığılabilir, ben çok sıkıştırmak istemedim. Bir de biberon süt pompası falan da yer kaplıyor baya. Emzirme yastığı falan koyanlar var onlar nasıl yapıyor anlamadım gerekli mi emin de olamadımonu da dedim arabaya atayım lazım olursa çıkarırlar
Kulak çubuğu yetişkinlere bile doktorlar onermiyor. Bebek için hiç kullanmaya gerek yok. Burun aspiratorune gerek yok. Tıkalı olursa hastanede cihazla temizleniyor zaten. Çantaniza 1 el havlusu koyun lazım olabiliyor. Hastaneler çok sıcak oluyor, emzirmek de çok terletiyor.Günaydın kızlarbende şöyle bir liste hazırladım. Yanına soru işareti koyduklarımdan emin değilim. Özellikle burun aspiratörü ve kulak çubuğu hiç listelerde görmedim ama acaba lazım olur mu diye düşündüm. Belki saçma gelebilir ama ilk olunca insan herşeyi fazla düşünüyo sanırım bugün yavaştan başlayayım diye düşündüm bende bakalım. Hala eksiklerim var alınacak o yüzden bu ay sonuna doğru anca bitiririm gibime geliyor.
canım hayırlı olsun valla çanta işinide hallettin bitti bile desene :) Az kaldı doğuma da çok heyecanlısındır :)Kızlar ben hastane çantamı aşağıdaki şekilde hazırladım. Kabin boyun bir büyük boyuna sığdı rahatça, çok sıkışmadan. Kendi kıyafetlerim hariç herşeyi kilitli poşet ile koydum. İnşallah eksik bir şey kalmamıştır. Gözünüze çarpan eksik, yanlış veya gereksiz bir şey varsa haber edin olur mu
Eşler bebege zarar vermekten korkuyor ama bende bunu yeni okudum ve eşime bunu yapmamız gerekli ve sağlıklı olan birsey dedim sadece daha dikkatli olmak lazım.Ben en başından beri hep normal doğumu çağırıyorum bedenime :)
Tabi en başta evlatlarımızın sağlıkla gelmesi en önemlisi o ama gönlüm normalden yana.
Eşim de bir ara çekiniyordu bebeğimize bir şey olur diye ona da anlattım artık kaçmıyor benden
Cinsel ilişki, ananas, hurma, egzersizler, yürüyüş, merdiven inip çıkma yaparız inşallah normal gelir bebelerimiz
Ayy 3 -4 gün hastanede kalmak bana çok sıkıcı geliyor ama tedbirli olmaları güzel.Evet ya cok uzun bir süre ama burda normal doğumsa 3 gün, sezeryansa 4.günde bırakıyorlar hastaneden. Aslında iyi bir şey bence ,bebeğin de annenin de kendini topladığından ve her şeyin yolunda olduğundan emin olmak istiyorlar . Eve gittikten 3 gün sonra da doktor eve gelip bebeği tekrar kontrol ediyor,zamanı geldiğinde ilk aşılarını da evde yapıyor değişik değişik şeyler var bu şekilde
Emzik ve emzik kutusu yanınıza alın. Doktorlar onermiyor ama yaşayan biliyor doğum sonrası bebek durmuyor anne yorgun oluyor, bebek hep ağlıyor en azından erdikten karnı doyduktan sonra emzik biraz anneyi kurtarıyor. Yasayandan tavsiye bazen daha iyidir. Benim kız emzigi fırlatır atardı annem tuttururdu tekrar ki ben dinlenirdim.canım hayırlı olsun valla çanta işinide hallettin bitti bile desene :) Az kaldı doğuma da çok heyecanlısındır :)
Göğüs pompası hastane veriyor diye biliyorum kendine ağırlık yapma bence ben yanımda götürmeyeceğim, emzik biberon da götürmeyeceğim muhtemelen çünkü doktorlar önermiyorlar. Güzel doğumlarımız olsun inşallah :)
Ya ben kendi araştırmalarıma dayanarak emziği yeni doğar doğmaz vermeyi mantıklı uygun bulmuyorum. Bunun yerine sabırla emzirmeyi düşünüyorum. Yanına alan bebeğine verene birşey diyemem tabiki kendi kararlarıAyy 3 -4 gün hastanede kalmak bana çok sıkıcı geliyor ama tedbirli olmaları güzel.
