- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 83
canım tamamen aynı durum benm de ilk gebeliğimde oldu, bursada mısın? ben yalçın kimya diye bi doktora gitmiştim perintolog o demişti ki beyninde kistler var kendiliğinden kapanır çoğu ama bir tanesi daha önce görmediğim ne olduğunu da anlayamadığım bir şey, boşluk gibi sıvı birikmesi gibi.. amniyosentez önerdi yaptırmadım. doğumdan sonra radyolojide incelendi üç aylıkken bakıldı evet dedi radyolog orda bir şey var ama önemsiz dedi çocuğum da çok şükür maşallah hem sağlıklı hem gayet akıllı nolur kafana takma o kistleri. doğumdan sonra sen de götürürsün allahın izniyle radyolojide tekrar bakılır. kordon konusunu hiç bilmiyorum ama içini ferah tut ayrıntılıda neler neler diyorlar da çocuklar sapasağlam doğuyorPerinatologa gittim 2li testim biraz riskli çıktığı için doktorum 18.haftada yaptırmamı söylemişti ayrıntılıyı
3 tane kist var 2 si önemsizmiş. Birinin ne kisti olduğunu kendi de bilemedi. Önemli de olabilir olmayadabilir dedi.
Amniyosentez önerdi ama düşük riski var onu bile bile nasıl yaptırırım. Kalbi duracaksa da kendiliğinden dursun ben onu göze alamam..
2 hafta sonra tekrar gideceğim bakalım perinatologa lütfen dua edin benim için.
Ayyy çok üzüldüm gönlünü ferah tut canım tabi elinde değil ama başka testler yapılır belki tam tanı için her şey güzel çıkar inşallahKızlar ben bugün ayrıntılı ultrason yaptırdım.. bebeğimde bazı sorunlar çıktı, yıkıldım tabi sabahtan beri ağla ağla helak oldum.
Beyninde kistler varmış ve göbek kordonunda bebeği besleyen damarlardan biri eksimiş. o da ilerde gelişim geriliği yapabilir hatta bebeğin kalbi durabilir dedi doktor. Çok üzgünüm, ne yapacağımı bilmiyorum..
Aynen bence de mutlaka başka doktor da görsün. İnşallah üçüncü kist de önemsiz bir kisttir ve kaybolur gider. Amniyosentezi ikincisi de önerirse işin ehli biriyse aslında yaptırsan mı, düşük riski çok az diyorlar ama çekinmekte çok haklısın insan riske atmaktan korkuyor. İnşallah ona bile gerek kalmadan ikinci doktordan güzel haberler alırsınız.Perinatologa gittim 2li testim biraz riskli çıktığı için doktorum 18.haftada yaptırmamı söylemişti ayrıntılıyı
3 tane kist var 2 si önemsizmiş. Birinin ne kisti olduğunu kendi de bilemedi. Önemli de olabilir olmayadabilir dedi.
Amniyosentez önerdi ama düşük riski var onu bile bile nasıl yaptırırım. Kalbi duracaksa da kendiliğinden dursun ben onu göze alamam..
Yok bursada değilim. Canım bu yazdığın o kadar iyi geldi ki anlatamam. İnşallah benim de öyle olur inşallah 2 hafta sonra gittiğimde kaybolmuş olur Allah büyük.. amniyosentez istemiyorum zaten aldırmam ne olsa da.canım tamamen aynı durum benm de ilk gebeliğimde oldu, bursada mısın? ben yalçın kimya diye bi doktora gitmiştim perintolog o demişti ki beyninde kistler var kendiliğinden kapanır çoğu ama bir tanesi daha önce görmediğim ne olduğunu da anlayamadığım bir şey, boşluk gibi sıvı birikmesi gibi.. amniyosentez önerdi yaptırmadım. doğumdan sonra radyolojide incelendi üç aylıkken bakıldı evet dedi radyolog orda bir şey var ama önemsiz dedi çocuğum da çok şükür maşallah hem sağlıklı hem gayet akıllı nolur kafana takma o kistleri. doğumdan sonra sen de götürürsün allahın izniyle radyolojide tekrar bakılır. kordon konusunu hiç bilmiyorum ama içini ferah tut ayrıntılıda neler neler diyorlar da çocuklar sapasağlam doğuyor
raporda aynen şöyle yazıyo canım "fetal anatomik incelemede kavum septum pellicidum sagital kesitinde, kavumun posterior kesimini dolduran 7x3lük ekojen alan saptandı. ayrıca 6,5x4 mm çapında kavum velum interpozitum kisti ile uyumlu görünüm saptandı. ekojen alanın neden olduğu ve ne olduğu anlaşılamadı, normal varyasyon olma olasılığı bulunduğu gibi karyotip anormalliği ve intrauterin enfeksiyon nedeniyle olma olasılığı da vardır. Amniyosentez önerilmektedir"Yok bursada değilim. Canım bu yazdığın o kadar iyi geldi ki anlatamam. İnşallah benim de öyle olur inşallah 2 hafta sonra gittiğimde kaybolmuş olur Allah büyük.. amniyosentez istemiyorum zaten aldırmam ne olsa da.