Emzik ve emzik kutusu yanınıza alın. Doktorlar onermiyor ama yaşayan biliyor doğum sonrası bebek durmuyor anne yorgun oluyor, bebek hep ağlıyor en azından erdikten karnı doyduktan sonra emzik biraz anneyi kurtarıyor. Yasayandan tavsiye bazen daha iyidir. Benim kız emzigi fırlatır atardı annem tuttururdu tekrar ki ben dinlenirdim.
Eşler bebege zarar vermekten korkuyor ama bende bunu yeni okudum ve eşime bunu yapmamız gerekli ve sağlıklı olan birsey dedim sadece daha dikkatli olmak lazım.
Hurma ilk bebekte çok yedim ya hiç fark etmedi yemesem demekki daha da dogmazdi zaten zorla çıkardık küçük hanimi. Neyse yine de hurma yeriz belki fayda eder.
Lekelenmem bile olmadı şimdiye kadar, bugün aksilik çıkmazsa tekrar gideceğim belki başka tahlil de ister.Doğum sonrası 3 gece 4 gün uzun bir sure 1 gece sonra eve gidiliyor özel bir durum varsa 2 gün kalınıyor. Bulgaristan da böyle mi.
Simdi doğum öncesi normal dogumda açılma süreci tamamlanırken ara ara gelen kan ve su olabiliyor onun icin demek istedim canim. Doğum sonrası gelen kanama degil. Doğum sonrası kanamadan ped yetmeyince ben hasta kulodu aldirmistim ama 2 gün yoğun kanama oldu sonra geçti. Hasta külot bezleri çok daha rahat oluyor geceliğine yatağına bulaşma riski yok
Beni de görüntü rahatsiz ediyor. Sarktı goguslerim birde emzirirken daha da sarkacak galibatoplatir diklestiririz artık
Normal doğum öncesi suyunuz gelirse diye dedim canim. Doğum sonrası kanama degil. Ama doğum sonrası kanama için 1 paket hasta külot bezlerinden alin bulasti sızıntı yapti derdi yol çok daha iyi oluyor. Doğumdan çıkar çıkmaz bu bez kulodu giyin.
1 ay kalmış hayırlısıyla bu 1 ay güzel geçsin isallah
Kanaman varmiydi? Kanaman oluyorsa idrar örneğine kan girdiyse kan çıkıyor diye biliyorum.
Masallah oğluna bugünün guzelide seni oğlun. Ohh içim açıldı. Sizlerin bebekleri gördükçe kendi bebegimde simdi böyle diyorum. Hepsi çok güzel
Herseyin hazır çantan, odan. Bebeğin bak bu Haftaya kadar geldi gönlünü de sakın tutmaya çalış. Hersey çok güzel olacak inan buna.
Valla bende sırf doğuma yardimci olsun diye eşimi ikna ettim doğuma yardımcı ol bu senin babalık görevin dedim
Herseyi çok güzel hazirlamissin. Doğum sonrası anneye nescafe içmesi söylenir, onu hastanede zaten bulursun. Anne çayı al yanına o da senin rahatlacak sütünü arttıracak rahat gaz cikarmani sağlayacak ben 3 ay kullandım. Bebegimde bende çok rahat ettik gaz sancısı kızım hiç çekmedi. Emzirme yastığını hastane ortamına sokma eve gidince tekrar yilamak zorunda kalacaksın bir tane yastık iste hastaneden bebegi uzerine yatır emzirirken inan çok kolay oluyor.
Kulak çubuğu yetişkinlere bile doktorlar onermiyor. Bebek için hiç kullanmaya gerek yok. Burun aspiratorune gerek yok. Tıkalı olursa hastanede cihazla temizleniyor zaten. Çantaniza 1 el havlusu koyun lazım olabiliyor. Hastaneler çok sıcak oluyor, emzirmek de çok terletiyor.