O bahsettiğim kist ne olduğu bilinmeyen beynin tam ortasında, seninkinde neredeydi canım hatırlıyo musun?
Dur hemen gönlünü karartma bir doktora daha görün...İstanbuldaysan Atıl Yüksele randevu almaya çalış lütfen çok detaylı bakıp yönlendirme yapabilen bir doktor...İnşallah önemsiz şeylerdir hayırlı haberler alırsınKızlar ben bugün ayrıntılı ultrason yaptırdım.. bebeğimde bazı sorunlar çıktı, yıkıldım tabi sabahtan beri ağla ağla helak oldum.
Beyninde kistler varmış ve göbek kordonunda bebeği besleyen damarlardan biri eksimiş. o da ilerde gelişim geriliği yapabilir hatta bebeğin kalbi durabilir dedi doktor. Çok üzgünüm, ne yapacağımı bilmiyorum..
Aynısı canım kavum velum interpozitum kisti yazıyor benimkinde de. Doktor böyle yazdırdı ama emin değilim de dedi. İnşallah benimkinde de bir şey çıkmaz canımraporda aynen şöyle yazıyo canım "fetal anatomik incelemede kavum septum pellicidum sagital kesitinde, kavumun posterior kesimini dolduran 7x3lük ekojen alan saptandı. ayrıca 6,5x4 mm çapında kavum velum interpozitum kisti ile uyumlu görünüm saptandı. ekojen alanın neden olduğu ve ne olduğu anlaşılamadı, normal varyasyon olma olasılığı bulunduğu gibi karyotip anormalliği ve intrauterin enfeksiyon nedeniyle olma olasılığı da vardır. Amniyosentez önerilmektedir"
dünya başıma yıkılmıştı benim de ama bak çok şükür yavrum gayet sağlıklı. normal varyasyonmuş ve hiç bir şeyi yokmuş
Ayyy çok üzüldüm gönlünü ferah tut canım tabi elinde değil ama başka testler yapılır belki tam tanı için her şey güzel çıkar inşallah
Aynen bence de mutlaka başka doktor da görsün. İnşallah üçüncü kist de önemsiz bir kisttir ve kaybolur gider. Amniyosentezi ikincisi de önerirse işin ehli biriyse aslında yaptırsan mı, düşük riski çok az diyorlar ama çekinmekte çok haklısın insan riske atmaktan korkuyor. İnşallah ona bile gerek kalmadan ikinci doktordan güzel haberler alırsınız.
Sağ olum kızlar dua edin lütfenDur hemen gönlünü karartma bir doktora daha görün...İstanbuldaysan Atıl Yüksele randevu almaya çalış lütfen çok detaylı bakıp yönlendirme yapabilen bir doktor...İnşallah önemsiz şeylerdir hayırlı haberler alırsınDua edeceğim
Başka bir doktora daha mı göstersen acaba?Kızlar ben bugün ayrıntılı ultrason yaptırdım.. bebeğimde bazı sorunlar çıktı, yıkıldım tabi sabahtan beri ağla ağla helak oldum.