Onu da düşündüm ama almıştım sonuçta var elimde bir de kendim kaynatarak steril ettim güzelce paketledim daha bi içime sinecek böyle. Hastaneden kiralasam orda kişiye özel göğüs aparatı verecekler, steril mi değil mi bilmiyorum, steril etmek gerekse hastane ortamında ne kadar yapılabilir. Bir de pandemi malum.canım hayırlı olsun valla çanta işinide hallettin bitti bile desene :) Az kaldı doğuma da çok heyecanlısındır :)
Göğüs pompası hastane veriyor diye biliyorum kendine ağırlık yapma bence ben yanımda götürmeyeceğim, emzik biberon da götürmeyeceğim muhtemelen çünkü doktorlar önermiyorlar. Güzel doğumlarımız olsun inşallah :)
Kızlar ben tam bir Türk kahvesi aşığıyım her gün içerdim ama hamilelik sebebiyle çok çok çok azalttım. Siz türk kahvesi içiyor musunuz günde 1 küçük fincan? Sizce zararlı mı :))
Cok haklısın senin kararın tabi sadece dogumdan çıkınca anne çok yorgun oluyor, birde kalabalik birde bebek durmuyor. Bizde ne kadar dinlenirken o kadar bebegimize faydalı oluruz. Ben kızım 1 yasina girince emzigi biraktirdim diş çene yapısı bozulmasın istedim. Ben çalıştığım için bebege annem bakacakti ona da kolaylık olması adına emzik gerekliydi yoksa anne dışında birine bırakamıyorsun bebegi durmuyor.Ya ben kendi araştırmalarıma dayanarak emziği yeni doğar doğmaz vermeyi mantıklı uygun bulmuyorum. Bunun yerine sabırla emzirmeyi düşünüyorum. Yanına alan bebeğine verene birşey diyemem tabiki kendi kararları
Belki diğer arkadaşların dedikleri gibi bobrekle ilgili olabilir bugün çok su iç doktorla da konuş bakalim ne diyecekler.Lekelenmem bile olmadı şimdiye kadar, bugün aksilik çıkmazsa tekrar gideceğim belki başka tahlil de ister.
Günde 1 tane birsey olmaz diyorlar. Granül kahve kesinlikle içmeyin diyorlar. Afiyet bal şeker olsunKızlar ben tam bir Türk kahvesi aşığıyım her gün içerdim ama hamilelik sebebiyle çok çok çok azalttım. Siz türk kahvesi içiyor musunuz günde 1 küçük fincan? Sizce zararlı mı :))
Bende bakacagim perine masaji neymiş nasılmış? Artık doguma yardımcı olacak ne varsa yapacagiz.Eşler için bir şey yazardım da neyse
Bende perine masajını araştıracağım çok merak ediyorum.
Bu arada emzik konusuna katılıyorum.
Bebeği arada susturmaya, uyutmaya yarıyor cidden.
Humana hiç kullanmadım ama anne çayı hangisini içersen fayda sağlıyor. Ben poşet olarak bir marka içtim hangisi bilemiyorum şimdi. Hatta içindekiler ne diye bakıp aktaran karışım alıp yaptık ama şimdi uğraşacak gücüm yok humana da çok duyduğum bitseydi onu aldım.Çok sağol canım inşallah şükür bu günlere bugün daha iyiyim
Nescafe de atayım olsun evde var unutmuşum. Anne çayı hiç aklıma geldi, sen önermiştin hatta bir tane hangisiydi? Humana mıydı? Onu da hafta sonu eşim gelince alıp koyayım
Onu da düşündüm ama almıştım sonuçta var elimde bir de kendim kaynatarak steril ettim güzelce paketledim daha bi içime sinecek böyle. Hastaneden kiralasam orda kişiye özel göğüs aparatı verecekler, steril mi değil mi bilmiyorum, steril etmek gerekse hastane ortamında ne kadar yapılabilir. Bir de pandemi malum.
Emzik konusunda da çok katı değilim ben açıkçası. Vermek istemem hemen tabiki ama eğer bebeğim daha rahat edecekse, daha huzurlu olacaksa da asla diyemem. O yüzden zorda kalma durumuma karşı alıyorum, oğlum kendi karar verecek
Ohhh hiç kaçırmam alirim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?