Gonlunu ferah tutmaya calis. Kistleri bilmiorm ama gobek kordonundaki damarlardan biri iyi calisiyorsa fazla sorun olmaz insallah ztn henuz gelisim geriligi yok daha olmadan olursa diye uzulmenin anlami yok. Gecen sene benim yasadigim gelisim geriligiydi ama kordon damarinda sorun yoktu onun yerine plasentam iyi olusmamisti, 18. Haftada gerilik baslamisti. Plasenta buyumeyince damarlari besleyemedi. Sende henuz gerilik yok plasenta da iyiyse bildigim kadariyla tek damar yeterli oluyor onlar ztn brbirinin yedegi. Amniyosentez ben yaptirmistim dusuk riski binde bir dediler. Ben aldirmak icin degil, bir sorun varsa bileym de aynisini bidaha yasamiym diye yaptirmistm ama ztn sorun da cikmadi. Dualarm seninle umarm saglikla kucagina alirsin.Kızlar ben bugün ayrıntılı ultrason yaptırdım.. bebeğimde bazı sorunlar çıktı, yıkıldım tabi sabahtan beri ağla ağla helak oldum.
Şimdilik bi gerilik yok hatta 1 hafta ileri çıktı ama doktor ilerleyen haftalarda olabilir dedi gerilik içinGonlunu ferah tutmaya calis. Kistleri bilmiorm ama gobek kordonundaki damarlardan biri iyi calisiyorsa fazla sorun olmaz insallah ztn henuz gelisim geriligi yok daha olmadan olursa diye uzulmenin anlami yok. Gecen sene benim yasadigim gelisim geriligiydi ama kordon damarinda sorun yoktu onun yerine plasentam iyi olusmamisti, 18. Haftada gerilik baslamisti. Plasenta buyumeyince damarlari besleyemedi. Sende henuz gerilik yok plasenta da iyiyse bildigim kadariyla tek damar yeterli oluyor onlar ztn brbirinin yedegi. Amniyosentez ben yaptirmistim dusuk riski binde bir dediler. Ben aldirmak icin degil, bir sorun varsa bileym de aynisini bidaha yasamiym diye yaptirmistm ama ztn sorun da cikmadi. Dualarm seninle umarm saglikla kucagina alirsin.
2 hafta sonra bir daha görelim dedi doktor ama ben başka bi doktora daha gidicem 2 hafta sonraBaşka bir doktora daha mı göstersen acaba?
Dualarım seninle hayırlısı ile sağlıkla kucağına alacaksın sende dua etSağ olum kızlar dua edin lütfen
İnşallah. Dua edicem bol bol. Sende gönlünü ferah tut inşallah kötü bir şey olmayacak2 hafta sonra bir daha görelim dedi doktor ama ben başka bi doktora daha gidicem 2 hafta sonra
İnşallah güzel şeyler yazarım buraya
Kızlar ben bugün ayrıntılı ultrason yaptırdım.. bebeğimde bazı sorunlar çıktı, yıkıldım tabi sabahtan beri ağla ağla helak oldum.
İçini ferah tut yorumların hepsini okudum tüm olasılıklar varmış umarım tekrarlayan testlerde güzel haberler alırsın dualarımız sizinleKızlar ben bugün ayrıntılı ultrason yaptırdım.. bebeğimde bazı sorunlar çıktı, yıkıldım tabi sabahtan beri ağla ağla helak oldum.
Doktor daha önce fark edilmedi mi bu dedi zaten şaşırdı nasıl fark etmedi doktorum diye.Başka bir doktora daha mı görünsen acaba bir de bu göbek kordonundan bebeği besleyen damarlar normal USG de görünüyor.Yani ben her gidişimde dopplerde bakıyor kan akışına . Yanılma payı olabilir sanki.
Perinatologa gittim 2li testim biraz riskli çıktığı için doktorum 18.haftada yaptırmamı söylemişti ayrıntılıyı
Dualarım seninle hayırlısı ile sağlıkla kucağına alacaksın sende dua et
İnşallah. Dua edicem bol bol. Sende gönlünü ferah tut inşallah kötü bir şey olmayacak
Sağ olun kızlar korktuğumuzu yaşamayız inşallah hiçbirimizİçini ferah tut yorumların hepsini okudum tüm olasılıklar varmış umarım tekrarlayan testlerde güzel haberler alırsın dualarımız sizinle
Doktor daha önce fark edilmedi mi bu dedi zaten şaşırdı nasıl fark etmedi doktorum diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?